fbpx

Peter Schiff tvrdi da će se pad dolara dogoditi bez obzira na to tko bude izabran za predsjednika

Pad dolara

Američka je valuta bila “zrcalna slika” plemenitih metala, poput zlata i srebra, kao i kapitalne vrijednosti dionica u trećem tromjesečju ove godine, izjavio je veteran i burzovni mešetar Peter Schiff.

U svom je podcastu naglasio da je vrijednost dolara porasla u rujnu, ali da je cijeli kvartal bilježio pad dolara. Indeks dolara u rujnu je porastao gotovo dva posto, ali je u odnosu na tromjesečje završio na nešto više od 3,5 posto u cijelom kvartalu, rekao je Schiff.

Izvršni direktor Euro Pacific Capitala prognozirao je da bi „u četvrtom tromjesečju moglo biti puno turbulencija“, objašnjavajući pritom: „Mislim da bi ovo moglo biti posebno negativno tromjesečje za dolar, možda čak i za tržište obveznica, kao i tržište dionica”.

Prema ekonomistu, indeks dolara mogao bi dodatno pasti iduće godine. “Ako do drastičnog pada ne dođe iduće, moglo bi doći 2022. Ali u konačnici, mislim da bi dolarski indeks mogao biti puno niži od 60. Ne bih se iznenadio kad bi se smanjio na 40. Mislim da postoji ogroman rizik za pad dolara”.

Schiff je nastavio: „Mislim da će dolar pasti bez obzira na to tko bude bio sljedeći predsjednik i koja stranka bude kontrolirala Kongres. Mislim, to bi trebalo biti potpuno jasno na temelju rasprave”.

Također je primijetio da bi se pobjeda Bidena negativnije odrazila na dionice, s obzirom na to da kandidat Demokratske stranke obećava povećanje poreza na dobit.

4.3 10
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
30 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Istražuj
Gost
Istražuj
25 dana prije

“… da će se pad dolara dogoditi bez obzira na to tko bude izabran za predsjednika…”

Pa ovo je mozda i najvaznija vijest, a i prakticno – izvjestan zavrsetak cionisticke stamparije!
Da je to od izuzetne vaznosti za cioniste / sataniste – vrlo lako je zakljuciti…cak i onom koji nikad nije niti razmisljao o tzv “centralnim bankama”.
Dovoljno je da procita 4. knjigu Mojsijevu (Brojevi) iz tzv “biblije”!
Jasno ce mu od prvog sekunda biti:

  1. da se cjelokupno ZLO prakticira od davnih dana, a epicentar mu je u tzv “satoru od dogovora” u vidu “svetog shekla”… (Dakle, svi ostali “shekli” moraju imati isti oblik i kolicinu zlata u njima – kao i onaj “sveti shekl” iz “najvece svetinje”….
  2. da je obmana i teror (danas moderni-cionisticki, a tada obicni teror nad tzv “Izraelitima”) – od samog pocetka baziran – na Novcu!
  3. da je “prvosvestenik” Mojsije, kao i cijela kasta te svestenicke pokvarene bande kamatara – prakticno prvi Bankari u pisanim dokumentima.
  4. da ne samo da “prvi-bankar” (“prvosvestenik”) Mojsije obozava da sakuplja zlatnike “shekle” (prema obliku i formi onog “svetog”), nego na neki volseben nacin “prvosvestenik” koji jedini direktno razgovara sa necim sto se zove “elohim” (niko nema pojma sta je to, a “moderni zidovi” cak i ne pokusavaju prevesti) – jasno daje do znanja da i taj “elohim” obozave ove “zlatne sheckle” te mu ih svim moraju donostiti… (znakovito je ipak da ih Mojsije kupi “u ime elohima”!)…

E sada… da li se tu radi o nevidjenoj gnusnoj prevari i obmani “Izraelita” od strane pokvarenog “prvosvestenika” Mojsija, sa cijelom “svestenickom” bandom, uz saradnju tog sumnjivog bica zvanog “elohim” – na obmani i pljacki (kasnije u modernom drustvu to postaje “nauka i demokratija”)…
… ili je mozda sve i izmisljeno, jer na kraju mozda sam Mojsije, koji jedini i “razgovara” sa “elohimom” – na kraju trpa sebi i svestenicima (bankarima) “sheckele” u dzepove, a dobijene od mukotrpnog rada ili pljackaskih ratova (na koje ih upravo Mojsije i JHVH prisiljavaju) – nije niti bitno.

Zlatni “sheckeli” su svojedobno – koliko toliko bili – postene pare.
Nisu ih mogli niti pokvareni-bankar-satanist Mojsije niti lazni “bog” elohim JHVH “nastampati” u nedogled.
Bilo ih je koliko je i bilo.
Zato su koristili nevidjeni teror nad stanovnistvom “Izraelitima” – da kada ovi postave bilo kakvo pitanje ili pokusaju propitivati “ispravnost” elohimove ili MOjsijeve “odluke” (uvijek svejedno, jer i onako samo Mojsije “prica i vidi” elohima!) – ti “pobunjenici” bivaju masakrirani!

Kako vrijeme ide tako i “elohim sa prvosvestenstvom” (bankarima) – razvije nove metode povecanja svoje moci!
A to je Ponzi shema – “stampanja para”.
Na pocetku su iza “stamparije” – stajali “zlatni sheckeli”…
Vremenom, to “stampanje” – gubi svaki kontakt sa “zlatnim svetim sheckelom” – i povecava se prakticno u beskonacnost!
Samo “papirni ili digitalni” Sheckel!
Nikakav “sveti zlatni shekel” od 1970!
Beskonacno stampanje tzv “para” = beskonacna MOC nad “stokom” tj gojimima tj “Izraelitima”…

Naravno, da bi prevara bila potpuna – bilo je potrebno napraviti i “religije” koje ce se takodjer bazirati na ovoj prevari, tj apsolutno aminovati – ovaj nevidjeni teror nad ljudima.
Sve ostalo je samo posljedica – stamparije beskonacne cionisticke (“prvosvestenicke” moci) – olicene kroz “sveti sheckel”.

Zato, ako je Shiff u pravu – a vrlo cesto je bio u pravu – ovaj dogadjaj je tektonski poremecaj ogromnih razmjera, koji se mozda desi jednom u 500 godina!

tihobl
Gost
tihobl
25 dana prije

Ma kakav tektonski poremecaj. Ovo je redovna pojava koja se zove propast imperije. Sjeti se Portugala i Spanije.

Istražuj
Gost
Istražuj
25 dana prije

Tiho,
Mislim da je ovo puno, puno vece…
Sve te “imperije” o kojima smo ucili u skolama (sad je vec poprilicno jasno da su to bile “debilane”) – u pozadini su imali samo jednu jedinu Imperiju.
To je Cionisticka imperija – bazirana na “svetom zlatnom sheklu”.

Vec nekoliko puta si postavio pitanje “Britanske krune i njenih para”… predpostavljajuci da su pare Britanske Imperije – bile u rukama – engleske kraljice i tihsatanista oko nje…
Mozda…
Medjutim, kad malo protabiris, a mozes cak i relativno lako naci puno informacija o tome – jasno je da su cak i u toj Britanskoj imperiji – izvjesna “religiozna sekta” imala prakticno neogranicenu moc. Kako da trguje barutom i zacinima, tako i drogom i robovima.
U svakom slucaju – ta mala grupa (cionisti/satanisti/”crno plemstvo” ili kako god hoces) – imala je prakticno ogronu moc, a jasno je da je i “kraljica” morala donostiti i zakone i odluke, koje u uvijek bile u korist ove – bande iz Tame.
Da li je i ona bila njihov sastavni dio?
Vjerovatno…
Medjutim, time sto je tzv “kraljica” apsolutisticki “vladala” Britanijom i velikim dijelom svijeta – to ne znaci da je ona i u stvarnosti vladala.
Onaj koji je imao “zlatne sheckele” – on je vladao.
Prosto…cak i kada je “kraljica” Engleske recimo trebala ratovati sa “kraljem” Francuske – trebali su im “zlatni shekli”!
Njih je najvise uvijek bilo u cupovima “prvosvestenika” i onih koji “direktno razgovaraju sa Jehovom”…
I stvari se tako odvijaju i kamatarski napuhavaju – sve do 1970tih…
Te 1971 – Nixon, po jasnoj naredbi “onih sa zlatnim sheklima” tj Rotschildovom FED – “zatvaraju zlatni prozor”!
“Sveti zlatni shekl” – postaje – papirnati USdolar.
Uz silu americkog naroda – ovaj cionisticki/satanisticki/biblijski Parazit – pocinje ubrzano pijenje krvi stanovnistvu Cijelog Svijeta!
Naprosto – uz “Jehovinu prisilu” (dakle batinu terora, odmazde iliti “jehovinog gnjeva”) – cijeli Svijet mora kupovati naftu iskljucivo u “papirnatim sheklima” tzv US dolarima!
Shekli su odovijek – cak i u laznoj “svetoj knjizi” tzv “bibliji” – uvijek predstavljali MOC!

Koliko “zlatnih shekla” – toliko moci.
Beskonacno stampanje = beskonacna moc!

Dakle, cini mi se da ovo sada – pocetak kraja te tzv “biblijske” price – zlocinacke price.

tihobl
Gost
tihobl
25 dana prije

Nije vece vec je to dio jednog procesa odumiranja imperija. Americka imperija je umrla u doba Klintona. Dzaba sminkaju mrtvaca, smrad je sve jaci. Uskoro ce svi svatiti da je mrtav. Britanska imperija umrla je za vrijeme WWII, a na samrti je bila blizu 70 godina. Sueckom krizom otkrilo se da je mrtva. I da ne idem unazad Francuska, Holandija, Spanija, Portugal …

A sto se tice para: SAD su britanska kolonija. Vrati se u 19. vijek i vidjeces ogromne pare iz Londona upumpavane u SAD. Cak i u vesternima naletis na velike rancere koji su dosli iz Engleske. Krajem 19. i pocetkom 20. London je preko Pijemponta Morgana upravljao drzavom, a ne americki predsjednici.

A uspon britanske imperije je zanimljiv. Tu moras pratiti formiranje obe indijske komapnije (za 26 funti kupise Pendzab i jos nekoliko okupiranih kraljevstva), pa selektivni uzgoj plemstva (ko kad stvaras novu pasminu), pa kretanje kapitala, krstaske ratove (koji nisu bili vjerski ratovi kako se prodaje masama)…
Vratis se 1000 godina unazad i otkrijes da je tad londosnki siti stekao autonomiju. Taj sporazum je jos uvijek na snazi. Onda ti postane jasno zasto je Istocno-indijska kompanija imala vise vojnika od kraljice. Puno je slozena prica, a izraz “cionisti” je totalno pogresan. Najbolje je zvati ih Zlo.

Istražuj
Gost
Istražuj
25 dana prije

“… Puno je slozena prica, a izraz “cionisti” je totalno pogresan. Najbolje je zvati ih Zlo….”

Ovdje se slazem, a vidim jasno ti je i da pare nije pravila “kraljica” nego je u najboljem slucaju – izvrsavala neredjenja ovih kamatara (a je sam ubjedjen iz loze “svestenika” poput Mojsija i Elezara)…
“Cionisti” je slazem se pomalo nedostatan naziv, jer pored cionizma tu je i satanizam i sva ona enormna obmana i zlo – koja je opisana u tzv Bibliji, a prozima se sve do danas kroz ovu zlobnu kastu.
Ipak, posto su uzeli dosta toga iz tzv “Torah” (sam Rotschuld je skoro kao “svetac” za satanisticke fanatike Habada) – najlakse mi je bio to. ALi uz pravu si. To je jos i gore.

tihobl
Gost
tihobl
25 dana prije

Imas pricu o Mojsiju koji se razgoropadio kad je vidio da se klanjaju zlatnom teletu, a imas i bronzanog bika ispred operativnog centra. To tele je odraslo.

Pravom cionisti glavna stvar u zivotu je obici Zid placa. Ni on ne gleda blagonaklono broznanog bika i simbole na dolaru. Cionistima je cilj jevrejska drzava na BI istoku kao sto je jermenima cilj povratak Ararata (koji je njihova sveta planina i kojeg imaju na grbu, a mogu ga gledati preko granice). I jedne i druge mogu razumjeti. Zato mi je smetalo tvoje stalno koristenje izraza cionisti. Time si skretao praznju sa pravih krivaca, pa sam poceo sumnjati da si probritanski spiner (slican trik su izveli sa formiranjem iluminata i paznju skrenuli na njih).
Svo zlo dolazi iz Londona. Pogledaj sta su nama uradili – doveli su na vlast masoncinu Aleksandra (nikad krunisani kralj koji je starijeg brata proglasio ludim), pa Pavelica (britanski agent), pa Tita (jos jedan masoncina engleske loze), pa Bakira i Komsica (a Ivanic im je puko na izborima). Ovo za Bakira i Komsica neke ce iznenaditi, ali ne pricam napamet. Ne moras ici dalje po svijetu, dovoljno je da saberes svo zlo sto su nama nanijeli pa da vices “Putine baci jednu na London”.

Istražuj
Gost
Istražuj
24 dana prije

“… Imas pricu o Mojsiju koji se razgoropadio kad je vidio da se klanjaju zlatnom teletu, a imas i bronzanog bika ispred operativnog centra. To tele je odraslo….”

Haha…
E ova ti je dobra!

Ovde medjutim, bojim se da nisi skroz dorecen:
“…Cionistima je cilj jevrejska drzava na BI…”
Tacno.
To im je primarni cilj – do krajnjeg cilja a to je:
Totalna vladavina svijetom i svim narodima na Svijetu – iz Jeusalema.
Svi na Svijetu se moraju povinovati zidovima i njihovom “elohimu” Jehovi.
Bezpogovorno.
Predlozio bih ti da obavezno procitas ove cionisticke “Protokole cionskih mudraca” – objavljavljene u Rusiji jos davne 1904. Vidjeces da pise o – NASEM vremenu, A jasno ce ti odmah biti, koga postavljaju kao “problem” te nacin kako ce i te “probleme” (poput jezuita) – prevazici i podjarmiti sebi:
http://holywar.org/txt/LibriInCroato/Nilus%20-%20Protokoli%20sionskih%20mudraca.pdf

E sad jhedina razlika izmedju “mirnih i razlonih” zidova i ovih poludjelih iz satanisticke (Rotschildove) sekte “zadnjeg dana” Habad Lubawitsch – jeste da ovi potonji – dok “cekaju Meshijaha” i jihovog “Jehovu” – oni smatraju da mu moraju malo “pripomoci”.
Kako?
Pa evo gledamo svakodnevno…
Prije svega kontrolom para.

I u ovim Protokolima mozes procitati istu poruku, koju odasilje i “mesija” satanisticke zidovske sekte Habad Lubawitsch (koje je bukvalno, uz pare Rotschilda (koji je kao “svetac” kod njih) – preuzela skoro u potpunosti zidovstvo Svieta. Rusiju su preuzeli – u potpunosti ! (Uz pomoc Putina!)
Glavna poruka:
“Pravo je u sili.”
“Vladavina zlata…”… (“vladavina “shekela” – sjetiti se Mojsija i bande)
“U parama je moc”…
…a evo ti i par poruka satanistickog “mesije” Schneersona (vidjeces da ce i Srbi dobiti “specijalno mesto-na-svetu od jevrejskih prijatelja” 😉 ) :

https://justice4poland.com/2016/05/17/chabad-leader-messiah-menachem-mendel-schneerson-on-his-plans-for-destroying-ukraine-and-russia-reprint/

tedi
Gost
tedi
24 dana prije

Putin je jednom rekao da je VB samo jedan otok u Atlanskom oceanu.Mislim da su skuzili.

RoPe
Gost
RoPe
25 dana prije

Ej, daj neki izvor kad je City stekao nezavisnost.

tihobl
Gost
tihobl
25 dana prije

To sam davno citao na papiru. Mislim da se sa njima nagodio Vilijem Osvajac, jer nije imao snage da zauzme London. Mozes na vise mjesta naci o tom dzentlemenskom sporazumu gdje ce on podrzavati cehove, a oni njega (ovo pisem iz glave ne preturajuci po prasnjavim knjigama).
Pola milenijuma kasnije vidljivi su rezultati – financijski podrzavaju krunu u osvajackim ratovima, kruna podrzava vojno privatne komanije u pljacki drugih drzava, itd. Vec je zaboravljen Sesil Rouds koji je imao u svom vlasnistvu cetvrt Afrike. Mnogi nikad nisu ni culi za Rodeziju, negovu privatnu drzavu u okviru Komonvelta. Njegovim parama osnovani su fondovi koji su decenijama radili na pravima homica. Ove parade su oni osnovali.
Oglasi se neka ustanova iz Londona (kao juce IISS) i pocenm kopati po njenoj proslosti. Otkrica budu zanimljiva. A London je pun takvih ustanova koje se bave politikom dugog trajanja. Mreza je nevjerovatna.

RoPe
Gost
RoPe
25 dana prije

Propascu Venecije, ta se ekipa seli u City, imas tamo cak i kvart koji se zove Mala Venecija…

tihobl
Gost
tihobl
25 dana prije

Preselili su se jer im je klima tamo odgovarala, a vec su njihovi imali jako uporiste i Londonu. I templari su tamo pobjegli.

Dejan
Gost
Dejan
25 dana prije

Istražuj, kolega ne bih rekao da je epohalni antologijski dogadjaj. Pad dolara najavljuju svake godine razni stručnjaci i on se ne dešava. Znaci ti stručnjaci i nisu baš neki stručnjaci čim imaju tako loše prognoze. Ono što se dešava je da dolar postepeno slabi i nije više glavna valuta. Reklo bi se da je to dobar znak… Kako se uzme, može biti i vrlo loš znak jer padom dolara može krenuti masovno u opticaj elektronski novac gde će se tek onda uvesti prava kontrola ljudi. A sa ovom plandemijom, 5G, biočipovima sve se to sklapa u jednu veliku igru gde elita preuzima totalitarnu kontrolu nad stanovništvom. Transhumanizam je u povoju i sve više će uzimati maha. Onda dolazimo do toga da je pad dolara samo uvod u sve te dogadjaje punog planetarnog totalitarizma.

Yin San
Gost
Yin San
25 dana prije

Amen

jefversgtverutgverut
Gost
jefversgtverutgverut
25 dana prije

Onaj koji stvara carstva stvara i novac putem kojeg vlada, taj novac je u početku bio od zlata, kasnije srebro, kovine pa papir. Stvoritelj carstva i novca (kovina i papir nije novac to je valuta putem koje se krade svijet) odlučuje kad je tom carstvu i novcu kraj, u ovom slučaju papirnatoj valuti sa kojom će predhodno “kupiti” planet kojeg će onda nukleusom uništiti da se ustoliči beben.

RoPe
Gost
RoPe
25 dana prije

Za sto ti je rijec beben?

Starina
Gost
Starina
25 dana prije

Pogledaj ovo istinito svjedočanstvo :
https://youtu.be/zQFOrwyFopA
pa mi odgovori : Koja je razlika između brutalnosti koju je provodio Bog iz 4.Mojsijeve JHVH, i one koju provodi visoko civilizirano društvo stvoreno od čovjeka i koje se izruguje tom Bogu kao divljaku??
Ovo svjedočanstvo nije iz nekog zabačenog kutka siromašne Indije opsjednute mnoštvom krivih bogova, nego središte europske države,središte napretka i ljudskosti, a ta su djela počinjena od Crème de la crème dijela te visoko napredne civilizacije.
Čekam na tvoje objašnjenje..

Istražuj
Gost
Istražuj
25 dana prije

“…Koja je razlika između brutalnosti koju je provodio Bog iz 4.Mojsijeve JHVH, i one koju provodi visoko civilizirano društvo…”

Prije svega Starina – hvala ti z aovaj link.
Ovo je strasno!
Dakle, sve ovo je i te kako poznato, ali se pedofilski prsten (koji je oduvijek “elita”) nikad ne otkriva. Ovdje Belgija, a u Njemackoj traje (poprilicno u tiho) ogroman proces protif pedofilskih satanista – na najvisem polozajima u Njemackoj – koji su vise od 50 godina – predavali nezasticenu djecu direktno u ruke osudjenih pedofila, kao “surogat porodice”…
Price su za povracanje i za gnjev…

Meni se cini savrseno jasno da tu ne samo da nema razlike – nego da je ov
a prica, kao i prica ove djece iz Njemacke – samo nastavak – 4.knjige Mojsija.
Ti koji su tada ubijali djecu, a nevine djevojcice – dijelili izmedju sebe – i danas su na vlasti!
Meni je to jasno, ali razuijem i tebe da – naprosto to ne zelis povezati.
Stvar je izuzetno odvratna – i bukvlano rusi svaki “temelj” koji si mozda pravio na prici o tom zlobnom bicu (ako je i postojalo, jer jedino Mojsije sa njim “komunicira”) zvanim “elohim” JHVH.
On je kao sto znas – dobio 32 djevojcice – nakon one podjele pljijena, ali su i svecenici, kao i vojska – dobili svoj pedofilski dio!
Sta vise, uzimajuci u obzir – nevidjenu prevaru, epsku obmanu i nevjerovatan pokusaj skrivanja Stvarnog Boga – kroz ove “religiozne spise” (koji je ta banda jos proglasila i “svetim”) – mogao bih cak predpostaviti da su Mojsije (koji je i onako jedini “komunicirao” sa “elohimom” kojeg niko ne vidi, osim mozda, u snu) – da je upravo on Mojsije, te oni njegovi “svestenicki velikodostojnici” poput Arona i Elezara – preuzeo i te 32 djevojcice!

Dakle – ja vidim iskljucivo – kontinuitet!
Ono sto je opisano u ovoj kjizi kap “podjela plijena” a u stvari je pervezrija, zlocin, pedofilstvo i gnusoba najgore vrste – samo se nastavljalo kroz vijekove.
Oni koji su i tada “brojali zlatne shekele” (u poredjenju sa onim “svetim zlatnim sekelom”) – nastavili su brojati kroz vijekove!
Nije ni cudno da potomci tih istih “svestenickih velikodostojnika” – i dalje praktikuju te iste satanisticke obicaje, te da se nalaze na najvisim pozicijama danasnjem “modernog drustva”.
U konacnici – bez obzira sto su nas ti isti “svestenici/kamatari” – lagali i obmanjivali kroz stoljeca, a uvijek “brojeci shekele” – jasno je da su prakticno kroz laznu “religiju” (tzv “reformisanih krscanstava”) – zadrzali prakticno i ulogu izvrsne moci nad nama – stokom (“gojimima”)…

Na zalost, ovaj tvoj klip – pokazuje samo ono sto sam odavno pricao.
Cijela “istorijska” prica, a specijalno bazirana na lazima tzv “abrahamskih religija” – pokazuje da su jos uvijek krvolocni potomci Mojsija i “svestenistva” u totalnoj vlasti u drustvu.
Ono vijeme pravog Apostolskog krscanstva – koje Fomenko pozicionira izmedju 12-16 vijeka, izgleda da je naprosto nestalo u paklu ovog “Carskog krscanstva” koje se bazira na laznoj Judaiziranoj “teologiji”.
To su upravo one knjige iz tzv “zidovske biblije” (sto je i onako ogromna prevara – kao i sve, ali ostavimo je za sada)…

Na zalost – ovo samo dokazuje da je tzv “visoko civilizirano društvo” i dalje pod kontrolom zlocinaca, prevaranat i pedofila, koji su opisani u 4. knjizi Mojsija…
Kontinuitet tog ZLA – se nastavio u 16tom vijeku, nakon kraceg prekida za vrijeme Isusa i 300+godina poslije njegovog raspeca.
Na zalost…

RoPe
Gost
RoPe
25 dana prije

Ja sam do slicnog zakljucka dosao s druge strane… dakle pad Bizanta i Bordzije, uvijek kad nekog hejtaju kao sad Trumpa, onda mu preuzmu organizaciju. Tad su Turci bili nesto kao Alkaida sada.

Starina
Gost
Starina
24 dana prije

Vidim da ti osporavaš baš svaki detalj kako Bog djeluje, i misliš da je tvoje bolje, mudrije, humanije i pravednije.
Ne vidim nikakav sporan moment u tome što Bog komunicira preko Mojsija sa cijelom nacijom, komunicirao je i direktno sa svima putem svojih čuda pa to nije ostavilo velikog traga na njima.
Što se tiče zarobljenih djevica koje su jedine ostavljene na životu, moje gledište je da to nisu bile curice nego djevojke spremne za skoru udaju. Tada je često bio slučaj da su se ženili sa 15-16 godina, kao što i danas npr. Romi se žene rano. Tako meni jedan Rom kad me sin upoznao s njim kaže: pa ti si nas Cigane prešao, s koliko si ti godina počeo.. Hehe
To što su svećenici dobili 32 djevice ne znači da su se oni iživljavali na njima, nego su ih vjerojatno pojedini od njih uzeli sebi za žene i prozelitkinje su postale. I ne mora bit da su ih odmah isti tren uzeli za žene. Mojsije je dobio jasne upute kako postupati prema robovima kojima je omogućen život dostojan čovjeka tako da niti rob niti životinja nisu smjeli radit subotom. Ako bi netko bio brutalan prema robu, rob bi dobio oslobođenje.
DAKLE, ono što satanisti rade je jako različito, oni vrše torture nad curicama, iživljavaju se nad njima dok im paše, onda ih ubiju da ih ne bi odale ili zato jer su se zasitili njih i još žele uživati i u ubojstvu. Bog nikada nikog nije mučio niti se iživljavao, njegove su osude brze i jasne.
A neke stvari je dozvolio Izraelcima kao npr mnogoženstvo zbog okorjelosti njihovih srca iako je njegov naum bio jedan muškarac jedna žena.
Isto je bilo i sa ropstvom koje je bilo uobičajeno kod svih okolnih naroda, a i sami Izraelci su bili robovi u Egiptu 400 godina. Uostalom postojale su oprosne godine, svakih sedam godina i Jubilej svakih 49 godina, kad su se robovi Oslobađali

Istražuj
Gost
Istražuj
24 dana prije

“…Vidim da ti osporavaš baš svaki detalj kako Bog djeluje, i misliš da je tvoje bolje, mudrije, humanije i pravednije…”

Starina,
Mislim da me nisi dobro shvatio…
Ne mislim da je ista “moje” bolje ili mudrije…
Citam stvari, koje su mi ispred nosa. Analiziram ih i prosto zakljucujem na osnovu onog sto sam procitao.
Ti sam donosis neke zakljucke, ali na osnovu predpostavki tipa: “mozda su bili kao cigani”… “mozda su ih uzeli za zene”… itd…
Medjutim, ti se ne mozes pozvati na nista konkretno iz ove knjige sto ukazuje na to. Sta vise, poubijati male djecake od 1-15 godina tebi izgleda kao “bozija stvar” ili sta…?
A poubijali su sve djecake i zene koje nisu bile nevine!
Ili tvrdis:
“…Bog nikada nikog nije mučio niti se iživljavao, njegove su osude brze i jasne…”
Bas kao i presuda – smrt kamenovanjem – za onoga jadnika sto je radio subotom?

Procitaj jos jednom knjgu molim te. I nemoj se pozivati na druge knjige, a pogotovo ne na Evandjelja, jer one nemaju ama bas nikakve veze sa ovom knjigom.
Ni tekstualno ni vremenski (ako cemo se striktno drzati “biblijskih veremena”).

Ja licno ne osporavam postojanje Boga – niti po jednoj jedinoj tacki.
Sta vise, ne osporavam niti tebi da vjerujes da je ovo “bice” (ako je uopste i postojalo) a vjerovatno jeste – zvano navodno “elohim” JHVH …
(Kazem navodno, jer besmisleno je dokazivati nesto sto ce ti i prvi pop potvrditi, a to je da su Mazoreti tek u 9 vijeku (Fomenko tvrdi u 14tom) uveli samoglasnike u ove spise.)

Osporavam samo tvrdnju tzv “teologije” – da je ovo zlo, pokvareno, krvolocno, sebicno i ne bas inteligentno bice, navodno zvano “JHVH” – na bilo koji nacin BOG Kreator svega.

Nista drugo.
U to se i sam mozes uvjeriti, ako si dopustis slobodu da se – ne slazes sa “teologijom” tj indoktrinacijom koju SVE tzv “crkve” praktikuju vec vijekovima.
(Fomenko tvrdi, a meni je logicno – 4 vijeka)
I to je sve.

Ja znam da je tebi tesko pojmiti moje shvatanje, ali ako se sjetis Evandjelja i onog Bog=Ljubav onda ce ti vjerovatno biti puno jasnije sta hocu reci.

Starina
Gost
Starina
24 dana prije

Odgovorio sam ti na drugoj temi, tamo ispod Pukijevog komentara

RoPe
Gost
RoPe
25 dana prije

🤣🤣🤣 … od 1970 samo papirnati sheckel!… bas me je dobro nasmijalo

hiber
Gost
hiber
25 dana prije

Koji mudrac. Stvar je jednostavna. Dolar pada kada američke burze rastu. Kada padaju, dolar jača jer se novac iz njih preljeva. Druga karakteristika je petro dolar. Kada cijena nafte raste u petrodolarima, dolar pada. Treće je trgovinska. Jači dolar smanjuje uvoz, a povećava izvoz. Dakle, ne događa se ništa bitno.

Tink
Gost
Tink
23 dana prije

Hiber, valjda je obrnuto, jaci dolar smanjuje izvoz, zato sto cena proizvoda gubi na konkurentnosti.

Makedonac
Gost
Makedonac
25 dana prije

Dolar i USA je bio samo instrument globalizacije.
Rimska imperija je propala zato što su se rudnici srebra iscrpli, ne možeš da trguješistokom, nema love. Ali konceptualna vlast je ostala, cilj je oduvijek bio da ta kasta upravlja ceo svet. Probali su egipatskim metodom i nisu uspeli, probali rimskim metodom, nestane srebra i ne uspeju, slaba im je bila tehno sfera. Nisu imali interneta, googla, FB, informacija se slala konjem ili golubom, kada se imperija raširi, upravljane se pogorša i imperija raspadne.Nije bilo slučajno srednovekovlje, inkvizicija pa onda renesansa i progres. Tih desetak veka su se gradili strukture upravljanja.
Dolarova piramida se sada ruši, ona i nije bila cilj, a metod da završe globalizaciju.Robove možeš da držiš pokorne, kamšikom, batinom, ili kao danas hibridno finansijskom, strahom i ideološkom ropstvu. Idealan sistem, njihova cilj je ideološko i genetičko ropstvo. Stado ovca, krava, svinja. Korisni su i trebaju gospodarima, ali oni rešavaju koko treba stoke, dali sretne kokoške ili po starom po 200 u kavez. Razume se bilo bi lijepo ako moze da se kaste i genetski razdele, za svaki slučaj da se stoka ne osvesti. U principu, do sada kada se rodimo smo ravni, mozak je isti posle toga oni se posvećuju u znanje i usvoje veliki deo potencijala, a mi ne, to su mnogo sitne stvari, ali ih ne znamo, a i se neko postara da ih ne saznamo. Pomislite, zašto kada su faraoni ili rimljani bili tako žestoki prema robovima, su im davali nekoliko puta u godini da piju alkohol, isto i i kod krišćana, tako da ima neko koji je usmeravao civilizaciju, mnogo ot davno.
Dolar se ruši, problem je razvoj tehnosfere, sakralno znanje se razhermetizira, i neko drugi dobije deo tog znanja, recimo Putin, Si… Segregacija truda i znanja je zapadni model, razdeliš znanje na vrlo uskih oblastima, iako si profesor, nobelovac, si glup, vidiš samo mali deo cele slike, ali ipak su milioni i imaju nekakvo nagomilanje znanja, prave čipove, satelite, upravljaju sistem, šarene revolucije, ratove, specijalni rat. Globalistima treba takav kadar, a u isto vreme deo njih progleda istinu i počne da radi protiv njih. Mislim da nemaju više sile da završe globalizaciju, dolar se rusi i dolazi mnogopolarnost.

RoPe
Gost
RoPe
25 dana prije

Ej, svi su niihovi i putin i xi…

mislim
Gost
mislim
25 dana prije

ako je prognoza točna ,onda bi se možda dobro kladiti na kineski juan.

Ringo10
Gost
Ringo10
24 dana prije

JA to slušam cijelog života

Amerika je nakon 2. sv rata uspostavila međunarodni ekonomski poredak u kojem je dolar praktično neuništiv

SAmo veliki svjetski rat i poraz Amerike bi mogli sjebati dolar

A to je znanstvena fantastika

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
30
0
()
x