Naprijed s klimatskom agendom: nikada nemoj prokockati loše vrijeme

Klimatske promijene
74 komentara

Loše vrijeme radi kaos u nekim dijelovima svijeta. Cinična zajednica uzbunjivača klime nada se da će pomoći u postizanju probitka klimatskog programa Joea Bidena vrijednog više bilijuna dolara kroz Kongres.

“Usred ljeta ispunjenog požarima i poplavama, trenutak istine za klimatske akcije”, uredio je Washington Post. Pogledajmo stoga “ljeto požara i poplava”.

Da, bilo je jako vruće na sjeverozapadu Pacifika. Je li ovo globalno zatopljenje, u što uzbunjivači žele da vjerujete, ili samo vrijeme?

Realnost temperature je da ne postoji trend od 1911. do 2020. u vrlo vrućim danima na sjeverozapadu Pacifika. To tvrdi Cliff Mass, profesor atmosferskih znanosti sa Sveučilišta Washington i ničija ideja o “poricatelju klime”.

Ponovno je sezona požara van kontrole, koju potiče stalna suša. Klimatski uzbunjivači, naravno, očekuju da će javnost vjerovati da je suša uzrokovana globalnim zatopljenjem. No, prirodna povijest Zapada u posljednjih 1100 godina pokazuje da su super-suše, koje traju čak 200 godina više norma nego iznimka.

A budući da su savezna i državna vlada izbacile drvosječe i prestale upravljati javnim zemljištem prije 40 godina, ti se požari mogu vratiti svake godine sve dok na Zapadu ne ostane ništa za spaliti. Ovo nije globalno zatopljenje; to je kombinacija majke prirode i loše vlasti.

Zatim tu su katastrofalne poplave od bujnih kiša koje su pogodile Njemačku, Kinu i Indiju. Ni na jednom od ovih mjesta takva kiša i poplava nisu novost.

Regija Njemačke, koja je poplavljena, ima povijest poplava koja seže do 1348. godine, mnogo prije izuma SUV-a. Njemački gradovi često bilježe ovu povijest na zgradama.

Kini također nisu strane poplave. Obilna kiša koja je nedavno nije gora od bujne kiše koja je pogodila kopno u kolovozu 1975., prema regionalnom meteorološkom zavodu. Ako je poplava bila gora, to je zato što su to učinili korištenje zemljišta i loše upravljanje oborinskim vodama.

U Indiji nema trenda monsunskih kiša, prema najnovijim evidencijama od 1871. do 2017. godine.

Unatoč ovim neugodnim istinama, mogu li ove katastrofe ipak biti posljedica globalnog zatopljenja? Pa, trenutno ni toga nema ni puno. Prema najnovijim NASA-inim satelitskim podacima, prosječna globalna temperatura za lipanj 2021. bila je nešto ispod prosjeka od 30 stupnjeva.

Ali ne očekujte da klimatska i vremenska stvarnost umanjuju alarm koji se svakodnevno ponavlja u medijima.

Predsjednik Biden i demokrati na jesen planiraju usvojiti zakon o “poticajima” u iznosu od 3,5 bilijuna dolara. Oko 2 bilijuna dolara potrošnje namijenjeno je klimi.

Iako nitko nije vidio prijedlog zakona, navodno će uključivati ​​”standard čiste energije”, koji će postaviti obvezne ciljeve za energiju vjetra i sunca s ciljem uklanjanja fosilnih goriva iz električne mreže do 2035. To će utjecati na ekstremnu potrošnju i politiku svakog Amerikanca i ne na bolje. Pomislite na smrznute teksaške vjetrenjače i zatamnjenja u Kaliforniji.

Čak i ako vjerujete demokratskoj i medijskoj liniji o klimi, trebali biste shvatiti da globalne emisije rastu bez kraja i prema novom izvješću Međunarodne agencije za energetiku. Dio drugog razloga za nastavak rasta emisija je taj što se nova potražnja za električnom energijom može zadovoljiti samo većom proizvodnjom fosilnih goriva, prema drugom novom izvješću IEA -e.

I Joe Biden i John Kerry otvoreno su priznali da se jednostranim djelovanjem SAD-a u pogledu klime ništa neće postići. Kina ne planira smanjiti emisije, a G-20 se jednostavno nije uspjela dogovoriti o odustajanju od ugljena i klimatskih ciljeva.

Ipak, demokrati ipak inzistiraju na velikoj potrošnji na klimu i promjenama u našem energetskom sustavu, iako nema zamislivog načina na koji će ostvariti svoj navodni temeljni cilj kontrole vremena.

Ne proživljavamo toliko loše vrijeme bez presedana koliko živimo u vremenu koje iskorištavamo u loše svrhe.

Autor: Steve Milloy

joe bidenklima
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sven
2 godine prije

Onako laickim pogledom da ne postoji znanost nego samo odokativna metoda promatranja moglo bi se lako pomisliti da je vrijeme zamjenilo lokacije. Na mjestima u kojima su oborine bile ceste je suho kao barut. A na mjestima u kojima su oborine bile nizeg inteziteta pljusti kao u amazonskim prasumama. Necu ici toliko daleko kao eskimi koji misle da se zemlja pomakla. Ili kao neki koji tvrde da se cijeli suncev sustav zagrijava , ne samo zemlja.

žanpol krasnići
2 godine prije

“Realnost temperature je da ne postoji trend od 1911. do 2020. u vrlo vrućim danima na sjeverozapadu Pacifika.”

nejasna rečenica, ali toplinski valovi na pacifičkom sjeverozapadu nikako nisu rijetkost. prema tome, neka si nabiju ovo gdje sunce ne sja.

Zagten
2 godine prije

Znaci, u godinu i po dana imamo drustveni inzinjering, kreiranu bolest, poplave, pozare, rupe koje iznenada nastaju u zemlji, paukove mreze po cijelim gradovima, napade rojeva i jata, crvene rijeke..Ja se divim onima koji ne vide dalje od prsta i sve to pokusavaju racionalizirati.

pozitivan pesimista
2 godine prije

bilo kako bilo, mi ovdje vec tri mjeseca znamo samo za kisu, da nije sve zeleno pomislio bi covjek kasna jesen. da, ni zivi a ni mrtvi se ne sjecaju da je ovako nekad bilo;)

KISIK
2 godine prije

Ide na bolje- vidio sam Asteroid velik ko Bosna …kruži i traži upad u atmosferu.

Trolkovic
2 godine prije

Kad budete ove jeseni plivali po bosni,udarat cete druge note.

ledeno doba
2 godine prije

“Loše vrijeme radi kaos u nekim dijelovima svijeta. Cinična zajednica uzbunjivača klime nada se da će pomoći u postizanju probitka klimatskog programa Joea Bidena vrijednog više bilijuna dolara kroz Kongres.”
—–
he, he… u ove 2 rečenice, krije se i stvarni odgovor, tko stoji iza vremenskog kaosa, koji je, gle čuda, baš dobro došao da se još više pogura kabalin klimatska agenda

“Loše vrijeme radi kaos… ali tko izaziva loše vrijeme?
HAARP

throne
2 godine prije

Nije samo čovjek kriv, ljudi temperatura zemlje se zagrijava led na polovima se topi to je normalna stvar približava se toplo vrjeme koje ce trajai par decnija manje ili više, Usljed oslobodjene velike količine hladne otopljene slatke vode ona će ohladiti golfsku struj a onda dolazi kratko ledeno doba, To je već vidjeno u srednjem vijeku hladno godine maloga ledenog doba trajale su oko 200 godina. Normalno ove promjene malih interglacijalnih i glacijalnih razdoblja su normalne. Ove promjene prate različite druge vremenske nepogode učestali uragani, monsunske kiše, tornada, velika sušna razdoblja sa većim požarima. itd. da više ne nabrajam.

Realno
2 godine prije

Greta na aparatima.

Mucke
2 godine prije

Prica o globalnom zagrijavanju je isto sto i prica o plandemiji ,dakle samo bajka za naivne .
I jedno i drugo su sastavni dio ” Velikog Reseta” ,” Green new Deala” ili “Build back better” njasra iza kojeg stoje sada svima poznati krugovi iz svjetske elite koji vise ni ne kriju zlocinacke namjere prema svjetskoj populaciji.

Elessar
2 godine prije

Meni osobno u cijeloj ovoj priči o globalnom zagrijavanju ili klimatskim promjenama nije jasno zašto se stalno prikazuje kako povećana koncentracija CO2 utječe na porast temperature. Imam osjećaj kao da se taj udio CO2 mjeri termometrom!!? Pa ako već žele pričati o porastu udjela neka mjere porast udjela CO2 u zraku, a nek temperaturu prepuste nekim Zemljinim i Sunčevim procesima, ako se već žele igrati znanstvenim podacima i zaključcima…

Max
2 godine prije

Sve je ovo zlo dio iste agende.

jasamonajkojijesam
2 godine prije

Ozbiljno preporucujem da urednici logicnog naprave ulomak o knjizi i preporuce ovdasnjim citateljima knjigu KresimiraMiska,,Smrt transhumanizmu sloboda narodu,, jer bas sve sto prica taj pisac je ono oko cega se zapravo trude urednici logicnog objasniti citateljima sto se dogadja trenutno u svijetu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI