Lavrov: “Sve trupe koje su tamo bez poziva Damaska moraju otići iz Sirije”

Sergej Lavrov - Rusija
16 komentara

Komentirajući izjavu američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, koji je rekao da su se Rusija, SAD i Izrael dogovorili da iranske snage moraju napustiti Siriju, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je odgovorio da je točno da sve inozemne snage moraju napustiti arapsku republiku, ali one snage koje su na sirijskom teritoriju bez poziva legitimne vlade u Damasku.

“Sve strane koje su tamo bez poziva sirijske vlade morat će se na kraju povući”, rekao je Lavrov novinarima, prenosi agencija TASS.

John Bolton, koji se nakon podnošenja izvješća vlastima izraelskog režima o naporima koje SAD ulažu da se Iran povuče iz Sirije, danas se sastaje s ruskim tajnikom Vijeća nacionalne sigurnosti Nikolajem Patruševom.

U okupiranom Jeruzalemu je Bolton izjavio kako je spreman razgovarati o stavovima Moskve o sukobu u Siriji, ali pod uvjetom da se iranske snage vrate u Iran.

Kremlj ranije ovog mjeseca uopće nije htio komentirati izvješća koja tvrde da je ruski čelnik Vladimir Putin na svom sastanku u Helsinkiju s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom navodno dao potporu ideji da se Iran mora povući iz Sirije.

“Neću to komentirati. Već smo rekli sve što smo imali reći o summitu u Helsinkiju i nemamo što dodati”, istaknuo je glasnogovornik ureda ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Nekoliko medija je nakon sastanka Putina i Trumpa citiralo “vlastite izvore” i navelo kako da je Putin navodno podržao Trumpovu ideju da iranska prisutnost u Siriji mora završiti.

Dmitrij Peskov je odbacio medijska izvješća koja su tvrdila da je povlačenje proiranskih snaga iz Sirije bila tema sastanka ruskog predsjednika Vladimira Putina i Donalda Trumpa.

“U ovom konkretnom slučaju, Kommersant ili Bloomberg su citirali izvore koji su pogriješili. To je ono što mogu odgovoriti”, kazao je Peskov.

Glasnogovornik Kremlja je primijetio kako je “sirijsko pitanje tema za razmjenu mišljenja”, ali i da je nerealno da dvije zemlje raspravljaju o trećoj zemlji i donose odluke za nju.

“Zato ti izvještaji nisu istiniti”, rekao je ranije ovog mjeseca Peskov.

Prema Peskovu, “puka činjenica da su predsjednik Putin i predsjednik Trump bili spremni za sastanak je pozitivan znak”.

“S obzirom na strašnu situaciju naših bilateralnih odnosa, svaki takav sastanak je od jedinstvenog značaja i ima posebnu ulogu”, govoreći o sastanku dvojice vođa u Helsinkiju je naglasio je Dmitrij Peskov.

Peskov
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fbslo
5 godine prije

U okupiranom Jeruzalemu je Bolton izjavio kako je spreman razgovarati o stavovima Moskve o sukobu u Siriji, ali pod uvjetom da se iranske snage vrate u Iran…

Bezzubi USA psi laju, al karavana na Bliskom Istoku ide dalje…

igi
5 godine prije

…ameri nisu nepozvani u siriji;jer ne možeš biti nepoželjan u vlastitom domu a planeta zemlja je njihovo vlasništvo…vlasništvo boga dolara….stoga SIRIJCI od amerikanaca moraju tražiti dozvolu da ostanu u siriji….

Siniša
5 godine prije

A Golan?

čokolino
5 godine prije

Lavrov je jedan od najboljih političara današnjice!

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Amerikenjatori se moraju sa vojskom povuci unutar granica vlastite drzave, i prestati se ponasati sa pozicija kolonijalne sile.

Toskana
5 godine prije

A šta, vi ste tamo sa pozivom, kakva prosta rečenica?

jupiter
5 godine prije

“glupi avgust” se razmahao…..gde li samo nalaze takve likove….makejn, makron, sakasvili, porosenko, junker….kakva galerija lunetika !!!!

Toso
5 godine prije

E sada se ide na noz, nijedna strana ne popusta moze is te situcije nastati samo stastus quo visjecemo ko ima vise jaja ako nece biti nista onda je sve dogovoreno…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI