Filipini ne žele “apsolutno beskorisne” američke F-16

F-16
23 komentara

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte, je odbacio prijedlog Washingtona za kupnju F-16, jer su, po njegovim riječima, ovi borbeni zrakoplovi “apsolutno beskorisni”.

“Ne trebamo F-16, ali oni i dalje otvaraju ovo pitanje, čak i nakon što su nas izvrijeđali”, rekao je filipinski predsjednik.

Duterte ovom izjavom reagirao na pismo čelnika Pentagona Jamesa Mattisa, državnog tajnika Mikea Pompea i tajnika američke trgovinske komore Wilbura Rossa, koji su ga pitali da kupi američke borbene zrakoplove.

Predsjednik Filipina je to nazvao “pokušajem pomirenja”, nakon brojnih napada na vladu njegove zemlje i kritika Washingtona koji želi onemogućiti modernizaciju filipinskih oružanih snaga.

Prema Duterteu, umjesto borbenih zrakoplova F-16, Filipini trebaju lagani zrakoplovi kako bi se borili protiv pobunjenika i naoružanih militanata.

“Filipini i Sjedinjene Države prijatelji, ali se moramo sjetiti da ste prije mnogo godina od nas napravili nas koloniju. Mi se s takvim prijateljstvom ne slažemo”, naglasio je Duterte.

Duterte ranije je rekao “kako njegova zemlja neće sudjelovati u nijednom oružanom sukobu kojeg pokrenu SAD, jer Filipinima ne bi donio ništa drugo nego patnju”.

Kupnja zrakoplova u Hrvatskoj – Od slučaja MiG-21 “Frankenstein” do F-16 “Metuzalem”

 

DuterteF-16
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
octopus
5 godine prije

Jooj, u šta ćemo mi upucati lovu…:(((

Sunseeker
5 godine prije

Meni sad usronje djeluju kao neki psiho u onim njihovim dosadnim policijskim serijama .Ono love takve tipove koji kad probaju nešto kod par djevojaka i kad dobiju nogicu onda proradi mračna strana jer sve mora biti po njihovom.Slijedi kazna,otimanje, napadi jer su oni najpametniji i najbolji pa nema odbijanja… A to usronje rade po svijetu. Užas koje licemjerje.

Anton
5 godine prije

Ne razumije se on u to , treba da mu objasne Anemicni i Pobjednicka Vojska .

Laki Topalović
5 godine prije

Čuj , poslali pismo Mattis, Pompeo i Ross, “Ajd kupi ove avione” Ma mrš… Dobro im je rekao.

Riddick
5 godine prije

Za borbu protiv pobunjenika moj savet Su25m3 , i nekoliko Mi35m i Mi17V5, plus Rusi ce vam dostaviti sve rezervne delove i opremu za podrsku bez obzira na to u kakvim ste odnosima sa njima sto Ameri ne mogu da vam garantuju , Iracanima su odbili popravku Abramsa a Turke sto su uradili za F35 to je posebna prica.

Moreno
5 godine prije

Duterte je neposlušan, Obami je reka da je kurvib sin, a sa Trumpom ješ nije upa u priču jerbo nema twitter

Kolega 105
5 godine prije

Duterte se treba konzultirati sa D. Krsticevicem, da mu objasni kako malo diskretne provizije mijenja misljenje u suprotnom smijeru.

Mercury
5 godine prije

Koga zanima, Ameri su čak napravili analizu uvođenja laganih lovaca, čak i propeleraca kao zamjena/dopuna za skupe avione prve klase. Interes je bio smanjiti troškove, ali naravno, to kod njih nije opcija jer se na tome zarađuje.

Textron Scorpion – to je primjer jednog laganog lovca. Sa 20 milijuna dolara poprilično jeftina varijanta za kupiti i održavati. Takvih laganih lovaca ima više pa tko želi može istražiti.

Svakako imaju svoju nišu u zrakoplovstvu, ali nisu previše zaživjeli.

bbbb
5 godine prije

Kad će nosferatu reći ko Duerte bobrokovima, nikad, to su za nosferatua braća partneri u obmani zemljana.

Perica
5 godine prije

Kod njih vojni piloti gube posao a trećim zemljama uvaljuju krševe

vjaceslav
5 godine prije

njima zaista trebaju samo borbeni zrakoplovi namijenjeni potpori postrojbama u zoni sukoba s pobunjenim islamistima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI