Švedska: Želite li spasiti planet? – Rađajte manje djece koja zagađuju okolinu

Beba - Švedska - CO2
140 komentara

“Ako želite spasiti planet, imajte manje djece”, kažu istraživači sa švedskog Sveučilišta Lund, što posebno čudi, jer ovo sveučilište ima poseban institut posvećen samo djeci, njihovom razvoju, odrastanju i svim važnim vezanim za djecu, obitelj i njihovo okruženje.

Usprkos svemu, švedski znanstvenici su objavili studiju prema kojoj jedno dijete manje u obitelji u prosjeku “uštedi” emisiju oko 58,6 tona CO2 u atmosferu.

Istraživači u Švedskoj naveli su četiri stvari koje pojedinac može učiniti kako bi smanjio emisiju CO2.

Kako prenosi švedski The Local, izvješće objavljeno u časopisu Environmental Research Letters i opisuje “propuštenu priliku” u pojašnjavanju ljudima kako poduzeti najučinkovitije korake u smanjenju emisije ugljičnog dioksida, kojeg smatraju glavnim krivcem globalnog zatopljenja. I dok se prve tri upute mogu razumjeti, sugerirati rađanje majne djece graniči sa zdravim razumom, posebice kada dolazi sa Sveučilišta Lund. Osim toga, prva tri prijedloga se ionako odnose na razvijene zemlje, a većina naroda Trećeg svijeta i stanovništvo niže srednje klase ih se ionako “pridržava”, htjeli to ili ne.

“Otkrili smo da postoje četiri stvari koje pojedinac može napraviti, a koje će rezultirati znatnim smanjenjem emisije ugljičnog dioksida. Treba jesti biljnu hranu, izbjegavati putovanje zrakoplovom, živjeti bez automobila i imati manje obitelji“, rekao je glavni autor izvješća, Seth Wynes sa Sveučilišta Lund u Švedskoj.

No, po njegovom mišljenju su djeca “najštetnija”.

“Na primjer, život bez automobila godišnje uštedi oko emisiju oko 2,4 tone CO2, dok jedenje biljne hrane uštedi 0,8 tona”, navode znanstvenici sa Sveučilišta Lund.

Izbjegavanje putovanja zrakoplovom uštedi oko 1,6 tona CO2 po putovanju.

Ali daleko je najveća stvar koju možete učiniti je imati jedno dijete manje, čime ćete godišnje umanjiti prosječno 58,6 tona emisije CO2, navodi se u izvješću.

“Američka obitelj koja odabere imati jedno dijete manje osigurala bi istu razinu smanjenja emisija CO2 kao 684 tinejdžera koji su odabirali živjeti uz sveobuhvatno recikliranje ostatak života”, navodi se u studiji.

Ova četiri koraka su identificirana iz analize 39 znanstvenih radova, mjerenja emisije CO2 i vladinih izvješća koja izračunavaju kako pojedinačni izbor životnog stila može smanjiti emisije stakleničkih plinova.

Kada su istraživači razmatrali kako se promiču aktivnosti za smanjenje emisije stakleničkih plinova u kanadskim udžbenicima i obraćanjima vlada u Sjedinjenim Državama, Australiji, Europi i Kanadi, prijetili su da se fokus općenito daje “na promjene s mnogo manjim potencijalom za smanjenje emisija CO2”.

Na primjer, vladine strategije obično promoviraju promjene žarulja i sveobuhvatnu reciklažu. No, oni tvrde da su ti koraci četiri do osam puta manje učinkoviti od korištenja biljnih namirnica.

Nijedan od kanadskih udžbenika ograničavanje veličine obitelji nije spomenuo kao način smanjenja emisije CO2.

Dakle, po mišljenju ovih “znanstvenika“, samo zato što je prema njihovim izračunima jedno dijete “zagadi” Zemlju s 58,6 tona CO2 godišnje, to bi čak trebalo stajati u udžbenicima, kako bi mali Amerikanci, Australci, Europljani i Kanađani još u školskoj dobi naučili “koliko je štetno rađati djecu, jer tim neljudskim činom vrše udar na klimu, što će imati dalekosežne posljedice po buduće generacije”.

“Usklađivanje poruka koje šalju škole i vlade bi moglo dati veliki doprinos u smanjenju emisija stakleničkih plinova ispod razine potrebne za održavanje planeta ispod 2°C klimatskog zagrijavanja”, navode istraživači.

“Postoji toliko mnogo čimbenika koji utječu na klimatske promjene, a tiču se osobnog izbora. No razmatranje svih dostupnih studija nam je omogućilo da identificiramo ponašanja koja čine veliku razliku”, rekao je Wynes.

“Oni od nas koji žele spasiti klimu trebaju znati kako naši postupci mogu imati najveći mogući utjecaj”, zaključuje Seth Wynes.

Srećom, ovakve studije, školski programi i izjave vladinih dužnosnika, kao što stoji u izvješću, vrijede samo za SAD, EU, Australiju i Kanadu, dok iz ostale zemlje vjerojatno niti uzimaju u obzir, niti žele znati za ovakva “istraživanja”.

Uz demografsku katastrofu, doslovno “bijelu kugu“, koja pogađa upravo ove zemlje, sam spomen kako bi ljude trebalo upućivati da imaju manje djece, jer samo s jednim djetetom “zagadite” atmosferu s 58,6 tona CO2 godišnje, nekoliko puta više nego vegetarijanstvo, vožnja automobilom i zrakoplovom zajedno, graniči sa zdravim razumom. Ako koji slučajem, kako želi Seth Wynes, ovo “znanstveno otkriće” postane sastavni dio obrazovnog programa u navedenim zemlja, onda bi trebalo se trebalo zapitati koja je prava svrha i cilj ovakvog “osvješćivanja masa”?

Izvor: Environmental Research Letters

CO2depopulizacijaDjeca
Pretplatiti se
Obavijesti o
140 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
master
7 godine prije

Ovaj nije NORMALAN ? Pa zar ovako nesto moze biti istina ?
Jos naucnik ?

Ana
7 godine prije

Recite to afrikancima sa i do 6 zena i 47 djece. by the way- ako su ih napravili ne znace da ih oni hrane i oblace. Pa ne mogu ljudi bas sve!

StarDam
7 godine prije

Kao znanstvenik dovoljno blizak području mogu ustvrditi da je borba protiv klimatskih promjena na razini liječenja puštanjem krvi. Ne zna se koji je uzrok, ne zna se niti da li je stvarno, no “nešto treba napraviti” pa rade bilošto. Najvažnije da biznis ide.

Torcida
7 godine prije

O mamu vam jeb-em bolesnu. 🙁

Roko
7 godine prije

Dobar tekst s pitanjem od milijun dolara na kraju. Moje je mišljenje da se Europu želi pokoriti rasama sa juga i Bliskog istoka, izmiješati stanovništvo i stvoriti kaotičnu društvenu situaciju. Na taj način će Bilderberg ekipa očuvati svoju moć i kontrolu nad resursima Starog kontinenta. Lakše će manipulirati masama i uvoditi “red i demokraciju” svaki put kad nešto, s njihovog gledišta, krene po zlu. Glupe narode Balkana će uvijek moći zavaditi, tako da im ovdje ni nije potrebno uvoziti nove genotipe. Tvrđi orah su istočnoeuropske slavenske zemlje koje su protiv imigracije, pa je zato NATO tamo da kuha juhu protiv Rusije. Rusija je najvjerojatnije svjesna ovoga i mudro će odigrati na nametnutu igru zapadnih moćnika, dok će Europa završiti na smetlištu povijesti, što je s evolucijskog aspekta i zaslužila. Rusi će vjerojatno Amerikancima prepustiti Europu da se sama s njom igra, što će ovi objeručke prihvatiti jer je to i… Čitaj više »

Crni žutokljunac
7 godine prije

Švedska je u jakom zagrljaju neoliberalista. Prirodni prirast je u padu. Rast stanovnika je problem. Postali smo kao tumor na ovoj planeti. Uništavamo i gazimo život oko nas. Ali ovo pitanje treba postaviti na mjestima gdje je veliki rast stanovnika. Onečišćenje sa CO2 je velika globalistička prevara, preko koje guraju svoje skrivene ciljeve.Na Zapadu oni podupiru mjere koje utječu na smanjenje stanovnika. Sa druge strane podupiru uvoz stranog stanovništva drugačijeg mentaliteta a često i vjere,da bi kasnije stvorili sukobe i spriječili ljude na zajedničko djelovanje protiv njih.Oni nisu vezani niti za naciju niti za vjeru,već koriste i jedno i drugo za manipulacije, kojima ostvaruju svoje ciljeve.

Slagerpjevac
7 godine prije

ne znam za druge ali ovaj znanstvenik ga je baš zagadio. od oka, pa sigurno 5 tisuća tona co2.

Piretis (manipulator)
7 godine prije

************** ********** ******** ****************** ** ********************* ** ******* *** *********** ** * ******************** ************** ********** ******** ****************** ** ********************* ** ******* *** *********** ** * ******************** ************** ********** ******** ****************** ** ********************* ** ******* *** *********** ** * ******************** ************** ********** ******** ****************** ** ********************* ** ******* *** *********** ** * ******************** ************** ********** ******** ****************** ** ********************* ** ******* *** *********** ** * ********************

Uskoro ovdje više nećete pisati.

Admin

Tadmur
7 godine prije

Ovakvima je mjesto u zatvoru a ne u naucnim krugovima.Na psihijatriji nije jer nisu bolesni nego zli i itekako proracunati.

Tomica
7 godine prije

Nisam siguran da se ove upute odnose na Švedsku ili bilo koju razvijenu zemlju gdje je natalitet ionako u padu. Koliko se sjećam, vrtila se reklama da se ženama savjetuju putovanja po svijetu te u toj avanturi začinjanje bilo gdje i bilo s kim da bi rodili dijete u matičnoj državi. Mislim da je baš Švedska u pitanju ali nisam siguran, Danska, Norveška ili tu negdje, može biti bilo koja.
“Naučne studije” su odavno postale roba i naručuju se po potrebi. Često imamo totalno suprotne rezultate za isto istraživanje, ovisno o tome ko je naručio. Za neke stvari je dovoljan zdrav razum i/ili iskustvo, ne trebaju naučne studije. Za neke studije je dovoljno vidjeti ko je naručitelj da ih ne treba ni čitati. Nažalost, čovjek danas, u poplavi informacija i dezinformacija, izmišljotina i inscenacija, teško da može više znati kome i šta vjerovati.

Čardak
7 godine prije

Ne znam odakle im ta računica, no definitivno zvuči ekstremno pretjerano i pristrano interpretirano. Možda su računali cjelokupnu količinu izdahnutog CO2 u čitavom životnom vijeku prosječnog čovjeka? Ili su računali i utrošak CO2 u sklopu proizvodnje hrane i potrepština u životu prosječnog čovjeka (naravno, tu životni standard igra presudnu ulogu). No kao što je netko primijetio – onda je mnogo veći benefit za planet ne jesti govedinu jer jedna krava ispusti daleko više CO2 + prilično metana koji je još mnogo jači staklenički plin. Na stranu što je i cijela priča oko globalnog zagrijavanja upitna – tj. proces nije upitan, on je mjerljiv i dokaziv, no upitan je uzrok. a u skladu s tim upitna je onda i prognoza daljnjeg razvoja stanja. Sa druge strane, ne možemo ne primijetiti nepovoljan, a lokalno i potpuno devastirajući učinak koji civilizacija ima na prirodu. Tisućljećima je broj ljudi na planetu bio 400-500 milijuna,… Čitaj više »

m.ivanisevic
7 godine prije

Želite smanjiti emisiju CO2? Ubijte sve ljude na planeti.

Brainstorm
7 godine prije

hmm.
-politicke nekorektonsti ne bi smjelo biti kad znanost govori.
-depopulaciju nam sprema priroda.
-u engleskoj su obustavili isplatu djecjeg doplatka za vise od dva djeteta.

tuf
7 godine prije

Uvijek je bilo ovakvih dvorskih luda i placenih sociopata koji su po narudzbi svojih sponzora mjerili i busili lubanje, ubrizgavali viruse u ljudska tijela i promatrali kako ce ljudi reagirati na manipulacije socijalnog inzenjeringa.
No odgovornost cjelokupnog drustva je prepoznati i izolirati takve sociopate, ne dopustiti im ostvarenje nauma, sprijeciti u provodjenju suludih anti-ljudskih ideja.
Mene iskreno najvise brine da se sve manje pruza otpor i da se narod pretvara u 99%-tnu masu eksperimentalnih zamoraca nad kojima se moze ciniti bilo sto. Evo u londonskom metrou su zabranili obavijest “Ladies and gentleman” zbog pritiska LGBT udruga jer su se neki (ocigledno psihicki labilni) nasli uvrjedjenima. A sto je sa ostalih 99.9999999% ljudi ?
I to je proslo sa vrlo malo negodovanja na socijalnim mrezama. Dolazi dan kada se vise necemo smjeti u javnosti zvati ni po imenima, a otpora prema svemu niotkuda !

holop
7 godine prije

Ovim ljudima treba skinuti kapu – ruski pravoslavni pop ima 60 adoptirane djece, neka su njegova a druga adoptirana….i tek usput ja sam katolik.
Tu cete naci dobar VIDEO
Link ne treba davati jer uz pomoc otipkanog teksta dobit cete odmah i VIDEO , nije youtube.

The Russian Orthodox priest Nicolai Stremski and his wife Galina have been adopting orphaned children since 1992: they now have 60 children. The siblings form a music troupe and the eldest children have already gone on tour to Finland, the United States and Israel.

Jing-sung
7 godine prije

…….No kao što je netko primijetio – onda je mnogo veći benefit za planet…….potamanite sve siromasne narode.

Sve je to nacisticka ideologija zamotana u svedsko pakovanje.

Svedska je od godine 1934 ( Hitler je dosao na vlast 1933 ) pa sve do 1975 vrsila prisilnu sterlizaciju.
Oko 30 000 ljudi je bilo sterlizirano.

1922 je u Svedskoj osnovan Institut za Rasnu Biologiju.
Colj mu je studirati narode iz rasne perspektive.

Jing-sung
7 godine prije

Eugenika se najprije dobro utvrdila u SAD a kasnije se prosirila na nacisticku Njemacku.
U Kalifornija se objavljivala naucna rasna literatura i slala u Hitlerosku Njemacku, pise Wikipedia.
Prisilna sterlizacija u nacistickoj Njemackoj je bila inspirirana radom u Kaliforniji.
***
After the eugenics movement was well established in the United States, it spread to Germany. California eugenicists began producing literature promoting eugenics and sterilization and sending it overseas to German scientists and medical professionals. By 1933, California had subjected more people to forceful sterilization than all other U.S. states combined. The forced sterilization program engineered by the Nazis was partly inspired by California’s.

Tadmur
7 godine prije

Uz pravilnu i pravednu raspodjelu prirodnih resursa na planeti ima mjesta za vise od 18 mlrd.ljudi.Price o CO2 i kravljem prdezu su obicne pizdarije u Koje slijepo vjeruje zatupljeni obicni covjek.Tuzno je citati neke ovdje koji daju legitimitet ovim zlikovcima , cak ih i brane bezlcnim tekstovima i nekakvim brojkama koje nista ne otkrivaju.

goltanco
7 godine prije

Neka bogati najprije pogledaju sebe.
Npr. prosjecni Amerikanac konzumira godisnje per capita
ribe 70 %
mesa 40%
zraka 60%
gume 65%
oruzja, metaka, pusaka 90%
Izbaci otpada 80%
itd………………….

London
7 godine prije

Jeste li zmali da je NATO pakt otisao u filmsku industriju?
Snimili su film Sumska Braca…hehehe koje ime.
Film u kojima velicaju balticke naciste i kolabaracioniste s Hitlerom.
Sto ne snimu film Alibaba ( SAD ) i 40 razbojnika ( americki vazali ).

London
7 godine prije

Rogozin, povodom ovog filma Forest Brothers
“This reel with Forest Brothers killing our soldiers confirms the fact that when we face NATO we face the heirs to those of Hitler’s collaborators who survived the war,”

Arkaj
7 godine prije

Ja se dobrovoljno javljam za ulogu “đavoljeg advokata” jer stvari ipak bolje razumijemo kad ih gledamo iz različite perspektive: 1. – Matematički, zaključak o najvećem smanjenju emisije CO2 smanjenjem rađanja djece u SAD i drugim najrazvijenijim državama ne može se pobit. Te države troše najveće količine fosilnih goriva po stanovniku i imaju financijska sredstva da održavaju i dalje takav životni standard. Dakle povećanjem stanovništva povećava se i emisija a smanjenjem stanovništva / potrošača / smanjuje se i emisija.. 2.- Brojnost ljudi na planet nije neograničena, potrebno je planirati ljudsku populaciju. Naša brojnost se može povećavati iznad prirodnih ograničenja uz pomoć tehnologije ali ta tehnologija mijenja planetu a posljedice tih promjena niti smo u stanju predvidjeti niti dugoročno kontrolirati. Može se dogoditi da se nećemo bit u stanju boriti s tim promjenama i neravnotežama putem tehnologije a onda ćemo pasti u kandže prirodne regulacije brojnosti. Priroda to riješava iznimno efikasno ali… Čitaj više »

vv-olt
7 godine prije

Neke zemlje imaju negativni rast populacije.
U te zemlje spadaju sve republike bivse Jugoslavije i mnoge zemlje Europe.
Rusija jos uvjek ima negativni rast.

Izrael ima pozitivan rast, ispred Irana, Meksika, Turkmenistana.

Dakle nisu sve nacije u istom brodu.

Nekim nacijama prijeti smrt ako ne bude rasta populacije a neke su prenapucene.

Poznato je u povjesti da su neke civilizacije nestale zato sto nije rasla populacija.

Rusija je isla istim stopama.
Vlast pokusava tu nesto napraviti.
Za sad je zaustavila onaj ogromni pad sto je bio prijasnjih godina.

Znajte isto tako, da mnogi Hrvati, Srbi, Rusi…itd ne mogu uopce zapocimljati obitelj radi teskog ekonomskog stanja pa se uopce ne zenu.
A djevojke, mnoge od njih se nikako ne udaju a neke se udaju za strance.

Tadmur
7 godine prije

Piretis..1 milrd.ljudi baci hrane koja bi bila dovoljna da se prehrane oni koji je nemaju dovoljno.Niko ne bi gladovao.To isto važi i za vodu.Koje su cifre u pitanju to ne znam.

Podravec
7 godine prije

JE!!! li vam majku neoliberalnu!

zlatan
7 godine prije

Od kada je to pametno da se množimo kao gamad? Članak sugerira da je bolje da svaka obitelj ima barem 5-15 djece. Zašto ne 20 djece? Kao što je imao Sebastian Bach, barokni skaldatelj. Bijedno………Uskoro će Svijet imati skoro 7 i pol milijarda stanovnika. Ne tako davno, bilo nas je sedam milijarda. Kada sam se ja rodio, bilo nas je manje od tri milijarde, negdje oko 2,9 milijarda. Pitanje glasi: do kada ćemo se množiti, i mislite li svi vi da ima mjesta za 50 ili 350 milijarda ljudi na Svijetu? Zemlje u razvoju ili pak zemlje koje se razvijaju, kako koja, kako gdje. Npr.,jedna Kina ne bi bila to šta jest, da nije imala politiku jednog djeteta. Koja nije bila tako stroga, ali je jako pomogla da se stanovništvo Kine ne poveća do bolesnih proporcija. Ili npr.,jedan Brazil. Daleke, 1960 godine bilo je 70 milijuna Brazilaca, a prirodni prirast… Čitaj više »

Tabasco
7 godine prije

Proglas Komiteta 300. Nis posebno. I nek im je sa srecom…

Koba
7 godine prije

Ovaj znanstvenik ima nešto ozbiljno protiv bijaka. Em želi da ih proždiremo, em im hoće ukinuti plin koji dišu… Neznam za vas ali mi se ovo čini tipičnim slučajem rasizma s genocidnimm tendencijama. Usprotivimo se zajedno ovakvom divljačkom ponašanju upalimo svoje dizele i otiđimo na kilo janjetine.

EU dismr
7 godine prije

Dobro, shvatili smo. Prvo: majke bi trebale rađat’ odmah odrasle studente spremne za “Lund” sveučilište a ne neke bebice koje plaču, puno spavaju i sl. Mati koja nije spremna za to rađanje super Lund-šund studenta, treba biti novčano kažnjena po propisima koje će među prvima u EU donijeti naš dični sabor (trebao bi to napisat velikim slovom al’ neću!!)— Drugo: Ljudi jedite travu i sve što stručnjaci Lund-šunda preporuče. Nemojte našišat’ suho meso, nogice i sl. u fažol (grah-pasuljevina) kao ja danas, nešto mi došlo, obožavam tu klopu. Priznajem, imam djecu, doprineo sam onečišćenju Lund planeta, nisam plavušan, nije mi švedski maternji i šta sad da poduzmem. Da prolijem fažol, bacim mesinu pa da me ne grize savjest ? Možda da sam Šved, da sam plav i onako “Lundav” al’ ja sam Balkanjeros !! Našišaću se fažola k’o nikad pa neka krckaju glečeri zbog emisije CO2. P.S počeh nešto razmiljat’… Čitaj više »

Brainstorm
7 godine prije

da ti se kcer/ sin muce sa destero djece, pa hoce jedanaesto, rekao bi – daj, olaksajte malo. neka unucica, lijepo, ali ne mozete vi to, rekli bi. jos da zive pod istim krovom sa tobom, sto bi rekla baba, sto djed? vidimo, svoje kocimo i ne samo njih. kocili smo sebe osobno. tko od nas ima 10-ero? uvijek smo mislili, mozemo li ih … podici, othraniti, skućiti. sto bi nas odnos prema ljudima citavog planeta bio drukciji? uz prava idu i obaveze. uz pomoc idu i zahtjevi. slucaj je najozbiljniji i mora se reci. nikakav rasizam, eugenika, sto li? stabilnost citavog sustava je ugrozena. zapad mora dati svoju doprinos kroz smanjenje potrosnje … goriva, mesa, roba. doprinos juga mora biti kroz smanjnje nataliteta. planet ne moze priustiti 5 mld. novih auta, hladnjaka. razmjeri pritiska na resurse su vec sada ogromni. 60-tih godina je bila zelena revolucija. ne libijska nego… Čitaj više »

Balad
7 godine prije

Donekle nalikuje Malthusovim teorijama, doduše više oslonjeno na mogućnost ljudskog izbora. A nije da nema logike!

Čovjek je rak rana planete, svemira čak. Rađamo li manje djece, vrsta će konačno nestati s lica Zemlje, što će pružiti prirodi vremena da se obnovi, a spasiti ostatak vasione od širenja boleštine ne još nezaražene dijelove!

Sad, što će svemir bez čovjeka, u čemu bi bio njegov smisao (dakako, besmisleno pitanje!), ali ako uzmemo u obzir istraživanja švedskih znanstvenika, možda upravo u izostanku ovakvih istraživanja! 🙂 🙂 🙂

miran
7 godine prije

Količina CO2 u atmosferi je uvijek ista, mora biti jer je to gorivo i hrana za biljke i morske alge koje u stvari održavaju sustav stabilnim. Nijedna znanstvena studija nikad kroz povijest nije zabilježila i mrvicu povećanja CO2 u zraku iz razloga što i najmanje povećanje uzrokuje ubrzan rast vegetacije i povećano cvjetanje mora. Veza globalnog zatopljenja i CO2 je mainstream laž potrebna radi kontrole populacije. Sutra će nam, zahvaljujući toj naširoko prihvaćenoj laži, uvesti porez na disanje, pa sračunajte, 58,6 tona puta 100 dolara po toni, netko će biti još bogatiji nego što je. I nije u pitanju novac, jer on nema stvarne vrijednosti, ali pomaže da se ljudima oduzmu stvarne vrijednosti poput zemlje, kuće, firme…

alan ford
6 godine prije

Švedska, Norveška te posebno Nizozemska, odnosno političke vrhuške i kraljevske obitelji ovih triju država pripadaju samom vrhu globalističke većinski angloameričko-cionističke elite. Ove 3 države, posebno Nizozemska, su nešto kao “zemlje vodilje” elite, zemlje koje prve probijaju granice dopuštenog, koje uvijek prve uvode ono što ta elita želi. Nije čudo da su ove 3 države među prvima koje su legalizirale gay brakove, uvele takozvane gay parade, koje su uvele zakone o eutanaziji, itd.. i koje su vodeće u sprovođenju rodne ideologije i u kojima također cvjta pedofilija. Švedska prednjači u tome. Vidio sam dijelove dokumentarca sa njemačke tv, ( o čemu su pisali i neki hrvatski desni portali) u kojem se prikazuje kako se u pojedinim vrtićima u Švedskoj provodi rodna ideologija. Tako je prikazano kako se malim dječacima oblače haljinice i želi ih se odgajati kao djevojčice, po metodi zločinca, pedofila i bliskog Kinseyevog suradnika, dr. Johna Moneya (odapeo 2004.),… Čitaj više »

Yoyo
6 godine prije

Molim te “znanstvenike” da se samoubiju i uštede kisik i smanje ispuštanje CO2.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI