U Turskoj počela izgradnja prijemnog terminala za plinovod “Turski tok”

5 komentara

Na turskoj obali Crnog mora je započela izgradnja prijemnog terminala za plinovod “Turski tok”, izvijestio je ured za odnose s javnošću kompanije “South Stream Transport”.

U sklopu projekta “Turski tok” je 17. siječnja započela izgradnja plinskog terminala za prihvat na području Turske u blizini naselja Kıyıköy, navodi se u priopćenju kompanije.

Podsjetimo, 10. listopada 2016. godine su Rusija i Turska potpisale sporazum o izgradnji plinovoda “Turski tok”, čiji je operater kompanija “South Stream Transport”. Projekt predviđa izgradnju dvije linije plinovoda kapaciteta 15,75 milijardi kubnih metara godišnje do obale Crnog mora u Turskoj. Prva linija “Turskog toka” će biti puštena u pogon u ožujku 2018., a druga 2019. godine.

Početkom prosinca 2017. godine je ruski predsjednik Vladimir Putin održao telefonski razgovor sa svojim turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, a tijekom razgovora se raspravljalo i o ovom projektu.

Ruski predsjednik je naglasio da se izgradnja plinovoda nastavlja bez odstupanja od rasporeda, uz napomenu da će izgradnja projekta “Turski tok” povećati energetsku sigurnost Turske i diversifikaciju opskrbe ruskim plinom u druge zemlje.

Turski tok
FOTO –  Plinovod “Turski tok”
gasovodPlinovod
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Čekaj, ovo je prva linija? Svejedno, plus “Blue Stream”, koji vodi tu negdje iznad Ankare

Drale
6 godine prije

Očekujem da će Ameri dati koliko god bude trebalo novca Azerbejdžanu za kupovinu grčkog državnog snabdjevča gasom, kako bi blokirali ruski gas ka Evropi. Trenutno se vode pregovori o kupovini.

Tilt
6 godine prije

Ako glupi bugari nece ili ne smiju turci ce da odrade…isto vrojedi za vazala hrvatsku..

bbbb
6 godine prije

Drugu cijev turskog toka će rusi postaviti samo uz čvrsta jamstva jeuropske bobrokomisije, izjavio Lavrov.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI