„Michele Obama za predsjednicu“ – Za Tuckera Carlsona to uopće nije fantapolitika

michelle obama
19 komentara

A što ako as u rukavu demokratskog establišmenta da na sljedećim izborima pobijedi Donalda Trumpa ne bude ultramilijarder Michael Bloomberg, već bivša prva dama Michelle Obama? Hipoteza malo vjerojatna, ali postoje znakovi koji omogućuju ovaj scenarij.

Naime, prema Tuckeru Carlsonu, poznatom voditelju kanala Fox News, Barack Obama još nije službeno dao svoju podršku Joeu Bidenu jer je moguće da Michelle preuzme teren. Carlson je tijekom svog televizijskog programa pozvao svoju publiku da se “ne kladi protiv Michelle Obama”. Međutim, bivša prva dama je dala još jednu izjavu u kojoj kaže da nije zainteresirana postati predsjednicom.

„Ona to tvrdi, ali postoje jasni znakovi da to možda nije istina. Demokratska stranka je rastrgana u izboru kandidata zbog rase, roda i klase. Michelle Obama, budimo iskreni, jedna je od rijetkih osoba koju bi mogle podržati sve frakcije Demokratske stranke”, kaže Tucker Carlson.

Prema političkom komentatoru Fox Newsa, nedavni napadi bivšeg Obaminog savjetnika Davida Axelroda upućeni bivšem potpredsjedniku Bidenu nikako nisu slučajni.

“Možemo li zamisliti da bi Axelrod sve ovo napravio bez pristanka Baracka Obame? Apsolutno ne”, siguran je Carlson.

Tragovi koji vode do hipoteze „Michelle Obama“

Iako je hipoteza o silasku u bojno polje Michelle Obama u krugovima Demokratske stranke malo vjerojatna, postoje neki tragovi koji sugeriraju da scenarij kojeg je opisao Tucker Carlson  nije znanstvena fantastika. Prije svega, istina je da bi od svih onih koji su do danas na terenu Michelle Obama sigurno bila najpopularnija kandidatkinja, za razliku od ostalih daleko više “podijeljenih” kandidata, poput ultramilijardera Mikea Bloomberga ili “socijalističkog” senatora Bernija Sandersa.

Drugo, kandidatura bivše prve dame imala bi ne samo pristanak demokratskog establišmenta, nego i punu potporu dobrog dijela američkih medija, koji se složno gnušaju predsjedništva Donalda Trumpa.

Štoviše, kako je naglasio Carlson, Barack Obama nikada nije skrivao svoj skepticizam prema kandidaturi svog bivšeg potpredsjednika Joea Bidena. Vrlo kompliciran odnos, onaj između njih dvoje, kako je to u dugoj analizi opisao i Politico. Prema američkim medijima, Barack Obama se navodno povjerio demokratskom predsjedničkom kandidatu da Biden “nema ono što je potrebno” da postane predsjednik Sjedinjenih Država. Jesu li ovo izjave dane kako bi se otvorio put za Michelle Obama? Tko zna.

Obama i protiv Bernija Sandersa

Jedno je sigurno, a to je da se nakon šutnje u posljednjih nekoliko mjeseci bivši predsjednik počinje sve glasnije čuti putem medija. Što se krije iza toga? Ne znamo hoće li Michelle zaista biti na terenu, kao što se pretpostavlja, ili će Barack Obama podržati drugog kandidata, a možda će, bez previše entuzijazma ili uvjerenja, zaista podržati svog bivšeg potpredsjednika.

Kako izvještava The Hill, čini se da je gotovo sigurno da Obama nema namjeru podržati Bernija Sandersa i čini sve da na sljedećim izborima takozvani „demokratski socijalist“ ne bude protukandidat Donaldu Trumpu. Isto vrijedi i za Elizabeth Warren, s kojom, kako piše Politico, Obama ima “notorno kompliciran odnos”. Ukratko, niti jedan kandidat u kandidaturi se ne sviđa Baracku Obami. U svoju suprugu Michelle, kao 44. predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država, sigurno bi imalo puno manje sumnji.

Market Watch

Američki izbori 2020
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fabijan
4 godine prije

nešto me idu minusi ovih dana 🙂
hajde za probu
NEBO JE PLAVO
NE UBIJ !!!
NE KRADI !!!
NE VRIJEĐAJ !!!
SNIJEG JE BIJELI !!!
NA JUŽNOM POLU NEMA TULIPANA!!!
DVAPUT GODIŠNJE TREBA IĆI KOD ZUBARA !!!

eu kolonija
4 godine prije

logično. žena poput hillary clinton. ne zna ništa poput hillary clinton. rasista poput hillary clinton samo je ova crni a ona bijeli. e jedino možda nije luda poput hillary clinton ali može se pretvarati da je luda poput hillary clinton što mi se i čini da s ovom pričom i radi.

ps. pored dinastije bush I clinton hoćemo li dobiti još jednu dinastiju obama

čičaToma
4 godine prije

Michael Robinson, poznatiji kao Michelle Obama, ima šanse za pobjedu kao i Mickey Mouse iz Disneyeva crtića. Ako ga Hilary Clinton sa svom pratećom logistikom i medijima, nije uspjela dobiti, ne znam kako bi to trebao uspjeti ovaj cirkusant koji hini da je žensko.

Oko
4 godine prije

Gmo kandidati. Crnkinja+zena+supruga Baraka Obame – idealni kandidat. A sta misli, govori i radi to je manje bitno. Naucice vremenom.
Trampu rejting skace minimum 5% recenicom “Barak Husein Obama je napustio WH kao predsednik a sada hoce da se vrati kao prva dama”

shumadinac
4 godine prije

Najveću grešku u političkoj proceni sam napravio kod Obame. On ne samo da je vrlo lukav, on je i vrlo pametan. Možda mu geografija ili istorija nisu jača strana ali odlično zna da proceni situaciju. Obama je ključni igrač u pokušaju bankstera i Wall Street-a a uz pomoć medija i dobrog dela tadašnje administracije da preuzmu vlast, tj. da oteraju sve one koji su im omogućili da se nađu tu gde jesu. Posle neuspeha Obama se prividno povukao ostavljajući Hilari “da se batrga”. Ako se Mišel kandiduje to će biti značajno iz više razloga: – Nema nikakve sumnje da bi iza toga stajao Obama. A obama se ne zaleće što znači da su u velikoj meri konsolidovali snage i da borba ulazi u novi krug. – Mišel je mnogo harizmatičnija od svih ostalih demokratskih kandidata, crna je, žena, imaće ogromnu podršku medija, imaće podršku svih koji su protiv Trampa ali… Čitaj više »

samo tako
4 godine prije

Carlsone, koji su to “jasni znakovi da to možda nije istina ” ?
Jedino je jasno da želiš veču gledanost koristeči nebulozne rečenične konstrukcije

Max
4 godine prije

Tako se stvaraju politički klanovi i dinastije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI