Moskva je uvela tehnologiju anti-bespilotnih-letjelica koji prisiljavaju dronove na zemlju

Ruski dron
6 komentara

Rusko Ministarstvo za izvanredna stanja pokazalo je novi uređaj koji presreće i “slijeće” prijeteće dronove koji prekidaju operacije spašavanja u katastrofama.

Lokalni mediji su prenijeli kako je prijenosni uređaj prikazan na vježbama izvedenim tijekom međunarodne izložbe o katastrofama u Moskvi u subotu.

Tehnologija omogućuje operativcima presretanje bilo kakvih  neovlaštenih bespilotnih letjelica koji djeluju u katastrofalnim zonama i dovode ih u prisilno slijetanje. “Prisutnost civilnih dronova tijekom katastrofa dugo je bila izazov za spasiteljske timove jer predstavljaju opasnost ometanjem rada letjelica za pomoć, kao što su kanaderi, bombarderi ili helikopteri za medicinsku pomoć.

Izvješća nisu pojasnila kako točno novi uređaji prisiljavaju dronove na slijetanje. Tvrtke u različitim državama pružaju različite načine za borbu protiv dronova, kao što je ometanje njihovog signala i preuzimanje kontrole vozila usred leta. Drugi nude više “nasilna” rješenja, kao što su pucanje na dronove mrežama i laserima.

Posljednjih godina, zbog sve veće zabrinutosti i zbog njihove distribucije i dostupnosti, došlo je do porasta tehnologije bespilotnih letjelica. U siječnju je nekoliko dronova koje vode lokalni entuzijasti izazvalo kaos i paniku u zračnim lukama Heathrow i Gatwick u Londonu, zadržavajući i prizemljujući više od 1.000 letova.

Bilo je i izvješća o korištenju dronova za terorističke napade. U kolovozu, par eksplozivnih dronova je upotrijebljeno u zavjeri  za atentat na venezuelanskog čelnika Nicholasa Madura. Slično tome, militanti u Siriji nekoliko su puta koristili domaće dronove kako bi pogodili zračnu bazu Hmeim, na kojoj se nalaze ruski zrakoplovi.

Anti-drondron
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
4 godine prije

Čita san da negdi da Nizozemci treniraju orlove u svrhu presretavanja i spuštanja dronova u civilne svrhe

Težak
4 godine prije

dronovi se uništavaju sa
mikrovalnim oružjem velike
izlazne snage
kao što su radari
usput su ostali bez moldavije
putin je šahovski genije

Suze Roni
4 godine prije

Dakle ova naprava prisiljava dron da se spusti i onda ga odvede u zarobljenistvo. Vec je razvijena nova kriminalna djelatnost, a to je trgovina tj trafficing dronova i dronovsko roblje.

Max
4 godine prije

Korisna tehnologija.

Ivo
4 godine prije

Što se Rusije tiče, ovo će se koristiti za spuštanje dronova lokalnih entuzijasta koji neovlašteno ulijeću u zračni prostor velikih gradova. Za borbu protiv ozbiljnijih dronova koriste se Pantsiri u kombinaciji sa FAB-ovima 500 po mjestima lansiranja. Za borbu protiv najozbiljnijih dronova koristiti će se sarmati, po zemljama porijekla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI