Bitcoin se približava novom povijesnom vrhuncu; vrijednosti od 1 bilijuna USD

Bitcoin
24 komentara

Najpopularnija kriptovaluta, Bitcoin, ovaj je tjedan gotovo svakodnevno rušio vlastite rekorde, na naizgled nezaustavljivom rastu, koji je njegovu tržišnu procjenu gurnuo blizu 1 trilijun USD.

Vrijednost valute skočila je u petak za više od dva posto, probivši tako najvišu razinu dosegnutu prije samo dva dana i postavivši novu rekordnu cijenu iznad 53.000 američkih dolara, kako pokazuju podaci Coin Market Cap. Zahvaljujući nedavnom dobitku, tržišna je kapitalizacija premašila razinu od 990 milijardi dolara tijekom trgovanja u petak.

Kako bi se ovo stavilo u kontekst, potrebno je reći da je tržišna vrijednost Bitcoina veća od vrijednosti Tesle ili Facebooka i gotovo dvostruko veća od Berkshire Hathawaya Warrena Buffetta. Samo u 2021. godini Bitcoin je dodao više od 400 milijardi dolara na svoje tržišno ograničenje, nadmašivši većinu tradicionalnih, valutnih sredstava. I do sada je ovaj mjesec porastao za više od 60 posto, potaknut širim institucionalnim prihvaćanjima.

Ranije u veljači, Tesla je otkrio ulaganje od 1,5 milijardi dolara u Bitcoin, dok je Mastercard rekao da će uskoro dopustiti transakcije u nekim kriptovalutama. Prošlog je tjedna najstarija američka banka BNY Mellon izjavila da će prenositi i izdavati Bitcoin za svoje institucionalne klijente.

Međutim, skeptici i dalje tvrde da je tako visoka vrijednost Bitcoina neodrživa i upozoravaju da je kripto-tržište još jedan balon koji se sprema puknuti. JP Morgan je Bitcoin nazvao “ekonomskom sporednom predstavom”, napominjući da će ”mainstream” usvajanje valute zapravo smanjiti koristi diverzifikacije u Bitcoin.

“Kripto-imovina i dalje se svrstava u najsiromašniju zaštitu za velika povlačenja dionica, s upitnim prednostima diverzifikacije po cijenama do sada većim od troškova proizvodnje, dok korelacije s cikličnom imovinom rastu kako se kripto vlasništvo uključuje”, izvijestio je Reuters, pozivajući se na dopis banke.

Bitcoinkriptovaluta
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
3 godine prije

Neki su lepo zaradili – pre svega oni koji su znali (ne pretpostavljali nego znali a malo i oni koji su verovali).
A ostali? E, neko mora da pokrije ono što su neki zaradili…

Emiliano Zapata
3 godine prije

Moje predvidanje da ce bitkoin vrijedit trilione i trilione cim vecina shvati da je dolar bezvrijedan.
Tako da ce jedan bitcoin vrijediti koliko i svi dolari svijeta tj. NISTA!

... ....
3 godine prije

Kao Pac-Man

mmne
3 godine prije

vrhunska prevara lihvara….da bi se izbrisali njihovi dugovi i nenamensko trosenje….osimtoga sluzi za finansiranje sorosevih nvo (navalni & comp.)..od nisra nesto!?

Zorule
3 godine prije

Evo bas sam isao iskopati svoj wallet, ulozio prije nekih 5 godina 100€ u Ethereum, brzo je to palo na nekih 20€ tako da sam zaboravio na to. Upravo sada sam osposobio wallet i vidim nekih 220€. Ako krene padati prema 200€ vadim van, zaradio taman za nekih 4 metra drva 🙂

navijala
3 godine prije

“Velika prevara” nebi ona smetala kad bi milijunaši na nju nasjedali,ali nažalost ovim se samo naivni upecaju. BUJRUM…

Venom
3 godine prije

Još uvjek neki misle, da je to raj za sirotinju.

There are only 21 million bitcoins that can be mined in total. Once bitcoin miners have unlocked all the bitcoins, the planet’s supply will essentially be tapped out. Currently, around 18.5 million bitcoin have been mined; this leaves less than three million that have yet to be introduced into circulation. “

Bosanac
3 godine prije

Eto ko ce platit ovo zadnje veliko stampanje para….oni koji se navuku na Coine 🙂

alterego
3 godine prije

Doba je interneta i online poslovanja a osim toga postoji teznja za jedinstvenom valutom u svijetu.
Virtuelna valuta zato nece potpuno propasti sve dok postoji online biznis.

Posto FED ima dualnu ulogu tj.dollar se printa za domace i strano trziste, potrebna je reforma koja bi onemogucila dualnu ulogu FEDa i dollara.

Max
3 godine prije

Potencijalna Prijevara.

Praetorian
3 godine prije

Samo jos jedan dokaz da zivimo u nerealnom svijetu, umjetno stvorenom, napuhanom kao balon od sapunice. Zapravo nema nikakvih vrijednosti i uporista u stvarnosti. Otrjeznjenje ce biti brutalno

Cardinal
3 godine prije

Joj kad se raspadne…opet ćemo bez obzira na sve okretati janje.
Dobra stara tradicija ne umire.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI