Američko ratno zrakoplovstvo podijelilo je 1,2 milijuna dolara kroz potpore za istraživanje pod nazivom ”Znanost o kvantnim informacijama”

Znanost o kvantnim informacijama
5 komentara

Futuristički zvučne kvantne tehnologije izazvale su čuđenje kod američkih zakonodavaca, ali zagovornici Pentagona tvrde da će istraživanje osnovnih tehnologija poput kvantnih satova i senzora donijeti velike dugoročne koristi.

Američki laboratorij za istraživanje zrakoplovstva (AFRL) objavio je u ponedjeljak da je njegov Ured za znanstvena istraživanja dodijelio 17 potpora od otprilike 75.000 američkih dolara za potporu istraživanju “kvantne informacijske znanosti” u institucijama širom svijeta. Jednogodišnje potpore uslijedile su nakon trodnevnog virtualnog događaja u rujnu koji je primio tri tuceta prijava.

Prije događaja, zamjenik ravnatelja Uprave za informiranje dr. Michael Hayduk, koji nadgleda kvantna istraživanja na AFRL-u, rekao je da su zračne snage “predane izgradnji kvantnog saveza informacijskih znanosti glavnih istražitelja širom akademske zajednice, industrije i vlada da ubrza napredak na ovom polju u nastajanju.”

Internetska stranica AFRL objašnjava da kvantna informacijska znanost “primjenjuje najbolje razumijevanje subatomskog svijeta – kvantnu teoriju – kako bi generirala nova znanja i tehnologije.” Drugim riječima, istraživači imaju za cilj primijeniti neka jedinstvena svojstva subatomskih čestica, poput kvantnog zapletanja i superpozicije, za prikupljanje i obradu informacija u potporu američkim vojnim ciljevima.

Prema C4ISRNET-u, pobjedničke prijave uključivale su primjenu kvantnih tehnologija na senzore za navigaciju u situacijama poricanja GPS-a, optički atomski sat i kvantna računalna rješenja.

S tolikim opsegom funkcionalnosti na svakodnevnoj razini koju koristi američka vojska, koji teče kroz njezinu ogromnu mrežu komunikacijskih i obavještajnih satelita, Pentagon je tražio načine kako osigurati svoju sposobnost daljnjeg funkcioniranja ako ta imovina bude napadnuta. Prividni strah od napada neprijateljskih satelita ili zemaljskog protu-satelitskog oružja potaknuo je stvaranje Američkih svemirskih snaga (USSF). Također dio Odjela zrakoplovstva, USSF je predvodio razvoj tehnologije protiv ometanja, kao i mogućnosti ometanja kroz uvredljiv sadržaj.

C4ISRNETUSAF
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Pa nije se ovaj Hajduk pokazao, samo po 300.000 za svaki projekat za koji bi mu amreicka industrija uzela milijarde. Bas su jeftini matematicari.

Sirius
3 godine prije

Koliko su najavljivali kvantna racunala vec smo ih svi trebali imati odavno.

Venator
3 godine prije

Na Fejsu više nećeš biti “blokiran” nego “kvantno blokiran” čim napišeš prvo slovo rečenice koja nije u interesu Američke propagande o “iznimnosti nacije” (čitaj “neofašizmu”).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI