Rusija nudi Japanu izgradnju mosta između Sahalina i Hokkaida

Sahalin - Most
5 komentara

Rusija šalje poruku Japanu o mogućoj izgradnji mosta koji će povezati otok Sahalin i Hokkaido, a sve u cilju boljeg razvoja turizma i trgovine između dvije zemlje.

Ponuda obuhvata eventualnu konstrukciju mosta na kojoj bi se nalazila željeznička pruga i automobilska cesta s više prometnih traka, od Hokkaida do otoka Sahalina, izjavio je na Istočnom ekonomskom forumu vice premijer Igor Šuvalov.

“Uskoro ćemo započeti s radom kako bismo s naše strane proširili željeznicu do obale Tihog oceana i izgradili most od otoka Sahalina do kopna. To će nam omogućiti da iskoristimo željezničku infrastrukturu i pomognemo Japanu da postane kontinentalna sila”, izjavio je Šuvalov.

Predviđeno je korištenje visokih tehnologija, kako bi se umanjili troškovi realizacije ovog ozbiljnog i perspektivnog projekta.

Početkom kolovoza, vlasti Sahalina su predložile bezvizni režim od tri dana za Ruse koji žele posjetiti Japan. Prema guverneru Sahalina Olegu Kojemiaku, ova mjera bi uveliko pomogla razvijanju turizma i poslovanja između Japana i Rusije.

Sahalin - Hokkaido
Sahalin – Hokkaido

Rusija je već omogućila boravak od tri dana bez vize, svim Japancima koji koriste trajektnu liniju između Korsakova i Wakkanaia.

Na Istočnom ekonomskom forumu Rusija je predstavila 32 investicijska projekta u vrijednosti od 1.250 milijardi rubalja (oko 18 milijardi dolara). Većina projekata je namijenjena ruskim investitorima, međutim Moskva nudi i druge projekta namijenjene strancima.

U pripremi su novi ugovori koji trebaju biti potpisani s već tradicionalnim partnerima Kinom, Južnom Korejom i Japanom.

investicijeIstočni ekonomski forumSahalinTihi ocean
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivanović
6 godine prije

Da bi Amerikanci napravili od Japana velikog i pouzdanog prijatelja, citaj vazala, trebalo im je baciti dvije A-bombe.
Rusi ne pregovaraju s suverenom zemljom nego s Washingtonom u Japanu.
Kad Amerika rece Japanu
– Skocite
Japani sagnu glavu i pitaju
– Koliko visoko.

basso
6 godine prije

Izgleda da Rusija vidi sansu da “preotme” Japan od amerikanaca,kao sto je zadnje vrijeme uradila sa jos nekoliko zemalja.

Brainstorm
6 godine prije

nekih 45 km. prica se vec neku godinu – tunel, most. cini se da se radi o pridobivanju simpatija javnosti.
vazan uvjet je trgovacka razmjena izmedju dviju obala. kad su razmatrali most preko gibraltara naveli su nisku razinu trgovacke razmjene izmedju sj. afrike i europe. desetak puta manja nego uk-eu. sahalin je pustopoljina.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI