London podržava Trumpovo nuklearno ludilo – Njemačka brine za razvoj događaja

London - glavni grad Engleske
29 komentara

Nakon što je Donald Trump najavio da će se SAD povući iz Ugovora o uklanjanju nuklearnih projektila srednjeg i kratkog dometa (INF), koji je još sa Sovjetskim Savezom potpisan 8. prosinca 1987. godine, na čemu su republikanski  “jastrebovi” insistirali od ljeta prošle godine, stižu i reakcije iz Europe, što je logično. U slučaju da Trump ostvari svoje prijetnje, Europa bi bila bojno polje u potencijalnom sukobu, nakon kojega bi se Četvrti svjetski rat “vodio drvenim toljagama”, kao u kameno doba.

London podržava napuštanje ugovora INF

Nije trebalo ni očekivati drugačiju reakciju Londona, koji je podržao Trumpovu inicijativu, pod pretpostavkom da je zaista njegova.

Velika Britanija će poduprijeti Sjedinjene Države u njihovoj odluci o povlačenju iz Ugovora o uklanjanju projektila srednjeg i kratkog dometa (INF), izjavio je ministar obrane Velike Britanije Gavin Williamson.

“Sjedinjene Države su naš bliski i dugogodišnji saveznik, a mi ih snažno podupiremo u pritisku na Rusiju koja se mora pridržavati obveza iz ugovora kojeg je potpisala”, rekao je britanski ministar.

Istovremeno, Williamson je rekao kako britanske vlasti žele da se sporazum očuva.

Trump: “Rusija, Kina i ostali moraju doći k nama i reći da smo mudri i da će prestati razvijati ova oružja”

Kao što smo izvijestili ranije, 20. listopada je američki predsjednik Donald Trump priopćio da se Washington želi povući iz Ugovora o eliminaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Prema američkom predsjedniku, Rusija je prekršila sporazum, a SAD tu činjenicu neće prihvatiti i izaći će iz sporazuma koji se ne poštuje.

Trump je rekao da će se SAD vratiti razvoju raketa srednjeg i kratkog dometa i to retorikom kojom traži da Rusija, Kina i ostali priznaju da je Bijela kuća u pravu  i da se pokore volji sada već dokazanog psihopata u Ovalnom uredu.

Trump je dodao kako će razmotriti novi ugovor, pod uvjetom da Rusija i Kina pristanu biti dio  novog nuklearnog sporazuma, iako Kina nije stranka trenutnom sporazumu INF.

“Morat ćemo razviti ta oružja, sve dok Rusija ne dođe k nama, dok nam Kina ne dođe, dok svi ne dođu k nama i kažu: “Uistinu ste mudri i nitko od nas neće razvijati ovo oružje”, ali ako Rusija to radi, i ako Kina to radi, a mi se pridržavamo sporazuma, to je neprihvatljivo”, rekao je Trump, prenosi DW.

Njemačka traži da SAD razmotre moguće posljedice izlaska iz INF-a

Berlin se požalio zbog namjere Sjedinjenih Država da se povuku iz ugovora INF, što je razumljivo, budući da bi Njemačka u slučaju sukoba bila jedna od prvih ruskih ciljeva.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas je rekao “kako SAD stavljaju Europu pred teška pitanja”, Prema Maasu, ugovor je važan stup europske sigurnosne arhitekture već 30 godina.

“Pozivamo Sjedinjene Države i zahtijevamo da razmotre moguće posljedice”, izjavio je njemački ministar vanjskih poslova.

DW

Republikanski „jastrebovi“ prisiljavaju Trumpa da otkaže INF ugovor s Rusijom

Kocka je bačena – Trump najavio izlazak iz nuklearnog INF sporazuma

Rusija i izlazak SAD-a iz ugovora INF: Ako nastave ovako, morat ćemo poduzeti mjere odmazde

 

INF
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
5 godine prije

“Uistinu ste mudri i nitko od nas neće razvijati ovo oružje”
Jbt kad ne spado sa stolice…ovaj covjek je psihopata,i da ima malu ćundaru ne bi lupao ovakve gluposti!!!!
Haloooo….Mars zove Zemlju….dalabu,spao ti jorgan….probudi se bolan ne bio!!!!

neko ime
5 godine prije

Morali su se i Jenkiji držati sporazuma s Iranom, sporazuma NATO-a sa Rusima oko Ukrajine, rezolucije UNSC o Libiji, WTO ugovora, i još puno lipih stvari, pa nikom ništa…odnosno jednostrano su napustili međunarodno pravo…
A bilo bi dobro znati za koji dio sporazuma Ameri govore da se Rusi nisu držali?

Ivo
5 godine prije

Nisu bedasti ti ameri. Rakete kratkog dometa se ispaljuju iz EU,i onda su oni na meti ruskog uzvratnog udara. Da napadnu samo sa interkontinentalnim, značilo bi da je jedino kontinentalna usa na meti uzvratnog udara.

Normalno, eu pekinezeri se ne bune zbog ove
de facto smrtne presude, jer naivno vjeruju,kao i naš Riddick, da ameri neće nikad napasti Rusiju,i da sve to oružje proizvode i razmještaju jer im je dosadno,a u biti ne bi mrava zgazili, kao što to već znamo iz prošlih 20-tak humanitarnih intervencija.

Kakvi nojevi…

dalmata
5 godine prije

Ponavlja se ono”Na zapadu nista novo”.Inglezi(GB)su u 185 god kolonijalnog carstva ubili 85 milijuna ljudi.USrA je od 1945.god.ubila vise ljudi od Hitlerove Svabske.U nas,doli u Dalmaciji bi rekli”Taka in je raca”.A to se moderno kaze,to su geni.Dodaj jos cionisticki Izrael,i NATO slika je potpuna:s kolina na kolino se prinosi zed za krv,nevinih i nemocnih

shumadinac
5 godine prije

Nemci se bune jer će biti prvi na udaru a Englezi podupiru tu ideju…
A velike razlike za današnje ruske rakete između Nemačke i Britanije – možda i ceo minut!

Ni Englezi ni Nemci se previše ne plaše udara iz Rusije – radi se tu o nečemu drugom. Jer oboje dobro znaju da neće biti gađani ako “ne puste koju”. Rumuni i Poljaci su ti koji bi trebalo da strahuju jer neko drugi kontroliše rakete na njihovoj teritoriji (isto bi se moglo reći i za Nemačku ali mislim da za sada ćute jer tako imaju više koristi ali da neće dozvoliti da konfrontacija dođe do tog stepena, već sada se retorika menja).

njonjo
5 godine prije

Shumadinac, djelomično si u pravu. Prava istina je u tome da švabe nemaju pravo glasa, a niti snage da o nečemu odlučuju. Veći je problem za Poljsku i Rumunjsku. A, ko je budalama kriv. Putin je odavna kazao: “Ni jedan budući rat neće se voditi na ruskoj zemlji. Šta znači svijet bez Rusije, ali ni Rusija ne znači ništa bez svijeta.”

Sovonarola
5 godine prije

Tako je u pravu si, amerikanci instalirali rakete u poljskoj i rumunjskoj protiv Irana a zli Rusi ko Rusi to krivo shvatili pa instalirali Iskandere u Kaljiningrad.

Miki
5 godine prije

Kolateralna žrtva napuštanja sporazuma od strane SAD je bez daljneg Evropa.

Njonjobobo
5 godine prije

Nazalost nova doktrina ratovanja nije u
Raketicama.
Vec u sto brzem razmnozavanju u sto kracem
Vremenskom periodu.
I vidjet ce te da su usa evropa i rusija
Uskopljene drzave.
I kako mislite da zumbul aga ide u rat???

fudo
5 godine prije

meni to zgleda ko’ fektanje perja od pizdunske EU-ili bute dali onih 2% (ili više-po potrebi),ili bu vas rusi zgromili-žuti igra-prozirno,ali …

alan ford
5 godine prije

“London podržava Trumpovo nuklearno ludilo ”

pa naravno da će “London” to podržati. “London” odnosno Britanija je Rotšildova avlija, a SAD Rokefelerova i Soroseva, braća ciohazari podržavaju jedni druge. A što se tiče Njemačke, ne postoji “Njemačka”, kao država, već je to vazalska tvorevina ciohazara; SAD-a, Britanije i Izraela, koji su 1948. i uspostavili SR Njemačku. To što je “Njemačka” sada kofol zabrinuta, to je samo malo glumatanja za javnost, jer Merkekica i ostale Soroseve pudlice ne mogu tako otvoreno u javnosti podržati odluku Trumpa, ali kad dođe stani pani, podržat će.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI