Elon Musk obećao za tri godine novi automobil Tesla vrijedan 25.000 USD

Elon Musk Tesla
36 komentara

Tokom sastanka interesnih grupa u Tesla kompaniji, izvršni direktor Elon Musk predstavio je nove inovativne baterije njegove kompanije za koje tvrdi da su šest puta moćnije od trenutne generacije baterija, a istovremeno imaju pet puta veći energetski kapacitet od trenutnih proizvoda.

Tesla pokušava da proizvede pristupačne električne automobile za “masovno tržište” u roku od tri godine, izjavio je izvršni direktor kompanije Elon Musk.

Na Teslinom sastanku zainteresovanih strana i događaju „Dan baterije“, Musk je otkrio da njegova kompanija želi da iskoristi novo predstavljenu baterijsku tehnologiju kako bi stvorila vozilo čija bi maloprodajna cijena bila oko 25.000 američkih dolara.

„Naš prvi automobil bio je skupi sportski automobil, zatim nešto jeftinija limuzina i na kraju, neka vrsta premije za masovno tržište, Model 3 i Model Y. Ali zaista, uvijek nam je bio cilj da pokušamo da napravimo pristupačan električni automobil“, rekao je Musk tokom govora za Dan baterije. „Mislim, vjerovatno, za otprilike tri godine, uvjereni smo da možemo da napravimo vrlo uvjerljivo električno vozilo za 25.000 američkih dolara, koje je ujedno i potpuno autonomno.“

Najavljeno vozilo nema ime, a jedino što se o njemu zna jeste da će ga napajati baterije nove generacije koje će navodno poboljšati domet vozila za 16 %. Nove baterije će navodno biti šest puta snažnije i imat će pet puta veći energetski kapacitet od trenutnih baterija.

Međutim, ne očekuje se uskoro masovna proizvodnja baterija koje uključuju novu tehnologiju, pošto je Musk naglasio da neće biti “proizvodnje velike količine” najmanje do 2022. godine.

Predstavljajući novo vozilo za „masovno tržište“, Musk je rekao da je „uvijek bio naš san od početka kompanije“ da stvorimo pristupačno električno vozilo.

Automobilelon musktesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Daba
3 godine prije

Greta ce biti sretna
A Ekipa ce cekati seriju pet da kupe polovni model serija jedan
🙂

pozitivan pesimista
3 godine prije

Imal’ nesto sto ovaj Musk nece?

mike
3 godine prije

pa ko tu koga… domet vozila će se povećati za samo 16% a oni napravili bateriju 6x jaču i 5x većeg kapaciteta… pa dobro da mu nisu još i smanjili domet…

Daba
3 godine prije

Ne gubi vrijeme ovdje…
Pise Musku pismo I zamoli ga…
🙂

Dokurčilomi
3 godine prije

Imaš li ti šta za obične smrtnike ili samo i dalje bogatima izvlačiš lovu i živiš od njih?

Aragorn
3 godine prije

Tko jos pusi fore ovog mlatimudana kojeg drzavni novac odrzava…
Bez daljnjeg,sposoban je,ali bez drzavnog kapitala i umjetnog puhanja Tesle na burzi,kleko bi kroz par sati.
Primjera radi,prije 2 dana stotine ljudi nisu mogli otkljucat svoje Tesla automobile jer je se urusila Teslina mobilna aplikacija za otkljucavanje automobila…

Alex
3 godine prije

Ode glava, majstore, već sada je naftni lobi u alarmu.

Davor
3 godine prije

Mislim da bi motori na vodik bili daleko bolje riješenje. Uliješ litru vode i vozi.
Znaju napraviti hidrogensku bombu,ali motor sa izgaranjem vodika ne znaju. Znaju ,ali ne daju! Nije njima stalo da se okoliš čuva i narod jeftino vozi…

Bosanac
3 godine prije

Odgrižena jabuka {ona sto ju je Eva zagrizla prije nego što je nogu dobila zajedno s Adamom 🙂 po priči Žitkih koji su napravili Tor(u), ima ta priča utemeljenje ali je pitanje kako se to odvijalo, treba napravit usporedbu iz izvora} ima fin video razvojnog karaktera https://youtu.be/FzcfZyEhOoI

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
šeronja
3 godine prije

obećanje ludom radovanje

Spacevoodoo
3 godine prije

Musk je ordinarni opsjenar. On zna što će biti s dolarom u trenutku kad taj automobil bude na cesti, pa je Musk još i vidovnjak.
Također trebao bi uvjeriti i vladu SAD-a i ostalih država da i dalje subvencioniraju EV odnosno da te njegove automobile sufinanciraju porezni obveznici država kojh vlade odobre subvencioniranje. To je standardni obrazac profit privatni, a rizik društveni.

Fiat 500 e
3 godine prije

Bolji, manji, jeftinji, najmodniji!

morski
3 godine prije

Varalica dječijega lica!

Tadija
3 godine prije

Elektro automobil nema buducnosti,basta.

Branko
3 godine prije

Ne razumijem:
…poboljšati domet vozila za 16 %šest puta snažnije i imat će pet puta veći energetski kapacitet od trenutnih baterija.
Ako će imati 5x veći energetski kapacitet na što će to utjecati ako ne na domet?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI