fbpx

Francuska, Soros i ratovi u Africi – “Budućnost” za Europu su milijuni novih izbjeglica

Migranti afrika crnac evropa mediteran sredozemno more

Zamjenik talijanskog premijera Luigi Di Maio je nedavno je optužio Francusku da iskorištava Afriku, zanemarujući doprinos gospodarstvu kontinenta, što je negativna percepcija francuske vanjske politike koju uglavnom dijele Afrikanci. Međutim, govoreći 2017. o optužbama za korupciju protiv predsjedničkog kandidata Francoisa Fillona, bivši direktor Transparency Internationala Daniel Lebegue izjavio je kako je u Francuskoj došlo do “promjene kulture”.

“Od sada građani više neće prihvaćati korupciju u bilo kojem obliku”, rekao je Daniel Lebegue, tvrdeći da je Transparency International doprinijeo  “promjeni kulture” među afričkim narodima.

Priča o francuskom utjecaju na politiku zemalja u Africi je još od stjecanja neovisnosti koloniziranih zemalja prava septička jama korupcije. Tijekom Hladnog rata su vođe koje su favorizirale  nacionalni razvoj, a ne korporativne interese pariških elita redovito bile osuđivane kao sovjetski agenti. Ubrzo su bili svrgnuti i na njihovo mjesto su postavljene zapadne marionete.

Danas međunarodne agencije za borbu protiv korupcije sudjeluju u najvišim razinama globalnog upravljanja. Ali što ako su te globalne antikorupcijske organizacije i same korijen mnogo dublje korupcije?

Kao što se Juvenal zapitao, “a tko gleda na staratelje”? 26. siječnja je vlada Ekvatorske Gvineje izdala je međunarodnu tjeralicu protiv Daniela Lebeguea i francuskog odvjetnika Williama Bourdona. Njih dvojica su optuženi su za terorizam.

Vincent Bolloré

FOTO: Vincent Bolloré

S obzirom na težinu optužbi bi u bilo kojoj funkcionalnoj demokraciji ovakav nalog za uhićenje bio na svim naslovnicama. No, osim kratkog izvješća kojeg je objavio Radio France Internationale, francuski su mediji uglavnom ignorirali tu vijest. Za što točno vlada Ekvatorijalne Gvineje optužuje te ljude? Postoje li dokazi koji potkrepljuju tvrdnje? Postoji li možda urota francuske vlade i međunarodnih agencija kako bi se destabilizirale neke afričke vlade? Kakve bi bile geopolitičke i kulturne implikacije te urote?

Dok se optužbe protiv terorizma podižu protiv francuskih sudaca i političara, Vincent Bolloré, “svemoćni” francuski magnat koji kontrolira većinu Afrike, istražuje se od strane francuskog pravosuđa zbog korupcije. Za razliku od izuzetno ozbiljnih i jedva objavljenih tjeralica za Lebegueom i Bourdonom zbog terorizma, optužbe protiv Vincenta Bolloréa zbog korupcije afričkih dužnosnika su naširoko popraćene od strane medija. Postoji li veza između ove dvije priče?  Postoji i ona omogućava da se shvati kako bi se u bliskoj budućnosti mogla razvijati francuska politika u Africi.

Ime Vincenta Bolloréa je postalo sinonim za “Françafrique”, pogrdan izraz za opis incestuoznog odnosa između korumpiranih afričkih elita i njihovih  francuskih prijatelja. Ta je situacija dijelom nestala dekolonizacijom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Danas francuski industrijalac posjeduje većinu luka u zapadnoj Africi i mnogo je ulagao u promet, nove tehnologije, medije i kino. No, posljednjih se godina afričko carstvo Bolloréa počelo osipati, toliko da mnogi predviđaju početak kraja veličanstvenog francuskog milijardera.

Françafrique

FOTO: Françafrique

U izvješćima medija su optuženi za “korupciju” davali ustupke Bolloréu u preuzimanju afričkih luka, a demonstracije u Parizu protiv politike “Françafrique” su se u demonstracije protiv Vincenta Boloréa. Francuski  milijarder je optužen da podržava afričke diktatore koji pljačkaju i ugnjetavaju svoje narode. Bolloré je čak stavljen u kućni pritvor.

Da li je Vincent Bolloré zaista kriv za sve bolesti Afrike? Bolloré je svakako nemilosrdni kapitalist čiji je utjecaj na francuske političare služio njegovim afričkim interesima. S obzirom na istaknutu ulogu u Africi u kasnijim francuskim intervencijama, njegov dosje o korupciji bi mogao biti puno ozbiljniji od onoga za što se trenutno optužuje. Ali postoji još jedna mreža milijardera koji žele uništiti Bolloréa, a njihov društveni, politički i kulturni program je još štetniji za budućnost Afrike.

Ti su milijarderi potaknuli ogorčenje javnosti protiv Boloréa, a za ostvarenje tog cilja su koristili veliku i dobro organiziranu galaksiju nevladinih udruga i mreža civilnog društva, sve kako bi demontirali afričko carstvo francuskog oligarha, što bi mnoge afričke države moglo gurnuti u kaos. Na čelu ovih međunarodnih napora se nalazi tko drugi već milijarder i samozvani “filantrop” George Soros.

Da bismo razumjeli zašto se to događa, moramo uzeti u obzir ekonomsku i geopolitičku važnost Afrike za velike sile i, što je još važnije, za globalne oligarhe koji te sile kontroliraju. Zatim ćemo pogledati tri afričke zemlje, Ekvatorsku Gvineju, Gvineju i Togo, gdje globalne elite, kako bi destabilizirali vlade, provode hibridni rat koristeći pravne, ideološke, medijske i vojne instrumente.

U stvarnosti, gotovo sve zemlje u Africi su meta ove elite, a ako njihovi napori uspiju, kaos se neće širiti samo diljem Afrike, nego će prijeći Mediteran do srca Europe. To će dodatno otežati migracijsku krizu, koja je već sad izvan kontrole, a političari koji na retorici protiv imigranata skupljaju jeftine bodove će urlati o “okupaciji kontinenta od hordi nepismenih i prljavih crnaca”.

Ako zaista žele spasiti Europu, vrijeme je da to učine sada i ukažu na prave krivce, kao što je učinio Luigi Di Maio. Ne zato što podržava ilegalnu migraciju, jer je njegova vlada zaustavila dolazak brodova s ilegalnim migrantima u talijanske luke. Nije to učinio ni kako bi osvojio vlast, jer je već na vlasti i ključna je osoba u talijanskoj vladi Liga/M5S. To je rekao zato što Italija, više od bilo koje zemlje u Europi, nakon svrgavanja Gaddafija vidi opasnost koju sa sobom nosi destabilizacija “crnog kontinenta”.

Za Pariz afričke države nemaju legitimitet

Francuska, Soros i ratovi u Africi – "Budućnost" za Europu su milijuni novih izbjeglica 1

Nedavni komentar francuskog ministra vanjskih poslova Jean-Yvesa Le Driana, koji predsjednika Felixa Tshisekedija u Demokratskoj Republici Kongo optužuje za izbornu prijevaru, još je jedan ogledni primjer odbijanja Francuske i EU da poštuju suverenitet afričkih država. Uoči izbora u Demokratskoj Republici Kongo, europski mediji su otvoreno favorizirali Martina Fayulua, stoga ne čude optužbe za prijevaru nakon izbora Tshikekedija.

Samo one međunarodne agencije koje su odobrile zapadne elite imaju pravo reći tko je pobjednik u bilo kojim afričkim izborima. Objektivnost tih agencija se nikada ne dovodi u pitanje. Suverenitet afričkih država se uvijek ignorira, jer su korumpirane i stoga nesposobne da upravljaju same sobom. Duboko odbojan i rasistički stav prema Africi prožima sve glavne medije.

Neokolonijalni stav EU i Sjedinjenih Država se protivi poštivanju suvereniteta i međunarodnog prava, kao što u Africi i drugdje čine Rusija i Kina. Stoga ne čudi da te dvije zemlje jačaju svoj utjecaj u Africi. Svi stručnjaci se slažu da će Afrika biti jedna od velikih sila u nastajanju XXI stoljeća. Stoga je neizbježno da se velike sile natječu za kontrolu bogatih resursa Afrike.

Sjedinjene Države, Kina, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Japan, Brazil i sve više Turska se natječu za ugovore u onome što danas mnogi nazivaju “novom utrkom za Afriku”. Koja je uloga Francuske u novoj geopolitičkoj borbi za kontinent?

Dok Kina i Sjedinjene Američke Države jačaju svoje aktivnosti u Africi, budući status Francuske kao “velike sile” ovisit će o njezinoj sposobnosti da provodi politiku neovisnu o Sjedinjenim Državama, da promiče stabilnost i kontinuitet vlada, da daje povoljne kredite za izgradnju infrastrukture i tehnološki razvoj, kao i za promicanje frankofonije kao kulturnog prostora i za “metropolu” i za frankofonske zemlje.

No prije svega mora poštivati suverenitet afričkih država, jer tek onda promicanje kulture može omogućiti Francuskoj da “mekom silom” utječe na Afriku, što bi bilo od koristi za francuske i afričke tvrtke.

Međutim, kontrola francuskog gospodarstva od strane međunarodnih financijera sprečava vladu u Parizu da razvije koherentnu unutarnju i vanjsku politiku koja će služi dugoročnom javnom interesu. Vjerovnici i nositelji obveznica francuske ekonomije potiču masovno useljavanje iz Afrike kako bi se smanjili troškovi rada i smanjila želja nacionalnog stanovništva za patriotskim upravljanjem, dok se nacionalne ovlasti predaju Europskoj uniji, Sjedinjenim Državama i Ujedinjenim narodima.

africke izbjeglice migranti crnci mediteran

FOTO: afričke izbjeglice na Sredozemnom moru

Da bi se održala masovna imigracija, afričke zemlje se moraju držati u uvjetima podčinjavanja interesima vladajuće međunarodne elite. Rezultat te politike je osiromašenje afričkih frankofonih zemalja, ali i Francuza samih.

U svojoj knjizi “The Pentagon’s New Map and Blueprint for Action”, bivši strateg Pentagona Thomas Barnett tvrdi da je cilj američke vanjske politike da osigura stalni dotok migranata iz afričkih zemalja u Europu, gdje ih hrabri da se miješaju s etničkim Europljanima.

Nadalje, Barnett tvrdi da bi se dijaspore iz afričkih zemalja u Europi lako mogle manipulirati kako bi se u ime ljudskih prava i demokracije podržale vojne avanture protiv njihovih zemalja. Sve je to dio teorije “Pet tokova globalizacije” –  slobodnog protoka novca, ljudi, sigurnosti, energije i hrane.

Prema neoliberalnoj dogmi, svi ovi tokovi moraju favorizirati interese monopolističkog kapitalizma. Jedan od središnjih aspekata globalizacije od pada Berlinskog zida je širenje međunarodnih nevladinih organizacija. Tisuće nevladinih udruga i organizacija djeluju i u Africi, a služe kao pokriće za tajne vojne operacije. Za vrijeme građanskog rata u Nigeriji, koji je trajao od 1967. do 1970. godine, Francuska je podržavala secesionističku državu Biafru, dok su Sjedinjene Države, Britanija i Sovjetski Savez podupirali nigerijsku vladu. Mladi francuski liječnik Bernard Kouchner je optužen da je koristio humanitarne nevladine udruge za ratnu propagandu. Složena geopolitika i francuski vojni angažman u sukobu je francuski tisak potpuno ignorirao. Umjesto toga se povici o “genocidu” upotrijebljeni kako bi se opravdala francuska podrška separatistima Biafre. “Loža Velikog orijenta” francuskih masona je bila presudna u pozivu na francusku “humanitarnu intervenciju”, dok su rabini francusku javnost podsjećali na opasnost drugog holokausta.

Izmišljen je novi oblik rata u kojem su ljudska prava i humanitarni problemi bili pokriće za vojne i geopolitičke interese, a mediji su se brinuli kako to uskladiti i predočiti javnosti.

Protesti, studenti, Južna Afrika, johanesburg, univerzitet

Od 2010. je Francuska vodila niz vojnih intervencija u Africi. U Obali Bjelokosti 2010. godine, Libiji 2011., Maliju 2012. i Srednjoafričkoj Republici 2013. godine. U svakoj od tih intervencija su intervenirale obavještajne agencije i specijalne snage NATO pakta. Interno nasilje je uvijek služilo kao izgovor za intervenciju i smjene vlada.

Pad libijskog vođe Muammara Gaddafija je u kaosu ostavio najbogatiju zemlju u Africi. Nevladine organizacije kao Međunarodna federacija za ljudska prava (FIDH) su odigrale ključnu ulogu u opravdavanju NATO bombardiranja u Libiji. Ova organizacija je dala netočne informacije o pokoljima civila od strane plaćenika koji su radili za pukovnika Gaddafija i bombardiranju civila od strane libijskih zračnih snaga. Dezinformacije su korištene kao izgovor za uvođenje zone zabrane leta. Čak su i nevladine organizacije poput Amnesty Internationala i Human Rights Watcha bile ključne u stvaranje medijskog konsenzusa da će pukovnik Gaddafi “pobiti svoje ljude”.

Bivši francuski veleposlanik u Libiji, Christian Graeff, rekao je za France Culture u listopadu 2011. da su laži i dezinformacije francuskih medija tijekom rata bili toliko ekstremni da ih se može zvati “bijednom i prezrenom farsom”.

Francuske intervencije stvorile su ogroman imigracijski val u Europi. Zemlje poput Srednjoafričke Republike još uvijek su pod kontrolom milicija, dok Libija ostaje u kaosu.

Manifestacija migranata u Firenci

FOTO: Manifestacija migranata u Firenci

Mnogi politolozi vjeruju da zapadne sile ne destabiliziraju zemlje u razvoju jer investitori žele mir i stabilnost. Istina je da većina industrijalaca želi stabilnost. Na primjer, francuski industrijalac Vincent Bolloré iskoristio je relativnu stabilnost zapadnoafričkih država u kojima trenutno djeluju njegove kompanije. Među najbogatijim ljudima na svijetu, Bolloré kontrolira većinu luka u zapadnoj Africi. Stabilnost je izuzetno važna za investitora u transportu i logistici. Mreža tvrtki i komercijalnih ugovora koji ovise o Grupi Bolloré je faktor stabilnosti i u bolesnoj ekonomiji Francuske.

No, Francuska, kao i Sjedinjene Države, je vojno-industrijski-medijski-obavještajni kompleks. Kada moćno vojno krilo sustava odluči o ratu, inteligentni industrijalci znaju kako očuvati interese u zemljama koje su kao metu odabrali ratni lobiji.

Bolloré do sada nije previše bio pod utjecajem francuskih intervencija u Africi, ali se ova situacija upravo mijenja. Jedna od glavnih slabosti francuske vanjske politike je odsustvo dugoročnog planiranja i to što se politike obično mijenjaju ovisno o mrežama ili interesnim skupinama na vlasti. Već smo rekli da je Grupi Bolloré, koja se do sada činila nepobjedivom, počela gubiti važne ugovore u zapadnoj i središnjoj Africi. Zapravo, kraj carstva Bolloré se predviđa u satima. Vincent Bolloré je sve više u središtu pozornosti zbog optužbi za korupciju u vezi preuzimanja luka. Bolloréov bliski odnos s bivšim francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyem neće pomoći francuskom magnatu.

Sarkozy bi trebao biti optužen za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, posebno zbog njegove uloge u destabilizaciji Obale Bjelokosti, Libije i Sirije. No, bez znanja javnosti postoje važne geopolitičke i ideološke snage koje stoje iza pokušaja obaranja Grupe Bolloré. Druga mreža komercijalnih, financijskih i geopolitičkih interesa pokušava izbaciti Bolloréa iz Afrike. To je mreža povezana s jednim od najbogatijih i najpoznatijih milijardera na svijetu, Georgeom Sorosom. Doći ćemo i do Sorosa, ali za trenutak.

Najprije pogledajmo Boloréa.  Tko je zapravo Vincent Bollore? La Bolloré je počela raditi kao papirnica 1822. u Quimperu u Bretanji, koju je osnovao Nicolas Le Mairie. Poduzeće poznato kao “Papeteries d’Odet” preuzeo je nećak Le Mairiea, Jean-René Bolloré (1818.-1881.). Stric Vincenta, Gwen-Aela Boloré, bio je potpredsjednik tvrtke od 1952. do 1974. Francuski domoljub Gwen-Ael bio je među prvima koji su služili u oslobođenju Francuske za vrijeme Drugog svjetskog rata. Bio je i pjesnik, romanopisac, oceanograf i redatelj. Tvrtka je proizvodila papir za cigarete, Biblije, rječnike i enciklopedije. Kaže se da je Vincent Bolloré vatreni katolik. Bivši direktor Rothschilda, Bolloré je preuzeo tvrtku 1981. godine i trenutno je šesta generacija koja upravlja obiteljskim poslovanjem. Bolloré je postao štićenik jednog od najvažnijih bankara u Francuskoj, Antoinea Bernheima, i blizak  utjecajnom francuskom poduzetniku Claudeu Bébéaru. Grupa Bolloré sada je veliki konglomerat energetskih i tvornica papira, koji zapošljava 28 000 ljudi širom svijeta. Godine 2014. Bolloré postaje predsjednik Vivendija, konglomerata francuskih masovnih medija. Tvrtka kontrolira Canal Plus Group, Universal Music Group, Havas, Flavors, Gameloft, Dailymotion (90%), Mediaset (28,80%), Banjay Group (28,4%) i Telecom Italia (23,94%). Medijske akvizicije učinile su Bolloréa medijskim mogulom. Kasnije ćemo vidjeti kako je Boloréova rastuća kontrola nad masovnim medijima počela stvarati probleme elitama s potpuno drugačijim filozofskim stavovima.

Sretno dijete

Bolloréovo aktivnosti u Africi su započele krajem ’80-ih, kada je preuzeo francusku brodarsku tvrtku Delmas. Rečeno je da su stare francuske kolonijalne mreže povezane s Bankom Rivaud pomogle Bolloréu da zauzme kontinent. Ova novčarska institucija se dugo smatra bankom desničarske stranke UMP. Banca Rivaud je i jedno od najtajnijih društava u Francuskoj. Osnovana od strane Eduarda de Ribesa i Jeana de Beaumonta tijekom Treće republike, banka je bliska francuskoj aristokraciji i rentijerskoj buržoaziji, a bila je glavni pokretač francuskog kolonijalizma u Africi.

Vincent Bolloré je trenutno glavni dioničar banke. Bolloré African Logistics kontrolira 14 luka u Africi i 23 luke za ulaz i izlaz automobila. Zbog strukturnih reformi koje je afričkim zemljama Međunarodni monetarni fond nametnuo ’80-ih, jako zadužene afričke zemlje su morale privatizirati svoje luke. Poznat po svojoj agresivnoj komercijalnoj taktici, Bolloré je dobio ustupke u mnogim strateškim lukama zapadne Afrike i Gvinejskog zaljeva. Važno je uzeti u obzir ove informacije kada ocjenjujemo skriveni plan iza sadašnjih optužbi za korupciju protiv francuskog tajkuna kojeg mediji rutinski nazivaju “autoritarnim”.

Aktualna francuska politika u Africi se temelji na suprotstavljanju svim oblicima “autoritarnosti” i podršci “revolucionarnim” pokretima. To je novi tip rata koji se skriva iza “političke korektnosti”. Predsjednik Macron je nedavno u Alžiru izjavio da je kolonijalizam zločin protiv čovječnosti. Macronovi komentari su duboko nepošteni s obzirom na njegovu potporu neokolonijalnim ratovima na Bliskom istoku i Africi. Macron je blizak masonskoj Loži Velikog orijenta koju čini “ljevičarski” dio francuske buržoazije, koja je najvatreniji zagovornik humanitarnih ratova i smjene režima, dok se u isto vrijeme bori za uništenje svega onoga što je ostalo od stare tradicionalne Francuske. To se čini u ime ljudskih prava, dobrote i globalnog upravljanja.

Macron je također rekao da francuska kultura ne postoji. Ne postoji ništa što liberalni mediji vole više od spektakla s mrcvarenjem katolika poput Boloréa kojeg se progoni zbog korupcije. Jer, kao što u naslovu njegove nedavne knjige otkriva, Macron tvrdi da je pristaša revolucionarnog stila Georgea Sorosa.

Tko je George Soros?

George Soros

FOTO: George Soros

Ime Georga Sorosa je postalo je sinonim za globalizaciju. Rođen u Mađarskoj 1930. od oca Geörgya Schwartza zarađuje za život oduzimanjem židovske imovine prije nego što su Židovi slani u koncentracijske logore. Soros je rekao da ne žali zbog svoje suradnje s nacistima, dajući nam neke ideje o tome što misli o njima. Nakon rata, Soros je pohađao Londonsku ekonomsku školu, gdje je slijedio lekcije austrijskog filozofa Karla Poppera, autora temeljne knjige Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji.

Popper je inzistirao na tome da samo ekonomija slobodnog tržišta jamči prava i slobode, a tvrdio je da je filozofija Hegela dovela do stvaranja modernih totalitarnih država. Rad austrijskog filozofa je tijekom Hladnog rata postao popularan kao ideološko oruđe protiv Sovjetskog Saveza i Kine. Soroseva interpretacija Hegela danas čini osnove neoliberalne i libertarijanske politike.

Soros je iskoristio Popperov rad kako bi ostvario vlastite financijske interese. Gdje god su postojale države koje su međunarodnim ulagačima onemogućavale slobodan pristup tržištima, Soros bi financirao nevladine organizacije koje bi ih srušile. One bi bile prokazane kao “zatvorene” i “autoritarne države”. Sorosove organizacije su ih pokušavale učiniti “otvorenim društvima”. Također je shvatio da se financiranjem društvenih pokreta dobiva politička “meka sila”, koja služi njegovim interesima.

Ulaganjem u “filantropske” zaklade, Soros je oslobođen poreza. Dakle, što više novca potroši na organizacije civilnog društva, više zarađuje od političkih promjena. Zaklade Otvoreno društvo su se uskoro proširile diljem svijeta. One su bile ključne u rušenju Sovjetskog Saveza i “komunizma” Istočne Europe, potom otvaranju tih društava kapitalizmu i sveprisutnoj neoliberalnoj političkoj ekonomiji.

Od ’90-ih je Soros financirao galaksiju međunarodnih nevladinih organizacija, kao i organizacije Human Rights Watch i Reportere bez granica, koje su mu pomagale u svrgavanju “autoritarnih” vladara. U većini slučajeva se Sorosevi interesi podudaraju s interesima Vijeća za inozemne poslove i drugih američkih globalnih istraživačkih centara. U većini slučajeva Sorosovo carstvo djeluje kroz provedbu američke vanjske politike i vojno-industrijsko-medijskog kompleksa.

Gorge Soros - peticija

FOTO: Gorge Soros

Tri glavna instrumenta kojima se Soros i globalisti koriste u za destabilizaciju Afrike su pravno, vojno i civilno društvo. Ova složena međunarodna mreža interesa pokušava destabilizirati zapadnoafričke države koje su bliske Rusiji i Kini. Ključni cilj takve destabilizacije je u ovom trenutku afričko carstvo Bollorea.

Vincent Bolloré zasigurno nije anđeo, ali je sada bez sumnje žrtveni jarac međunarodne unije globalista čiju korupciju mediji ne žele vidjeti. Nakon što se završi poglavlje s unutarnjom borbom u Francuskoj, slijedi izravni napad na zemlje za koje smatra da su pale pod rusku i kinesku sferu utjecaja.

Model ne može biti drugačiji od onoga koji je proveden u Libiji, što znači na stotine tisuća novih migranata koji će krenuti prema južnim europskim granicama, ali to je ionako dio strategije Washingtona.

Kao što je rekao bivši strateg Pentagona Thomas Barnett, cilj američke vanjske politike je osigurati stalni dotok migranata iz afričkih zemalja u Europu, gdje ih se hrabri da se miješaju s etničkim Europljanima. Kasnije se dijaspore iz afričkih zemalja u Europi lako mogu manipulirati kako bi se u ime “ljudskih prava i demokracije” podržale vojne avanture protiv njihovih zemalja.

Neovisno o sudbini Vincenta Bolloréa, ostaje nada da se ovi planovi neće ostvariti, ili se barem neće ostvariti u svim afričkim zemljama, bez obzira na želje globalističke pariške elite i njihovih američkih prijatelja. U tom smislu nade treba polagati u Kinu i Rusiju, sile sa svim svojim manama, ali sile koje žele red i stabilnost.

AHTribune 1 / AHTribune 2

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
42 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Zna li neko ko je bio vlasnik brodova koji su prevozili roblje preko atlantika u Ameriku?

Ivan
Gost
Ivan
1 godina prije

To je poznato. Robove su otkupljivali, prevozili i prodavali Semiti. U najvecem broju slucajeva.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

AškeNAZI nisu semiti…

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

U najvećem broju slučajeva robove su prodavali njihovi poglavice.
Iz bilo koje knjige poznata je stvar da su Arapi otimali crnce i prodavali kao robove na tržnicama robova. Onda jedrenjak do druge tržnice.
Pa ima i “literature za djecu” o tome. Tarzan.
I naravno, Arapi su semiti.
A odobravanje biznsa od “Majke crkve”?

Ivan
Gost
Ivan
1 godina prije

Vrlo precizno sam se izrazio, nisam spominjao Askenaze niti samo Zidove, nego Semite. Zna se ko su Semiti, i Arapi su Semiti.

Božo
Gost
Božo
1 godina prije

Židovi

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Zna li itko točan broj miljuna bijelih robova koji su stoljećima prodavani i sjevernoj Africi?

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Milioni nisu sigurno,preteruješ, možemo u hiljadama govoriti. Znam šta ciljaš, mogu ti samo reći da je neupordivo

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Oprezno, Perice. Govorimo o stoljećima, a možda i tisućama godina. Ne samo 19. i 20. stoljeću.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Draga moja Lucija, gde su danas i šta rade ti belci prodati u Africi a gde su i šta rade crnci koje su židovi dopremali u ameriku u 17.-tom i 18.-tom veku i crnci koje dan danas “dopremaju” u Evropu?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Začudio bi se. Mnogi su angažirani kao – vojnici.
Procjena je za obale Italije, Španolske, u par stoljeća, iscrpno na wiki, milijun do milijun i četvrt.
Otimali su ih Berberski gusari, dobrim dijelom i sami – bjelci.
Sumnjam da robovi lako ostavljaju potomstvo.
Boja kože i genetika južnog Mediterana određena je osvajanjima Arapa nakon Muhameda.
I još 2 milijuna sa područja Crnog mora.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Otkud vam ovo za Židove?
Nikad u povjesti nisu imali vodeću ni ključnu ulogu niti u posjedovanju, niti u prijevozu, niti u vlasništvu brodova.
Malo više ih je bilo u trgovini s Brazilom, osobito Karibima, Surinam, npr., nizozemski posjedi uglavnom, gdje su bili Židovi iz Amsterdama, koji su tu došli jer su protjerani iz Portugala.
Nema niti jedne povjesne knjige ili dokumenta koji bi govorio suprotno.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Ti dakle ne vidiš kuda vode ove današnje migracije? Da skratimo mislilm pošto mutiš vodu i lako se pogubimo. Zar ne vidiš šta se radi, zar ti još nije jasno da će nas okupirati?

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

“Kazna se razmatra”…kažu za Francuskog oficira koji se usudio reći:
“Da, pobeda u Hadžinu je izvojevana, ali odbijanjem angažovanja kopnenih trupa nepotrebno smo produžili sukob i tako pridoneli povećanju broja žrtava među stanovništvom. Masovno smo uništili infrastrukturu i stanovništvu ponudili odvratnu sliku onoga što bi moglo da bude oslobađanje u zapadnom stilu koje iza sebe ostavlja seme pobune koju odmah može da povede novi protivnik”, naveo je Legrije.

On je ocenio da je “koalicija mogla da se otarasi ekstremista, kojih je bilo svega 2.000 i nisu imali podršku iz vazduha niti modernu tehnološku opremu, mnogo brže i efikasnije slanjem (u borbu) svega 1.000 vojnika”.

“Ovo odbijanje pokreće pitanje: zašto imamo vojsku koju ne smemo da koristimo?”, upitao je francuski oficir. “”

Veljko
Gost
Veljko
1 godina prije

Tema odlična. Treba ljudima pojasniti u dvije riječi što se u biti događa.
Radi se o stvaranju velikog izraela i uništenju kršćanske europe. Ovakva migracija nije slučajna već pomno i dobro organizirana od strane soroša koji je produžena ruka rotschilda.
dakle kao i izad svih ratova opet židovi, njihov krajnji cilje je poubijati pola ljudi na zemlji druga polovica će im biti robovi. upravo zato su oni ti koji najviše prigovaraju kako ih ljdi mrze pa antisemitizam govor mržnje itd.
tek kad ljudi shvate da su iza svega oni onda se mogu stvari mijenajti na bolje.
to je istina možda nekima ne odgovara ali je tako.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Novac igra glavnu ulogu…naše vođe su ‘alave na lovu i eto cirkusa! Kladim se da je i car Konstantin bio ‘alav

Veljko
Gost
Veljko
1 godina prije

nažalost se bojim da će doći do velikih sukoba unutar Eu a to soroš i elita priželjkuju, oni će se maknuti na sigurno i pustiti nas d se međusobno s crncima poubijamo. onaj tko ostane pobjednik u toj borbi biti će od strane židova ubiven. tako oni rad kroz obmane i ratove vladaj, to je njihov moto.

Alfred
Gost
Alfred
1 godina prije

Mislim da bijela rasa u EU izumire namjerno, a tko stoji iza svega su opisali ispod ljudi u postovima i ja se s njima slažem. Ovom prilikom bih citirao Spinozu koji je rekao: “vidjesmo iz iskustva da je mržnja prema drugim narodima židovima načelo opstanka”. Ovdje je bitno naglasiti da ovi koji se danas nazivaju židovima nisu pravi židovi već Kazari (ili Hazari kako vam drago) to je divlje pleme iz azije jako ratoborno i divlje. Od njih ne očekujte nikakvu humanst. Europa nestaje njihovom krivnjom, ovakva migracija ovakve magnitude nije moguća sama od sebe to je svakome jasno.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Prema Zecharii Sitchinu i njegovom dešifriranju sumerskih glinenih pločica, Anunnaki su prije 350 000 godina došli u Afriku i stvorili genetskim inženjeringom čovjeka-roba (Lulu) kako bi imali radnu snagu u rudnicima zlata. Ako se složimo da je riječ o Sitchinovoj mašti (govorio je preko 12 jezika pa je moguće da mu se svašta pomiješalo), da su sumerske glinene pločice tadašnji ljudi radili iz dosade, kao ukrase i zajebanciju, svejedno o nečemu što ne znamo svjedoče pronađeni prapovijesni rudnici zlata u Africi.
Eksploatacija afričkih sirovina nije od jučer, što god da se događalo u nepoznatoj povijesti.

Natjecanja Francuza, Amerikanaca, Kineza, Rusa za afričke sirovine se ne razlikuju u trivijalnostima tipa ‘priznavanje suvereniteta’, ‘poštovanje međunarodnih pravnih normi’ i sličnom – razlika je u cijeni po kojoj mogu dobiti robu. Ako ta cijena uključuje poštovanje međunarodnog poretka i utoliko je skuplja, onda će je novi igrači na tržišti platiti.Francuzi su valjda navikli da je cijena koju plaćaju za sirovine minimalna. Plaćaju taman onoliko koliko moraju. Kako konkurencija uvijek čini čuda, tako je i u afričkom slučaju. Kinezi i Rusi su spremni platiti više

Iz gornjeg teksta je vidljivo kako se pravi ratovi vode između različitih umreženih bogataških skupina. Ono što je borba na život i smrt između tih skupina, mi vidimo kao medijske smicalice, borbe za ljudska prava, rejting političkih stranaka.
Kao što ih nije briga za nas ovdje u Europi, nije ih briga ni za Afrikance.
Oni su današnji Anunnaki, a mi Lulu.

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

@SoA , u svakom tvom komentaru pokusavas izjednaciti americke i druge zapadne pljackase Afrike sa Rusima. U cinjenice ubacujes lazi, a oni koji ti daju plus nisu svesni da su podrzali i lazi o Rusiji kao pljackasu.. Zato od mene dobijas veliki minus , a tvoja perfidnost i podmuklost ce postati jasnija kada citaoci tvog komentara malo pazljivije procitaju sto si napisao .

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

rodoljube
Žao mi je što kvarim tvoju emocionalnu predstavu o svijetu u kojem postoje samo dobri i loši dečki. Nisi čuo za Jevgenija Prigogina, zar ne? Vidiš, taj čovjek ima tvrtke koje hrane rusku vojsku pa ga od milja zovu kremaljski kuhar. U svom vlasništvu dakako ima i mlazni avion (.Raytheon HAWKER 800XP s registracijskim brojem M-VITO). Skoro svakog tjedna leti na relaciji Moskva- Afrika. Citat s ruskog portala: “Od 2018. godine u medijima se pojavljuju informacije da su ruski plaćenici iz PMC Wagnera počeli raditi u Srednjoafričkoj Republici, Sudanu, a u bliskoj budućnosti očekivani su i u Libiji . S druge strane, tvrtke povezane s Yevgenyem Prigogineom, Lobaye Invest i St. Petersburg LLC M Invest, dobile su dozvolu za rudarenje zlata, dijamanata i drugih minerala u CARs i Sudanu.
u jesen 2017. godine između vladinih struktura CAR-a i M Invest-a postignut je sporazum o razvoju naslaga dijamanata u prefekturi Gornji Cotto. “Stranke su se složile da ruska strana ima pravo na plaćanje u gotovini. Prema srednjoafričkoj strani, isporuka gotovine moguće je samo na privatnom zrakoplovu “, navodi se u dokumentu.”
Dakle, nisu isti kao što mi podmećeš da tvrdim. Razlikuju se po cijeni koju su voljni platiti za afričke resurse.

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

Ja tebi nista ne podmecem, nego razotkrivam perfidnu podmuklost tvojih komentara, ne samo na ovu temu o Africi, nego i na svaku drugu temu. Tvoji komentari pocinju sa cinjenicama koje nisu upitne kada su u pitanju zlocini i lazi zapada, a u nastavku ubacujes nekakve hipoteze i podatke kojima zelis izjednaciti zapadnjake i Rusiju, te zigosati Rusiju kao jednakog zlocinca i destruktivca kao sto su Amerikanci, Englezi, ….Procitan si

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

Francuzi su OKUPATORI Afrike.
A okupatori NE plaćaju sirovine.
Oni otimaju. Ubijaju. Na silu postavljaju poslušnike, nameću svoju upravu.
I Francuski jezik.
Ne guraj u isti koš Ruse,
sa Francuskim i Engleskim okupacionim svinjama.
Ne muti vodu Alerik.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

prije kojih stotinjak godina su elite radile na planu stvaranja židovske države na bliskom istoku. sada rade na planu stvaranja muslimanske države u europi. bojim se da će to biti činjenica. bar je nećemo doživit.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Srbi su “teške batine” dobijali, dobijaju a bogami i dobijaće zbog muslimana

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Think again, Zvrk. Dobro gledaj. Na više mjesta. U blizini. ?

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Izvaredan clanak Nermine. Jasan, nepristran, cestitam!

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Nikako da se načudim ovim, većinom gumenim, čamcima, dupke punim imigrantima, spremnim da se u njima otisnu preko otvorenog mora, iako očigledno tu nema mjesta za vodu i hranu.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Tomice, zato ih se i treba još više plašiti…vidiš li ti na čega su oni spremni ne bi li do cilja došli? Oni pešače preko planina, gumenim čamcima po buri a naša omladina se davi u alkoholu, drogama, cigarama itd. Deca nam vise pored telefona non stop, oglupave od spotova i igrica. Možeš li nešto zameriti migrantima, stavi se na njihovo mesto, ne bi li i ti “napadao” tako slab plen….potpuno prirodno jbg.

dane
Gost
dane
1 godina prije

cim udju u medjunarodne vode kupe ih brodovi raznih organizacija jer se po zakonu smatraju brodolomnicima.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Perica nije shvatio suštinu. Da li bi bilo ko, sjeo u takav čamac, skupa sa svojom djecom, a da nema garanciju ili barem obećanje da će ih neko “preuzeti”. Tolika spašavanja “gumenjaka”, koja ni u teoriji nemaju šanse da stignu gdje su pošli, govore da je sve dobro organizirano i osmišljeno sa nekim ciljem a raznorazne humanitarne udruge i organizacije su suučesnici. Vrte se tu neke teorije, dosta uvjerljive, ali bojim se da nismo još otkrili pravu suštinu tih migracija i da je još gore nego izgleda.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Od 2015. provjerene su sve teorije. Bilo da se radi o mafiji ili ‘humanitarnim’ organizacijama, organizator je isti, a i financijeri.
A i lakše je probušiti gumeni čamac nego neki drugi.
Neznam zašto ih moraju iskrcavat u eu.? Mislim , po pomorskom pravu ?

Adriana
Gost
Adriana
1 godina prije

Uopće nije važno čiji je maršal Haftar igrač. Početak rješavanja situacije je dati mu svu podršku u cilju ponovne uspostave sređene libijske države. Zapad i njegova vodstva koja su iz gluposti, lakomislenosti, koristoljublja, korupcijskih i inih razloga rasturili Libiju, rasturili Tunis, pokušali rasturiti Egipat, pa i Alžir češući se i oko Maroka, mogli bi učiniti sebi uslugu i ne pačati se, jer i samima sebi i cijelom svijetu čine medvjeđu uslugu, a naročito svojim narodima. O interesima kapitala bolje ne. Poslije EU izbora, već će što-šta biti jasnije i kojekakovi predsjednici i premijeri će morati okrenuti kaput.

ANTINWO.hr
Gost
ANTINWO.hr
1 godina prije

Može u Sveti Rat za Krščansku Europu !Protiv bilo koga ako treba bili to židovi ili muslimani.Židovi prave ta svjetska sranja

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Kakve veze ima današnja Evropa sa Hrišćanstvom ?Nikakve.Pitanje je ,je li ikad i imala?!

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

dobar članak, samo nekoliko dopuna:
Giörgy Schwarz je pravo i ime i prezime Georgea Sorosa, a ne njegovog oca. Njegov otac zvao se Theodore Schwarz. Zato je Soros, kada je odselio u SAD i promjenio ime i prezime, uzeo engleski oblik mađarskog imena Giörgy, George.
mađarski Giörgy, engleski George, španjolski Jorge,… hrvatski oblik je Juraj, Jure ili Đuro, srpski: Đorđe, ili također Đuro.

Karl Propper je također bio hazar.

“Ulaganjem u “filantropske” zaklade, Soros je oslobođen poreza.”
————
pa naravno. Ne samo Soros., Već i svi ostali zločinački mafijaši, i pajdaši: Rotschild, Rockefeller, Bill Gates, Warren Buffet, obitelj koja drži Goldman Sachs, koncern Ford, itd. itd. Svi imaju svoje “filantropske” zaklade. “Filantrop”- na starogrčkom doslovce prevedeno: “čovjekoljubac”. to ime oni su sami sebi dali, odnosno, tako im tepaju njihovi propagnadni mainstream mediji, koji su svi u njihovom vlasništvu: New York Times, CNN, BBC, Le Monde, La Republica, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Der Spiegel, El Pais… itd.. a ,kod nas i Jutarnji list, Večernji list, Index, Tportal, Slobodna Dalmacija, Novi list, Net, Telegram, RTL, Nova TV, N1,….itd..
To i jeste fora; osnivanjem vlastite zaklade, legalna utaja poreza u milijardama dolara. Jer su zaklade (fondacije) kobajagi, “neprofitne organizacije”, za kobajagi “dobrotvorne svrhe” i “filantropiju”. Dakle, ti banditi zarađuju stotine milijardi, pljačkom sa svojim koncernima i bankama,… Onda da bi plaćali manji porez, naprosto osnuju vlastitu zakladu, preneseu milijarde i mlijrade dolara u tu zakladu kobajagi za “neprofitne” i dobrotvorne svrhe… I tako utajivaju porez. A u tome i još pomažu njihove pudlice na vlasti; Juncker, Merkelica, Macron i ostali, koji naprave takve zakone, da njima pogodoju. Odnoso, ovi mafijaši prijave sjedište svojih koncerna i banaka, u patuljastim državicama, kao Luksemburg iu Lihtenštajn (koje su poznate faktički kao državice za utaju poreza bogatašima) ili u banana državicama u Karipskom moru, kao Bahami, Grenada, Trindida i Tobago i sličnim otočnim državicama. Ovi mafijaši sa par milijunčića podmažu tamošnje korumpirane vladare, koji im to dozvole i tako to ide. Poznato je da je svjetski koncern, Amazon, čiji je vlasnik Jeff Bezos (također hazar) utajio milijarde poreza, u Luksemburgu, dok je premjer Luxemburga bio kriminalni alkoholičar, Junker. I ne samo Amazon, već i Nike, Microsoft i mnogi drugi koncerni. Dakle, oni u Luksemburgu otvore ured, koji je kobajagi sjedište firme. Međutim, u tom uredu, osim poštanskog sandučića pred ulazom ureda, nema ništa i nikoga. Nikakvog osoblja, dakle lažni ureed, lažno središte. Jer je u Luxemburgu porez jako nizak. Dakle oni tu imaju samo ured, ali tu nema nikakve tvornice Nikea, niti skladišta Amazona, itd. ništa To se nalzi u velikim državama, Njemačkoj, Francuskoj, Britaniji, itd… U kojim su porezi naravno troduplo viši nego u Luxemburhu, To je fora. Dakle, iako ti koncerni faktički rade u tim velikim državama oni su formalno prijavljeni u Luxemburgu , gdje plaćaju 3 puta manji porez.

“U većini slučajeva se Sorosevi interesi podudaraju s interesima Vijeća za inozemne poslove i drugih američkih globalnih istraživačkih centara.”
————————
Soros je član glavnog odbora “Vijeća za inozemne poslove” (CFR), zajedno sa članovima obitelji Rockefeller (koji vuku konce u CFR–u), sa Kissingerom, Madelaine Albright..i ostalim banditima. A i ona krepana zločinačka masonska mrcina, Zbigniew Brszeszinski, također je bio član glavnog odbora CFR-a. CFR je glavno predstavništvo “duboke države” i faktički stvarna vlada SAD-a u sjeni. Ima ukupno 5000 članova, sve sama elita SAD.a, glavnu ulogu naravno igraju ciohazari
CFR ima i svoju europopsku podružnicu ECFR- Europsko vijeće za inozemne poslove, u kojem je Soros također član i kojega on osobno i sufinancira. Predsjednik ECFR-a je onaj švedski cionistički muljator, Carl Bildt, koje je prije 4 godine zahtjevao rat protiv Rusije.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Svaka čast na bistrom opisu duboke države, ljudi vrijednijih dubokog prezira.Broj jedan, a ne alan ford

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Hvala vam gospodine na ovim informacijama.Nas na ovim prostorima moze samo istina i ljubav pomiriti.Sto se tice novinara na ovim prostorima,tosu placenici sa kupljenim diplomima.

kardinale
Gost
kardinale
1 godina prije

Soros olicenje zla, mislim da se i lucifer boji ovoga gada.

Ivan
Gost
Ivan
1 godina prije

Ma neeee, oni su najbolji prijatelji.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Izvrsno. Još jedan članak koji pokazuje sukob globalnih bankarskih elita sa uvjetno rečeno, nacionalnim i tradicionalnim kapitalom.
Od lošeg ima i gore.
Glede migranata, to je za Sorosa win- win situacija. Kao što se uvijek financira oba predsjednička kandidata.
Već sada migranti izazivaju podjele u društvima i jačanja stranaka koje osim zaustavljanja migranata – ništa ne nude. SVAKA država i svaka vlast mora čuvati granicu.
To samo pokazuje kakve su marionete na vlasti. U svakom slučaju destabilizacija eu.
Jedino sumnjam da bi ti migranti mogli/htjeli djelovati na stanje u zemlji porijekla.
Ali da će djelovati na zdravstvene i mirovinske fondove – sigurno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
42
0
()
x