Američka baza izbrisala račun zbog neugodnih seksualno eksplicitnih poruka

Djevojska Twitter
2 komentara

Fort Bragg, velika američka vojna baza u Sjevernoj Karolini, izbrisala je svoj zvanični Twitter nalog nakon što je prvo tvrdila da je hakovan kako bi objasnila niz neugodnih seksualno eksplicitnih poruka.

Poruke “nisu djelo naših administratora”, izjavili su u bazi u sada izbrisanom tvitu u srijedu popodne. „Naš nalog je hakovan. Izvinjavamo se našim pratiocima.“

Čitav nalog je nestao ubrzo nakon toga.

Čini se da niko na Twitteru nije prihvatio izgovor za „hakovanje“. Novinarka Sophia Narwitz špekulisala je da je mnogo vjerovatnije da je menadžer društvenih mreža u Braggu zaboravio da se odjavi iz baze i uđe u svoj (definitivno svoj lični nalog) prije potrage za e-djevojkom.

Odbrana „Bio sam hakovan“ nije vjerovatna za Steve Scullya iz C-SPAN-a, zlosretnog moderatora otkazane predsjedničke debate. Suspendovan je prošle sedmice, nakon što je priznao da je lažno tvrdio da je hakovan kako bi se izvukao iz kritičkih tvitova o predsjedniku Donaldu Trumpu.

Greška i prekomjerna reakcija na sramotu pružili su beskrajan materijal za Twitter komediju, od gifa do memova.

Sramota Fort Bragga nije čak ni prva ove sedmice kada neko upada u nevolje na mreži zbog svog seksualnog nagona. Komentator CNN-a i pisac iz New Yorkera, Jeffery Toobin, upravo je suspendovan zbog uživanja u nekom dodatnom zadovoljstvu, tako reći, tokom nedavnog poslovnog Zoom poziva.

Međutim, objekat od 250 kvadratnih milja (650 kvadratnih kilometara) na nešto je drugačijem nivou, jer, između ostalog, služi kao sjedište Komande za specijalne operacije američke vojske (USASOC), Komande oružanih snaga i Komande rezerve vojske. Takođe je dom jedne vojne obavještajne i dvije brigade za psihološke operacije.

Od srijede uveče, račun @FtBraggNC sada prikazuje status „Pristupio oktobra 2020“, prazan avatar i nula pratioca. Prate samo jedan nalog, proizvođača podcasta pod nazivom „Dr. Strategy “, gdje su istakli njihovu nevolju ranije tokom dana.

Američke specijalne operacijeFort Bragg
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Na što je spala Američka vojska kad elitna vojna baza postane poznata po slanju neumjesnih poruka?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI