fbpx

Kako će Rusija odgovoriti Izraelu? – Mogući vladini i vojni odgovori

Il-20 obaranje

Prema ruskom Ministarstvu obrane Izrael je upozorio rusku stranu na napad samo minutu prije nego što je napad počeo.

Kao što smo ranije naveli , ruski general Igor Konašenkov je rekao kako su se izraelski F-16, koji su bombardirali Latakiju koristili ruski Il-20 za “pokrivanje”, jer je odrazna površina ruskog zrakoplova Il-20 oko 100m2 puno veća od izraelskih borbenih zrakoplova F-16 oko 5m2 na koje su ispaljeni projektili sirijskih sustava protuzračne obrane S-200.

Ruski ministar obrane je hitno nazvao izraelskog ministra Avigdora Liebermana i rekao mu kako Izrael smatra izravnim krivcem za obaranje ruskog zrakoplova i pogibiju 14 ruskih vojnika, koji u jednoj minuti nisu imali vremena skloniti se u sigurnu zonu, a izraelski F-16 su namjerno letjeli na istoj nadmorskoj visini kao Il-20.

Osim toga, izraelski zrakoplovi su namjerno stvorili opasnu situaciju za brodove i zrakoplove na tom području, jer su bombardiranje proveli u blizini francuske fregate “Auvergne“. Pariz je odmah nazvao Moskvu i rekao kako nema nikakve veze s izraelskim napadom i oborenim zrakoplovom.

Krivnja za pad ruskog zrakoplova i smrt posade je potpuno na izraelskoj strani, rekao je general Šojgu Liebermanu.

“Akcije izraelske vojske ne odražavaju duh rusko-izraelskog partnerstva i zadržavamo pravo na oduzimanje koraka odmazde”, rekao je ruski ministar obrane u poruci.

General Šojgu je također podsjetio da je Moskva više puta pozvala Izrael da se suzdrži od napada na Siriju, čime prijeti ruskoj vojsci.

Rusija zadržava pravo na odgovarajuće mjere odgovora protiv Izraela čije je djelovanje je dovelo do smrti IL-20 i 14 Rusa i mi to smatramo neprijateljskim činom”, stoji u priopćenju ruskog Ministarstva obrane.

Isto je general Šojgu rekao u razgovoru s izraelskim ministrom obrane Liebermanom.

Obaranje Il-20

FOTO – Shema namjerno uzrokovanog obaranja ruskog Il-20 od strane izraelskih F-16

“Ovdje treba podijeliti adekvatni vojni odgovor od adekvatnog vladinog odgovora. Rusija može nametnuti embargo na robu i usluge iz Izraela, izbaciti diplomate, prekinuti diplomatske odnose, zahtijevati od izraelskih građana da napuste zemlju, može nacionalizirati izraelsku imovinu ili tvrtke. Pa, čaki da im samo zatvori granice, to je puno, znajući koliko stanovnika Izraela stalno putuje iz Rusije i u Rusiju”, piše ruski Politonline.

Vojni odgovor može biti sasvim drugačiji. Nije treba vjerovati u mogućnost rata između dvije nuklearne sile. To se neće dogoditi. Međutim, Rusija može i srušiti izraelski avion koji će  zalutati u području njene odgovornosti ili prekrši dogovorenu granicu ili uspostaviti zonu zabrane leta nad Sirijom za Izrael i zemlje američke koalicije. Izrael će tako biti u teškoj situaciji, jer u bilo koje vrijeme tijekom leta njegovi zrakoplovi mogu biti pogođeni. Izrael to neće učiniti, jer poznaje prirodu ovakve prijetnje i lukavo izraelsko Ministarstvo obrane se boji eskalacije”, dodao je ruski časniku razgovoru za Politonline.

Ruska vojska je također rekla da je skrivanje iza tuđih zrakoplova, kao što je slučaj s oborenim Il-20, uobičajena praksa izraelskih oružanih snaga.

Ruski vojni stručnjak kaže kako je vrlo čudno da nije reagirao sustav (IFF) raspoznavanja “prijateljskog” od “neprijateljskog” zrakoplova, koji za zrakoplovstva zemalja Zajednice nezavisnih država postoji još od 1995. godine i sigurno se koristi u Siriji.

Izraelske zračne snage

FOTO: Izraelski F-16 Barak

Postoje dvije mogućnosti. Ili je došlo do pogreške u softveru, što se događa kada dužnosnici ne ažuriraju tehničke kodove na vrijeme ili sustav jednostavno zakaže. To se ponekad događalo za vrijeme operacije “Pustinjska oluja”, kada su Amerikanci slučajno gađali svoje letjelice.

Moguće je i da je signal koji se vraća iz odašiljača bio ometen sustavima za elektroničko ratovanje, budući da su izraelski F-16 vjerojatno bili opremljeni EW sustavima u vrijeme napada na sirijske objekte.

“Oba slučaja neizravno potvrđuju riječi generala Šojgua o pravu na adekvatan odgovor”, dodaje stručnjak

U ruskim medijima su gotovo svi složni da situacija na Bliskom istoku neumoljivo traži potpuno zatvaranje zračnog prostora Sirije za sve neprijateljske akcije Izraela.

Sada bi za zračne snage Izraela moglo doći teško vrijeme. Međutim, uzevši u obzir činjenicu da su izraelski zrakoplovi bombardovali područje Sirije bez ulaska u zračni prostor ove zemlje, “zaključavanje” sirijskog neba nije tako jednostavno kao što se čini.

Neki stručnjaci vjeruju da je to moguće samo u obliku vojnog sukoba s Izraelom u kojem bi se granice preventivnog presretanja izraelskih zrakoplovnih pomjerile daleko izvan granica Sirije. U ovom scenariju bi se vatra na izraelske vojne zrakoplove otvarala odmah nakon što izađu izvan njihovog zračnog prostora. Osim toga, u ovom slučaju bi se izraelske vojne zračne luke također smatrale legitimnim ciljevima.

Vojni stručnjak Kluba Izborski, Vladislav Šurigin, vjeruje da se tragedija mogla izbjeći da je Rusija bila oštrija protiv Izraela.

“Umjesto da pokrivamo nebo nad Sirijom za sve strane vojne zrakoplove, pokrivali smo samo područje vlastitih vojnih baza, a ostatak smo povjerili sirijskoj protuzračnoj obrani”, objasnio je stručnjak.

Vidi se da je među komentatorima mnogo opcija u igri, ali će konačnu donijeti Vijeće za nacionalnu sigurnost Rusije na čelu s Putinom.

Izrael – Za smrt ruskih vojnika su krivi Damask, Iran i Hezbollah

Izrael šalje poruku Rusiji

Nakon tragedije na sirijskim nebu jučer navečer, kada je oboreno ruski Il-20, na vidjelo izlaze nove pojedinosti. Izrael je u određenom smisli priznao svoje sudjelovanje u incidentu u kojem je poginulo petnaest ruskih vojnika, ali je za smrt posade ruskog Il-20 okrivio službeni Damask, Iran i njegove saveznike u libanonskom pokretu Hezbollah.

Izraelski vojni dužnosnici tvrde da su obavijestili svoje ruske kolege o njihovom zračnom napadu koristeći postojeći komunikacijski kanal, iako su to učinili samo minutu prije provedenih udara i ruskim zrakoplovom su se služili kao štitom od sirijske protuzračne obrane.

Izraelsko vojno vodstvo je usput izrazilo sućut zbog stradanja ruskih vojnika.

Država Duma o načinima osvete Izraelu

Ruska Duma

FOTO: Ruska Duma

Unatoč ovoj isprici, nakon reakcije ruskog Ministarstva obrane su ruski političari oštro reagirali na ponašanje Izraela u ovom incidentu i dali svoje prijedloge za osvetničke mjere koje može poduzeti Rusija.

Zamjenik predsjednika Odbora za obranu Državne Dume, Jurij Švitkin, bivši vojni časnik, kaže da akcije Izraela u Siriji ne bi trebale proći nekažnjeno.

“Bez sumnje, Izrael je počinio još jedan čin agresije protiv suverene neovisne Sirijske Arapske Republike. Po mom mišljenju, sve je to režija Sjedinjenih Država. Ali to ni na koji način ne opravdava Izrael, koji je danas njihov pomoćni alat, jer se nikako drugačijhe ne može zvati”, rekao je Švitkin.

“Naravno, ovaj čin agresije ni u kojem slučaju ne bismo trebali ostaviti nekažnjeno”, nastavio je zamjenik predsjednika Odbora za obranu Državne Dume.

“Bez sumnje će slijediti reakcije iz naše zemlje i, koliko sam obaviješten, već se usvajaju. Te bi radnje trebale biti odmjerene, smislene, ali ne bi trebale biti samo riječi”, dodao je.

obaranje il-20

FOTO: Situaciona mapa u vrijeme obaranja Il-20

Prema riječima visokog dužnosnika, on je siguran da se već razvijaju različite verzije prikladnog odgovora, koje će za provedbu dobiti i rusko Ministarstvo vanjskih poslova i rusko Ministarstvo obrane.

“Takve akcije vjerojatno će se odnositi na zračni prostor nad Sirijom. To će, možda, biti akcija protiv izraelskog zrakoplovstva, ali ne samo, već i oružanih snaga općenito. Bit će možda i nekih ozbiljnih odluka na razini ruskog Ministarstva vanjskih poslova”, naglasio je Jurij Švitkin .

Izraelske snage su u međuvremenu priznale da je njihovo zrakoplovstvo sinoć bombardiralo vojne ciljeve u Siriji.

Rusko Ministarstvo obrane je poslijepodne još jednom potvrdilo da je obavijest o napadu dobilo manje od minute prije napada i Il-20 jednostavno nije mogao imati vremena za napuštanje opasnog područja.

Vladimir Putin: Poduzet ćemo akcije koje će svi zapamtiti

Vladimir Putin - Palestina

Vladimir Putin je izjavio kako se sve oko incidenta mora ozbiljno razjasniti, ali je dodao kako su on i  njegov ministar obrane i osobni prijatelj, general Šojgu, zajedno sastavili prvo službeno priopćenje.

“Bez sumnje se ovime moramo ozbiljno pozabaviti, a naš stav prema tragediji je izrečen u izjavi Ministarstva obrane, koja je dogovorena sa mnom”, poručio je Putin i dodao kako će Rusija, nakon ovog incidenta, na sirijskim obalama Sirije osigurati dodatne snage koje će jamčiti sigurnost njezinih vojnika u Siriji.

“Što se tiče uzvratnih akcija, one će biti usmjerene, pre svega, na dodatno osiguravanje naših vojnika i naših objekata u Siriji. I to će biti takvi koraci koje će svi zapamtiti”, naglasio je Putin

Putin je također izjavio sućut zbog smrti članova posade zrakoplova oborenog u Siriji.

“Kada ljudi umiru, pogotovo u takvim tragičnim okolnostima, to je uvijek nesreća, nesreća za sve nas, za zemlju i za obitelji poginulih. S tim u vezi izjavljujem svoju sućut njihovim obiteljima”, rekao je Putin.

Situaciju s napadom turskog lovca na ruski zrakoplov ne treba usporediti s današnjom tragedijom, koja je posljedica čitavog spleta tragičnih slučajnosti”, rekao je ruski predsjednik.

“Što se tiče vaše usporedbe s poznatim događajem, kada je turski lovac oborio naš zrakoplov, to je ipak druga situacija. Tada je turski lovac namjerno oborio naš Su-24. Ovdje se prije čini da je u pitanju niz tragičnih slučajnosti, jer nije izraelski zrakoplov oborio naš”, objasnio je Putin, ali i dalje Izrael smatra glavnim krivcem za obaranje ruskog zrakoplova Il-20 i smrt petnaest ruskih vojnika koji su se vraćali iz misije izviđanja.

Pravda

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
165 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

Uputit će oštru prosvjednu notu.
“Situaciju s napadom turskog lovca na ruski zrakoplov ne treba usporediti s današnjom tragedijom, koja je posljedica čitavog spleta tragičnih slučajnosti”, rekao je ruski predsjednik.
Pojeo vuk magare.

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Zagor

Putinov govor gotov, povukao “ručnu”, jer ipak je Izrael bolje imati za “prijatelja” nego za neprijatelja!

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  Željko

Avion je oborio Makron, a ne Izrael, rekla bih ja.

preseren3
Gost
preseren3
2 godine prije
Reply to  Zagor

Čitava situacija postaje iz dana u dan veča lakrdija.
Pomažeš, kao, nekoj zemlji, braniš je, a dozvoljavaš, da ju komšija bombarduje svake noči.
Taj isti komšija, koji okupira dio teritorija Sirije več 50 godina….
Kad u baraži izgubiš 15 vojnika, sada splet tragičnih okolnosti.
Pa, možda može Putin svašta da kaže, a za svijet, pogotovo za zapad, svakim danom sve je veča p***!

Znase
Gost
Znase
2 godine prije
Reply to  Zagor

Izvinite Izraelci nismo mislili na Vas, desilo se slučajno. Putin

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije
Reply to  Zagor

Procitah sva tri clanka na ovu temu i procitah stotine komentara na ovim temama.Ima pametnih komentara ali vecina komentira parcijalno bez mogucnosti ili znanja da sagleda siru sliku svega ovoga sto se tamo dogadja. Vec danima pisem svima da situacija u Siriji nije ni blizu rijesenju i da ce se tek sad poceti desavati sranja. Zbog toga sam dobio podosta minusa od rusofila. Vrijeme i slijedeci dogadjaji ce vam pokazati da sam bio u pravu. Inace po svim mojim komentarima se lako da zakljuciti da ja vlastodrsce USA smatram najvecim zlom trenutno u svijetu ali ne dozvoljavam da mi to zamuti realan pogled na dogadjaje i na situaciju. Rekao sam da cak i ako padne Idlib da je to samo pobjeda Rusa u prvoj rundi. Sad vidimo da nece ni biti pada Idliba. Problem Sirije je sto svi veci i regionalni igraci imaju svoj plan sta zele tamo pa je nemoguce sve predvidjeti. Ali jedno je sigurno a to je da USA nije uspjela u svojim planovima u Siriji i sigurno je da od njih nece odustati. Rusima je Sirija vrhunski vazna i ako nju izgube mogu se slikati. Nece vise imati bazu na sredozemlju a ameri ce dovuc plin iz zaliva u Evropu i izbacit Ruse iz igre sa plinom. Ako ostvare svoj cilj u Siriji USA ce odmah preci i na Iran a poslije njega dolazi na red i Rusija koja i jest glavni cilj cijele ove igre. Rusima nije nimalo lako. Ne zaboravite da USA ima petrodolar i fakticno jos uvjek preko njega bezgranican vojni budjet i dok je tako imaju prednost pred Rusijom jer hoce,mogu i zele stalno ratovati i to odgovara njihovom vojno-industrijskom lobiju. Za razliku od njih Rusija trosi stvaran novac na naoruzavanje i Rusija se ne smije uvuci u nikakav dugotrajniji sukob veceg intenziteta. Putin je itekako svjestan toga i svjestan je da je proces ukidanja petrodolara koji su pokrenuli Kinezi i Rusi na dobrom putu i da ce svakom danom Rusija biti jaca a USA slabija. Isto toga su svjesni i preko bare i oni ce svim silama raditi da uvuku Rusiju u sto veci sukob sto prije pa se moze ocekivati jos ovakvih i slicnih situacija pa cak i false flag napada. Globalno vojno gledajuci Rusija u ovom trenutku nema vojne kapacitete i logistiku da priusti sebi otvoreni sukob sa NATO-m i Izraelom na bliskom istoku. Predaleko je to od glavnih Ruskih vojnih snaga i ako se uvuku u to Rusi ce pretrpiti ogromne gubitke. Zato Putine samo pametno kao do sad idi i dalje. Rusima bi bilo najpametnije za sad da razmjeste po Siriji sto je vise moguce antiraketnih sistema i tako pokusaju zastiti nebo iznad Sirije. U cijeloj ovoj situaciji postoji jedan problem. Ako je jedan agresivan i cijelo vrijeme bahato povecava svoju agresivnost a drugi se ponasa razumno i pokusava eskivirat i povlaci se taj koji je razuman mora znati istrpjeti ovakve situacije kao ovo s avionom. Problem je sto nakon nekoliko ovakvih situacija neki general na terenu moze sa svojom jedinicom odreagirat i bez takve naredbe iz Moskve i onda USA ima razlog za veci napad. Onda je to garantovani treci svjetski. U tom slucaju jedina sansa za svijet je da obje strane u sukobu budu podjednake pa da nakon gubitaka sjednu za stol i prekinu rat. U suprotnom ce oni koji pocnu gubiti konvencionalni i elektronski rat koristiti i nuklearno oruzje. Rusi su to i dali na znanje amerima da ako Rusija ne bude mogla biti svoja nece onda biti nicega.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Nema nikakve prve runde. Jedino može biti deveta ili deseta, ako gledamo aktualno desetljeće.

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Zagor

„Što se tiče uzvratnih dejstava, one će biti usmjerene, prije svega, na dodatno osiguravanje sigurnosti NAŠIH vojnika i NAŠIH objekata u Siriji. I to će biti takvi koraci koje će svi zapamtiti“. Znači sirijski ciljevi a ujedno i iranski ciljevi i snage drugih “saveznika” u Siriji ostaće i dalje nezaštićeni. Jasno je da će Izrael i dalje nastaviti sa napadima na Siriju kao i do sada! Koji su osnovni ciljevi ruskog učestvovanja u sirijskom ratu? Samo da sačuvaju svoje snage, a Sirijcima i Siriji kako bude! Ne smiju da krenu na “malu” Tursku a da krenu na “odabrani” narod!!

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

uspostaviti zonu zabrane leta nad Sirijom za Izrael i zemlje američke koalicije – ovo ce se desiti !!!!!

octopus
Gost
octopus
2 godine prije
Reply to  Alen

Gore ti je lijepo nacrtano: Izrael nije narušavao sirijski zračni prostor….

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  octopus

Nije cime ,ispaljena raketa jeste narusavanje zracnog prostora… U to slucaju mogu ih rusiti i van sirijskog zracnog prostora..

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije
Reply to  Alen

Vidi se kako mogu. Samo su se malo zabunili sa zamjenicom. Ono, kao Daca patak. “Upucaj MENE!” Okej, bum!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Alen

Sta god,samo “ne dizi sapun” u njegovom prisustvu!!

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  octopus

Iz srpskog tiska! PUTIN O OBARANJU RUSKOG AVIONA: Nisu ga srušili Izraelci, bio je to SPLET TRAGIČNIH OKOLNOSTI!

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Željko

Zeljko
Splet tragicnih okolnosti je bio i kada je Praljak popio otrov , nemoj tako propusti su svuda moguci.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Riddick

Velim ja da je zeljka dobreno napuhao vjetar s dinare.. Nikako covjeek da se smakne s propuha..
E moj zeljo ,moja ……

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Alen

Eto ti sad Alene!!??Sada si došao željkiću na tapetu,počelo je i ranije .Sada će Ridik ,Siniša i ja da malo ohanemo.Ti si na redu.Muko moja pređi na drugoga.??

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Hahaha ,ma i meni se cinilo sve nesto njuha oko mene ,rekoh valjada ce me preskociti.. 🙂

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Alen

Tek ćeš nahebati moj Alene.Em si naklonjen Rusima em nisi zatrovan mržnjom prema Srbima,to znači da da po njegovim ” kriterijima” nisi dovoljno dobar Bošnjak.???

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Gori sam ja sad njemu i od srba i rusa zbog toga. ..Pojede ga to…Sta ces mu , takva mu nafaka da se valja u blatu kad ne zna drugacije..Sto bi se reklo ,da ga On uputi na pravi put…

Šule
Gost
Šule
2 godine prije
Reply to  Alen

Alene moraš više razmišljat glavom nego što pročitaš u Ruskim portalima..Putin se usro Izraela..to je istina.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Željko

Je*o te tisak i štampa, konjum, Da čitaš više od naslova to ti piše i ovdje. Ovi su najpametniji što komentiraju samo naslov……. Sve znaju, Kao HAZU BANU SANU i Britanica i sve vojne i politološke akademije svijeta zajedno, a ne znaju di su šuplji.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  octopus

Pošto su u stanju napadati iz daljine treba ih rušiti čim se dignu!

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  octopus

,,,tog momenta, inace se stalno zalijecu u siriju – ali o tome vecina medija ne pise

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Alen

Meni sve ide u tom smjeru, iako , kao što piše gore, Izraheil ionako tuče izvan sirijskog zračnog prostora. Tako da se govori o modernizaciji postojeće PZO u Siriji uz isporuke dodatnih sustava . Siriji ne treba toliko S-400, nemojmo preterivati. Integracija Pancira sa S-200 j više nego dovoljna i jačanje ruske PZO na obali.Ovo je bila klasična podvala. Prljavi trik Židova. Nikad nisam bio antisemit , anticionist da. Gadi mi se trpati ciijelii narod u jednu vreću, al da su go*na , brate jesu.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

„Vladimir Putin je podsetio da se ovakve operacije izraelskih vazdušnih snaga preduzimaju u suprotnosti sa suverenitetom Sirije. U ovom slučaju nisu se poštovali ni rusko-izraelski sporazumi o sprečavanju opasnih incidenata, zbog čega se ruski avion našao pod paljbom sirijskih sredstava protivvazdušne odbrane“, ističe se u saopštenju.

Eto odgovora…. Izmedju redova,sto bi mileCZ rekao..Nema vise udaranja po siriji…

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Alen

Dobar ++++

dalmata
Gost
dalmata
2 godine prije

Sjor”Laki T”,uvik se mislilo da je Furer i nacisti kruna zla .Vise od 50 god.Zidovska drzava je daleko krvavijih ruku od Hitlerovog Rajha.Rusi?Previse tolerantni.Odmah isporucit Siriji ne samo s-300,vec s-400,sa Ruskom posadom.otvori nuklearnu basu i dat Siriji pravo da upotrebi A-bombu.Oborit svaki avion koji napusti pistu u 4. rajhu.Izraelu.Prvo oborit,onda vidit koja je vrsta.Isprobat rakete Kalibar ,po svim zidovskim aeorodromima i po Haifi kad su unutra atonske podmrnice,jer podlost cionista je sposobna na sve,sta je krvavo zlo.Dosad sam u nekoliko navrata izasra smrad zvan Izrael i uvik je ”demokratski Administrato”izbrisa tekst.Je li to strah od Izraelskih manijaka?Ako je takoizjasnite se.razumit cu,samo se nadam da nije kukavicje(Zidovsko) jaje u redakciji.

Anarho
Famed Member
Anarho
2 godine prije
Reply to  dalmata

Znaci svako ko je Jevrej je po defaultu zao? Sve sto je “Zidovsko” je kukavicje? Ajde smanjite te fasisticke ispade, pa vas se nece brisati.

Arvid
Gost
Arvid
2 godine prije
Reply to  Anarho

Nije svako ko je Jevrej losh ima ih i dobrih ali tih dobrih je samo 3%.

Arvid
Gost
Arvid
2 godine prije
Reply to  Anarho

Dajes upozorenje brisanjem ako neko kaze istinu? Smijem li ja za tebe reci da si Cionist?A jesi!

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen Rujansko Sunce u sarajevskoj kotlini loše utječa na Vas!!

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Alen

Čekaju da gomila gov.na postane dovoljno velika da mog uzvratiti na bilo koji način a da ih pritom nitko ne može osuditi!
Taktika boli u ljudstvu i materijalu ali je jako djelotvorna.

Mirko
Gost
Mirko
2 godine prije
Reply to  Alen

Desit ce se sipak,ionako Izraelci raketiraju van zracnog prostora Sirije,a Amerima nema sanse da zabrane.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Mirko

oni cijelo vrijeme raketiraju i civlne ciljeve oko damaska, neki dan i medjunarodnu zracnu luku

Šule
Gost
Šule
2 godine prije
Reply to  Alen

Neka proba Rus smješni ispalit projektil na USA bazu pačeš vidit odgovor..

Blaž
Gost
Blaž
2 godine prije
Reply to  Alen

Tako je, cak ni Rusi, ali ni Ameri ne smiju uzvratiti Židovima ( znamo primjer USS Libertyja )….Rusi ce malo galamiti, prijetiti, medjutim na kraju odmazde biti nece

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Blaž

@Blaž, misliš li da će tako biti vjećno? Neće, ništa nije vjećno i svemu dođe kraj.

Nenad
Gost
Nenad
2 godine prije
Reply to  Alen

Iz tvojih usta u Božje uši ali to je samo pusta želja. Počeo me je nervirati sa tom iznuđenom mirnoćom. Još da se izvini Izraelu što su mu pobili 15 vojnika i to je to. Odbrana saveznika mora biti potuna ili će Rusija i on definitivno u vremenu koji dolazi postati ne pouzdan saveznik. Peglaju Sirijce a sad i Ruse a oni ćutee kao pi.ke. Mislim da se Putin zaigrao i da nema izlaznu strategiju. Potpis za Idlib je još jedan skromni doprinos izdajje saveznika koga navodno brane. Daj Bože da sam se prevario i da od šume ne vidim drvo.

Abcnormalan
Gost
Abcnormalan
2 godine prije

Nista se nece dogoditi, riskirati pobjedu u siriji zbog ovog incidenta bilo bi glupo… Ionako za 5 godina nitko nece pricati o ovome vec o pobjedi nad isilom i glavosjecima…. Rusiji treba pobjeda nad afganistaniskim sindromom iz proslosti… A u svemu tome stara kurvetina europa i silovatelj uncle sam izgubice posredno rat u siriji… Hladna glava i vrijeme radi za ruse i siriju…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Abcnormalan

Slažem se, što i stoji, Nikakvog vojnog napada neće biti, ali će “vojnog” odgovora biti. Kao što veli ovaj Jurij Švitkin, kad se usuglasi, a Putin se danas bavi Mađarima, barem do kasno popodne, Šojgu i Lavrov će dobiti svoje zadaće.

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije

“Što se tiče uzvratnih akcija, one će biti usmjerene, pre svega, na dodatno osiguravanje naših vojnika i naših objekata u Siriji. I to će biti takvi koraci koje će svi zapamtiti”, naglasio je Putin.”

Prijevod: azurirat ce IFF kodove, i odsad nitko vise nece zaboraviti da to ucini!

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Bas je komplikovana situacija , Izraelci su iskoristili radarski odraz iljusina , nepravovremeno su obavestili Rusku stranu o akciji , ali opet nisu oni oborili avion , oborila ga je Sirijska PVO greskom ljudskom ili sistema .
Nadam se odmerenom odgovoru jer ipak i pored tragicnih smrti pilota i posade ne sme se izgubiti iz vida sira slika i cilj dolaska u Siriju, ali se i nadam krvavoj osveti u pravo vreme na pravi nacin, sada treba sacekati malo , osveta se servira hladna.
Pilotima nek je vecan pomen.
https://youtu.be/3y6OhS7AhJs

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije

Izrael je izrazio žaljenje zbog incidenta i u stalnom je kontaktu sa ruskim diplomatskim i vojnim vlastima.
Ponudio je Rusiji pružanje svih materijala potrebnih za provođenje istrage.
Putin je izjavio da je rušenje ruskog zrakoplova ”tragični lanac okolnosti”, da treba provesti detaljnu istragu o svim okolnostima događaja i poduzeti pojačane mjere u cilju sigurnosti ruskog kontigenta u Siriji.
Bez obzira na posebne odnose, izgleda da su i Izraelci shvatili da su ovaj put otišli predaleko.
Putin je prvom reakcijom stao na loptu, ali je pitanje da li je dosegnuta crvena linija ruskog strpljenja.
Rusija će morati pokazati nekakvu reakciju, ako ništa drugo a ono zbog budućih događaja.
Priča ide dalje……

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije

Izrael se ovaj put doveo u veoma delikatnu situaciju. Rusija ne prihvaća da se radio o tragičnoj pogrešci i krivnju za obaranje zrakoplova adresira na Tel Aviv. Izrael stalno upozorava da mu je neprihvatljivo prisustvo Irana u Siriji. Istodobno ima dobre odnose sa Rusijom, koja sa druge strane ima razumijevanja za takvu izraelsku zabrinutost, iako su im interesi u Siriji dijametralno suprotni. Uz rusku suradnju sa Iranom. Taj delikatni balans je sada na velikoj kušnji i postoji velika mogućnost da tu dođe do neke promjene. Rusija ne može dozvoliti da ovo prođe bez ikakovih posljedica, ali sigurno neće reagirati emocionalno ili čak iracionalno.
Po svemu sudeći, Izrael će, kad za to dođe vrijeme, morati Rusiji uzvratiti ”debelom” uslugom. U kojem obliku i opsegu, u kojoj situaciji, pokazati će vrijeme.
”Dajte Rusiji 20 godina vanjskog i unutarnjeg mira i ona će se promijeniti do neprepoznatljivosti.” Prije više od 100 g. izjavio je Pyotr Stolypin, ondašnji predsjednik vlade ruskog cara Nikole II.
Rusija je od 2010. g. na ovamo postigla veliki napredak na mnogim poljima, a na vojno – tehnološkom polju je postigla promjenu u globalnom odnosu snaga.
Rusija očito unatoč svemu, ostaje na svom putu igranja igre na duge staze.
P.S.
Zanimljivo je da liberalni mediji u Rusiji, a i oni pod kontrolom krugova bliskih Izraelu, na sva zvona krivnju za obaranje zrakoplova prebacuju na Siriju, Iran, Hezbolah, a Izrael ni ne pominju.
I da se između Izraela i Turske u tišini vode pregovori, koji bi mogli u bliskoj budućnosti dovesti do ponovne međusobne razmjene veleposlanika.
Jema moj Meštre puno lipih stvari, samo nesmin reć………

čokolino
Gost
čokolino
2 godine prije

Vladimir Putin: Poduzet ćemo akcije koje će svi zapamtiti

Ako i ovaj put ne uradiš ništa kao kad su ti turčini srušili SU24 gotov si…………niko te više neće uzimat ozbiljno.
A i tvoji doma će te oderat živoga i pojest ka čokolino za doručak ako pređeš preko ovoga.
Sad ti je biti ili ne biti.
Ajd sad na posa…………….dovoljno si pametan da nađeš neki način da jim opališ dobru šamarčinu a da to ne bude vojni odgovor.

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  čokolino

srica i bog, tak’i ka’ ti ne vode drzave.

i onda nece zaratit na jugoistoku europe…sve pistoleros do pistolerosa.

ma nista osobno kontra tebe,al zar mislis da to bas tako ide: ti meni trisku,ja tebi saku u glavu,ti se vratis s ekipom iz kvarta i zgazite me ko vola,a onda moji saznaju i tako u krug.

nekad dobijes trisku,a u zivotu ti 100 put bolje,nego ‘siledziji’ koji dane na zidicu provodi imajuci u dzepu za dnevno 3 pive.

i sad ces svoje blagostanje riskirat zbog jedne triske?

novac, samo novac boli,a nestankom ISILa trgovina nekima pati,a nista drugo osim trgovine im sveto nije….pa ako treba i s crnim ‘javlom.

Adriana
Gost
Adriana
2 godine prije

Uspostaviti zonu zabrane leta ne samo nad Sirijom već i Libanonom, koji Izrael i tako ne poštuje kao državu. Redovito koristi libanonski zračni prostor za napade na Siriju. Rusija ima ponešto vojnih sporazuma s Libanonom koji se napokon mogu koristiti pa i proširiti. Imati lovce u zraku i pripravnosti plus S300 i S400, IZR mogu cijukati i zvati psa kojim mašu u pomoć, pas će i tako uskoro napastii, iz svojih i Cio razloga. Rusi mogu i bankrotiranima priznati veću umješnost i pobjedu te se povući u svoje najuže granice i pokušati se obraniti protiv vanjskih protivnika i svoje pete, šeste, sedme… kolone.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Adriana

Liban je nefunkcionalna zemlja , a tek vojska je posebna prica.
Dignuti rampu za kupovinu oruzija od strane Hezbolaha je prava stvar.

Pantsir S1
Gost
Pantsir S1
2 godine prije

Citajuci izmedju redova izjave ruskih zvanicnika, mogu da tvrdim da ce biti simbolicnog odgovora u smislu nekih sitnih ekonomskih sankcija mozda u vojnom domenu, i jos mnogo ovakvih populistickih izjava u smislu “dodatno smo pojacali bezbednost nasih vojnika i osoblja u Siriji”.Kljucno je sto Izrael konstatno bombarduje njihovog saveznika, a oni stite samo svoje osoblje i vojnike.To kod Amerike ne prolazii kada govorimo o saveznickim drzavama.Ako Rusi smeju, sada im je idealni trenutak za medjudrzavni sportazum sa Sirijom i njihov “clan 5” .Dakle, ko napadne Siriju napao je Rusiju.

Mačak
Gost
Mačak
2 godine prije
Reply to  Pantsir S1

Rusi, Turci im lemaju saveznike a i drugi samo ovi onda nekad dobiju po nosu. Kad ih opale po nosu nisu baš u nokdaunu da sutra ne mogu da nastave ista takva dejstva.
Samo jedno pitanje i gde su ti sadašnji američki saveznici u Siriji?

Pantsir S1
Gost
Pantsir S1
2 godine prije
Reply to  Mačak

Jos jednom procitaj sta sam napisao.
Napisao sam “saveznickim drzavama”.Rusija nema sporazum sa Sirijom i nema clan 5. koji postoji u okviru NATO pakta.

Mačak
Gost
Mačak
2 godine prije
Reply to  Pantsir S1

Gruzija, Ukrajina najsvežiji primeri. Šta misliš da bi bila drugačija reakcija da opale po Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj?

Pantsir S1
Gost
Pantsir S1
2 godine prije
Reply to  Mačak

Ni Gruzija ni Ukrajina nisu u NATO paktu.Clan 5. se nikad nije aktivirao.Clan 5. sluzi za odvracanje.Verujem da postoji izmedju ODKB i Sirije nesto slicno, da je niko ne bi smeo bombardovati.Dakle, idealan trenutak za Rusiju da ucini iskorak u tom smislu.

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  Pantsir S1

Mah, lako je pričati, ali taj famozni čnal 5 ne bi bio upotrijebljen ni da Moskva i London opale nuklearke, u parizu bi bio MUK, isto u berlinu, o kaubojima da ne govorim, svako bi svoje branio! Pozdrav

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije

Nego: Izraelci tvrde da su njihovi avioni vec bili unutar njihovog zracnog prostora kad je ispaljena raketa, a i po ovom gore ruskom dijagramu putanje aviona nisu nikad dolazile unutar 10 milja razmaka cak i da su se optimalno vremenski poklopili, sto je prilicno velika greska. Kazu da su namjerno letjeli na istoj visini, a koja je to visina kad su stavili u opasnost francusku fregatu time sto su “spoofali” da je, kao, ona lansirala krstarece rakete?

Ono o pustinjskoj oluji je bas slatko… u smislu, “dogodi se to i ozbiljnim oruzanim snagama.” Medalja za autora za zasluge u medijskim ratovima.

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije

Ako sam dobro shvatio, neće biti odmazde. Putin će iskoristiti incident da pojača snage u Siriji, vjerojatno sa novim raketnim sustavima a potajno se nadam i da će preventivno zabraniti izraelskom zrakoplovstvu letove kad je Sirija u dometu njihovog naoružanja. U svakom slučaju teško da će ponoviti ovakvo nešto a Izrael će morati malo da o’ladi.

Euro
Gost
Euro
2 godine prije
Reply to  Tomica

Rusija če ojacati PVO Sirije u doglednom vremenu , da ni komarac ni F-16 nece proči živi kroz obranu.

Euro
Gost
Euro
2 godine prije
Reply to  Euro

Alexander Kinshchak, told TASS on Friday.

“We are helping our Syrian partners to restore, modernizeand boost the efficiency of the integrated air defense system,” he said when asked how well Syria is protected against possible airstrikes by Western nations.

“Much is yet to be done because everything was in utter devastation, but certain results can already be seen,” he said.

preseren3
Gost
preseren3
2 godine prije

Puno ste se raspisali.
Odgovora neče biti.
Putin rekao.

Ja se sada pitam, da li je Putin možda židov?

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Strasno…od cega je ovaj covjek napravljen kada ima ovako konstantnu smirenost i hladnocu?
Elem…zasto se ruski manja zelje da udje u veliki rat smatra kao slabost ili kukavicluk!?

oli
Gost
oli
2 godine prije
Reply to  Siniša

Zato jer su sami protiv večine (USRA, IZRAHell, FRA…) koji trebaju rat većih razmjera jer propadaju svakim danom sve više. Rusija trenutno nije u stanju da im konvencionalno odgovori a nuklearni napad ne dolazi u obzir. Na kraju ginulo bi opet najviše ruskih vojnika kao u drugom svijetskom ratu. Totalni rat je zadnja opcija a vrijeme itekako radi za Rusiju.To nije kukavičluk nego pametan potez. Koliko se je Rusija angažirala u Siriji ima jako dobre rezultate. Provokacije su nebitne ako se zna cilj.

Igor021
Gost
Igor021
2 godine prije
Reply to  oli

Sta je po tvom misljenju krajnji cilj?Da se odlozi sto duze veliki rat,ili nesto drugo?

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Igor021

Cilj je ocigledan…opstanak planete koja se zove Zemlja.

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Siniša- Iskreno se divim tvom optimizmu. Daj, molim te, kojem je to političarau stalo do planete? Možda do vlastite gu.ice i lagodnog života ali ništa više. To podjednako vrijedi za Rusiju, SAD, Kinu isto kao i za Zimbabve.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Piretis

Ipak Pire,Rusija je mnogo puta pokazala smisao za “visi interes” za razlku od “zapadnih partnera” koji su samo u zadnje 4 godine sve ucinili da izazovu veliki sukob sa Rusijom;generalno recimo da jesi u pravu ali Putin cuvajuci svoje dupe cuva i nase tako da i sa te strane zasluzuje “hvala”.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Siniša

Malo ko to razumije Siniša…

oli
Gost
oli
2 godine prije
Reply to  Igor021

Cilj je da se što bezbolnije uništi zapadni svijet a da Rusija (Kina) ostane što je više moguće netaknuta. Zašto vrijeme radi za Rusiju, pa zato što ako pogledamo odnos Rusije i Kine u odnosu na zapadni svijet prije 10 godina i danas vidimo da zapani svijet jako gubi na omjeru snaga (ekonomija, naoružanje) u tome je bit vremena. Još prije 10 godina su Usa imali plan uništiti Iran, i Kinu pa im nekako kost zapela u grlu. Evropa je ionako nebitna na međunarodnoj sceni. Samo da se pogleda razvoj Azijskih zemalja u odnosu na zapani svijet vidimo da poslednji gubi svakim danom. U tome je problem imati “hladnu” glavu. EU će biti umalo zemlja trećeg svijeta zato se i seli kapital u Kinu i Azijske zemlje. Karma je k*rva a EU nema baš sijajnu. Nažalost.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  oli

Oli…misli da je ipak cilj unistenje perverznih zapadnih vrijednosti ali nikako unistenje zapada kao egzistenta.

GetRiddicked
Gost
GetRiddicked
2 godine prije
Reply to  oli

@oli Možete li pojasniti ovo “vrijeme radi za Rusiju”?

GetRiddicked
Gost
GetRiddicked
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa Biti krajnje smiren i hladan (sibirski hladan) bi bio genijalan potez da Putin zna da će se NATO rasformirati za nekih 10-15 godina, tako da on bez poginulog vojnika preuzme političku inicijativu. No Putin to ne može znati, niko ne može. Čak naprotiv NATO dobija na momentumu kako sada stvari stoje (veća mobilizacija, povećanje broja članica, masovno naoružavanje i antiruska histerija) i ne vidim slabljenje istog u bilo kojem pogledu.
Ovakvi njegovi odgovori samo utiču na to da spada opće strahopoštovanje prema ruskoj vojsci. Ne traže se “Staljinove orgulje” po izraelskim položajima.. ali neka pruži neki “opipljiv” odgovor. Formalni savez sa Sirijom, uvođenje zone zabrane leta, finalno upozorenje Izraelu, zahlađenje odnosa, intervencija u Palestini, naoružavanje antiizraelskih država i frakcija i toliko toga.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Ovakve tekstove i komentare sam čitao poslije obaranja Suhoja od strane Turaka. Neće biti ništa, bla, bla.. kao i sada. Svi pametni, svi sjede u Kremlj pa znaju. Svi znamo kako je Turska prošla i kakvu je štetu morala sanirati. Dobro, jasno je da je Izrael krupnija zvjerka ali sam ubijeđen da će biti *nešto*.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Dovoljno je ovo ..Sada su sigurni s kime imaju posla… A i gradjani rusije,i svog ostalog razumnog svijeta i oni neodlucni sada jeasno vide…

mmm
Gost
mmm
2 godine prije

Ogromnu stetu je turska pretrpjela zbog rusenja ruskog aviona,dobili skoro cetvrtinu sirije I morali 2 kamiona rajcica prodat nekom drugom a ne rusima

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Posle toga Davtoglu je nestao sa politicke scene!

fenix
Gost
fenix
2 godine prije

Mislim da se sve ide ka formalno-neformalnoj zoni zabrane leta iz ovih izjava koje dolaze od znacajnih politicara iz Rusije i koje direktno optuzuju Izrael (sto do sada nije nikad bio slucaj) da ce do odgovora doci. I Izraelci trce u Moskvu da pomognu u istrazi oko ovoga govori ipak da im nije svejedno. Netreba ocekivati da ce Putin mnogo govoriti on to nikad neradi ali zato treba dobro slusati sto govore drugi znacajni politicari u Rusiji koji imaju bitne drzavne funkcije je ce oni nagovjestiti kakav ce odgovor biti.

tango
Gost
tango
2 godine prije

PSI LAJU KARAVANE PROLAZE

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  tango

Ne boj se psa koji laje…..

nbava kua
Gost
nbava kua
2 godine prije

Izgleda da nekakvog zestokog odgovora nece biti,a da se mene pita dao bi sirijskoj vojsci sve,naoruzao Hezbolah i Iskanderima preorao aerodrom sa kojeg su ovi f16 poletili.To je jezik koji zidovi razumiju.

Janoš
Gost
Janoš
2 godine prije

Vjerovatno će obalne jedinice dobiti napredniju tehniku za pucanje koja će izraelske avione držati podalje od obale. Mislim da će na kraju Izrael platiti odštetu obiteljima preminulih. Tako će zapravo priznati krivicu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Janoš

Pa evo Netanyahu se izvinio, čine indirektno priznaje krivnju.

Boz
Gost
Boz
2 godine prije
Reply to  Janoš

Nisu dobili napredniju tehniku ni nakon ranijih napada. A bilo ih je preko 200.

Oportunista
Gost
Oportunista
2 godine prije

Ama bas nista nece uraditi Rusi, lafo pojacat ce odbranu svojih snaga, Sto u prevodu znaci da ce Izrael i dalje bombardovati po Siriji kako god hoće, ali eto pazice da ne zakaci kojeg Rusa. Haj nek neko proba da tako napafa nekoga koga USA stiti. Sravnjali bi ih sa zemljom. A ove sto Rusi stite mozes je..t kolko god hoces. Tesko onome koga Rus brani. Oni cak ni svoje ne brane kako treba a ne nekog od svojih saveznika

pera detlic
Gost
pera detlic
2 godine prije
Reply to  Oportunista

pa rusi i iranci su unistili isil i al nusru koje amerika stiti.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!!!!!

Mačak
Gost
Mačak
2 godine prije
Reply to  Oportunista

Ajde ne lupetaj. Gde su ti sad, ti SAD saveznici koji su hteli da ruše Asada? Većina njih je u paklu, a drugi su poslati a u Ildub u ovozemaljski pakao.
Nema koja strana u Siriji nije se nije iživljavala nad američkim saceznicima. Jesu ovi bacili 60 krstarećih raketa kad su bili ljuti, samo što je učinak bio ravan nuli što je ponižavajuće za takvu silu

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  Oportunista

Rusi su došli do toga da na njihovih 27 mil. žrtava u Evropi i dalje klijaju nacisti i da se SSSR upoređuje sa Nac. Njemačkom!

Borac2
Gost
Borac2
2 godine prije

Ne zaboravimo da je izraelsko ratno zrakoplovstvo medju top5 u svijetu. Taktike koji oni koriste su nesto sto je nedostigno za jednu francusku ili luftwaffe. Nakon 7 godina iscrpavanja sirije, sa svim oruzjem kojeg imaju i moderniziraju, dobro se brane. No kako je predsjednik Assad rekao. Izraelce ne boli gubitak aviona nego kada teroristi gube na terenu. Da se samo sjetimo kako su plakali pa prijetili za jug sirije, evo sve je vraceno. Kada sirija dovoljno ojaca, doci ce i takve provokacije na red.

Duki
Gost
Duki
2 godine prije
Reply to  Borac2

Baš je taktika !sakrivati se iza većeg ?
Hrabro ! Nema što?

Mačak
Gost
Mačak
2 godine prije

Putin se pravio lud kad je uzimao Kim pod svoje, a kamoli sad.
Ispeglaće se to na fin diplomatski način. Šta je poručeno iza zavese ili će tek biti to će mo ubrzo saznati.
Posle ovoga Rusija ne da ima jednog nego sto i jednog keca u rukavu. Sad pod bilo kojim izgovorom mogu da naoružaju njihove neprijatelje.

prvi od 7
Gost
prvi od 7
2 godine prije

Izgleda da je komentator sa nadimkom “bob rock”(ako se ne varam), bio u pravu kad je pisao da svi oni rade za istog gazdu.

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije
Reply to  prvi od 7

bbbb aka Subaru (isti vrag)

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Zagor

Prvi od 7, ja to trubim ima još od večernjaka kad sam komentirao a ima tome petnaestak godina. Ako je bobrok imao isto mišljenje kao ja prije 15 godina svaka mu čast.

Cartmanez
Gost
Cartmanez
2 godine prije

Nije realno očekivati vojni odgovor Rusije i otvaranje novog fronta sada pred kraj rata kojeg su dobili. Upravo bi to priželjkivali svi sudionici koalicijskih snaga,dodatno iscrpljivanje ruske ekonomije na rat vecih razmjera.
Zajebana je politika i potrebna je velika mudrost pravilno odigrati,pogotovo kada imas posla sa ovakvim podmuklim neprijateljima.
Ja ne pamtim ovako kompleksnu situaciju u nekom oružanom sukobu gdje su vodece svjetske sile izravno ukljucene. Tesko je obicnom covjeku razumijeti sto se stvarno desava i koliki su ulozi.. iskrena sućut obiteljima poginulih vojnika.

Nebitan
Gost
Nebitan
2 godine prije

Hoce li doci taj dan da se jednom proba S-500 iznad neba Sirije? Imam osjecaj da je taj sistem veoma los pa ga ne smiju upotrijebiti.

irena
Gost
irena
2 godine prije

aj placko ne seri vise pola svita ti je virovalo

anix
Gost
anix
2 godine prije

Rusi postajete topovsko meso htjeli to priznati ili ne hebo vas izrael , imate te neke s-300 s-400 s-500 i jos kojekakvih raketnih arsenalcica ustupite to sirijcima neka rade svoj posao a vi samo nadgledajete…. Sada je veliko pitanje funkcionalnosti tih raketnih sistema, mislim da su to izraelci ispitali i sada idu na sigurno jer znaju da im nemogu naskoditi…

max
Gost
max
2 godine prije

Ovo je dovoljno ozbiljan incident (smrt 15 ljudi teško da se može tako nazvati kad su u pitanju njihove obitelji) da će poslužiti kao dobro opravdanje za još širi nadzor nad sirijskim zračnim prostorom odnosno vrlo je izgledna potpuna blokada sirijskog zračnog prostora za sve zrakoplove koji nemaju dozvolu sirijske vlade.
Gledajući kroz socijalnu dinamiku ruska strana je “tugujuća” strana i ta činjenica joj daje za “pravo” da podigne “zaštitu” svojih vojnika na značajno višu razinu nego što je sada.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Piše ti u članku. Još jedan što ne ide dalje od naslova…..

liargoddess
Gost
liargoddess
2 godine prije

Francuska fregata je ispalila 4 pzo projektila..nigdje nisam čuo u priopćenju što su oni gađali…ovo sa sirijskim oboranjem je skucana verzija od noćas…ipak ne mogu zaraditi sa Izraelom..

nezva
Gost
nezva
2 godine prije
Reply to  liargoddess

Možda su Izraelci iz sjene IL20 gađali Francuze, ovi ispalili PZO i srušili Ruse,a sada da se smire tenzije pripisuje se raketa sirijskoj PZO.

Marko
Gost
Marko
2 godine prije

Prvi puta od kada pratim rat u Siriji, razočaran sam na reakciju Rusije. Sada mi je jasno koliko vrijedi 15 ljudskih života, nažalost malo! Putin se ponio kao neka p…..
Inace ga cjenim, ali ovaj puta veliko razočarenje.
Izraelci ga rokaju ko nekog plemenskog vođu.
Veliko razočarenje!!!!

benty20
Gost
benty20
2 godine prije
Reply to  Marko

Sva sreća da Putinov razum ne nadjačava bijes, kao većini ovdje, pa i meni osobno u jednu ruku! Budimo razumni i realni, bi li odmazda rezultirala novom odmazdom i tako unedogled? Naravno da je šteta ponajprije ljudskih života, a onda i ovakvog aviona, koji vrijedi enormno više od samog transportnog zrakoplova, ali nepromišljena odmazda bi mogla uroditi mnogo većim gubicima…

dada
Gost
dada
2 godine prije

ahahaaa, kako ce odgovoriti, nece nikako, eto kako….hoce ko da se kladi

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  dada

@dada
zasto bi rusi morali odgovorit?
ol ovo nije mlitav izraelski odgovor govor rusima nakon 5-godisnjeg demoliranja.

da je ko prije 5 god cionistima reka’ da ce im rusi i iran doc za suside, krstio bi se livom rukom.

ja kazem da ce za 5 godina palestina bit medjunarodno priznata zemlja.

ja kazem da ce za 2 godine hezbollah samostalno vladat u libanonu.

ne kladim se inace,al ocito imamo razlicito tumacenje ‘odgovora’.

a tocka na i ce bit cinjenica da ce amerima postat pre skupo servisirat cioniste (molim distinkciju izmedju pojmova izrael i cionisti) pa ce izrael mozda postat drzava koja ce zbilja postivat ljudska prava.

jedina tragikomedija ce bit sto ce nobela peskat buduci americki predsjednik koji ce podrzat ideju samostalne palestine,jer servis cionista ce bit beskonacno skup, pa silom prilika i ustede radi…

sve ovo gore, omogucio ‘mlakonja’ putin.

zamisli ovaku buducnost.

ako je jedna lazljiva licemjerna budaletina globalni terorizam stvorila, valjda moze isto jedna mudrija ex-spijuncina isti porazit

Snicla
Gost
Snicla
2 godine prije

A kako bi bilo da Putin odluči malo zajebanije reagirati te kaže da će provesti UN rezoluciju broj taj i taj i natjerati Izrael da napusti okupirani Golan. Time tehnički ne vrši agresiju na državu Izrael već djeluje na provedbi međunarodnog prava??

krivA
Gost
krivA
2 godine prije

..namjerno se slepat u sjeni, a sumnjam da nisu bili svjesni posljedica.., te moguce svjesno zrtvovati petnaest ljudskih zivota od kojih im nije prijetila opasnosnost.., jednako je necemu sto bi se moglo okarakterizirat kao ubistvo s predumisljajem.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  krivA

Naravno, taj izviđački avion nije prvi puta na toj ruti, vjerojatno leti mjesecima na istoj ruti, vjerojatno nije jedini i Izraelci nisu jučer isplanirali ovaj napad i ništa nije splet nesretnih okolnosti i slučaja. Vrlo dobro i mudro isplaniran napad i vjerojatno se nadaju da neće biti nikakvog odgovora. Nakon ovoga Rusi bi stvarno morali malo proširiti obzore i zonu djelovanja s ciljem zaštite svojih zračnih snaga a i kopnenih.

benty20
Gost
benty20
2 godine prije

Nisam čitao prethodne komentare pa bi moglo ispasti da nekoga ponavljam, ali ako Rusija nakon ovoga ne opremi sirijsku vojsku sa S-300 onda nisu napravili apsolutno ništa!

Šule
Gost
Šule
2 godine prije

E moj Putko razočarao si sve komentatore na portalo Logično jer te Izrael drži za muda već puno godina i ti moraš smišljat tragične situacije gdje si saveznik Sirije a Izrael radi šta ih volja u tvojim bazama ..jadan Asad sa takvim saveznikom.Kupite stvari i gubite se kući imate priliku pokazat snagu na Gruziji i sličnim kikiriki zemljama.Ta Sirija koju ti čuvaš je toliko rascjepana od drugih država da mentalni bolesnik nikad nebi uzeo Ruse za saveznike..Turci,Isil,Kurdi,USA..itd..jadnici Rusi

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  Šule

izrael radi sto ih volja….istina
zauzvrat dobili nedobrodosle suside (iran, ojacan hezbollah pa cak i ruse)

e moj sule,sule

a superheros ameri sve to gledaju….i gledaju….i gledaju….i gledaju….i gledat ce

a rusima neugodno 😉

Hezbollah
Gost
Hezbollah
2 godine prije
Reply to  Šule

Je li “Šule” anus od milja?

mmm
Gost
mmm
2 godine prije

Koja ostra reakcija putina,ocekujem sutra kad prespava ovo I malo se smiri da se isprica zidovima sta ih je skoro omeo u njihovi konstantnom bombardiranje sirije.(rekli su davno neki malo pametniji od nas,jadan ti je onaj kog rusija brani)

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  mmm

sad tek kuzim ovu polarizaciju na portalu.

pa zasto ljudi mislite da rusi ikoga stite osim svojih interesa?

jedino sto je dobra stvar,da rusi za razliku od licemjernog zapada,zbilja teroriste mlate.

meni svak ko teroriste mlati,iz kojih god pobuda i interesa, nekako drazi.

a mrski mi ovi hvalisavci koji kao dekretom zastitnici prava na zivot,slobodu itd.

a joooooj @mmm

toplo se nadam da mene i tebe ‘minhenska bojna’ (a to upravo jesu USA,EU,NATO) od terorizma bude cuvala.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
2 godine prije
Reply to  mmm

Nisam baš siguran u tu tvrdnju. Naime, u II svjetskom ratu na Dan D, cijelu Europu, odnosno tzv. “Atlantski bedem” je čuvalo 40-ak njemačkih divizija(nešto manje od 400000 vojnika), a istovremeno je u tadašnjem SSSR-u bilo stacionirano oko 220 njemačkih divizija, iako su do tada pretrpjeli strašne gubitke(oko 200 divizija). 1,7 milijuna savezničkih vojnika se borilo protiv upola manje njemačkih i trebalo im je godinu dana i nepotrebno bombardiranje Dresdena u kojem su u 3 dana ubili više od 120000 civila, da dođu do nekadašnje granice Zapadne i Istočne Njemačke, a Crvena armija(u kojoj je najviše bilo Rusa) je bez bombardiranja u tih istih godinu dana oslobodila cijeli europski dio Rusije, Bjelorusiju, Ukrajinu, Poljsku, Bugarsku, Mađarsku, Rumunjsku, Čehoslovačku,pomogli partizanima u Jugoslaviji i oslobodili Berlin od zla kojeg su izmislili američki cionisti da bi se kao njihovi proxy borili protiv komunizma.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
2 godine prije

Možete vi raščlanjivati do sudnjeg dana, ali rezultat je sljedeći: Rusija 15 poginulih stručnjaka za elektronsko ratovanje+1 ELINT zrakoplov izgubljen, Izrael: 0 zrakoplova izgubljenih, 0 poginulih pilota. Također, pitaj Boga koliko poginulih SAA vojnika i koliko uništenih postrojenja. To vam je rezultat dragi moji, Ruski životi su dosta jeftini ovih dana.

Zorule
Gost
Zorule
2 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

Unisteno im je hrpa agenata na terenu zadnjih par godina.

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

I parcela u izraelskom susjedstvu, jel tako?

svaka pizda se tamo utabori i to na dugorocni najam.

a ja mislio to nemoguce tamo, mozda samo bogati ameri….cak su nudili ultra bogatim seicima iz saudijske….a ono mukte dosli iranci,pijani rusi

sve je relativno,stvar perspektive

nego zasto su se cionisti uzvrtili i ucrvali kad je sve bajno i krasno kako se prica okolo.

bas neki panicari ti cionisti.

viva palestina
viva syria
doli markicka koja se ne zauzima za pravo na zivot palestinaca i njoj slicni lazni dusebriznici bez smisla za zivot

Komunista
Gost
Komunista
2 godine prije

Rusiju smatram sve manje ozbiljnom, bar kada je u pitanju njen nastup u Siriji.
Postali su dosadni s tim “naši zapadni partneri”, “naši izraelski partneri”..
Imate li S-400 u Siriji? Oborite im par komada sljedeći put kad isture njušku u sirijski zračni prostor! Pa ćete vidjeti kako se mijenja sve.
Žali Bože izgubljenih života vojnika koji su bili u avionu.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
2 godine prije

Putine, možeš ti jahati medvjede ali Izraelci jašu tebe.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

Pa on je njihov igrač

Maus
Gost
Maus
2 godine prije

Zabrana letova u podrucju sirije I obavezno svaki ulazak izraelskih aviona projektiloma castiti, uz to izbacivanje diplomata I slicno, u slucaju da ne reagira Rusija ne da rusi moral svojij vojsci I.narofu nego devastira jbn velesilu ka potrkusca zajebavaju.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
2 godine prije

Dok Izraelci objavljuju satelitske fotografije predsjedničke palače u Damasku, i ruše Ruske zrakoplove Putin trkelja o spletu nesretnih okolnosti. Bok te vidio šta je ovo.

Marko
Gost
Marko
2 godine prije

Dragi komentatori, pisao vec na ovu temu, nakon današnje izjave Putina, i Ruskih funkcionera toliko sam potonuo da uopce ne znam jel se isplati Asadu boriti dalje. Jel kako stvari stoje, do kraja bi mu najbolje bilo da zatraži azil u Rusiji ili Kini. Znam da je Izrael jak u svim segmentima ali da Rusi dopuštaju ovakvu podređenost to ne mogu shvatiti. Izgleda da ona star vrijedi” protiv koga ne mozes, pridruži mu se”?

davor
Gost
davor
2 godine prije

Ako Izrael bude postojao u sadašnjem obliku ili režimu za pet do deset godina to će biti čudo veće od kada je Jakov smuljao Ezava za prijesto. Nemožeš opstati ako si u ratu sa svima.

Jure
Gost
Jure
2 godine prije

Rusi su ku ku ku ku vi ce

Kažun
Gost
Kažun
2 godine prije

Gospoda i drugovi sa portala!Predlažem Vam 15 dana primirja pa da se razdjelimo na proruse i proamerikance i dobro
razmislimo prije nego idemo pritisnuti Crveni gumb/dugme/puce/buton jer poslije toga više nas neće biti.

kvisko
Gost
kvisko
2 godine prije
Reply to  Kažun

Sva sreca pa je jednima i drugima najveci domet stisnuti gumb/dugme/puce/buton na vodokotlicu .

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  Kažun

zasto prorusi, proameri?????

mene jedino tangira pro ili kontra terorist.
a koji je to KONKRETNO kontra terorist, nije mi bitno.

prorus???????

po nekima ispada, bit kontra terorista je rusofil????

‘ebo vas HDZ (ko nije s nama,protiv nas je) i takvo razmisljanje.

kad amer mrkne ISILovce, taj dan sam proamer.
kad rus pocisti alep,taj dan sam prorus.

inace,slabo zadnjih godina za amere navijam….cak se mislim ‘odclanit’ i vratit im pretplatu.

a u zadnje vrime favoriziram ruse,al fala im na ponudjenoj pretplati….bez mene takodjer

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije

Koja sreća za budale. Jesu se uzjarcali rusofobi, kao najezda skakavaca. Srećom, njihova sreća je uvijek kratkog vjeka.

jetflash
Gost
jetflash
2 godine prije

odgovor će biti takav da će i izraelci “spletom okolnosti izgubiti avion ili nešto). neće biti direktan ali će biti sve jasno. šteta jer izraelci su zaslužili šamarčinu nakon svega što su učinili palestincima.

Mag
Gost
Mag
2 godine prije

Šta Rusija može uraditi Izraelu? pa ne može ništa direktno,jer tu bi Rusiji a i Putinu bio kraj. Jedino mogu da obore neki Izraelski avion i da kažu da je to uradila Siriska vojska a ne Rusija.To je jedini logičan potez.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
2 godine prije

Iskrena sućut obiteljima poginulih vojnika! Čini mi se da nitko nije primijetio odvratno licemjerje B. Netanjahua: “Za smrt ruskih vojnika krivi su Damask, Iran i Hezbollah”. Damask je kriv, jer brane svoju zemlju, Iran i Hezbollah zato što im u tome pomažu.

davor
Gost
davor
2 godine prije

Bojim se da od sutra kreće koordinirana antiruska kampanja na svim zapadnim utvrdama i frontovima. Kao sve da se pogibija 15 Rusa stavi u drugi plan i brzo zaboravi.

Nestrpljivi
Gost
Nestrpljivi
2 godine prije

Baš čitam i pratim izraelsku vojsku…
Pitam se odakle njima info o položajima tog nekog hezbolaha…i uopće koju pm su radili tamo gdje su stacionirani rusi…nekaj tu previše smrdi…al očito su veliki mudrijaši kad se usude tako nešto raditi…i još imaju svoj špijunski satelit…dakle znali su sve…i uopće im nije praksa ovako prekasno obavijestiti rusku stranu o svojim potezima…..razmišljam ali nemogu razumjeti ovakvo van standardno ponašanje izraela..k tome još i vrlo hladno…a u domovini imaju preko 2 milijuna sovjeta od kojih je svega 10% tzv židova, dok ostale na silu trpe jer im služe vojsku i plačaju porez(bio sam tamo pa znam)…
Da li rusima žele poslati neku poruku???…
Nezz…smatram da si previše dozvoljavaju…bez pretjerivanja….ne kužim ih

Nestrpljivi
Gost
Nestrpljivi
2 godine prije

Dragi moji yugići i svi mi koji čitamo ovakve teme…
Kad pogledate izrael na zemljopisnoj karti kolko je sitan…i k tome dodate njihovo vojno djelovanje kroz povijest od 1948. do danas…
Oni stvarno neeeemaju respekta prema nikome…ali nikome…kohezivni su i rade što žele kada/koliko/gdje žele….zapravo se ne boje ni amera ni rusa ni francuza ma nikoga…jedino pretpostavljam Boga..ako ga znaju…nemam što više dodati za njih…vrllo suludo hrabri…kao da znaju da im nitko nemože zapravo ništa…možda griješim…ispravite me
LP

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Nestrpljivi

Mala ispravka ,ne boje se Boga.. Prkose mu i inate se sto više..

Euro
Gost
Euro
2 godine prije
Reply to  Nestrpljivi

Pa njihovi partneri su oni koji djeluju u sjeni i usranom senatu…..oni jih stite

Kažun
Gost
Kažun
2 godine prije
Reply to  Nestrpljivi

Pa nisu oni tako suludo hrabri,ako napadnu jug Libanona/Hezbolah i kad budu dovozili svoje mrtve
neće biti veselja u Izraelu.Hrabri su oni protiv slabih i nemoćnih,napadima iz daljine, u biti oni su
obične pichkice.Bilo je i slika oplakanih tzv,vojnika-koje su uklonjene.Kao i slika tzv,vojnika koji
leže pod vatrom,licem ljube asfalt i jasno se vidi ha.. vojnik sa upišanim hlačama.Imaju oni dobar
standard života i nikome se baš ne gine u sukobu sa Hezbolahom koji su za mene pravi borci,kao i
PMU u Iraku.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

“Putin Je incident nazvao IL-20 “lanac tragičnih nesreća”
https://vz.ru/news/2018/9/18/942311.html

Ruski Predsjednik Vladimir Putin, komentirajući incident s ruskim Il-20 u Siriji, izjavio Je da Je to poput Lanca tragičnih slučajnih okolnosti.
Putin ZNA apsolutno SVE ŠTO SE danas događa u SVIJETU. U ovom “Svjetskom prvenstvu u divovskom šahu” Svi Su “na tankom”. Jedan neugodan pokret bicepsa i mahach zakačen. Izraelu ide na ruku, Jer CE NAKON Ove Velike borbe Biti pobjednik i uzeti SVE Zemlje OD Arapa. Stoga provocira Rusiju i njegove postupke i tjera ljude na takve postupke. Izrael je jako potreban rat. Putin je toga svjestan. Cini se da Je Samo on shvatio KAKO zadržati Naše ljude od ulaska Jos jednog teškog rata. Uostalom, Jos uvijek nismo izgradili stanovništvo koje Su prethodni ratovi unistili: Prvi svjetski rat, Revolucija i građanski rat, rat u dva Svjetska rata, A potom Perestrojka je Narodni genocid Jelcininom vladavinom. Danas čitam mnogo mišljenja i odnose se na Putinu. Mnogi su počeli vjerovati da ce Putin da izda svoj narod. Putin ne izdaje nikoga, osobito svoje. Njegov posljednji mandat CE biti Veliki IZAZOV ZA Rusiju, Jer Nasi neprijatelji znaju da CE Putin PRIJE ILI kasnije otići. i ONI grade svoje snage ZA odlučujući udarac NAKON Putinovog odlaska. Stoga je rekao jedno za “partnere”, ali njegov je plan posve drukčiji. Odmazde će biti. Apsolutno!”

Jedan od suvislih komentara,cije misljenje dijelim.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Prije jedno 30 godina sam čitao kako jedan kauboj veli da nebi trebalo slati kaubojske vojnike da budu tampon zona u Izraelu jer bi odabrani udarili po kaubojima i optužili palce. Ovo dolje nije ni poćelo u što će se tek pretvoriti, zato su rusi i dovedeni da budu strana u sukobu gorem milju puta nego drugi bobrok rat. S-200 je paluatuomatska raketa koja se navodi na cilj kojeg osvjetli ciljnićki radar, tko je, čime i zašto osvjetlio ruski zrakoplov a ne izraelski? Ako netko ne vjeruje da rusima upravljaju isti kao u čemerici i jevvropi nek prostudira genetski kod milijardera, rukovodećeg kadra, vlasnika medija, korporacija, banaka, profesora na sveučilištima, sudaca, odvjetnika itd. (sve isto kao u čemerici i jevvropi, slučajnost? moš si misliti) svega u Rusiji, bit će mu slika jasnija.

dario
Gost
dario
2 godine prije

da ih udari po pički, smatrali bi ih IPAK za glavne svjetske igrače, ovako ništa od toga, ispast će papak koji puno laje a malo ugriza

DLM
Gost
DLM
2 godine prije

Ne mogu vjerovati sto sve izvaljuju tkz eksperti.
Stvar je veoma jasno Moskva je dobila lekciju koju je trazila, eve zasto tako mislim.
Pre vise meseci Moskva je odbila isporuciti S300 Siriji, iako su placeni pre vise godina, kao razlog je navedeno da bi to bilo opasno po Izrael i da u takvoj situaciji Izrael nece moci slobodno bombati po Siriji!!!!
E pa sad sto ste posijali to cete znjeti, niste zasluzili nista bolje. Bas ovde na logicno.com bilo je kritika na moje misljenje da Moskva tim potezom sama sebi kopa raku, eto vidimo da se to potvrdilo poslije samo par mjeseci.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  DLM

Ne, to se odnosi na nešto sasvim drugo. A taj S-300 to je bilo i ostalo političko pitanje. Prije mi se čini da u tajnosti su im ga predali, ali ne daju da ga koriste. Do nekog nenadanog trenutka.

Komunista
Gost
Komunista
2 godine prije

Puno toga je Rusija uradila u Siriji, spasili su je kada su im sedmice ostale do konačnog poraza. Svojim uplitanje su poremetili mnoge planove, stvari su se počele odvijati onako kako elite ne žele.
Ali, Rusija je dobila puno šamara i šamarčina u Siriji, oboren im je SU-24, pobijeni su Wagnerovci, srušen im je ovaj avion…
Rusko vodstvo je najcool na svijetu. Do sad bi svi popizdili i rekli DOSTA!
Cijenim njihovu pribranost, ali mislim da je konačno vrijeme da i oni pokažu zube onima koji ih šamaraju. Mislim da će tek tada prestati njihovo šamaranje.
Bilo bi dobro prilikom svake sljedeće čifutske agresije da im obore jedan ili dva aviona. I to svaki put! A šutiti o tome, reći da je sirijska PVO to uradila. Ja bih Siriji POKLONIO i S-300 i S-400, da se imaju čime braniti.
Izrael jeste moćan, ali daleko od toga da se može mjeriti sa Rusijom. To i oni znaju, pa je Benjamin svakih 2 mjeseca u Moskvi.
Da nije tako, ubijali bi ruse kao muhe i bolio bi ih k. za tim.

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja
2 godine prije

kada im sruše par lovaca neće se više zalijetati na siriju

Fitcher
Gost
Fitcher
2 godine prije

Sve mi se čini da iza ovog napada stoji Amerika, i da su na ovaj način testirali odlučnost Rusije. Koliko je voljna ulaziti u izravni sukob sa Amerikancima. A mislim da je toga i Putin svjestan i da je zato dao tako mlaku osudu Izraela. Mogla bi se Rusija bez ikakvog većeg problema obračunati sa Izraelom, ali siguran sam da Amerikanci samo čekaju taj potez da se oni ubace, a ako dođe do toga onda je već vrag odnio šalu. Tako da je upravo to razlog zašto na kraju neće biti apsolutno ništa od svega ovoga i ovaj incident će s vremenom biti zaboravljen.

putovnica
Gost
putovnica
2 godine prije
Reply to  Fitcher

tako se i brani saveznik, a ne ko pijani rus.

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije

Pojeo vuk magare… daljnje rasprave su totalno nebitne, nece se dogoditi nista, a iz razloga sto u Izraelu zivi jako veliki broj Zidova koji imaju i Rusku putovnicu, tako da zaboravite da ce biti bilo kakve odmazde, mozda diplomatske, ali vojnog odgovora nece biti.

putovnica.
Gost
putovnica.
2 godine prije
Reply to  Zoran

koja je to glupost, to isto ka da hrvatska ne ide u rat sa srbijom zato sto u srbiji zivi veliki broj srba sa hrvatskom putovnicom.

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije
Reply to  putovnica.

E nije isto, velika vecina Izraelskih drzavljana su upravo Ruski Zidovi koji se istovremeno osjecaju i Rusima i Zidovima sto u slucaju Srba u Srbiji sa Hrvatskim putovnicama nije slucaj. Ako si bio u Izraelu, mozda si primjetio da dosta njih prica Ruskim jezikom, a ako nisi, onda nista.

Kile
Gost
Kile
2 godine prije

Bojim se samo da ne dobiju ”gadan” odgovor kao i turci pa im preda destinu teritorija kao Turskoj, žali bože visoko kvalificiranih stručnjaka iz tog aviona, nenadoknadiva šteta!

islam glabad
Gost
islam glabad
2 godine prije

sirijci ga namjerno srušili da ne dođe do status-quo u idlibu.

erektvs maximvs
Gost
erektvs maximvs
2 godine prije

uzvratit će podizanjem gaća i zadovoljnim arlaukanjem “hoću gljivu” trumpovu

opet ja
Gost
opet ja
2 godine prije

Ma Netanjahu je njegov nadređeni. Neće ništa Rusi da urade, pa Netanjahu je bio gost ove godine na pardi povodom dana pobede u Moskvi. Nije on Putin nego Pussyin!!! U ostalom čim se on slaže sa Aleksandrom Vučićem koji je izdajica i lopov dovoljno mi govori kakav je…isti su…

Haganah
Gost
Haganah
2 godine prije

state jadnici ruski mogu samo pognut glavu pred najspremnijim svjetskim pilotima

POVEZANE VIJESTI

Izbornik