Kina u Pekingu osniva ekološku policiju

Polucija Kina
4 komentara

Suočene s velikim ekološkim problemima, čini se da kineske vlasti namjeravaju u 2017. godini osnovati ekološku policiju. Cilj je poboljšati nadzor i odgovornost u 16 distrikta Pekinga, prema izjavi gradonačelnika Cai Qi od ove subote.

“Otvoreni roštilji, spaljivanje smeća i biomase, prašina s puteva sve su to posljedice nepoštivanja pravila i nedostatka nadzora, od strane slabih policijskih snaga”, rekao je Cai na susretu s predstavnicima medija i građana, nakon što je nepogoda smoga potrajala u gradu preko tjedan dana.

Cai je dodao da će gradska uprava u 2017. godini pojačati mjere sprečavanja zagađenja. Jedina gradska elektrana na ugljen će biti zatvorena nakon ove zime. Upotreba ugljena će 2017. biti smanjena za 30 posto, na manje od 7 milijuna tona. Dodatno, 300.000 vozila čiji motori emitiraju veliku količinu štetnih plinova, bit će tokom godine izbačeni iz prometa. Ekološki prihvatljiviji prirodni plin i diesel gorivo će biti korišteni od 15. veljače.

Zatvorit će se 500 proizvodnih pogona i tvornica zagađivača, dok će dodatnih 2560 biti osuvremeno, da bi se dostigli viši standardi sprečavanja zagađenja.

Gradonačelnik Cai je izjavio i da će ostvariti bližu suradnju sa susjednim područjima, provincijom Hebei i komunom Tianjin, kako bi efikasnije spriječili zagađenja zraka.

Kada su na snazi visoki stupnjevi ekoloških uzbuna, vlasti poduzimaju mjere da smanje zagađenje zraka, zatvarajući tvornice, isključujući iz prometa vozila s visokim razinama štetnih ispušnih plinova, ali i kaznama, agenciju Xinhua prenosi CNN. Ministarstvo zaštite okoliša kaznilo je više od 500 kompanija i oko 10.000 vlasnika automobila, zbog prekršaja povezanih sa zagađenjem.

Izvori: Xinhuanet.com | CNN

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Sarajevo
Gost
Sarajevo

ako je N. Babić ili Tvrtko Maras, zašto je onda L.R.?

subaru
Gost
subaru

Kad im stigne ruski plin bit će čišči zrak.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik