Strana ulaganja u Rusiji: rekord je postavljen

Rublja 500
19 komentara

Nazire se poboljšanje u odnosima Rusije i SAD-a, a na što ukazuje investicijski bum u ruskom gospodarstvu.

Ulaganja u ruske obveznice bilježi rekord. Zagrijavanje američko-ruskih odnosa i rast cijena nafte na tržištu, razlozi su povjerenja u rusku ekonomiju,  piše The Financial Times.

Krajem siječnja, priliv stranog kapitala prodajom ruskim obveznica iznosio je 140 milijuna dolara. Od izbora Donalda Trumpa, Rusija je privukla oko od 700 milijuna dolara investicija.

Prema mišljenju ekonomista Bank of America, “sukob” između Rusije i Zapada će vjerojatno stati početkom 2018. godine. Rastuće nezadovoljstvo uvedenim anti-ruskim sankcijama u europskim ekonomskim krugovima i spremnost kompromisima administracije Donalda Trumpa, dva su glavna razloga pozitivnih prognoza.

Sve više malih i srednjih poduzeća stiže u Rusiji u čemu prednjače francuski poduzetnici.

Već prošle godine su zapadni novinari pisali o spremnosti investitora da investiraju u ruske obveznice unatoč nametnutim sankcijama. U rujnu prošle godine, Rusija je izdala drugu tranšu euro-obveznica koje su privukle veliki interes stranih investitora.

Izvori: RT | FT

Bank of Americadržavne obvezniceinvesticijestrana ulaganja
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milan
7 godine prije

Ulaze se u Rusiju puno vise od toga…A sama Rusija isto ulaze..Npr.Ceske firme sa Rusijom prosle godine poptisale ugovor za obnovu zeljeznica u Rusiji za 2,6 milijardi eura..

Koča Popović
7 godine prije

Hrvatsko gospodarstvo gubi prilicno zbog sankcija Rusiji.

čitalac
7 godine prije

Sukob zapada i Rusije će trajati permanentno, a ne do 2018. Uvijek je i trajao, sa manjim ili većim intenzitetom. To je jednostavno geopolitički sukob: Ruska civilizacija je jedina u zadnjih nekoliko stoljea koja je zapadu mogla reći NE. I to je noćna mora atalantista. Sada im je jasno da je ne mogu uništiti ali će zato svim silama pokušavati omesti odn. usporavati njen razvoj.

Michael Collins
7 godine prije

Ispričavam se za OFFTOPIC: Nego, nešto je previše tiho na ovom portalu u svezi i glede Rumunjske. Je li i tu čika Đorđe Sereš ima prste, ili je zbilja Rumunjima pukao film?
Ta njihova aktualna vlast, kao i sve prije nje, mogla se barem pretvarati da se bori protiv kriminala, mita i korupcije, kao ova naša npr., a da radi sve da se zaštite krimosi.
Ako se pod pritiskom prosvjeda zakon morao promijeniti, ljudi znaju da ga se ovi neće SIGURNO pridržavati, pa zato i traže odlazak ove garniture.
A Rumunji su preplavili Europu, kao Poljaci u prošlom desetljeću, čak i više nego emigranti sa Bliskom i Srednjeg istoka.

Laki Topalović
7 godine prije

Usput , na dan inauguracije su potonule burze u “svijetu”, a burza u Moskvi je prvi put u povijesti probila strop od 2 200 bodova. Iače je u najbolje vrijeme jedva dosezala 1 700 – 1800, a 2014. je potonula na 1 200- 1 400. Iako se slabo razumijem u burze i te njihove indekse, ne znam zašto je to prešućeno.

Milan
7 godine prije

Moja bivša firma u kojoj sam radio,ima u njemackoj 45 hypermarketa,ceskoj 15 i to je golding koji u te dvije drzave ima zajedno preko 35 tisuca zaposlenih.Nakon nastanka krize 2008 godine vlasnik firme otvara prvi trgovacky hypermarket u Moskvi sa 198 kasa,preko 45 tisuca parking mejsta.Mjesecni obrat u Moskvi je kao polugodisnji bio u Njemackoj i českoj.Nakon godinu dana do danansjeg dana u Rusiji je otvoreno u velim gradovima preko 11 hypermarketa sa ogromnim povrsinama a uz sve to isti gazda otvara proizvodnju u kojoj sve zajedno sa hypermarketima zaposljava 156 tisuca radnika.Da bi nakon par godina rijesio se hypermarketa u ceksoj,jer sam je izjavio da je biznis u Rusiji..da je ceska premala za njegov obim posla..Znaci,Njemac ulozio ogromna sredstva a ima preko 1465 fyrmi iz Njemacke koji uz sve te tzv.sankcije posluju sa Rusima.Npr,prosle godine gradska uprava Moskve od mercedesa za obnovu svog voznog parka kupila nove mercedese u… Čitaj više »

jale
7 godine prije

Drago mi je zbog Rusije, a gdje smo mi, naivni, što smo se ložili na… mantre o demokratiji i liberalizmu?

Rz Brzotrz
7 godine prije

Normalno, svaki dobar trgovac kupuje kada je najjeftinije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI