Unique Travel Set – Jedinstveni komplet odjeće za putovanja

Unique Travel Set - Rašeljka - Katarina - Davorin
0
0

Unique Travel Set naziv je odjevnoga kompleta čiji dizajn i realizaciju potpisuju dvije prijateljice i poslovne partnerice Rašeljka Maras i Katarina Džale. Navedeni set namijenjen je posebno za nošenje na putovanjima. Sastoji se sedam međusobno usklađenih komada ženske odjeće popraćenih dodacima i upakiranih u torbi. Što je najbolje, teži samo jedan i pol kilogram!

Primjena proizvoda

Zamislite vrlo izglednih par situacija. Otputovali ste na drugi kraj svijeta, kao i vaš kofer. Samo na suprotan kraj od onoga na koji ste vi otišli. Onda ostatak boravka na odredištu provedete u japankama, lanenim hlačama i unisex majici na kojoj piše Greetings from… kupljenima u suvenirnici na aerodromu. Ili, našli ste povoljnu zrakoplovnu kartu i, u duhu štednje, odlučite se za putovanje s ručnom prtljagom. I onda se nađete u „neobranom grožđu“ jer dok složite sve potrebno u svoj kofer, kilaža prelazi dozvoljene okvire. I onda se odreknete nošenja onih najljepših traperica i pomislite kako bi bilo odlično da postoji nešto što bi bilo dovoljno lagano, a opet zadovoljilo sve odjevne potrebe na tom putovanju. To doista i postoji, a takav je proizvod i osmišljen i proizvodi se upravo u Hrvatskoj!

Osobe za ideje

Zbog ovakvih i sličnih iskustava ljudi koji puno vremena provode s koferom u ruci, osmišljena je ideja o izradi praktičnog i funkcionalnog cjelovitog kompleta odjevnih predmeta koji se mogu nositi u svim prilikama. Na tragu riječi francuskoga književnika Antoinea de Saint-Exuperya prema kojima cilj bez plana ostaje samo želja, Katarina Džale i Rašeljka Maras, osobe koje stoje iza ideje o kreaciji Unique Travel Seta slažu se kako sama ideja nije bila dovoljna. Nju je trebalo razraditi i provesti u djelo, čemu su se dvije poslovne partnerice ozbiljno posvetile.

Poštujući tržišne zakonitosti i prateći globalne poslovne trendove, krenule su u marketinšku kampanju. U ostvarenju priče savjetodavno, financijski i moralno pomaže im Davorin Štetner. Plan je da se proizvod kompleta za putovanje plasira na svjetsko tržište, pa je u tu svrhu osnovana tvrtka Travel Fashion Lab Inc. sa sjedištem u SAD-u. Osim toga, pokrenuta je i tzv. crowdfunding kampanja na Kickstarteru (za one neupućene, Kickstarter je internetska tvrtka koja već sedam godina pruža platformu za podržavanje kreativnih ideja prema principu „financiranja iz gomile“).

Od čega se sastoji Unique Travel Set

Sam proizvod Unique Travel Set upravo je ono što mu i ime kazuje, jedinstveni set za putovanja. Prvenstveno je namijenjen poslovnim ženama, ali primjenu lako može naći i šire. Uostalom, ne odgovara li damama u svim životnim situacijama izgledati lijepo, a uz maksimalno praktično rukovanje i primjenu? Za očekivati je skorašnji plasman na tržište i slične putne kolekcije za muškarce, jer, sudeći po reakcijama, i predstavnici jačega spola zainteresirani su za mušku inačicu proizvoda.

Trenutno postojeći ženski set omogućuje nevjerojatnih tridesetak različitih kombinacija, pa je prikladan i za višednevna putovanja. Sastoji se od haljine, dugačke tunike koja se može prilagoditi da bude mini haljina, hlača i tajica s prozračnom mrežom. Sve to je popraćeno dodacima koji će stilski dodatno začiniti i oplemeniti cijeli dojam. Riječ je o dugačkim rukavima koji se po potrebi mogu staviti i skinuti, kapi koja je ujedno i šal te pojasu. Sve navedeno zapakirano je u super praktičnu torbu, koja se također može koristiti u svim prilikama, i to kao ruksak, dnevna torba ili večernja torbica. Da stvar bude bolja, posebno ugrađeni dijelovi torbe štite vaše stvari od krađe. Svi ovi dijelovi zajedno imaju težinu samo malo višu od kilograma i pol.

Boje koje su trenutno u ponudi su crna, siva i bež, a dostupne su u svim standardnim veličinama: S, M, L i XL. Cijeli je set izrađen od viskoze visoke kvalitete, što kao prirodan mekan i prozračan materijal garantira osjećaj mekoće i ugodan je za kožu. Osim toga, ovaj je materijal jako izdržljiv, ne gužva se, periv je u perilici rublja, a zahvaljujući obliku i uzorku ne ostavlja niti tragove znojenja.

Svi komadi odjeće iz Unique Travel Seta dizajnirani su da stilski odgovaraju jedan drugome, pa i ta činjenica predstavlja jednu brigu manje tijekom planiranja putovanja. Čak i uz poštovanje činjenice da dizajnersko rješenje kompleta ne može biti svima po volji, opet je očito kako je riječ o interesantnom i praktičnom proizvodu.

Budućnost Unique Travel Set

Unique Travel Set osmišljen je u Hrvatskoj, gdje se i proizvodi, a tržište kojem je namijenjeno je doslovce cijeli svijet. Trenutno se proizvod kupuje preko interneta, ali je u planu da bude dostupan i izravno na nizu svjetskih aerodroma.

Na tržištu postoji već nekoliko sličnih primjera, međutim Unique Travel Set doista je jedinstven po svome inovativnom pristupu jer je jako lagan, a sadrži veliki broj dobro usklađenih i cjelovitih odjevnih kombinacija.

Autor ovoga članka podržao je Kickstarter kampanju Unique Travel Seta iz više razloga. Prvenstveno, čini se dobrom idejom, a drugi je razlog što tu postoji i osobna vezanost uz voditeljice projekta. Osim dugogodišnjega prijateljstva s Rašeljkom Maras, Katarina Džale rodom je iz Tuzle, pa mu je po bosanskohercegovačkom podrijetlu (vaš autor je rodom iz Brčkog) i zemljakinja. A svi znamo kako zemljaci (osobito zemljakinje) uvijek imaju prednost! 🙂

Šalu na stranu, ako vam se sviđa ideja Unique Travel Seta, a imate želju i mogućnost dati svoj doprinos cijeloj priči, zajedno možemo potaknuti njezin uspjeh potaknuvši tako i naše inovatorice. Jer opisani proizvod i njihov projekt apsolutno su konkurentni na svjetskome tržištu.

Želite li podržati ideju, participirajte u projektu na sljedećoj adresi: KickStarter.com


Ovaj članak nije plaćena reklama. Portal Logično će pomoći svim vrijednim ljudima, bez naknade.
Ako nam želite preporučiti nešto interesantno za objaviti, pišite na adresu [email protected]

Davorin ŠtetnerKatarina DžaleodjećaputovanjeRašeljka MarasTravel Fashion LabUnique Travel Set
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI