fbpx

Matteo Salvini: Izrael je bastion demokracije, a Hezbollah su islamski teroristi

Matteo Salvini ukida nazive roditelj 1 i roditelj 2

U novoj “suverenističkoj” vladi Italije, koja se uz migracijsku politiku zaštite granica od ilegalnih imigracija još treba potvrditi kao takva, ministar unutarnjih poslova i prvi zamjenik premijera je Mateo Salvini, vođa stranke Liga, bivše Sjeverne lige koja je utemeljena kao secesionistički pokret 1991. s ciljem stvaranja konfederacije ili čak odcjepljenja sjevernog dijela Italije, takozvane Padanije.

Od osnutka koalicijske vlade se Matteo Salvini uglavnom bavio problemom ilegalnih migracija i branio je proračun za 2019. u kojem se predviđa proračunski deficit od 2,4%, jer Bruxelles dozvoljava 3%, ali ne i za Italiju, zato što je prezadužena i dok ne vrati kredite i dugove mora se držati diktata Europske komisije.

“Ugovor Vlade promjena”, kojeg su potpisali Liga Mattea Salvinija i Pokret 5 zvijezda (M5S) kojeg vodi Luigi di Maio ima 30 točaka koje obuhvaćaju sve sfere društvenog života, unutarnje i vanjske politike i prihvaćen je od strane talijanskih birača. Matteo Salvini, kao ministar unutarnjih poslova, imao je tešku zadaću rješavanja točke 13, koja govori o ilegalnim migracijama, koje je uspješno smanjio za 80%.

“Ugovor Vlade promjena” dvije najveće koalicijske stranke Italije o vanjskoj politici govori u točki 10.

Citirat ćemo ga u cijelosti, iako je riječ o općim smjernicama vanjske politike Italije pod novom vladom. Ovaj je dio važan jer u jednom dijelu govori o Bliskom istoku, a kasnije ćemo pojasniti zašto.

Točka 10. Vanjska politika

Vanjska politika sljedećih nekoliko godina morat će se usredotočiti na neke elemente koji su od primarne važnosti.

Predano ćemo voditi vanjsku politiku koja će se temeljiti na središnjim pitanjima od nacionalnog interesa i na promociji bilateralne i multilateralne suradnje.

Potvrđujemo članstvo u Sjevernoatlantskom savezu sa Sjedinjenim Državama, koje su naš povlašteni saveznik, ali smo otvoreni i za suradnju s Rusijom koju ne percipiramo kao prijetnju, već kao gospodarskog i potencijalno relevantnijeg trgovinskog partnera.

U tom smislu bi bilo prikladno ukinuti sankcije nametnute Rusiji, koja će biti rehabilitirana kao strateški sugovornik u rješavanje regionalnih kriza, kao što su one u Siriji, Libiji i Jemenu.

Također je nužno usmjeriti pozornost na Južni front. Rusiju ne percipirati kao vojnu prijetnju, već potencijalnog partnera za NATO i EU, jer se na Mediteranu gomila više faktora nestabilnosti, kao što su islamski ekstremizam, nekontrolirani migracijski tokovi, uz posljedične napetosti između regionalnih sila na tom području,

Italija bi trebala intenzivirati suradnju sa zemljama koje su uključene u borbu protiv terorizma.

Ostatak od nekoliko rečenica govori o smjernicama politike prema Talijanima u inozemstvu i talijanskoj dijaspori, promicanju talijanske kulture u svijetu i jačanju odnosa dijaspore s domovinom. Ugovor koje je u ime Lige potpisao Matteo Salvini izričito nalaže suradnju sa zemljama koje se bore protiv terorizma, jer su u ratovima na Bliskom istoku, sjeveru i diljem subsaharske Afrike, od Nigerije do Somalije, uglavnom uključene islamističke terorističke skupine koje su se zaklele na vjernost Al-Qaedi ili “Islamskoj državi”. Talijanska vlada je prepoznala ovu opasnost i da pred terorom islamističkih skupina prema Europi bježe stotine tisuća i milijuni ljudi. Točno je i da su u nacrtu talijanske vlade NATO i SAD navedeni kao strateški partneri, a Rusija kao vrijedan sugovornik kojeg ne treba odbaciti. Navedeno je i kako Italija treba surađivati sa “svim zemljama koje se bore protiv terorizma”. S posebnim naglaskom nije izuzeta nijedna.

Salvini iznenada postaje glasnogovornik izraelskog režima

Matteo Salvini
FOTO: Matteo Salvini

I što se sada događa. Jučer talijanski ministar unutarnjih poslova i prvi potpredsjednik vlade Matteo Salvini dolazi u Tel Aviv i na konferenciji za novinare odmah staje na izraelsku stranu i libanonski Hezbollah definira kao “islamske teroriste koji kopaju tunele i naoružavaju se projektilima”.

Ovu izjavu daje samo dan nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao da postoji “razumna mogućnost  da će izraelska vojska provoditi poslova na teritoriju Libanona” i da će se te akcije provoditi u sklopu tekuće operacije “Sjeverni štit”, kojoj je cilj otkriti i neutralizirati Hezbollahove prekogranične tunele. Netanyahu je također rekao kako će Izrael uskoro zatražiti sastanak Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i tražiti osudu navodnih akcija Hezbollaha.

Dalje, nakon vožnje helikopterom, jučer je Matteo Salvini izjavio: “Tko želi mir taj podržava pravo na postojanje i sigurnost Izraela. Upravo sam bio na sjevernoj granici s Libanonom, gdje su islamski teroristi Hezbollaha kopali tunele da napadnu bastion demokracije u ovoj regiji.”

“Za borbu protiv islamskog terorizma i uspostavu mira i stabilnosti, za sve bliže odnosa između škola, sveučilišta i poduzeća i suradnju u znanstvenim i medicinskim istraživanjima, za jačanje suradnje i prijateljstva između talijanskog i izraelskog naroda – ja sam ovdje. Čekamo da UN i Europska unija odigraju svoj dio”, rekao je Matteo Salvini.

U ovom dijelu moramo podsjetiti da Europska unija Hezbollah sve do 2013. godine nije smatrala terorističkom organizacijom, da bi nakon napada na autobus s izraelskim turistima u ljeto te godine u Bugarskoj, kojeg je Mossad pripisao Hezbollahu, iako istraga to nikada nije dokazala, Bruxelles za terorističku organizaciju proglasio “vojno krilo” Hezbollaha, dok je za EU “političko krilo” libanonskog pokreta otpora, koje trenutno čini većinsku koaliciju u parlamentu Libanona, ostalo legitimna politička snaga u zemlji i izuzeta je od bilo kakvih sankcija.

Kasnije je Salvini na Twitteru napisao kako on ne zna i nije informiran tko su teroristi, protiv koga se bore i tko ih podržava oružjem, financijama i tko im pruža logističku podršku.

Da se bolje informirao, umjesto da se  oslanjao na jednostrane izraelske izvore, možda bi Salvini znao da je Izrael davao oružje za najmanje 12 terorističkih skupina u Siriji, što je navedeno u  izvješću kojeg je objavio američki institucionalni medij Foreign Policy, gdje je objašnjen izraelski tajni program podrške sirijskim pobunjenicima, što je ime za teroriste koje su na jugu Sirije podržavali Obama, Trump i Netanyahuov  režim, zajedno s NATO paktom i cijelom antisirijskom koalicijom koja uključuje zaljevske monarhije i Tursku.

“Izrael je tajno naoružavao i financirao najmanje 12 pobunjeničkih skupina u južnoj Siriji, čime im je posljednjih nekoliko godina pomogao u borbi protiv sirijske vojske i proiranskog Hezbollaha na izraelskoj granici, što je potvrdilo skladu s više od dvadeset zapovjednika i članova tih skupina”, piše Foreign Policy, ali slična izvješća su objavili Haaretz, Times of Israel i drugi izraelski mediji, koji su u nekim slučajevima kritizirali politiku vlade Netanyahua.

Matteo Salvini je propustio čuti ove informacije, kao što ne želi znati da je svatko tko se protivi okupaciji i hegemoniji Izraela u regiji proglašen za “terorista”.

Ovdje govorimo samo u Hezbollahu, pokretu koji se od početka sirijskog rata, bori protiv bandi islamističkih terorista, naoružanih od strane Sjedinjenih Država, Saudijske Arabije i Izraela, koje su u jednom trenutku svoje aktivnosti proširile i na Libanon, posebice u pogranična područja i sjevernu regiju oko grada Arsala.

U trenutku kada je Libanon, koji je tada već imao više od milijun sirijskih izbjeglica, trebao postati novo bojno polje, intervenirao je Hezbollah i uz libanonsku vojsku, koja je djelovala uglavnom u Arsalu, spriječio najgore. Da nije bilo tako, Italija i EU bi se suočili s još jedni izbjegličkim valom od više od milijun Sirijaca i novih izbjeglica iz Libanona. Srećom, taj je crni scenarij izbjegnut, ali sigurno ne zbog djelovanja Salvinijevog “bastiona demokracije u regiji – Izraela”.

Točno, Hezbollah je slao svoje jedinice za borbu protiv terorističkih islamističkih skupina i pružio snažnu potporu sirijskoj vojsci, koja je preživjela rasulo i obvezala se da će braniti zemlju.

Šteta što Salvini nije temeljito proučio uzroke sukoba u Siriji, hibridnog rata koji je pokrenut po želju UAE, Saudijske Arabije, Izraela, Katara, Turske i njihovih saveznika u EU i Washingtonu.

Nevjerojatno je da Salvini ne zna da je rat u Siriji u svom scenariju također uključivao i Libanon. Talijanski potpredsjednik vlade također zanemaruje činjenicu da je Hezbollah prvo ustao u obranu kršćanske zajednice u Libanonu i Siriji, naše “braće po vjeri” koje je Europa napustila. Bilo bi dovoljno da je otišao razgovarati s kilo kojim od kršćanskih biskupa koji nisu napustili Siriju i Libanon, koji bi mu vrlo lako objasnili kako stoje stvari. Osim toga, čelnici kršćanskih zajednica u Siriji i Libanon su često davali intervjue za talijanske dnevne listove u kojima su objasnili sirijsku stvarnosti.

I na kraju se Matteo Salvini pretvorio u glasnogovornika izraelske propagande, i to u vrijeme kada Netanyahu prijeti novim ratom, ovaj put protiv Libanona.

Matteo Salvini - Interview RT - Russia Today
FOTO: Matteo Salvini – Interview RT – Russia Today

Naravno da Salviniju Izraelci nisu govorili istinu i da je Izrael bio taj koji je napao Libanon tri puta, a ne obrnuto. Zračni udari Izraela na Libanon uglavnom uzrokuju civilne žrtve, jer su borci Hezbollaha dobro pripremljeni i utvrđeni. Osim toga, Izrael i danas pod okupacijom drži dio Libanona, Farme Šeba, bez ikakve pravne osnove.

Matteo Salvini se nije informirao ni od strane nezavisnih izvora, kako bi saznao tko su zapravo borci Hezbollaha. Da jeste, znao bi, primjerice, da su to isti borci koji su 2006. godine uspjeli odbiti najnoviju izraelsku agresiju. Naučio bi i da borci Hezbollaha nisu samo muslimani ili šiiti u ratu protiv selafijskih terorista, već da Hezbollah također vodi i kršćansku brigadu, utemeljenu proteklih godinama za obranu kršćanskih zajednica u Libanonu u vrijeme ugroze od strane islamističkih terorističkih skupina.

Salvini nije znao, jer su mu to njegovi cionistički prijatelji nisu rekli, koliko je muslimanskih boraca Hezbollaha i sirijske vojske poginuli boreći se za obranu kršćanskih sela, svetinja i cijelih regija, kao što je Dolina kršćana u Siriji, dok je licemjerna Europa okrenula leđa kršćanskim zajednicama Libanona i Sirije.

To Salvini ne može ni zamisliti, čak ni da je otišao razgovarati s primatima kršćanskih crkvi u Libanonu, umjesto da je razgovarao samo s izraelskim vlastima.

Govoreći o terorizmu, kao što je nedavno napisao američki stručnjak za Bliski istok, dr. Kevin Barret, “terorizam je vojna taktika i taktika namjerno usmjerena protiv civila”.

“Je li Hezbollah teroristički pokret? Naravno da ne, jer govorimo o skupini otpora koja se bori da spriječi cionističke teroriste da i dalje na Bliskom istoku napadaju teritorije koji im ne pripadaju. Ništa u Palestini ni u njenoj okolini ne pripada cionistima. Oni su došli iz Europe, napali lokalno stanovništvo i koristili terorizam kao svoju glavnu taktiku. A skupine otpora, kao cjelina, naglasak daju na zaustavljanje ove invaziju i borbu protiv terorizma”, rekao je Barrett, novinar i radijski voditelj s doktoratom za arapske i islamske studije.

Dokaz je da se Hezbollah bori protiv takozvane Islamske države i Al-Qaede, odnosno Al-Nusra Fronta u Siriji, kao i protiv svih drugih terorističkih skupina koje potiču i naoružavaju SAD, Saudijska Arabija i Izraela kako bi destabilizirali zemlje na Bliskom istoku, a plan Washingtona i Tel Aviva je bio “svrgavanje režima” u Siriji i za balkanizacija regije.

Dakle, Hezbollah je u svim svojim bitkama zapravo antiteroristička skupina, ali, naravno, prema Trumpu i pristašama Izraela, teroristi su uvijek drugi, oni koji se protive agresiji Izraela.

Hezbollah je, zajedno sa sirijskom vojskom i saveznicima, osujetio taj plan i nije došlo do “svrgavanja režima” u Siriji i balkanizacije regije. Zato su ih Izrael i Amerikanci nasmrt mrze.

Postavlja se pitanje je li Salvini nesvjesno upao u njihovu klopku? Bez obzira kako bilo, ovo je bio vrlo loš potez Salvinija, a ako je to istinska vanjska politika Vlade promjena, ona će se na kraju pokazati pogubnom za Talijane.

Ugovor Vlade promjena: Contratto Governo (PDF)

Israel’s Secret Program to Back Syrian Rebels: Foreign Policy / Contro Informazione

VIDEO – Jučerašnja izjava Mattea Salvinija u Izraelu

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
72 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
giordano bruno
Gost
giordano bruno
2 godine prije

Kada pogledamo samo siromasni u Africi nose puske, a u Izraelu svi nose puske. Izrael je kasarna ili vojarna.
Rothschild family je mogao parama platiti vojsku kao sto je Blackwater (Academi is an American private military company), da makar devojke ne ucestvuju u sukobima, ali cuva svoje pare.

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije
Reply to  giordano bruno

giordano bruno Ja se jednostavno nebi zanosija sa onim šta Rothschildi mogu ili bi u nekome trenutku mogli jer mi desetljećima kaskamo za njihovim planovima jer stvari jednostavno nisu uvik onakve kakvima se čine.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  giordano bruno

i gotovo svi migranti-putnici imaju mastercard-e bez imena i bez minusa na kontu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Maja

To se zna, ali nije tema , Majo, kao što se zna da su UN i EU , ali neki odbori dogovorili migracije i zadužili Merkel i Sorosa da to “srede” kako treba, sve to ovdje piše, ali, velim, to uopće nije tema.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije

pa i na tome rade vec desetljeca. pocelo je otvoreno 2016 sa njujorskom deklaracijom a sutnja bez diskusije je naredjena, takodjer od uno. dakle, mirovna org?

Šok
Gost
Šok
2 godine prije

Ludi svašta jedu i svašta govore, ništa novo pod kapom nebeskom.

MajorJS1
Gost
MajorJS1
2 godine prije

Ma joj, ameri obecali novce za Italiju a zauzvrat da izgube malo obraza. Italija mu je na prvom mjestu kao sto i treba bit, tako da nek je rekao sta je morao reci, a mislim da autor grijesi ako misli da “nije znao” pravu situaciju. Ukratko prodao se kao sto… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  MajorJS1

Malo obraza? Da li je sada svim jasno da n Zapadu i na istoku Evrope Rusija nema niti saveznika niti simpatizera već samo intereždžije.

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Siniša

saveznici ???….nema rusija saveznika…u đžungli te svi respektuju i poštivaju dok si jak i zdrav a ako ne…onda te požderu…tako je i u politici država…rusija se može pouzdati samo u svoj mač.

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije
Reply to  igi

igi Točno. Rusija nema saveznike i u današnjemu svitu upitan je i sam pojam savezništva. Predsjednica Hrvatske cilo vrime govori o “našim prijateljima i saveznicima” . . . pitanje je ko u to viruje, a posebno pitanje je jeli u to i ona sama viruje. Za sad sve više živimo… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Moreno

@Moreno:
Jos prije nego ca se lesada skuva?

barba tonći
Gost
barba tonći
2 godine prije
Reply to  Moreno

ahahahaha, dobar si prika !

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  igi

Greška Igi. Ruska poslovica glasi: “Rusija ima samo dva saveznika – svoju vojsku i svoju mornaricu!” i to se stotinama godina govori, davno prije nafte i plina i financijskih stručnjaka, koji su također zaslužni što vojska i mornarica mogu funkcionirati, a da narod ne jede svaku dan proju i kuhani… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

Logicno,use i u svoje kljuse,nasa poslovica.

mmne
Gost
mmne
2 godine prije
Reply to  tedi

“…..sto se vise uzdam u se ispadam sve vece kljuse….”

aga cija
Gost
aga cija
2 godine prije

A, ima i mene, trećega!

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  igi

SUPER,najbolje je kada nema saveznike,bar ti nema tko zabiti noz u leda.Sam protiv svih je sigurna pobijeda.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Nije da branim Hezbolah nije da sudim Italijanima…..ali šta rekoh ja za ove “suverene”?
Elem….Hrvatska dobija/kupuje avione iz Izraela….NARAVNO.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Siniša

Nemamo ni migove ni efove i vjeruj nismo se zabrinuli za sebe a zabole nas za jedne i za druge. Elem…želeo sam reći ne treba vjerovati ni Salvanijima, ni Korbijima a pogotovo ne treba vjerovati Mikronima, Trampovima ili Krampovima (DE). USA je nove efove jeftinije ponudila od Izraelskih a izraelski… Pročitaj više »

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Siniša

Neznam mogu li novi efovi bit jeftiniji….ali nebitno…imao je kaplar firmu za popravak tih efova odavno…znalo se kod prodavača mjesecima prije da će bit prodavač…

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  Siniša

POZ. IZ BOSNE PONOSNE!!

aga cija
Gost
aga cija
2 godine prije
Reply to  Siniša

jednostavnije ti je reći” ne vjeruj ničemu što kravatu nosi”!

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ali Srbija žarko želi u EU. U NATO ne želi pa zato i kupuje oružje od Rusije.
Otišla Crna Gora i Kosovo, ali su vam zato bili posušeni svi vanjski dugovi.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Da sam umjesto “Moše” ….jbao bih nekome mamu!!

Borac2
Gost
Borac2
2 godine prije

Nije bitno sta ovaj ministar misli o HA. Fakti na terenu pokazuju samo jedno. Pobjeda i osujecen veliki plan novog bliskog istoka. A sada se matteo vrati u Rim i ocisti ulice od smrada.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

“Salvini nesvjesno upao u njihovu klopku” – nemoj da se praviš naivan Babiću, sve što Salvini govori može jednostavno da se tumači. Osnova nacionalizma je populizam, ko bi trebalo da zna bolje od nas ovde? I opet navijamo za nacionalizam ovaj put ga nazivajući “suverenizam”. Ja na populizam gledam kao… Pročitaj više »

Mr.No
Gost
Mr.No
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac, tako je.Po tekstu,izleda da je ispao iz aviona,ili da je pješačio sam od Rima, pa hodao po vodi(kao da nema savjetnika i dokumenata od ranijih vlada i nevlada i)pa se malo provozao helikopterom i doživio prosvješćenje. Malo morgen.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  shumadinac

shumadinac:
Salvini ne moze biti nacionalista?
Jedan mu je otac Italijan,a drugi Francuz?

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Kako ne može – pa vidiš da se “pravi Englez”.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Salmonelli di Londra?

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  shumadinac

@umpah+shumadinac
dooooooooobar
vrh!

francuski talijan se pravi englez 😉 🙂 😉

genijalno

Miki
Gost
Miki
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Salvini je oportunista i odrastao je u ljevičarskom uverenju.

Belegija
Gost
Belegija
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Iz sve ove price se vidi namjera Salvinija da igra za visu poziciju u Italijanskoj vladi. To sto cini za Italiju na krilima populizma je prilika da se lansira, a gdje naci popularnijeg sagovornika nego u Izraelskom rezimu. To vam je ono kada se izvodi slobodan udarac i kada se… Pročitaj više »

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije

Ovo je samo dokaz kako su stvari puno kompliciranije nego šta se na prvu čine. Ova Salvinijeva izjava se može činit ka izjava bilo kojega političara koji govori šta i ne misli, ali očito mu je došlo gusto. Sve se vraća na onu staru kako isti kontroliraju sve strane u… Pročitaj više »

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Moreno

Politika je umjetnost mogućeg…da, vjerojatno je prisiljen popuštati i raditi komptomise… Ali ilegalne migracije su smanjene za 80% Obratite pažnju…uvjek, a naročito na ovim prostorima, svi hoće idealno. Tipično. Jednom mi je rekla jedna Bolivijanka: ‘ kod ako žena ima lijepe oči i veliki nos, nitko neće reći – evo… Pročitaj više »

Zen
Gost
Zen
2 godine prije

A ja konto lik možda neki dobar, e moja mladosti ludosti

tihobl
Gost
tihobl
2 godine prije
Reply to  Zen

Treba njega shvatiti. Zakacio se sa globalistima i Briselom, pa sad nastoji da se priblizi Trampu i njegovom zetu pricom o hezbolahu, kao i rusima pricom o ukidanju sankcija. Ako ne nadje podrske sa strane zgazice ga ko Grcku.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Itekako on zna što govori. Jer napadaju ga uvelike kontrolirani mediji i on sad kao mora “spustit papučicu” radi PR-a. Evo zadnje je bilo kako javno govori detalje istrage protiv mafije i sl.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ovo da je “upao u klopku” je vjerojatno bilo retorički, naravno da dobro zna sve o svemu. Problem je što podršku Izraelu daje sada, kada oni najavljuju napad na Libanon, što je u suprotnosti s njegovom politikom da nema migracija čak i na izvorištu. rat u Libanonu znači novih milijun… Pročitaj više »

Red Dog
Gost
Red Dog
2 godine prije

Nekome je legla lova na racun 🙂 Pa, kad su arapi glupi i nisu shvatili da treba da plate… E, ovo su vam ekstremni desnicari, drugovi. Sad su plavi, sad su zuti. Ko ih placa taj ih ima. Lova. Biznis. Oportunisti. Oli nisu cetnici i ustase oslobodili Jugoslaviju? Oli ih… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja
2 godine prije

cijelo vrijeme tvrdim, da su lijevi idesni grane istog stabla, i ova tal. vlada je dokaz. o borbi protiv terora pak najvise pjevaju bas oni koji ga istovremeno i promicu. jadan ovaj svijet, kad ne mozes ni blizu pozornice bez odredjenih krugova. sve same prostitutke…

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Zio-naziji će na Libanon, a usrali se Hezbollaha – pa vojnici će im se početi vraćati u vrećama već prvog dana. Mora se malo Satanyahoo kuražiti pred domaćom publikom. Salvini? Zato i nisam za to da se ruši Macron, jer ako dođe Marina, da se pokaže da nije “nacionalist” prvo… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  palermo

Naravno da će pred zid Marina, samo nekima treba duže da skuže da su SVI tamini igrači bez obzira kakove zvukove proizvode kad otvaraju svoja pogana usta………

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  palermo

slucajno sam onomad, vrteci tv programe, naisla na duel le pen i macron. ona se odnosila vrlo agresivno prema njemu, sva zahuktala ko mali psic koji pokusava ugristi u nogu. a on miran, suveren, suh, uljudno je objasnjavao svoju poziciju. vec ta slika bila je jasna poruka, da je le… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Maja

Jbgm Jorge heider je bio prikirveni gay, da nije poginuo u nesreći vraćajući se iz gay kluba, nitko nikada ne bi saznao. Ovo mi je malo smiješno, jer je tadašnji glavni tajnik Slobodarske stranke, njegov….., kako se to kaže, plakao na sprovodu više od Heiderove žene. 🙂

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Jorg je skviknuo u “pometnoj” jer je javno na jubito pričao o nekim bankarima po Beću i svijetu…………………..

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Kad će oni koji kuže skužiti da ovakovim poput ovog ne treba vjerovati bez obzira na retoriku, svi su ISTI, SVI…………

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ok, da vidimo, oko onoga 2,4% još uvijek ne popušta nitko , ni EU ni Rim. Vidićemo. ovdje je rekao što je rekao, Usput kako je Italija glasala kada je odbačena rezolucija o Hamasu nekidan? Naravno kao SAD i Izrael i cijeli NATO – Protiv Palestinaca . Dakle?????

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije

produzeci

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije

samo da ne bude prekomjerne uporabe pirotehnickih sredstava

burt
Gost
burt
2 godine prije

Hezbollah je izmislio suvremeni terorizam koji počinje početkom osamdesetih dolaskom ajatolaha Homeinija na vlast, prvi samoubilčki napadi autobombama i opasani eksplozivom su izveli sljedbenici Homenija, program Hezbollaha nije bio samo borba protiv Izraela nego protiv svih nevjernika židova, krščana itd, kasnije su se samoubilački napadi masovno proširili po cijelom svijetu… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  burt

A vidi u šta se sada pretvorio Hezbolah, osavremenio je terorizam a sada ga slavimo kao borca za pravdu…..suludo zar ne. Elem…ima jedna anegdota iz perioda koji si spomenuo;otmu tadašnji teroristi neke Sovjete u Bejrutu, ovi ih lijepo zamole da ih oslobode međutim teroristi odbiju….jedno jutro osvanu glave nekih komandanata… Pročitaj više »

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  burt

@burt si siguran ili je samo to tvoja osobna procjena i interpretacija (prvenstveno mislim na dio di istices ‘borba protiv svih nevjernika…..ako te dobro kontam,mislio si zapravo na krivovjernike’? moderni terorizam….ajde de,al zapravo su vodili gerilski rat,a sad u datom trenutku (’82.) zasto je to na zapadu moderni terorizam, ne… Pročitaj više »

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  burt

@burt

Sa takvim informacijama uznemiruješ ekipu i kvariš im doživljaj pisanja hvalospjeva Homeiniju i drugovima.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  burt

@burt:
A Ukrajinci i skladistari samoubojice(sami sebe razrusise)?

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  burt

Ma da Burte?! A sad si malo proguglaj King David Hotel bombing 1946. Imao je Hezbollah od koga naučiti posao..

Ivi tz
Gost
Ivi tz
2 godine prije

Sve je rečeno gore u textu a Teško je bilo šta reći osim ovoga. Živio HEZBOLAH

Aaaa
Gost
Aaaa
2 godine prije

Is nekog razloga se ne zove Republika Izrael

Il-2
Gost
Il-2
2 godine prije

Ima tjedan dana kako je netko nahvalio pokret 5 zvjezdica i pritom me izvrjedjao nazvavsi me medju ostalim placenikom.
Ovom prilikom pozdravljam doticnog 😉
(Mislim da je bila neka rasprava oko Pernara)

Minus Collector
Gost
Minus Collector
2 godine prije

Čim ovaj hvali Putina ona znaš da nešto ne valja.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije

Eto..sad mi je malo lakse. Talijana ima 60 milijuna a nas 4 pa se svejedno učmaruju.

Miki
Gost
Miki
2 godine prije

Što od oportuniste i od uštogljenog komformiste drugo očekivati. On bi i ilegalne migrante podelio po Evropi makar su ih primili u Italiji.

Car
Gost
Car
2 godine prije

Fin neki čova ovaj Salvani kao da ga je Natanjahu napravio.Fašističko kopile.

Nagard
Gost
Nagard
2 godine prije

Italijanski premijer moze eventualno imati utjecaj na sastav mozarelle pizze i nekog vina a na geopolitickoj sceni su dva igrača ostali su kolonije robovi ulizice ovisi kome plemenu pripadaju

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije

Matteo Salvini je klasični populista koji pojma nema o povijesti sukoba u svijetu ali jednu stvar jak dobro zna. Zna da govori ono sto odobravaju oni od kojih on moze imati koristi. Klasicni materijalista koji drugim naivnim budalama prodaje idealizam i od toga jako dobro živi.

aga cija
Gost
aga cija
2 godine prije
Reply to  Ivan

Ma, nisu nas izvjestili, dotični populista je imao saobračajku pa je dobio trnsfuziju od nekog židova i otud promjena, ali drastična, u ponašanju i razmišljanju.
Je..š političara koji ne mijenja mišljenje svakih pet minuta.

Outsider
Gost
Outsider
2 godine prije

Bastion nemira , antidemokracije. Prije 2018 godina jedan covjek je rekao da nikada mira nece imati .Za sada je u pravu …

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

nije Salvini upao ni u kakvu klopku, već on , kao i sva ostala nova europska desnica, ne žele se uopće miješati u problem Izrael-Palestina i ne žele se zamjerati vladarima svijeta-ciohazarima. Jer za desnicu je naravno daleko teže kritizirati Izrael i cioniste, nego za ljevicu i ljevičare. Ljevičarima je… Pročitaj više »

karantanac
Gost
karantanac
2 godine prije

Ovog salvinija treba eliminisati dok je mali. Kad poraste biže novi musolini.

barba tonći
Gost
barba tonći
2 godine prije

E lipi moji pa nek samo niki kaže da su Protokoli Sionskih mudraca budalaština. Prčidu “izabrani” cili svit. Lažu, kradu, ubijaju i na svemu tome obilato profitiraju. Oni su pravi vuci grabežljivi u kožuhu od ovce

Mali Salvini
Gost
Mali Salvini
2 godine prije

Sad je valjda svima jasno za koga Salvini igra i čiji je pion.
E moj Salvini izdao si Italiju i prodao si se za judine škude.
Vidje Italija svakojakih čuda al’ ne nađe štrika za ovoliko juda.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik