Postavite si ova pitanja prije kupnje odjeće

odjeća
0
0

Često se događa da otvorite svoj ormar i u njemu vidite nepregledne redove složene garderobe, a i dalje osjećate da nemate ništa za odjenuti? Ovaj osjećaj obično prethodni shoppingu, bio on na internetu ili u trgovini. Kako bismo vam pomogli u izbjegavanju pogrešaka u izboru garderobe i spriječili vas u naglim kupnjama, evo nekoliko pitanja koje si možete postaviti prije nego provučete karticu. Zahvaljujući njima možete definitivno odlučiti je li taj novi odjevni predmet doista vrijedan kupnje kako u protivnom ne bi završio samo kao jedna u nizu ranije spomenutih složenih stvari.

Osjećate li se doista udobno i sretno u tome? Odgovor na ovo pitanje mora biti pozitivan i kada u tom odjevnom predmetu hodate i sjedite. U protivnom ćete tu skupu haljinu ili košulju držati u stražnjem dijelu ormara već nakon prvoga nošenja, a potom je za koju godinu nekome pokloniti.

Slična je situacija kao kod kupnje cipela – uvijek povjerujemo prodavaču koji kaže “razgazit će se”. Radije uzmite nešto što je odmah udobno nego da se patite u nadi da će jedan dan to možda postati.

Također si morate postaviti pitanje osjećate li se u tome ugodno. Odnosno, sviđate li se sami sebi u tome bez obzira je li riječ o stvari koja je trenutno jako moderna. Veseli li vas? Jer čak i kada kupujete obične svakodnevne stvari, nemojte kupovati prvu “prolaznu” na koju naiđete, već se potrudite pronaći i kupiti neku koja će vam pružiti osjećaj ugode.

Kakvi su vam životni tempo i navike? Osobe s malom djecom većinu slobodnog vremena provode u parku, dječjem igralištu, u prirodi i puno trče. Dakle, koliko god imali svečanih haljina i damskih salonki, vjerojatnost je da ćete ih nositi vrlo rijetko u skoroj budućnosti. Vaš životni stil diktira vašu odjeću bez obzira na to što u vašoj mašti želite izgledati kao na svečanim domjencima. Zato kupujte ono što ćete stvarno nositi kada posjećujete mjesta na koja inače odlazite.

I tip tkanine je važan jer o njemu ovisi način održavanja. Odjeća koja je posebno osjetljiva zahtijeva i posebnu njegu, a to znači odlazak na kemijsko čišćenje ili ručno pranje. Ako ste tip koji teži jednostavnosti, odnosno pranju u perilici rublja, težite i prikladnim materijalima.

Imate li nešto slično? Ako imate majicu koja je jako slična, samo se razlikuje u boju ili dezenu, a daje vam jednake stilske mogućnosti kao i stvari koje već imate, ne pomažu vam u obogaćivanju garderobe. Zato kada vidite nešto što vam se jako sviđa, zamislite što je sve u vašem ormaru i ako imate nešto slično, othrvajte se nagonu za kupnjom.

Možete li s ovim složiti barem tri različite odjevne kombinacije? Samo pomislite koliko predivnih stvari imate u svom garderobnom ormaru koje nemate s čime iskombinirati! Izbjegavajte ormar pun stvari koje se ne mogu slagati jedna uz drugu. Predmet koji kupujete mora odgovarati ostatku vaše garderobe.

Popunjava li taj komad odjeće nedostatak u vašoj garderobi? Kada vidite neku predivnu majicu, hlače ili suknju, probajte zamisliti što s njim možete učiniti. Može li se slagati s drugom odjećom? Odgovara li paleti boja koju inače nosite i hoće li se uklopiti u vaš odjevni stil?

I na kraju, postavite si očito pitanje – kupujete li taj predmet samo zato što je na popustu? Jer ako vam ne treba, ali cijena mu je nevjerojatno snižena, nećete ništa postići ako je kupite. Samo se sjetite koliko puta ste si obećali ne popustiti tom nagonu, osobito kada ste iz ormara vadili i bacali ili poklanjali sve one stvari koje ne nosite. Zato kupujte samo ono što vam stvarno treba.

garderobakupovinaodjeća
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI