Moon Jae In prihvatio poziv Kim Jong Un-a da posjeti Pyongyang

Moon Jae In
22 komentara

Pismom kojeg je osobno napisao, sjevernokorejski vođa Kim Jong Un je pozvao južnokorejskog predsjednika Moon Jae In-a da posjetiti Pyongyang na trećem Međukorejskom summitu.

Pismo je predsjedniku Južne Koreje u subotu uručila mlađa sestra sjevernokorejskog vođe, Kim Yo Jong, koja je rekla kako je njezin brat pitao Moona da posjetiti Pyongyang “što je prije moguće”.

“Dok je davala pismo Kim Jong Un-a, posebna izaslanica Kim Yo Jong je usmeno prenijela poziv predsjedniku Kim Jong-una da posjetiti sjever u za njega najprikladnije vrijeme, govoreći da je vođa Sjeverne Koreje spreman u što kraćem roku razgovarati s predsjednikom Moonom Jae In-om”, rekao je glasnogovornik predsjednika Južne Koreje Kim Eui Kyeom na konferenciji za novinare.

Pismo Kim Jong-una sadrži i “želju za poboljšanjem međukorejskih odnosa”.

Predsjednik Južne Koreje obećao posjetiti Pyongyang

Koreja olimpijada
FOTO – Kim Yo-jong u službenom dijelu susreta u Seulu i rukovanje tijekom otvaranja Olimpijskih igara s predsjednikom Moonom Jae-inom

Južnokorejski predsjednik je prihvatio poziv čelnika Sjeverne Koreje i posjetit će glavni grad susjedne zemlje, Pyongyang, nakon što se provedu potrebne pripreme. Prema riječima glasnogovornika predsjednika Moona, odgovor na poziv bio je: “Neka se to dogodi čim se u budućnosti stvore uvjeti.”

Moon Jae-in je također pozvao vlasti Pyongyanga da pokrenu dijalog sa Sjedinjenim Državama. Osim toga, dvije Koreje su se složile nastaviti bilateralni dijalog kako bi poboljšale svoje odnose.

Tijekom svečane ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu se sestra Kim Jong-una, Kim Yo-jong, rukovala s južnokorejski predsjednikom Moon Jae-inom.

Kim Yo Jong je mlađa sestra sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Un-a i prva zamjenica direktora Odjela za propagandu i agitiranje Radničke stranke Sjeverne Koreje i stigla je u petak u Južnu Koreju. Na internetu se pojavio video na kojem možete vidjeti dio dobrodošlice kojom je Kim Yo Jong, najmlađa kćer pokojnog vođe Kim Jong Ila, dočekana od strane vlasti južnog susjeda.

Dane ranije su južnokorejske vlasti najavile su da će se Kim Yo Jong pridružiti visokom sjevernokorejskom izaslanstvu kojeg čine 22 dužnosnika, na čelu s nominalnim liderom zemlje Kim Yong Nam-om i ostat će na južnokorejskom teritoriju do 11. veljače.

VIDEO: Kim Yo Jong u službenom dijelu susreta u Seulu i rukovanje tijekom otvaranja Olimpijskih igara s predsjednikom Moonom Jae Inom

 

DNRKKim Yo-jong
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
6 godine prije

Koliko se god zapadni centri moci trudili i uspijevali razdvajat nacije (bolje receno race) toliko im trud polako i pada u vodu. Ljudi jednostavno osjecaju kulturolosku i krvnu pripadnost vlastitom plemenu i prije ili kasnije ce se razna plemena opet ujedinit. Pod ujedinjenje ne mislin na nacionalnost, jer to je mrtvo slovo na papiru. Mislim upravo na plemensku, krvnu ujedinjenost. Drzava se moze zvak kako bilo, ionako su kratkog trajanja. Jos san mlad a rodija san se i odgoija u Jugoslaviji, odskolova u Hrvatskoj a sad san u EU…bog zna kako ce se ova zemlja zvat i cije ce boje nosit za 20 godina. I to me ne j… previse, jer san svjestan kojem plemenu pripadam. I pogotovo znan kojem plemenu NEpripadam

m.ivanisevic
6 godine prije

Evo jutros piše da se uvode nove sankcije protiv sjeverne Koreje, toliko o približavanju.

Petar Veliki
6 godine prije

E tu se znaju stvari drastično eskalirat. Kao što je Sirija ključna za Rusiju tako je Južna Koreja ključna za Ameriku. Bilo kakvo ujedinjenje pod kinesku sferu uticaja ( jug se integrira ka severu ) bijo bi kraj američke dominacije u Aziji. Jedino što bi smirilo amerikance je integracija severa ka američkoj sferi uticaja što je više pobožna želja. Zadnja alternativa je proksi rat Kine i Amerike preko obje Koreje. Ova zadnja opcija nije daleko…..

Son of Alerik
6 godine prije

Možda bismo mogli pronaći poveznice između dviju Koreja s dvije Njemačke koje su egzistirale do 1990. Tamo je s druge strane bio Erich Honecker, STASI i izbezumljeni živalj kao i danas u Sjevernoj Koreji. Za razliku od cjelokupnog nekadašnjeg Istočnog svijeta koji se padom socijalizma riješio Centralnih Komiteta, to se u Sjevernoj Koreji (i Kini) nije dogodilo. Ono što na prvi pogled odudara od povijesnog trenutka u Sjevernoj Koreji jest ta kombinacija nasljedne kraljevske loze kao po bliskoistočnim državama te centralnog komiteta, Partije kao oligarhije koja je instrument pomoću kojeg se vlada. Kako se živi u Sjevernoj Koreji uistinu ne znamo. Do objektivne slike ne možemo doći jer je s jedne strane propaganda režima, a s druge su rijetki novinari koji tamo dođu s naočalama Zapada na nosu i zapadnim pogledima na stvari. Sama činjenica da je sestra vladara iz dinastije Kim nekakva zamjenica direktora propagande zvuči anakrono. Komunistička princeza.… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

Tek sada trenutkom moguceg priblizavanja korejskog naroda postoji opasnost otvorene agresije amerike na sjevernu koreju .Mir i pruzanje ruku jedno drugom , zajednistvo i bratimstvo srodnih naroda i brace po krvi jest najveca nocna mora americkih psihopatskih elita . Naime njihova doktrina se bazira na “zavadi pa vladaj “,i to nije izlizana floskula vec je to uistinu nukleus doktrine i od te doktrine oni ne odstupaju ni milimetar . Cijela piramida moci je izgradjena na tom principu . Glavne smjernice te doktrine bazirane su na mrznji , “takmicarskom duhu”(brze -vise-dalje ) i naravno ljudskoj pohlepi.Glavni preduvjet ostvarenja te doktrine manipuliranja i vadanja masama jest to da se gradjane , drzave , odnosno cijele narode drzi u permanentnom stanju ugrozene egzistencije, optereceni svakdasnjim prezivljavanjem proleteri nemaju vremena razmisljati o matrixu u kojem zive . Slijedece bazicno u toj doktrini jest i hijerarhija vladanja , u toj piramidi onaj gore mrzi onog… Čitaj više »

Toni
6 godine prije

Bilo bi mi drago da se ponovno ujedine.

Piretis
6 godine prije

Do nekog ujedinjenja smo vjerojatno jako daleko. Ali ona da: Lijepa riječ sva vrata otvara se puno puta potvrdila. Još ako ju izgovara mlada žena…
Iskreno bih volio da obje zemlje nađu načina da izbjegnu sukob i rat.

Willer
6 godine prije

Na zalost ujedinjenje Koreja ne odgovara nikome osim J. Koreji koja bi ako se ujedinjenje provede pod njenim patronatom dobila mogucnost jos veceg gospodarskog uzleta te bi zauzela poziciju regionslne sile uz kinu i japan, ponajprije zbog nove jeftine radne snage i sjevernokorejskih resursa. Naravno, zato to ne odgovara niti kini niti japanu. Amerikancima takodjer ne odgovara jer bi time izgubili izliku za drzanje vojske i projekciju moci prema kini i saveznicima tamo. Ne odgovara ni sjevernokorejskom vodstvu jer bi morali odustati od vlasti i nasljednog prava u SK. Inace ovaj nuklearni program je kinesko maslo. Oni se tako nadaju da ce jacanjem pozicija SK rezima u buducnosti imati veci utjecaj na proces ujedinjenja.

čitatelj portala
6 godine prije

Nadam se da će mir zaživjeti na korejskom poluotoku.

Pingvin
6 godine prije

Sotona ne zeli mir I kopat ce sve gdje moze. Podrska sj I juznoj koreji u zblizavanju I miru. Bravo !!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI