Gazprom spaja prvi krak “Turskog toka” sa stanicom u Kiyikoyu – Sada gradi i drugi krak

Sjeverni tok 2 - cijevi
8 komentara

Projektna tvrtka “Turk Stream” počela je polaganje povezujućeg kraka plinovoda od sela Kıyıköy u Turskoj do glavnog plinovoda koji je već položen u Crnom moru.

Polaganje je započelo 22. srpnja, a radovi će trajati “od četiri do osam tjedana”.

Ukupno je potrebno položiti 2,4 kilometra cjevovoda, koji će od turske obale duž dna doći do točke dolaska glavne cijevi, napominje TASS.

Nezavisni stručnjaci su pripremili izvješće o procjeni utjecaja radova povezivanja na okoliš i dali mišljenje o najpovoljnijem putu za polaganje ovog kratkog, ali vrlo važnog dijela plinovoda “Turski tok”, uzimajući u obzir ribolov u tom području.

Izvješće je pripremljeno nakon “sveobuhvatnih konzultacija s udrugama ribara i društvenim organizacija”, a državna tijela Turske su ga odobrila 2017. godine.

Turski tok
FOTO – Turski tok – 2018

“U skladu s rokovima, očekuje se da će pumpanje plina početi krajem 2019. Drago nam je da je rad ovom planu bio uspješan i uložit ćemo sve napore da se neugodnosti za lokalno stanovništvo na obali tijekom radova svede na minimum”, rekao je predstavnik tvrtke “Turk Stream” Sander van Rootselaar.

Gazprom je započeo izgradnju offshore dijela plinovoda “Turski tok” u svibnju 2017. godine i plinovod ispod Crnog mora povezuje ruske obale s obalom Turske. Duljina plinovoda iznosi 930 kilometara, a nakon povezivanja s plinskom stanicom u blizini sela Kıyıköy u Turskoj će graditelji početi graditi dionicu od 180 kilometara do granice Turske sa zemljama Europske unije.

Gazprom, koji se bavi polaganjem cijevi plinovoda, u travnju je brodom “Pioneering Spirit” švicarske kompanije Allseas završio polaganje prve linije offshore dijela plinovoda. Krajem lipnja je Gazprom nastavio s poslom i počeo polagati drugi krak “Turskog toka”.

VIDEO – Polaganje prve linije plinovoda

 

Prva linija je namijenjena turskom tržištu, druga za opskrbu plinom zemalja južne i jugoistočne Europe. Svaka linija će imati kapacitet od 15,75 milijardi kubnih metara plina godišnje.

Daily Sabah

gasovodJužni tokPlinovodTurski tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neko ime
5 godine prije

Primijećeno je da Bugari ovih dana više nego inače lupaju glavom o zid i viču “f.ck the EU”

put in
5 godine prije

“sjeverni tok” i “turski tok” umjesto “južnog toka” su projekti koji spajaju ljude i države i poboljšavaju standard građana europe i postavljam si pitanje zašto američkim jastrebovima smetaju ovakvi projekti u europi. zašto su ukrajinci po nalogu amerikanaca zavrtali plin europi. kome to u americi ne odgovara da europa živi složno, slobodno bez ratova i sa zadovoljnim građanima. zašto ovakvi projekti smetaju američkoj “dubokoj državi” i hillary clinton i zašto toj američkoj “dubokoj državi” i hillary clinton smeta legitimni predsjednik usa-a donald trump. zašto

Siniša
5 godine prije

Jbt…kako su Bugari dokaz budalestine,rada u korist svoje stete!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI