Glavni tužilac podnio tužbu za obustavljanje ponovnog prebrojavanja glasova u Michiganu

Michigan - prebrojavanje
0
0

Glavni tužilac savezne države Michigan podnio je tužbu kojom traži obustavljanje ponovnog prebrojavanja glasova u toj državi.

Bill Schuette, koji je podržao Trumpovu kandidaturu, naveo je u tužbi da će „spor i neozbiljan“ proces ponovnog prebrojavanja koji je zahtjevala kandidatkinja Zelene partije Jill Stein koštati milione dolare i možda onemogućiti tu saveznu državu da glasa na elektorskom koledžu.

Dvije organizacije koje podržavaju novoizabranog predsjednika Trumpa zatražile su od državnog suda u Madisonu, savezna država Wisconsin, da obustavi ponovno prebrojavanje glasova u toj državi, gdje je peticija za ponovno prebrojavanje usvojena prošle sedmice, a opet na zahtjev Jill Stein.

Stein je izjavila da je Schuetteova tužba „politički motivisan“ pokušaj sprečavanja provjere izbornog sistema u toj državi.

Stein je podnijela zahtjeve za ponovno prebrojavanje glasova u državama u kojima je Trump tijesnom većinom pobijedio Clinton, a gdje je ona bila u vođstvu prema anketama samo dan prije izbora. Ona je istupila u ime stručnjaka za bezbjednost izbora, a koji su zabrinuti da je izborni proces sabotiran hakerskim napadima.

Američka vlada je saopštila da je uvjerena da nije bilo nikakvih hakerskih napada na dan izbora i da su rezultati izbora odraz „volje američkog naroda“.

bill schuettejill steinmichiganprebrojavanje glasovaPredsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI