Kina u Pekingu osniva ekološku policiju

Polucija Kina
4 komentara

Suočene s velikim ekološkim problemima, čini se da kineske vlasti namjeravaju u 2017. godini osnovati ekološku policiju. Cilj je poboljšati nadzor i odgovornost u 16 distrikta Pekinga, prema izjavi gradonačelnika Cai Qi od ove subote.

“Otvoreni roštilji, spaljivanje smeća i biomase, prašina s puteva sve su to posljedice nepoštivanja pravila i nedostatka nadzora, od strane slabih policijskih snaga”, rekao je Cai na susretu s predstavnicima medija i građana, nakon što je nepogoda smoga potrajala u gradu preko tjedan dana.

Cai je dodao da će gradska uprava u 2017. godini pojačati mjere sprečavanja zagađenja. Jedina gradska elektrana na ugljen će biti zatvorena nakon ove zime. Upotreba ugljena će 2017. biti smanjena za 30 posto, na manje od 7 milijuna tona. Dodatno, 300.000 vozila čiji motori emitiraju veliku količinu štetnih plinova, bit će tokom godine izbačeni iz prometa. Ekološki prihvatljiviji prirodni plin i diesel gorivo će biti korišteni od 15. veljače.

Zatvorit će se 500 proizvodnih pogona i tvornica zagađivača, dok će dodatnih 2560 biti osuvremeno, da bi se dostigli viši standardi sprečavanja zagađenja.

Gradonačelnik Cai je izjavio i da će ostvariti bližu suradnju sa susjednim područjima, provincijom Hebei i komunom Tianjin, kako bi efikasnije spriječili zagađenja zraka.

Kada su na snazi visoki stupnjevi ekoloških uzbuna, vlasti poduzimaju mjere da smanje zagađenje zraka, zatvarajući tvornice, isključujući iz prometa vozila s visokim razinama štetnih ispušnih plinova, ali i kaznama, agenciju Xinhua prenosi CNN. Ministarstvo zaštite okoliša kaznilo je više od 500 kompanija i oko 10.000 vlasnika automobila, zbog prekršaja povezanih sa zagađenjem.

Izvori: Xinhuanet.com | CNN

BeijingCai Qiekološka policijaprirodni plinsmogzagađenjezagađivači
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sarajevo
7 godine prije

ako je N. Babić ili Tvrtko Maras, zašto je onda L.R.?

subaru
7 godine prije

Kad im stigne ruski plin bit će čišči zrak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI