Sirija: Vojska tvrdi da je Beit Jinn slobodan – Al-Nusra Front je kapitulirao

28 komentara

Nakon što su odbili uvjete predaje, sirijska vojska je pokrenula treću fazu operacije čišćenja terorističke enklave Beit Jinn, jugozapadno od Damaska, uz granicu s Libanonom i okupiranim Golanom.

Nakon što je osvojila sva brda i farme sirijska vojska se nalazi sjeverno i južno od grada od Mughar Al-Mir, vladine snage su pokrenule silovit napad na uporišta terorista i probile linije njihove obrane, čime su otvorile put za trupe koje će provoditi završnu fazu kampanje.

Prema vojnom izvoru, izravnim raketnim udarima su razorene farme zapadno od Beit Jinna. Kao odgovor, teroristi su bombardirali grad Harfah, koji je pod kontrolom sirijske vojske.

Vladine snage su zahtijevale predaju terorista i da se ispune svi uvjeti sporazuma o kapitulaciji, jer drugih uvjeta predaje neće biti.

Iako je nemoguće potvrditi vjerodostojnost informacije, Al-Masdar News piše kako su militanti Al-Nusra Fronta kapitulirali u jugozapadnom dijelu Damaska.

Al-Masdar navodi kako su terorističke vođe Al-Nusra Fronta na kraju pristale na sve uvjete predaje svojih položaja, nakon što je sirijska vojska praktično oslobodila područje Beit Jinna.

Naglašava se da su se teroristi složili s uvjetima predaje i na evakuaciju u pokrajinu Idlib ili na sam jug pokrajine Dara’a.

Ranije je objavljeno da je zapovjedništvo sirijske vojske u više navrata predložilo Al-Nusra Frontu da kapitulira, ali su se teroristi odbili predati, računajući na podršku Izraela s okupirane susjedne Golanske visoravni.

Sirija: Teroristi u Beit Jinnu odbili uvjete predaje – Čišćenje kotla se nastavlja (VIDEO-FOTO)

Beit Jinn
FOTO – Područje Biet Jinna prije pokretanja završne faze operacije oslobođenja ove terorističke enklave
Al-Nusra FrontISILIslamska državaKalifatSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

Rusija treba učiti od izraela;…ponuditi još jednu soluciju za predaju navedenog područja a to bi bilo ukrcavanje umjerene oporbe na brodove u tartusu i iskrcavanje navedenih u EU države,….naravno s lakim oružjem,

Laki Topalović
6 godine prije

Trebamo vidjeti, iako jesu u bezizlaznoj situaciji. Prije deset dana je na Twitteru objavljeno da je opće rasulo u Hayat Tahir Shamu. Jedni se vraćaju Al-Qaedi, službeno, jedni se predaju, a treći ostaju kako jest.

Laki Topalović
6 godine prije

Je gotovo je, predali su se i ovo malo, što nije uspjelo pobjeći na granicu s Golanom će biti prebačeno u Idlib ili Daraju

PPP
6 godine prije

Sirija i Rusija prebacuju teroriste u Idlib, što je lukav potez. Upravo će ti teroristi dati razlog da se Idlib i Daraja oslobode u bliskoj budućnosti, kada novopridošlice polude. Slično je pokušao i Izrael. Glavni cilj i razlog ove bliskoistočne strahote je bio da teroristi unište sve na bliskom istoku (Siriju, Irak, Liban, Jordan,…), a onda bi vjerojatno Izrael došao i rekao “Evo mi ćemo sada to osloboditi”. Postali bi svjetski spasioci i vjerojatno bi dobili i Nobelovu nagradu za mir. Na taj način bi dobili vizu da uđu u te zemlje i nasele svoje građane kao što to rade sada u Palestini. S druge strane Izrael bi preko noći postao najveća svjetska naftna sila. Prosperitet bi im bio osiguran slijedećih 200 godina upravo od nalazišta nafte i plina. Bili bi bogatiji nego S. Arabija i Venezuela zajedno. Ostvarili bi svoj san, kojeg odavno sanjaju. Kako vidimo stvar je vrlo… Čitaj više »

palermo
6 godine prije

Kako je “krvoločan” taj Assad – od ratnih zarobljenika stvara putnike… za Idlib i Daaru.
Još sad očistiti Ghoutu, južna predgrađa Damaska i Akcije sa Hamom i Idlibom ne idu loše. S Kurdima ispregovarati njihovu autonomiju (ne federaciju) i neka ostanu, kako i sami tvrde da im je to namjera, dio Sirije sa svim pravima i obavezama.
Ostaviti za kraj Daaru i Golan. Uglavnom Odabranom Uebermenschu ne dati ono što najviše žele – mir.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Zanimljivo da prve vijesti o potpunoj kapitulaciji Al-Nusre koincidiraju sa Trumpovom uredbom o donaciji 500 milijuna $ američkog protivoklopnog naoružanja Ukrajini, ili drugiom riječima, atlantistički skotovi nemaju namjeru stati. Putin i Assad su u Siriji uspješno odigrali multistratešku ratnu igru u kojoj su osim što su potpuno porazili terorističke organizacije, uspjeli držati američke okupacione trupe izolirane na odstojanju, bez ulaska u direktan sukob s njma, ne davši im povoda za izgovor za upotrebu sile, što bi bez daljnjeg elaboriranja bio III svjetski rat, kojeg će sada amerikanci pokušati isprovocirati u Ukrajini.

Weteran
6 godine prije

Prvo poluvreme se bliži kraju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI