fbpx

“Geo-inženjering i utjecaj na klimu može izazvati lančane reakcije”, tvrde britanski znanstvenici

Rezultat utjecaja na klimu

Prema novoj studiji, korištenje geo-inženjerstva za borbu protiv globalnog zatopljenja moglo bi imati ozbiljne posljedice.

Geo-inženjering je skup tehnika usmjerenih na manipuliranje Zemljinom klimom s ciljem koji je više korektivnog, nego preventivnog karaktera. Ove tehnike redovito se spominju kao moguće rješenje za borbu protiv globalnog zatopljenja. Predmet su mnogih polemika koje često nazivaju i teorijom zavjere.

Međutim, studija objavljena u Nature Communicationsu 14. studenog 2017., služi kao upozorenje. Istraživači u Met Officeu, britanskom nacionalnom meteorološkom uredu, ovim su istraživanjem otkrili opasnosti i rizike geo-inženjerstva. Jedna metoda, za istraživače posebno opasna, je raspršivanje sulfatnih aerosola u atmosferu.

Ovi raspršavajući aerosoli imaju svojstvo da se fiksiraju u atmosferi i tvore molekule SO4 koje mogu reflektirati sunčevo svjetlo. Teoretski, to može blokirati sunčeve zrake prije nego što uđu u atmosferu, a što može utjecati na klimi. Osim toga, količina energije koja ulazi u atmosferu bi se smanjila, ograničavajući efekt staklenika i stoga globalno zagrijavanje.

Nažalost, stvarnost je složenija, pošto atmosfera teži određenoj ravnoteži, a što može dovesti do niza lančanih reakcija u slučaju poremećaja.

Na primjer, britanska studija pokazuje da metoda raspršivanja aerosola u atmosferu na razini sjeverne hemisfere može pomoći u ograničavanju određenih učinaka globalnog zatopljenja na lokalnoj razini, kao što je povećanje ciklona. Međutim, na planeti bi moglo doći do posljedica, kao što je pogoršanje situacije u Sahelu i južnoj Sahari, gdje su epizode suša i nedostatak oborina već veliki problem.

Osim toga, studija smatra da geo-inženjerske strategije osmišljene za primjenu na južnoj hemisferi mogu povećati pojavu ciklona i drugih tropskih oluja na sjevernoj hemisferi.

Dakle, željom da na ovaj način promijenimo klimu, riskiramo pogoršati već alarmantnu situaciju, tvrde znanstvenici. Geo-inženjering je nesumnjivo zanimljiv način, ali kada znamo da on može mijenjati odnose tlaka i depresije, cirkulacije i vlažnosti zraka, kao i činjenica da je ove pojave vrlo teško kontrolirati, sve postaje vrlo zabrinjavajuće.

Redakcija portala Logično, ne može ne primijetiti određenu razinu intelektualnog poštenja u ovoj znanstvenoj studiji koja opravdano tvrdi da su globalne klimatske promjene u korelaciji. Iz studije se javno vidi da se uveliko radi na tehnologijama koje mogu utjecati na klimu i na količinu energije koja dospijeva do atmosfere i tla.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
20 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije

Dosad smo imali samo budne promatrače koji su na svaki spomen chemtrailsa i HAARP-a vikali – Evo teoretičara zavjere. Raspršivanje aerosola po atmosferi – nije li to opis chemtrailsa!? Svi koji ne zure cjeloživotno u pod ili u vrhove svojih stopala, čim pogledaju današnje nebo vidjet će tragove koji ostaju iza zrakoplova. Nikad jedan, ngo desetine njih koji se križaju, spajaju i onda stvaraju bijeli pokrov na nebu tako da skoro nikad više i nemamo plavog neba (zadnji put je tri dana u komadu bilo plavo nebo nad Hrvatskom uoči, na dan i dan nakon inauguracije Kolinde za predsjednicu).
HAARP je opet druga tehnologija. Zbog HAARPa je kongresnik Begich (podrijetlom iz Like) platio glavom (odnosno iz čista mira se srušio avion u kojem je bio negdje iznad ALjaske, nikad ga nisu pronašli).
Kad bi geoinženjering bio jedina zavjera, onda bismo mogli uskliknuti – otkrili smo vas bando jedna novosvjetskoporetkaška!
(Valjda podsjetiti da je Mirela Holy uputila pitanje Vladi RH za predsjedanja Jadranke Kosor, u vezi s chemtrailsima. Vlada je odgovorila da nema pojma ni o čemu, da su to sve normalne stvari)
Zapravo je cijeli taj spektar zrakoplovnih operacija na nebu smišljen kako bismo imali privid da netko pametan, moćan zna što radi, da je situacija pod kontrolom. I na to se svi palimo. Istina je puno gora. Chemtrailsi su smišljeni kako bi prikrili činjenicu da nitko na Zemlji nema nikakvu kontrolu nad atmosferskim prilikama. Nebo se smanjuje, Zemljin magnetizam slabi (više nad SAD, mane nad Rusijom), kao planet postajemo sve ranjiviji. Sila uzvraća udarac…kao i na desetke puta dosad. Zla koja činimo kao civilizacija prema svim nižim vrstama, prema samima sebi, prema planetu neće ostati bez odgovora.

Gordan
Gost
Gordan
3 godine prije
Reply to  Alerik

More cekaj malo. Dakle Begich je ubijen zato sto je namjeravao obznaniti da je HAARP ipak samo ono sto svi zvanicno kazu da jest? (Posto je prava konspiracija da od svega tog nema nista.) Ili je ubijen da bi se moglo tvrditi da je netko ubijen da se prikrije zastrasujuca istina, kako bi se prikrila jos strasnija istina da se nema sto prikrivati?

Gordan
Gost
Gordan
3 godine prije
Reply to  Alerik

Usput, iz pouzdanih izvora doznajem da je nebo iznad Trnskog jos uvijek licem kao cjelina.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Gordan

Je, a proljeće je 13.u decembru i uvijek je lako živjeti kad je sve jednostavno da jednostavnije ne može biti. A možda je stvarnost babuška u većoj baubški, koja je u još većoj itd.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije
Reply to  Alerik

I nikom nije lepše neg je nam….dok lavina kotrljajučih tegova na nogama pritiska i znoj tek kasnije počinje da smeta….

Gordan
Gost
Gordan
3 godine prije
Reply to  Alerik

Ali po tebi je to izgleda ipak samo babuska iz jednog komada sa nafarbanom crtom oko pasa, da svi predpostave da unutra ima nesto osim bukovine. 🙂

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Gordan

Je,bravo.Uvijek kad pomislim da sam najgluplji dodje netko sa strane pa me razuvjeri.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije
Reply to  Gordan

Gordan
Bez obzira u vjerojatnoj razlici u razmišljanju, evo ti palac gori. Odličan ulet ?. Dugo, dugo nisan posluša tu stvar…..

Neuroznanstvenik
Gost
Neuroznanstvenik
3 godine prije
Reply to  Alerik

Imam fotose: dva aeroplana, najverovatnije NATO transportni, kako se utrkuju jedan tik do drugog žureći iznad srednjeg Balkana, najverovatnije turski Indžirlik — nemački Ramstein…
Šteta što ova redakcija nema kontakte sa čitateljima, da joj dostavljaju materijale, informacije.

Suzana
Gost
Suzana
2 godine prije

Pozivam vas u zajednicu Nebo – Sky na Google +. Tu razmjenjujemo dokaze..informiramo se. Cilj nam je da se konačno o ovom eksperimentu ” Solar geoengineering ” počne javno pričati.
Moramo nešto učiniti .Budučnost naše djece je u pitanju.

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Alerik

Alerik potpisujem a-ž !

Suzan
Gost
Suzan
2 godine prije
Reply to  Alerik

Pozivam Vas da se pridružite zajednici Nebo- Sky na Google +.Tamo bilo tko može ostaviti video ili fotografiju zazrovanog neba.
Cilj nam je upoznati širu javnost s ovim terorom. Budućnost naše djece je u pitanju.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Planet i život na njemu je već sheban, uništili su ga nafta i produkti od nafte, namjerno. Dokaz za tvrdnju je dovoljan jedan, zagadili su mikro plastikom i Marijansku brazdu, otkrili su plastiku u životinjama na dubini od 11 km. Prave biosferu pogodnu stranom entitetu koji upravlja zemljanima kao farmer i uništava njih i biljni i životijski svijet kakovi do sada poznajemo. Dovoljno je gledati njihove filmove gdje namjerno otkrivaju što nas čeka od njihove ruke.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije

Službeno objašnjenje geo-inženjerstva je borba protiv globalnog zatopljenja, no danas se koristi i lukavija konstrukcija zvana borba protiv klimatskih promjena. Priču o zatopljenju i klimatskim promjenama guraju globalističke elite, pa se s priličnom sigurnošću može očekivati neka vrsta prevare. Logičnija uloga geo-inženjerstva bi bila primjerice manipulacija vremenskim uvjetima u svrhu ostvarivanja vojno-političkih ciljeva svjetskih sila, održavanje i širenje njihovog utjecaja, dakle u obliku oružja. Daljnji efekti su pogoršanje ljudskog zdravlja i raspoloženja udisanjem takvih (nano)čestica, pogoršanje poljoprivrednih uvjeta (nestabilno vrijeme, poremećeni ciklusi) o kojima ovisi urod i prehrana stanovništva, zagađenje okoliša/zemlje/vode, pogoršanje zdravlja biljaka i životinja, itd.

Postoje sumnje namjernog korištenja i testiranja ovih tehnologija u slučaju suša u Iranu, poplava u Indiji, tsunamija u Fukushimi, uragana i poplava u SAD-u i sl.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije

Pokušavaju zaustavit neminovno. Zemlja prolazi kroz svoje faze, baš kao i sve na ovom svitu. I tu nema pomoći.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Na stranu sve spekulacije, široj javnosti je malo poznat podatak da se Zemlja nalazi na spoljnoj ivici “goldlock zone” (udaljenost od Sunca na kojoj je moguće postojanje tekuće vode – bliže Suncu voda je u obliku vodene pare, dalje od Sunca večiti led). Dakle, nalazimo se na vrlo osetljivoj klackalici i za sada je sreća na našoj strani (možda jedina oblast u kojoj razmišljam o delovanju Više Sile). Izgleda da mislimo da nam je sreća zagarantovana pa smo počeli da se kockamo.

Još jedan podatak o kome se malo priča: Rusi su objavili da Sunce ulazi u vrlo neobičan, do sada nezabeležen ciklus – Sunčeve pege potpuno nestaju što znači da mu je aktivnost smanjena. Posmatranja drugih zvezda sličnih Suncu ukazuje na mogućnost dugog perioda smanjenja aktivnosti što bi značajno uticalo na klimu.
Samo da potsetim na Koljčićkog koji je pravio vrlo precizne DUGOROČNE prognoze koje su se zasnivale na posmatranju pega. Eto razloga za veselje – nema potrebe da se plašimo nuklearne zime, čeka nas prirodno ledeno doba.

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton
3 godine prije

sve zemlje koje su potpisale tzv. partnerstvo za mir sa nato-om ovo moraju dopustiti… ilegalne (neregistrirane na flight.radar24) prelete nato zrakoplova (američkih i vazala europskih)… čak i rusija, nebo iznad moskve chemtrailsi… pitanje je da li dopuštaju zaprašivanje istočno od moskve…
trump je srezao donacije europskim vazalima, intenzitet preleta nije više toliki… ali su promijenili taktiku, pa koriste frontovska strujanja tako što max. impregniraju oblačni sustav koji ide npr. od atlantika prema balkanu i dalje, i puštaju da se kemikalije “same” šire nebom…
u čitavoj ovoj mračnoj stvari ima i okultna agenda, koje su, vjerujem, neposredni izvršioci posla nesvjesni: zatomljavanje sjaja sunca, izvora svekolikog života na zemlji, što utječe na psihu ljudi… onda, puste takvim ljudima preko kontrolisanih medija “vijesti”…

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala
3 godine prije

Znanost je dobra dok se čovjek ne igra Boga. Geo-inženjering to jest.

Suzana
Gost
Suzana
2 godine prije

Pratim klimatski inžinjering godinama. Nisam nikakva teoretičarka teorija zavjere, već obična mama i buduća baka koja vidi da nebo nije kao nekad. To se dešava od 2009. godine, a tada smo ušli u NATO.
Otvorila sam na Google+ zajednicu Nebo- Sky, gdje bilo tko može ostaviti fotografije ili videa neobičnih tragova i oblaka.
Namjera mi je bila da se okupimo svi koji vidimo da nešto nije prirodno, da razmijenimo mišljenja i i informacije te da pokušamo ljudima otvoriti oči.
Zajednica za sada ima više članova iz cijelog svijeta, samo nas je desetak iz Hrvatske. Oćito je da su nas svi ti metali učinili letargičnima, depresivnima i bolesnima do te mjere da se nemamo snage boriti ni za svoju djecu.

Suzana
Gost
Suzana
2 godine prije

Nažalost u ovom članku nije rečeno kako nanočestice aluminij oksida i barija koje se unose u atmosferu imaju toksičan učinak na ljudski organizam, bilke i životnje. To se u Hrvatskoj radi od 2009. Tada smo ušli u NATO. Vojska ima velike interese u korištenju atmosfere u svoje svrhe. Ioniziraju tako nafilovanu atmosferu i koriste je kao vodič.
Za komunikaciju..ometanje komunikacija i ratovanje.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik