Američka vlada traži od federalnog suda da odbaci tužbu Huaweia

Huawei tuži Vladu SAD-a
5 komentara

Sjedinjene Države su uzvratile udarac kineskom telekomunikacijskom gigantu Huawei, tražeći od saveznog suca u Teksasu da odbaci tužbu tvrtke protiv američke vlade zbog zabrana njihovih proizvoda.

Huawei je podnio tužbu u ožujku, tvrdeći kako je zakon koji ograničava njihov posao u Americi neustavan.

Najveći svjetski proizvođač telekomunikacijske opreme, te jedna od vodećih marki pametnih telefona, postali su žrtva uznemirujućeg američko-kineskog trgovinskog rata. Tvrtka se nalazi na crnoj listi, koju je izdala Trumpova administracija, nakon što je optužena da su špijunirali za Peking. Huawei odlučno opovrgava tu tvrdnju. Google, čiji se operativni sustav (OS) Android koristi u mnogim telefonima tvrtke Huawei, bio je među američkim tehnološkim tvrtkama kojima je zabranjeno poslovanje s Huawei-om.

Nakon sastanka s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom na Summitu G20 u Japanu, američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako američke tvrtke mogu prodati svoju opremu Huaweiju, sve dok transakcije ne predstavljaju veliki problem koji dovodi u pitanje nacionalnu sigurnost.

Ovaj tjedan, Washington je rekao da su zahtjevi za licence američkih tvrtki koje žele uvesti proizvode u Huawei pregledavaju “pod najvišim nadzorom nacionalne sigurnosti” jer je tvrtka još uvijek na crnoj listi.

Prema američkoj administraciji, najviši predstavnici dviju zemalja planiraju nastaviti razgovore sljedećeg tjedna.

HuaweiTrgovinski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
4 godine prije

Huawei, pusti ti amerokenjsko tržište, jeste vidili što se desilo Monsantu ?

Nakon što ga je kupio Bayer, sve tužbe protiv Monsanta “prolaze bez problema”. Ali, prije kupovine, dok je to još bila amerokenjska tvrtka, nijedna tužba nije prošla.

Njihov sud ti je “domoljuban”.

Drž se ti Huawei ostatka svijeta. 😉

P***!

epofvunbierfvifraqfraqefraqef
4 godine prije

Ako nije kabalaspin u Huawei mobitelima ima negdje 6% kineskih dijelova, ostalo je iz Japana, porobljene Koreje itd…………dok god ne budu imali svoje SVE ovi će ih ucjenjivati samo tako………..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI