Zašto su muškarci najveće žrtve feminizma i marketinških magova, objašnjava Nataša Polony

Natacha Polony
35 komentara

Natacha Polony, francuska novinarka, specijalizirana za obrazovanje i društvena događanja napisala je predivan tekst o muškarcima u današnjem društvu koji su postali najveće žrtve feminizma.

“Gospodo ovaj tekst je posvećen vama, muškarcima. On je priznanje svemu onome što muškarac može biti. Tekst je priznanje muškosti, toliko kritiziranoj kvaliteti koja nije ništa drugo nego povjerenje koje muškarac može imati u pripadnosti svome spolu. Iako ništa nije teže definirati od ove pripadnosti, koju svatko razvija po svojoj volji, to je zrcalo u kojem se žene promatraju sa zadovoljstvom. Muškost je oblik samopouzdanja, tiha snaga koju danas žele kriminalizirati. Uništiti oživotvorenje „mrske patrijarhije“, razbiti čaroliju i od muškarca stvoriti biće vječne sumnje.

Nema žaljenja za vremenima kada se pojam “biti muškarac” uzimao za jedno betonirano značenje. Takvo razmišljanje nije bilo ništa manje problematično nego današnje, feminističko. Ono nije predstavljalo povjerenje, nego osudu. Današnje propitivanje muškarca iskoristimo u cilju rješavanja nesporazuma.

Ne, gospodo. Vi niste strašna sirova bića koja treba kontrolirati i kažnjavati. Nasilje nije muška osobina. Izgradnja vaše osobnosti uz pomoć žene će vam omogućiti da iskoristite svoju snagu i smjelost kako bi zaštitili druge, pogotovo žene, a ne da živite u strahu i odbacivanju.

Ja sam izabrala. Priznajem. Živim s ugroženim primjerkom, jednim od onih autentičnih mačo tipova, koje feministička progresivnost osuđuje na povijesni zaborav. Primjerkom koji ne pegla svoje košulje, koji plaća račun u restoranu i prati me kada izlazim, jer se boji da mi se nešto ne desi. Biće koje se ljuti i koje uvijek želi imati pravo. Ono biće koji sve radi umjesto mene, smatrajući da će to bolje uraditi nego ja. Da, odabrala sam muškarca kojeg krase te „strašne karakteristike“. Senzualnog i galamdžiju, tako različitog od mene, a tako bliskog onome u što vjerujem. Čovjek u čijim očima čitam da sam žena.

Priznajem, volim različitost. Sviđa mi se ta bitna razlika koja nas čini ljudima bez da budemo identični. Volim igre dominacije koje nas izazivaju i suprotstavljaju jedan drugom, kod kojih oboje popušta, ali i suprotstavlja onomu što mu je nepoznato. Konačno, volim otkriti kroz našu različitost što nas ujedinjuje i čini nas neophodnim jedan drugom. Ništa nije destruktivnije od želje za ukidanje granica, pomno zatupljivanje oštrine u ime naše tisućljetne nemoći da razmišljamo o dvojnosti.

Gospodo, ne popustite ženskim proturječnostima. One vam pričaju o jednakosti, dijeljenju poslova, žele biti slobodne i nezavisne. Istina, to je ono što im je potrebno. Kao da im je potrebna ohrabrujuća figura autoritarnog muškarca zaštitnika, koji će preuzeti svoje dužnosti i simbolizirati zakon, a u isto vrijeme mu priječe to biti. Nemojte podleći pričama javnosti koje vas tjeraju na poniženje u ime miješanja ženskog i muškog, koja vas želi uvjeriti da se radi o završnom činu čovječanstva, kao jedinoj prilici za ukidanje patnji žena.

Nema ništa dosadnije za jednu ženu nego kada se nađe u blizini sumornog i bezličnog muškarca koji je prihvatio sve nauke feminizma. Smušenjaka koji koristi kremice za lice.

Postoji li ljepša gesta od one kada na naše žensko rame takvo biće položi malo topline i zaštite?

Ovu poruku posvećujem svom sinu, danas tako malom, upravo izašlom iz statusa anđela. Poruku ljubavi i nade. Može li i on postati ponosni muškarac? Muškarac prožet viteškim vrijednostima koje su utemeljile zapadnu civilizaciju. Muškarca koji igra ulogu najjačeg s ciljem da služi i štiti, ali nikada ne zloupotrijebi svoju moć. Muškarca, sigurnog u ono što želi i koji korača stazama starih uzora i velikih osoba. Čak i ako je svjestan da je sve to samo fikcija i da ne smije biti zatvorenik kodova, već da ih prilagodi, da bi ih rušio.

Neka nauči gledati žene u svojoj složenosti, njihovim proturječnostima i neizvjesnostima. Neka ih voli ponosne i krhke, skromne i strastvene, onakve kakve bi bile da mu naša tužna epoha nije nametnula gluposti, koje mu pod svaku cijenu, ugrađuju marketinški genijalci.”

Natacha Polony

Zbog bogatstva francuskog jezika tekst je preveden slobodnim stilom, kako bi bio razumljiv svim čitateljima.

feminizammuškarciNatacha Polony
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
6 godine prije

Odlican tekst, bravo Natacha. U danasnjem svitu nisu nestali gentelmeni, nestale su dame! Al ja cu i dalje otvorit vrata, cak i onoj muskaraci koja misli da je sama sebi dostatna. Jer to ne radim zbog nje…vec zbog sebe samog!

Ana
6 godine prije

Svu stravicnost onoga o cemu Natasha govori, a i vise, moze spoznati samo onaj tko sve sto se desava promatra iz dana u dan.Inace, u zadnje vrijeme su joj “zahvalile na suradnji” dvije “mainstream (pljuc) kuce”. Sada je u jedom od zadnjih , jos neutralnih bastiona.

ime
6 godine prije

zašto?
zato kaj je industrijska hrana puna soje.
a soja radi od dečkića curice. isto kao i PET ambalaža.

Majk Majers
6 godine prije

Muskarac je sirov u muskom drustvu, obziran i pazljiv u zenskom drustvu. Prave zene su dame u drustvu, “ku..e” u krevetu. Stara poslovica. Mozda san old school, zatucan i sta sve ne, al tako to dozivljavam

Sarka
6 godine prije

Uskoro cete nas naci samo u onim boljim ZOO vrtovima, u kafezima pored gorila ili sibirskih tigrova.
Da, sebe ubrajam, mozda neskromno, u ovu grupu muskaraca o kojima pise Natasa.
A kada i posljednji primjerak takvog muskarca nestane (jer se ne moze razmnozavati u zarobljenistvu), nadam se da ce im (feministkinjama) nalickani i namazani mekusci bar jednom godisnje pokloniti zrnce paznje koju zasluzuju i svakodnevno dobijaju od nas, govnara koji ne peglamo svoje kosulje.

Osoba C
6 godine prije

A šta reći.
Za feministicu Sandre Harding Newtonova Principia mathematica je priručnik za silovanje.
A na drugoj strani:
”Najljepša ljubavna poza mi je kad se sklupčam u tvom srcu, a ti me zagrliš svojom dušom”.

Hari1
6 godine prije

Muškarci, kao i žene, su žrtve vlastitog neznanja. Oni ne znaju kako na ispravan način igrati svoje uloge. Oni ne znaju na čemu temeljiti svoj način ponašanja. Oni se ne pridržavaju tradicionalnih moralno-etičkih principa nego ih tumače onako kako im se to sviđa ili onako kako ih trenutno društveno uređenje preferira. Iz takvih devijacija proizlazi korupcija. Kako vrijeme prolazi, stvaraju se čitave ideologije, pokreti i društva temeljeni na iskrivljenom shvaćanju ljudskih uloga. Radi se o zlouporabi (krivoj, neispravnoj uporabi) vlastite slobodne volje odlučivanja u svrhu izbora ne onog načina života koji je ispravan, nego onog koji nam se najviše sviđa, onog na kojeg smo se navikli, onog u kojeg nas društvo uvjerava, onog u kojem možemo provesti naše želje i sl. Novinarka u osnovi promovira liberalizam koji je spreman na rušenje kodova (čitaj: tradicija) kako bi ih prilagodio onome u što je uvjeren. U tom smislu spominje viteške vrijednosti zapadne… Čitaj više »

Bill Clinton
6 godine prije

odličan text! otvorija mi oči glede intersexulanih odnosa sa hillary i posebice sa monicom…
ah, toliko su različite… 😉

Spektator
6 godine prije

Treba pružiti otpor ovom neprekidnom modeliranju svijesti koje ima za cilj otupiti i zatomiti našu prirodu i ponašanje koje se formiralo tisućama godina. Kada nas slome i kada nam uguše najdublje porive i instinkte, kao što su muško-ženski odnosi, težnja ka obitelji, zdrav razum kao sublimaciju prethodnih stoljeća, to je znak da su pobijedili i da s nama mogu raditi što žele.
Zato, ne dajmo se, što više takvih tekstova i promišljanja.

stefano
6 godine prije
Visarionovič
6 godine prije

“Gospodo, ne popustite ženskim proturječnostima.”
Time je sve rečeno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI