Zašto se Beograd čudi? – Ujedinjenje Kosova i Albanije je najavljeno puno ranije

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić
165 komentara

Dva tjedna nakon što je Kosovo proglasilo da je stvorilo svoju vojsku, premijer vlade u Prištini Ramush Haradinaj se na svojoj službenoj Facebook stranici se pohvalio potpisivanjem novog sporazuma o ukidanju granica između Kosova i Albanije.

Kako je napisao, potpisan je sporazum o uspostavi zajedničkih graničnih točaka Kosova i Albanije, ali i da granice između te dvije zemlje više nema. Za ožujak je najavio i drugu fazu punog uklanjanja granice između Kosova i Albanije po načelu Schengena.

“U interesu Kosova i Albanije je očuvanje i unaprjeđenje bilateralnih odnosa i partnerstva između dviju zemlja. Danas mi je bila čast sudjelovati potpisivanju sporazuma o uspostavljanju zajedničkih graničnih točaka između Kosova i Albanije, po principu integriranog upravljanja granicom i našeg zajedničkog europskog puta. Od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji. Imat ćemo samo jedno zajedničko granično mjesto. Rad će se nastaviti i u ožujku ulazimo u drugu fazu potpunog uklanjanja granice izmeðu Kosova i Albanije na osnovu Schengenskih principa”, napisao je Haradinaj uz čestitke Kosovu i Albaniji.

Ova odluka nikoga ne bi trebala čuditi , jer je najavljena 26. studenog 2018. Na sastanku vlade kosovskih Albanaca i najviših dužnosnika Tirane koji se održao u gradu Peć, na jugu Kosova.

Naime, tada su Edi Rama i Ramush Haradinaj rekli kako će vlade razviti strategiju ujedinjenja Albanaca do 2025. godine.

“Po prvi put je premijer Edi Rama predstavio ideju o nacionalnom projektu ujedinjenja između Albanije i Kosova. U govoru na sastanku dviju vlada u Peći, Rama je uputio poziv Haradinaju za početak rada dvaju ministarstava vanjskih poslova na razvoju zajedničke strategije za ujedinjenje Albanaca do 2025. godine”, prenosi tada internetsko izdanje albanske Gazete Insajderi.

Rama je dodao kako Albanija ne može beskrajno čekati da je EU prihvati, a Kosovo je umorno od čekanja na liberalizaciju viznog režima.

“Za Albaniju, Kosovo je neovisna, suverena država, s demokratskom vladom koja je jamstvo i normalizacije, koja je ključna za konačnu regionalnu stabilizaciju”, rekao je Rama.

Dakle, sva buka iz Beograda je bespredmetna, jer su u Srbiji vjerojatno imali puno više informacija o tome da Priština i Tirana idu putem ujedinjenja, a ovo je samo mali korak u procesu koji slijedi. Uostalom to se moglo vidjeti u izjavama dužnosnika u Beogradu i Aleksandra Vučića.

“Albanci će pokušati cijelu međunarodnu zajednicu dovesti do svršenog čina. Meni je jasno da će oni graditi svoj plan. Kada krajem ožujka budu izbrisali granice tada će ukinuti poreze prema centralnoj Srbiji i reći da su spremni razgovarati, ali s drugačije pozicije, ujedinjenog Kosova i Albanije”, kazao je Vučić i objasnio kako će Albanci u fazama nastaviti raditi što su odlučili i da se radi o nečemu na što je Beograd upozoravao ranije.

“Kada god pozovete, dobijete uvijek isti odgovor. Koga god dobijemo iz visoke zapadnoeuropske politike, ali i sveukupne zapadnjačke politike i kažete koja će vaša reakcija biti odgovor je: “Baš smo iznenađeni, nismo vidjeli to posljednje na što nam ukazujete. Hvala što ste nas obavijestili, reagirat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima”. Poslije toga najčešće dobijete jedno veliko ništa”, kazao je Vučić, što znači da se ovaj proces odvija uz znanje, vjerojatno i prešutnu podršku, zapadnih sila.

Osim toga, ovu je odluku Edi Rama najavio prošle godine, kada se sastao s Haradinajem u Tirani i izjavio da će u središtu pozornosti biti uklanjanje granice između dviju država i stvaranje simetrične, europske granice. Rama je također spomenuo luku Drač, za koju je rekao da ta luka neće biti samo albanska.

“Luka Drač nije samo službena luka Albanije, ona je i luka kosovskih Albanaca. Nepošteno je i nerazumno da se albanski poduzetnici koji voze robu na Kosovo kroz luku Drač dvaput provjeravaju”, rekao je Rama tijekom prve službene posjete Haradinaja Tirani u rujnu prošle godine.

Ramush Haradinaj je tada izjavio da je Albanija uvijek bila i ostala uz Kosovo.

“Ja i Kosovo smo uvijek svjesni da tijekom cijelog putovanja u njegovim etapama Kosovo nije bilo samo. Albanci, naša braća i sestre, ostali su uz nas i danas to osjećamo, još uvijek je osjećamo danas”, rekao Haradinaj nakon sastanka i dodao kako, osim Albanije, Kosovo ima mnogo drugih saveznika širom svijeta.

Tada je dogovoreno da što prije treba riješiti pitanje razgraničenja, između ostalog i s Crnom Gorom.

Dakle, nije se dogodilo ništa novo i što nije najavljeno u više navrata. Međutim, najvažnije pitanje ostaje bez odgovora.

Što će se dogoditi u bliskoj budućnosti u procesu prekrajanja granica ili proglašenja de facto ujedinjenja “svih albanskih zemalja”, koje je najavljeno puno ranije od trenutno donesene odluke.

Zeri / Kryeministri

Pregovori Tirane i Prištine – Otvara se put ka ujedinjenju Albanije i Kosova

Edi RamakosovoRamush Haradinaj
Pretplatiti se
Obavijesti o
165 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jezevakucica
5 godine prije

Jel’se kaže Velika Albanija ili Velika Talibanija?

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Zašto Beograd ćuti? Šta ima reći? Ko će ga čuti.?Beogradu ostaje da ćuti i čeka neke nove geopolitičke okolnost (ako do njih dođe) ako ne onda ništa. Ovakvim odnosom snaga na međunarodnoj sceni pozicija tog Beograda(ko god bio na vlasti) je bezizlazna.Zadnji dio teksta puno govori o budućim događajima tj. ujedinjenju svih albanskih zemalja. Dakle, zabava tek počinje. Neka se pripreme oni koji su na redu. Glava u američkom pakšu neće pomoći.

shumadinac
5 godine prije

To što rade Albanci je očekivano, sve to su oni hteli još 80tih ali nisu imali snage da sprovedu. Sada se postavlja pitanje zašto ovo nisu sprovodili mnogo brže, još od 99. Pitanje je, naravno, retoričko. Albanci su pod najdirektnijom kontrolom Vašingtona što ni ne kriju. Zahtev za priznavanjem u Interpolu za koji su znali da neće proći, pa “ljutnja zbog toga” što je izgovor za uvođenje sumanutih carina (da je namera ekonomske prirode uveli bi 30% što bi se nekako i progutalo i gde bi mnogo više zaradili nego ovako). Odmah u paketu ide i plan ujedinjenja. Očigledno je da je Vašington dao zeleno svetlo za novu destabilizaciju Balkana a u okviru geografski mnogo šire konfrontacije – što je takođe očekivano (ni sam ne znam koliko sam puta upozoravao na to). A Albanci su jedva dočekali i sada svašta predstoji. Nemojte misliti da je ovo vrh njihovih zahteva. Ne,… Čitaj više »

Alanis
5 godine prije

Yep, Samuel P. Huntington – Sukob civilizacija, Zbigniew Brzezinski – The grand chessboard i Alvin Toffler.
Ali, ne odnosi se samo na Albaniju, Kosovo i Srbiju, nego će u dosta država doći do promjena granica do 2035.

giordano bruno
5 godine prije

Kosovo se ujedinilo sa Albanijom, isto kao Republika Srpska sa Srbijom, isto kao sve drzave Evropske unije gde Ne postoje granice i gde je Sengenska zona.
Nigde u EU ne postoji granica, samo postoji granica Kosova sa Srbijom, to sve govori o namerama Amerikanaca.

USA hoce da poseje mrznju prema Albancima, Srba, Makedonaca, Bugara, Grka, a to su sve pravoslavni narodi.

Amerikanci pokusavaju sve ne pravoslavne narode u regionu da okrenu protiv Srbije, jer bi u protivnom svi mogli da se ugledaju na Srbiju i kazu USA go home.

ray
5 godine prije

Otkud autoru teksta ideja da se neko cudi, pa cak i tupava vlast? Svaki Srbin dobro zna vec 100+ godina sta je cilj Albanaca

Trajace im idila dok SAD interes stoji iza toga, cim toga ne bude bilo, srusice se ta tvorevina kao kula od karata. Plase ljude sa nekih 2 miliona na kosovu i 4 u albaniji, a ima ih oko 1.1 milion na Kosovu i 2.9 u Albaniji sa tendencijom daljeg iseljavanja, daleko brze od Srba, Hrvata, Bugara. Bez amera im ni Tirana nije 100% sigurna, kamoli Pristina, Skoplje, Kosovo, zapadna Makedonija…

eu kolonija
5 godine prije

prvo, turska je blokirana u pridruživanju europskoj uniji radi sjevernog cipra. sada ćemo vidjeti za albaniju kako će ući u europsku uniju pored jedne španjolske, grčke I cipra

drugo, dali to znači da njemačka sada može sebi prisajediniti sudete, prusiju, alzas I loren, austriju ili da austrija sebi može prisajediniti tirol, irska sjevernu irsku, mađarska zakarpatje, djelove ukrajine, srbije, slovačke, rumunjske ili francuzi valoniju a nizozemska flamaniju itd. itd. I da se tako uspostavljaju faktička stanja unutar eu I kako sada objasniti neonacistima u npr. jednoj njemačkoj da šiptari imaju veća ljudska prava od njih njemaca ili francuza itd.

treće, za rusiju još važi rezolucija 1244 I to je najbitnije za srbe

njonjo
5 godine prije

Znači, krenulo je. Neka se pripremiiiiiiii Zaev i Sjeverna Makedonija, Jugoistočna CG. Aman – taman za Orlova krila”

Ante
5 godine prije

Ne vidim razloga da se Beograd bunite to vam je sve isti ****** c Eto kada sve balkanske države uđu u europsku uniju opet ćemo biti velika Jugoslavija bez granica. Hrvatska je ušla u tu novu Jugoslaviju i svi koji su mogli sada su pobjegli u inozemstvo. Sada nema tko da robuje političarima i poslodavcima, pa sada moraju uvoziti izbjeglice da im rade, iako će i oni pobjeći čim dobiju državljanstvo. Narod će dobiti jedan više izbor, znam da je taj izbor loš, ali to je druga priča.

jupiter
5 godine prije

zasto ne objavljujete komentare….koga stitite, haradinaja, ramu, tacija!?

Mikojan
5 godine prije

jaj, ovde komentari nestaju prije nego žen luk pikard izgovori engejđ !! 🙂

Laki Topalović
5 godine prije

Zapravo “službeni Beograd” je kao “ljut i zatečen” i ne može to tako. A dovoljno je čitati albanske novine, čak i s Google prevodom, npr ova dva linka. I stvarno bi bilo dobro da se odmaknu ’90-esetaši sa svojim ratovima, jer ćemo ovaj račun možda platiti svi zajedno, a da nismo ni svjesni kamo ovaj projekt vodi. Velika Albanija, bez obzira na malo učenih ljudi u 18. i 19. stoljeću, je čak stariji geopolitički konstrukt od Strossmayerove Jugoslavije, čiji je đakovački biskup bio prvi ideolog, ili Garašanina u prvoj polovici 19 st.. Ostale Velike X, Y, Z su nastale tek krajem 19. i ulaskom u XX stoljeće.

Weteran
5 godine prije

“Možeš šta hoćeš, al ne možeš dokle hoćeš”
Točak Istorije okreće se brže nego što to mnogi žele?!

PPP
5 godine prije

Postoji jedna bolna istina, koju mnogi neće priznati. Svaki narod i svaka država ima ekspanzionističke ideje. Bile one teritorijalne ili ekonomske, uvijek se radi o ekspanzionizmu. Ekspanzionizam jačih je uvijek bio izraženiji, jer se jači osjeća sigurniji i moćniji. Tako je od nastanka čovjeka. Na teritoriju bivše Jugoslavije, svi narodi imaju slične ideje. Srbi misle o velikoj Srbiji, tako što bi pripojili Republiku Srpsku, Hrvati bi pripojili Hercegovinu, a Bošnjaci bi se rado spojili sa Sandžakom. Ekspanzionizam postoji i u selu. Jedan dio sela se godinama otuđi od drugog dijela. U malo većim selima imamo čak i “rat”. 🙂 Sve je to razumljivo i prirodno. Narodi Balkana su genetski rođaci, ali su ih stoljećima razdvojili na sve moguće načine. Nekada je to bilo ciljano, ali nekad i splet okolnosti. Nitko nije birao gdje će pripasti. Glavno pitanje je što u takvim situacijama činiti. Pametni će spustiti loptu i sagledati posljedice… Čitaj više »

Ante
5 godine prije

Zovite Ruse u pomoć. Pomoć će vam onako kako bi Hrvatskoj Amerika pomogla u sličnom događaju.

Slavonac
5 godine prije

Kako god ko sadi,tako i zenje.Dokle svi ne kazu svoje greske i istina ne izidje na vidjelo zadnji sto godina,nema pomirbe i ljubavi.Sretna i blagoslovjena vam Nova Godina.

Zax
5 godine prije

Jedino sto mene zanima je kako ce ovo utjecati na cijenu narkotika posto su ove dvije zemlje glavni dobavljaci.

ad astra
5 godine prije

Postoji tri solucije za Beograd. Prvo da javno prizna Kosovo u postojećim granicama, drugo da prešutno prizna Kosovo i da se polagano makne iz fokusa to pitanje i treće da nastavi sadašnjim načinom i da se nada promjeni na svijetskoj političkoj sceni i pomoći Rusije. Ovo treće je najizglednije ali postoji problem kod Rusije. U sukobu s Ukrajinom, Rusi su anektirali dio teritorija priznate države i sada je teško za očekivati da će ići protiv Kosova jer bi tim potezom štetili i sebi. Za srpske političare, na vlasti, Kosovo je način kako održavati političku situaciju u Srbiji i sebi osigurati ostanak na vlasti. Sve je dobro dok je problem na verbalnoj razini, ali ne bi bilo dobro da netko zaključi da se problem može riješiti i nasilnim putem.

octopus
5 godine prije

Po mojem mišljenju, izlaz za Srbiju je dosta jednostavan. Priznati Kosovo kao državu. Pokupiti sve (do zadnjeg) Šipce po Srbiji i dati im 48 sati da se spakiraju i pravac prema Kosovu. Isto tako pozvati sve Srbe sa Kosova da uđu u Srbiju i tako izmjeniti stanovništvo. Granicu sa Kosovom urediti sa bodljikavom žicom u dva reda, između minirati. Napraviti nekoliko (2-3) graničnih prijelaza sa objektima za osobni pregled svakog bez iznimke (muško i žensko) tko dolazi iz Kosova (osobni pregled znači skidanje do gola i pregled svih tjelesnih šupljina). Svaki kamion, kombi, autobus detaljno pregledati (uklj. rentgen snimke vozila i prtljage). Pozvati predstavnike EU da kontroliraju sumnjivu robu. Sav zaplijenjeni heroin javno prikazati uklj. i uništenje. Švercerima odrapiti po 15 godina prisilnog rada (može u rudnicima)…. E sad ne mogu reći koliko točno, ali tvrdim da bi se smanjio za barem 75% dotok heroina u EU, Srbija bi po… Čitaj više »

Riddick
5 godine prije

Samo za one iz mladje generacije koji u sumraku uma prizivaju nove ratove jedna otreznjujuca pesma Olivera Dragojevica prikladnog naziva “Nek se sete”:

Čuli su od oca
videli od brata
pravili su puške
igrali se rata

Zamagli se nebo
nad decom u travi
puče prava puška
i rat poče pravi

Da ostanu deca
kada rat su sreli
nisu više mogli
ili nisu hteli

Prava puška puca
pravi oganj žeže
pobegla bi deca
al’ ljudi ne beže

Nek nas sete ove slike
na tu decu, na te đake
što su mali, mali za vojnike
a veliki za junake

Crna mračna sila
u susret im kreće
plakala bi deca
al’ vojnici neće

Dok su bili đaci
što šta nisu znali
na ispitu ovom
mnogi su i pali.

https://youtu.be/AaIJb4HjRrk

Laki Topalović
5 godine prije

Ako ovo bude išlo dalje, a bojim se s Makedonijom da hoće, to neće izaći na dobro. Ovo je nešto puno veće od naših nagađanja. Ili je status quo , da se svi pržimo na tihoj vatri? Nije dobro, a logično je da Priština i Tirana idu svojim putem, sve dok mogu.

njonjo
5 godine prije

Nemojte, dragi komentatori, zaboraviti jednu stvar, a to nije bakalar. Albanska mafija i njihov lobi u USA. je uz bok talijanskoj i ruskoj. O kolumbijskoj da ne pričam. Ma, preteška tema. Svim ljudima dobre volje puno sreće, zdravlja i obiteljskog veselja u Novoj 2019.

palermo
5 godine prije

Albanija i Kosovo neće se formalno ujediniti, jer je Kosovo američki nosač aviona.
Takav je odnos i Beograda i Banja Luke – formalno nema ujedinjenja, a de facto to je svršena stvar.

rodoljub
5 godine prije

Da li to rade oni koji optuzuju Srbe da stvaraju “Veliku Srbiju” ?

Kajzer Soze
5 godine prije

Beograd se ne čudi već pravi lud i slijep,problem sa Kosovom i velikom Albanijom nije nastao juče i neće nestati preko noći i ovo nije problem samo Srbije već čitavog regiona,Prizrenska liga je osnovana koliko se sjećam 1878 i neću sada navoditi koji su njezini ciljevi ali ono što je još tada zacrtano danas se provodi u djelo a samo budala to ne može da vidi kao ni da razumije da su Amerikanci i Turci najveći finansijeri ideja te lige još od početka,sad pokušajte da zamislite IQ picoustog Vučića koji tupi priču narodu kako se treba pregovarati sa Amerikancima o Kosovu a isti ti već 140 godina forsiraju stvaranje velike Albanije ? u koju će biti uključeni dijelovi Srbije sve do Niša i Vranja,dijelovi CG,Makedonije i Grčke,mislim to je van svake pameti !

Mikojan
5 godine prije

BTW, sviđa mi se ovaj momak u sivom odelu !

njonjo
5 godine prije

L R, ako dozvolite, ispričat ću van jednu stvar. U ono vrijeme, prije desetak godina na RTL-u hr bio je kviz, sličan “milijunašu” u kojem su sudjelovali parovi. Kviz se zvao “Veto”. U jednoj epizodi – u emisiji je glavna “zvijezda je bila “novinarka i urednica vanjskopolitičke redakcije” HINA-e. Pitanje je bilo: Burkina Faso je: A- plesačica, B- pjevačica C-osvježavajući napitak, D država u Africi. Uvažena novinarka i urednica vanjskopolitičke redakcije HINE (još uvijek radi u HINI) odgovorila je “A- plesačica”. njen partner je stavio “veto” i u slijedećoj emisiji odgovorio: “PJEVAČICA”. Dan danas takovi” ZNALCI” rade u MSM medijima, ne samo u HR. Vidite, dragi L R da vaši čitatelji pamte malo duže od jučerašnjeg derneka iliti prošćenja, da se nebi neko i nakon vaših tekstova nakon deset godina sjetio Vaših piskaranja. Sretna Vam Nova 2019.

Nije bitno tko
5 godine prije

Zašto Srbi šute in sve nemo posmatraju? Očito se stvarno odriču Kosova? Niko nema muda, da se odupre vladi, koja vrši veliku istorijsku izdaju. Umesto, da se srbska nacija samoorganizira i pokuša sprečiti trganje teritorija, ona sve podnosi pognute glave.
Da se nešto slično događa u Grčkoj, na nogama bi bila cela Grčka, a njena vojska u par sati na granicama. Da o tome, kako ratoborno bi se ponašali Grci, bolje da ne pričam.
Kosovo je očito za Srbe završena priča, a Rusi neče doči pomoči bez poziva srbskog naroda.

Nije bitno tko
5 godine prije

Albanci prave Veliki Albaniju jer jim je to ne omogočuje samo prozapadna politika. Tu mogučnost jim je ponudio i srbski narod sa svojom dvoličnom vladom.

Nije bitno tko
5 godine prije

Kraju krajeva, kad bolje pomislim, balkan če na kraju pripasti narodima, koji su rodniji od ostalih. Zakon prirode je iznad svih.

CARLY
5 godine prije

Rat se vodi upravljanjem vremenskih uvjeta. Oružje i medjunacionalno potpaljivanje je samo teatar u kojem je cilj vidjeti koliko su ljudi slijepi i dalje ih navoditi ka konačnom cilju a on je što više skretati pažnju s nenormalnih vremenskih poremećaja raznim ratovima, migracijamai, terorom i drugim sredstvima odvlacenja pažnje . U biti vodi se rat protiv ljudske vrste raznim hibridima koji samo sliče ljudima. Trenutno su aktivirani skoro svi vulkani, nebom prolijeću razni nazovi meteori, zemlju cijepaju frekvencijama iza kojih nastaju rupetine i novokomponovani cunamiji uz devastirajuce poplave itd. Pariškom klimatskom konvencijom 2016.su utvrđeni novi zakoni i propisi koji nemaju ništa ljudskog u namjeri. Lijep opis koliko je tehnološki pristup uslovljavanja vremena odmakao uči i objašnjava Jim Lee iz Južne karoline evo link i ne daj te se prevariti ratovanjem https://climateviewer.com/2014/01/31/sulfuric-acid-aviation-ship-tracks-may-higher-today-geoengineering-srm-require-2020/

Georgij Žukov
5 godine prije

Srpska policija vrši inspekciju na Kosovu , traži pripadnike OVK-a. I zaustavlja redom:
– Kaži lopata.
– Lopata. A što?
– Pa Šiptar bi rekao ljopata, ali ti si naš.

– Eeee, jesi ljukava ljisica!

Branko
5 godine prije

Počelo je to još mnogo ranije, sa enormnim natalitetom, prenemaganjem o tome kako su jadni (svi smo izdvajali za nerazvijene), te podmuklim pritiscima, ubistvima, lažima i prevrtljivošću – danas jedno sutra drugo. I evo dokle smo dogurali – da nam se smiju u brk i rade po svome. Bezobrazluk najvišega stupnja.

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Hoće li sada Srbija težiti u EU? Ignoriraju te i ponize do daske, pa to je za “cao zauvek”.

Balad
5 godine prije

“Zašto se Beograd čudi? – Ujedinjenje Kosova i Albanije je najavljeno puno ranije” https://www.logicno.com/vijesti/zasto-se-beograd-cudi-ujedinjenje-kosova-i-albanije-je-najavljeno-puno-ranije.html?fbclid=IwAR0jkkmSf2uQUmN_poF7nov8cR97X6Hd6ect2GlKNghnT8TAOK8j_KZU1lw Beograd se ništa ne čudi, osim ako se pod time ne smatra izigravanje Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN: https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1244 te obećanje upisano u Ustav Kosova (doduše, ma koji ustav nije trajniji no papir za brisanje dupeta): “Ustav Kosova zabranjuje ujedinjenje sa Albanijom i priključenje drugih teritorija Kosovu.” https://www.slobodnaevropa.org/a/most-ko-podrzava-veliku-albaniju/24793041.html Daklem, ono čemu se Beograd eventualno čudi je nepoštivanje – do praktičnog nepostojanja – međunarodnog pravnog poretka, uglavnom podržavano od Zapadnih sila predvođenih s SAD. Sve rezolucijei deklaracije (uključivo onu helsinšku) su mrtvo slovo na papiru, mada su ih potpisali državnici (što, primjerice, Tito i Brandt jesu a Trump i Macron su tek obične bitange). Ne zaboravimo da su SAD instalirale u Albaniji najveću vojnu bazu u Evropi, kao upozorenje da je Balkan njihovo dvorište. Tako, čini se, na Balkanu će prije Velike Srbije i Velike Hrvatske osvanuti… Čitaj više »

Pado
5 godine prije

Ako pogledamo u povijest, vidjet cemo da nijedna granica nije vjecna i da nijedan narod ne zivi od pamtivijeka, na prostoru na kojem sada obitava. Tako da se bezveze uzrujavate. Tko zna kakve ce se promjene desavati za 100 ili 200 godina? Budite iznad toga. Iznad granica, iznad nacionalizma, iznad religije i shvatite koliko smo mali i prolazni…

barba tonći
5 godine prije

ći non zbit pepermint, fljamontar i shiptar, haj ći none . hihihihihi da preveden 😉 lipo l je siditi u ladu i gledati što budale radu. hu-hu, haj ći none. ajmo sad luđaci još 300 komentari . hihihihi

Amater
5 godine prije

Pandorina kutija je otvorena sve ovo ne može dobro završiti ….

Nije bitno tko
5 godine prije

Pitajte Vučića šta mu je CIA obečala za nagradu. Mogao bi postati i holivudski glumac. Jugoslaviju su razbili zapadni plačenici njegovog kova, koji su se nalazili u vladama bivših republika. Danas ti isti razbijaju svoje vlastite države.

KKK
5 godine prije

Sretna Nova Godina našim Adminima i svim našim čitateljima.!
Kosovo i Metohija je Sveta Srpska zemlja,a na zemaljske zakone,Bogovi se smiju.
Borba za Kosovo je borba Dobra i zla.
Bijela Rasa se brani na Kosovu i bijeli Vitezovi će opet izjahati.
Sa Kosova je najbliži put za Vallhalu.

Ivi.tz
5 godine prije

eu i amerika su nam 90 tih i napravili sve ove belaje i dan danas ih prave.ali narod i dalje i dalje ili neće ili stvarno nezna ko nas zavadja i posle gotov 30 god. Garantujem da nema stranaca da bi se narod dogovorio.Ali…pozdrav za sve dobre ljude ex JUGE

KKK
5 godine prije

СМРТ МАЈКЕ ЈУГОВИЋА Мили боже, чуда великога! Кад се слеже на Косову војска, У тој војсци девет Југовића, И десети стар Јуже Богдане. Бога моли Југовића мајка, Да јој Бог да очи соколове И бијела крила лабудова, Да одлети над Косово равно, И да види девет Југовића И десетог стар-Југа Богдана. Што молила, Бога домолила: Бог јој дао очи соколове И бијела крила лабудова; Она лети над Косово равно, Мртвих нађе девет Југовића И десетог стар-Југ Богдана, И више њих девет бојних копља, На копљима девет соколова, Око копља девет добрих коња, А поред њих девет љутих лава. Тад завришта девет добрих коња, И залаја девет љутих лава, А закликта девет соколова; И ту мајка тврда срца била, Да од срца сузе не пустила, Већ узима девет добрих коња, И узима девет љутих лава, И узима девет соколова, Пак се врати двору бијеломе. Далеко је снахе угледале, Мало ближе пред… Čitaj više »

Georgij Žukov
5 godine prije

Redakciji portala Logicno, svim komentatoricama i komentatorima , narodima i narodnostima Jugoslavije zelim zdravu , uspjesnu , sretnu i mirnu Novu 2019 godinu .

Wtf
5 godine prije

Dok se Srbija ne odluči za jednu stranu događat će se ovakve stvari… Bar ja tako mislim.

Brainstorm
5 godine prije

umuknula srbija bez glasa a kad su hrvati sutjeli 80-tih onda su nas optuzivali za izdaju.

Splitexpress
5 godine prije

Slijedeća će etapa biti,gdje god je šiptarska slastičarna tu je Albanija?

CARLY
5 godine prije

Rat se vodi upravljanjem vremenskih uvjeta. Oružje i medjunacionalno potpaljivanje je samo teatar u kojem je cilj vidjeti koliko su ljudi slijepi i dalje ih navoditi ka konačnom cilju a on je što više skretati pažnju s nenormalnih vremenskih poremećaja raznim ratovima, migracijamai, terorom i drugim sredstvima odvlacenja pažnje . U biti vodi se rat protiv ljudske vrste raznim hibridima koji samo sliče ljudima. Trenutno su aktivirani skoro svi vulkani, nebom prolijeću razni nazovi meteori, zemlju cijepaju frekvencijama iza kojih nastaju rupetine i novokomponovani cunamiji uz devastirajuce poplave itd. Pariškom klimatskom konvencijom 2016.su utvrđeni novi zakoni i propisi koji nemaju ništa ljudskog u namjeri. Lijep opis koliko je tehnološki pristup uslovljavanja vremena odmakao uči i objašnjava Jim Lee iz Južne karoline evo link i ne daj te se prevariti ratovanjem https://climateviewer.com/2014/01/31/sulfuric-acid-aviation-ship-tracks-may-higher-today-geoengineering-srm-require-2020/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI