“Ako niste sretni, možete otići”: Trump stoji uz svoje objave na Twitteru

Donald Trump
16 komentara

Američki predsjednik Donald Trump pojačao je svoju svađu na Twitteru s četiri Demokratske kongresnice koje, kako on kaže, “mrze Ameriku”. Jednu od njih je čak optužio kako podupire Al-Qaidu i kaže da mogu napustiti zemlju ako to žele.

“Ako niste ovdje sretni, onda možete otići. Što se mene tiče, ako mrzite našu zemlju, ako niste ovdje sretni, možete otići ”, izjavio je Trump u ponedjeljak popodne ispred Bijele kuće, dok je davao izjavu novinarima nakon izložbe Made In America .

On je odbacio insinuacije da su njegovi tweetovi bili rasistički, rekavši da je predsjednica Doma, Nancy Pelosi, dala “vrlo rasističku izjavu” tvrdeći da želi ponovno “učiniti Ameriku bijelom”.

Predsjednikove objave na twitteru široko su shvaćeni kao referenca na “Odred” predstavnica progresivnih klubova, Alexandrie Ocasio-Cortez, Rashide Tlaib, Ilhan Omar i Ayanne Pressley. Od ove četiri, samo je Omar rođena u inozemstvu.

„Vrlo su nesretni, gledam ih, samo se žale.“ dodao je Trump.

Iako nije imenovao imena u izvornoj objavi, Trump je izdvojio dvije kongresnice u ponedjeljak. On se usprotivio Alexandriji Ocasio-Cortez zbog “užasne stvari koju je učinila” tako što je potisnula dogovor između New Yorka i Amazona, tvrtke Jeffa Bezosa, te je tako koštala gradove na desetke tisuća radnih mjesta.

Ali najteže riječi sačuvao je za Ilhanu Omar, koju je optužio za antisemitizam i podršku teroristima Al-Qaide.

“Kad čujem ljude kako govore o tome kako je divna Al Qaeda, kad čujem ljude kako govore o” nekim ljudima “u Svjetskom trgovinskom centru”, rekao je Trump misleći na Omar. “Napustila je Somaliju, a sada je kongresnica koja nikada nije sretna. Govori strašne stvari o Izraelu, mrzi Židove. ”

Predsjednik je odbacio pitanja o tome je li zabrinut da bi se njegove riječi mogle tumačiti kao rasističke, te ukorio jednog od novinara koji je pokušao viknuti pitanje dok je govorio.

“Ako slabi političari žele opremiti svoje vagone s ovih četvero ljudi, mislim da će oni imati vrlo teške izbore. To su ljudi koji mrze našu zemlju. Mrze ju, mislim, sa strašću.”

Njegove primjedbe dočekane su s višestrukim pljeskom predstavnika proizvođača iz svih 50 američkih država, postavljenih u pozadini svojih proizvoda. Trump je također potaknuo tisak da ne postavlja nikakva pitanja o domaćoj proizvodnji, pohvalivši gospodarstvo pod njegovom upravom kao jedno od najboljih ikad.

Američke kongresniceMade in America
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
johnny-reb
4 godine prije

Namjeri se junak na junaka

stella artois
4 godine prije

Niko ih nije zvao ni jedne ni druge a drugo izgleda da trump oprasta dugove pa mozes ici kad ti se navije

Mali Mujo
4 godine prije

E ove rijeci je Trump ocito naucio od Kujaline.

nessy
4 godine prije

Kreni na najnize pobude, najgorih medju nama, i nema greske, pobjeda.

samo tako
4 godine prije

“Odred” predstavnica progresivnih klubova 😆😆
Pelosi jaše na čelu….

Zax
4 godine prije

Zanimljivo, nitko se nije osvrnuo na njegove izjave o ekonomiji kojoj je kao nikad bolje. Boing u banani, GM i FORD masovno zatvaranju pogone pokusavajuci izbjeci bankrot, javni dug je tako eksplodirao da ti treba matematicar da ti objasni cifru, place i dalje stagniraju kao i zadnjih trideset godina. Jedino sto raste je balon na burzi I satorska naselja po velikim gradovima koji postaju prestolnice treceg svijeta. Ali medijima je zanimljiviji njegov navodni rasizam

Z.A.
4 godine prije

Definitivno ovaj covjek je nekulturan,nema stila,daleko od od rijeci da,mu se kaze da je gospodin.U mojoj sredini za nekog ko se ovako ponasa dobije etiketu CARSIJAS.

Sasa
4 godine prije

Iako pomaka u Američkoj vanjskoj politici neće biti, nadam se da će se Cortez kandidirati za Cirkus 2020 ™, ako ništa drugo ugodinja je oku od riđova sa tupeom.

Slavonac
4 godine prije

Ko nije sretan u jednoj zemlji ,neka trazi drugu.Puno nas je i prije pedeset godina otislo,jer nismo bili sretni.Koje tome kriv,presudite sami.Njemci izgubili Rat,a dobili radnike iz zemlje antifasista.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Nije to nista, Cokolinda je to porucila citavome svome narodu! “Nek ide kome se nesvida” i eto ode skoro pa svaki deseti iz zemlje..Ostadose, uhljebi, paraziti, djeca, stari i nemocni te malobrojni sretnici kao i neki koji uopce ne kuze sto ih ceka…Tako nam i treba, bolje nezasluzujemo, a pogotovo ne Ameri.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI