Gen. Šojgu: “Vostok-2018” – Testirana je spremnost vojno-industrijskog kompleksa za rat

Putin Vostok 2018
5 komentara

Vojno-industrijski kompleks Ruske Federacije je u velikim vježbama “Vostok 2018” testiran za spremnost na rat, izjavio je jučer ruski ministar obrane, general armije Sergej Šojgu.

Naveo je kako je u manevrima bilo uključeno ne samo Ministarstvo obrane, već i brojna poduzeća koja su dobila mobilizacijske poslove u slučaju rata. Osim toga, kako je istaknuo general Šojgu, osnovala su se sjedišta obrane na teritorijima na kojima su se provodile vježbe.

“To jest, one su bile sveobuhvatne, sveobuhvatne po obrambenoj doktrini”, objasnio je Šojgu u intervjuu za televiziju “Rusija 1”.

Ranije je Ministarstvo obrane u Moskvi izvijestili da će se vježbe “Vostok 2018” održati na Dalekom istoku i susjednim područjima Tihog oceana od 11. do 17. Rujna, što znači da završavaju danas. Ukupno je u manevrima sudjelovalo gotovo 300 tisuća vojnika, više od tisuću zrakoplova, helikoptera i bespilotnih vozila, oko 36 000 tenkova, oklopnih vozila i druge posebne opreme, te oko 80 ratnih brodova i plovila podrške.

Na vježbama su sudjelovale i vojne jedinice vojske Kine i Mongolije, a general Šojgu je rekao da će sudjelovanje kineskih vojnika u ruskom vježbama od sada biti redovita praksa.

“Složili smo se da će se takve vježbe sada redovito održavati”, istaknuo je general Šojgu.

Na pretposljednjem danu vježbi na poligonu u Trans-Bajkalskoj regiji je bio prisutan i njegov kineski kolega Wei Fenghe, koji se upoznao s radom ruskih i kineskih zapovjednih mjesta.

Državni sekretar za obranu NR Kine je istaknuo da je suradnja Rusije i Kine na operativnoj i strateškoj razini vrlo važna i da će vojno-političko vodstvo u Pekingu na to obratiti posebnu pozornost.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je također posjetio vojne vježbe i osobno je nagradio deset vojnika Rusije, Kine i Mongolije koji su se istakli tijekom manevara “Vostok-2018”.

Odlikovanja su dobila četiri ruska vojnika, četiri predstavnika kineske vojske i dva časnika oružanih snaga Mongolije.

Vježbe “Vostok-2018” završavaju danas i bile su najveće vojne vježbe  u Rusiji u proteklih 37 godina.

 

MongolijaVojne vježbeVostok 2018Wei Fenghe
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
5 godine prije

dobro dođe za ove sa zapada koji imaju upalu mozga. rashlade malo upaljeni mozak

Konstantin
5 godine prije

Kome nije sada vise jasno sta se sprema? Dakle Rusija je itekako poodmakla u kompletnoj sopstvenoj reorganizaciji vojne + ekonomsko-vojne strukture za “nedaj boze” situaciju. “Oni koji upravljaju zapazdnom civilizacijom” im je i pre ovoga kristalno jasno da su svoju prednost potrosili poodavno (na Balkanu i u severoistocnoj Africi + BLI). To im je postalo jasno tek kada su im Rusi ispred nosa glatko uzeli Krim 2014 uoci puca u Ukrajini, i nakon nametnutog proxy rata u Donbasu gde su Rusi takodje preuzeli inicijativu. Oholost dosadasnje “zapadnjacke elite” im nece dati za pravo da priznjau da su se zaigrali ali im nece dati i za pravo da odstupe od svojih planova. Pitanje je ko ce samo prvi uraditi pogresan korak (a mozda i svesno uraditi provokaciju) kako bi ipak doslo do velikog picvajza. Balkan ce tajodje biti jedan od velikih ratnih polja (prema “demokratima” o je itekako na liniji vatre… Čitaj više »

eu kolonija
5 godine prije

pa vidiš kako ti stvari stoje. reče tvoj zapadni ideolog brežinski “onaj tko kontrolira hartland vladat će svijetom”. kako stvari stoje rusija kontrolira hartland a tvoji nemogu ni prismrditi. I tako vam je to

davor
5 godine prije

Besmisleni su pokušaji Zapada pa da povećaju NATO i na sto članica ostaju taktička geopolitička bijeda. Sa svakim unaprijeđenjem tehnologije i rastom digitalnog sektora jenjavati će zapadni utjecaj. Ako u Washingtonu žele rat onda im je ovo možda zadnja prilika za rat, iako taj rat nemogu niti dobiti niti usmjeriti.

Mister ?
5 godine prije

Kapitalisticka kina i rusija bi opet u rat. Predstava sa trozube krezave mase.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI