Američka koalicija “obara rekorde ” – U borbi protiv ISIL-a u ožujku ubila 1216 civila

Civilne žrtve rata u Iraku i Siriji
8 komentara

Takozvana međunarodna koalicija za borbu protiv terorizma i ” Islamske države” koju predvode Sjedinjene Države je samo u ožujku u Iraku i Siriji ubila 1216 civila. Riječ je o evidentiranim i dokazani slučajevima, što znači da bi ova crna statistika mogla biti i gora.

No, čak i s ovim brojem, to je najveći broj ubijenih civila u jednom mjesecu od kada je koalicija prije skoro tri godine pokrenula kampanju.

Procjena je objavljena u izvješću organizacije Airwars, koja prati rad koalicije u borbi protiv terorista takozvane “Islamske države “.

Opširno izvješće razmatra broj poginulih od strane američke koalicije koji se kreće u rasponu od 477 do 1216 ljudi, te govori o šokantnom porastu broja nevinih žrtava u odnosu na veljaču, kada je potvrđeno 110 smrtnih slučajeva među civilnim stanovništvom.

Također se navodi da je američka koalicija samo 17. ožujka ubila najmanje 200 civila u napadima na Al-Jadidu, u zapadnom dijelu grada Mosula, na sjeveru Iraka.

Izvješće o civilnim žrtvama međunarodne koalicije u Iraku i Siriji za ožujak 2017. Airwars.org

Američka koalicijacivilne žrtve
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bata
7 godine prije

šta ćeš,zbog toga su i tu,to im posao

Osoba C
7 godine prije

Nastave li ih ovako oslobađati, na kraju nitko živ neće dočekati oslobođenje.

Majkl Đordan
7 godine prije

Kako ne razumijete, umiranje od svetih američkih bombi i raketa je ultimativna uživancija. Nisu to zle ruske ili sirijske bombe koje masakriraju civile.

Tadmur
7 godine prije

Laž.Mala Bana i njena mama sa svoga prozora vide samo ruske avione.Ako one i ona riđobrada nakaza Bilal Abdel Karim nisu javili ,nije se ni dogodilo.

Brane
7 godine prije

Nadajmo se da Ivanka nije vidjela svu tu pobijenu djecu,srce bi joj se slomilo. A I naljutila bi se na tatu žestoko.

neutralni
7 godine prije

Sto je tu čudno,mafija ostaje mafija,njima su bitne pare a obični ljudi samo brojevi ,ništa drugo.Kažu ima Boga.Da ima Boga valjda bi te mafijaše već jednom rijesio,nažalost mafija dalje radi po svome..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI