Turci ogorčeni zbog američkog uplitanja i zračnih udara na Idlib

Boeing F/A-18E/F Super Hornet
24 komentara

Protekli tjedan se američka vojska hvalila kako je provela udare po položajima sirijske Al-Qaide u Idlibu, što je novost na sirijskom bojištu.

No, ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji je rekao da su Sjedinjene Države pokrenule zračni napad u Idlibu bez da su obavjestile Rusiju i Tursku. Takve američke akcije su zbunjujuće, obzirom na redovne optužbe Washingtona protiv Rusije i Sirije za neselektivno korištenje zrakoplova u Idlibu. Reakcija turskih čitatelja gotovo je nedvosmisleno negativna.

Sjedinjene Države prekršile su “režim primirja” kojeg su sirijske vladine snage na inicijativu Rusije i Turske jednostrano najavile u Idlibu u šest ujutro 31. kolovoza.

Prema izjavi ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji se naglašava da sirijska i ruska avijacija u potpunosti poštuju primirje, a Sjedinjene Države su 1. rujna u 15:00 sati pogodile Maarat-Misrin i Kafer-Khayu u zoni de-eskalacije sukoba u Idlibu, bez obavještenja Moskve i Ankare.

“SAD su prekršile sve sporazume”, naglasio je centar i dodao da su SAD ovim napadom prekršile sve prethodne sporazume.

“Sirija održava prekid neprijateljstava kako bi se pronašlo mirno rješenje”, dodaje ruska strana.

Američka strana rekla je da su meta napada bili objekti Al-Qaide, podsjetio je centar.

“Sjedinjene Države su svojim djelima u brojnim smjerovima ugrozile kontinuirano održavanje prekida vatre u zoni de-eskalacije Idliba. Takve akcije SAD-a zbunjujuće su, obzirom na redovne optužbe Washingtona protiv Rusije i Sirije za neselektivnu upotrebu zrakoplovstva u Idlibu. Unatoč napadima oružanih skupina zbog američkog bombardiranja, sirijska vojska poštuje prekid neprijateljstava u zoni de-eskalacije kako bi se što prije moglo pronaći mirno rješenje”, stoji u službenom priopćenju ruskog centra sa sjedištem u bazi Hmeymum u Latakiji.

Kao dio prekida vatre, koji je na snagu stupio u subotu 31. kolovoza, sirijska vojska je prestala s operacijama u zoni de-eskalacije Idlib.

Komentari turskih čitatelja:

Ali: Vrijeme je za protjerivanje Sjedinjenih Država iz Sirije i čišćenje terorista.

Işin Aslı: Ali ne samo iz Sirije. Ovo je hobotnica i gdje god je pružila svoje pipke, treba ih odsjeći.

Sinirli: I mi ćemo udariti bez obavještavanja Amerike …

Öz: SAD, maknite se s Bliskog istoka, izađite van…

44Abdullah44: SAD su najveći gangster. Država vampira, krvopija, jato hijena.

Ali: Tako se otvara koridor. Koji koridor? Koridor za izvoz nafte.

Bayrampaşalı: Sada se postavlja sljedeće pitanje: budući da Sjedinjene Države nisu obavijestile Rusiju i napale su teroriste u Idlibu, zašto Rusija nije napala korumpirane pse Kurdistanske radničke partije (PKK) i Narodnih snaga samoodbrane (YPG) u Manbiju ili Kobaniju ?

Egeliden: Bayrampaşalı, Sjedinjene Države i Rusija očito su se složile … Na kraju je i Rusija kršćanska zemlja … Umiranje muslimana, propadanje muslimanskih zemalja za njih ništa ne znači.

Adanalı: Neka SAD gore u vatri koju su sami zapalili.

Bekir Cizmeci: U takvim slučajevima, nema li se pravo na odgovarajući odgovor? Ne nužno u Idlibu.

Nezih: Napravimo svoj posao, slijedeći sporazum, kao u Afrinu. Nema drugog načina.

Fatih: SAD su najveći terorista na svijetu.

Karadenizli: Neka turski i ruski avioni odmah isto gađaju YPG / PKK.

Idam Gelmeli: Ovo je igra Izraela i SAD-a. Samo muslimani pate. Riješimo sve u našoj zemlji, prvo ćemo zatvoriti Incirlik, konačno ćemo Aya-Sofiju učiniti džamijom, a nastavit ćemo surađivati ​​s Rusijom i kupovati rusko oružje.

Mehmet: Ako me pitaju: “Tko je najveća budala na svijetu?”, reći ću: “Čovjek koji vjeruje u riječ SAD-a.”

Vatandaş: Svi pokušavaju vrtiti Tursku oko prsta i zarobiti nas. Ne treba vjerovati ni Sjedinjenim Državama, ni Rusiji, ni Iranu. Assad ne može živjeti bez podrške Rusije i Irana.

Çiçek: Uvijek kažem da se SAD-u ne može vjerovati.

Haber

 

Al-Qaidarat u SirijiUSAF
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
U prolazu
4 godine prije

Mora se pokazati tko je glavni šerif, pogotovo ako ga se ignorira i ne pita.

Zadranin
4 godine prije

amerokenjci=najveća gamad na svijetu.

I đubrad.

I svi oni, koji ih pravdaju, i podržavaju.. jadni ste i bijedni.

Gamad..

P***!

CPGS
4 godine prije

Evo, opet Amerikanci isporucuju oruzje Al Qaedi… zracnom postom.

I opet ne valja.

Nego, kako oni uopce smiju letjeti u zoni zabranjenog leta koju su uveli Rusi? Od Idliba do Latakije par desetina kilometara… gdje je S-400? Jel’ to razlog da ovo malo zulja?

benty20
4 godine prije

Valja uništit dokaze o podršci “Al-Qaidi”…

samo tako
4 godine prije

Dnevnu normu valja ispuniti, dugogodišnja je to tradicija

Sparkling
4 godine prije

Zbrojite 2+2, ne budite naivni. Koliko je ruska glavna baza u Siriji udaljena od mjesta događaja? Pa zar zaista mislite da Rusi nisu bili obavješteni o preletu am. aviona i namjeri? Pratili su ih cijelo vrijeme i da su imali namjeru digli bi dva Su-35 i priča završena, ovako čemo saznat istinu kad se otvore arhivi.
LP

Suze Roni
4 godine prije

Ameri unistavaju svoje vehabijske partnere, koji bi mogli biti nepozeljni svjedoci.

Z.A.
4 godine prije

Ova izjava od ruskog centra za pomirenje je jednostavno opravdavanje za nedjelovanje protiv uljeza na sirijsko nebo pod ruskom i sirijskom kontrolom.Izjava je vise nego smijesna da su amerikanci izvrsili zracni napad na Idlib a da nikog nisu obavjestili. Po ovoj izjavi ispada da Rusi i Sirijci ne posjeduju radare za otkrivanje stranih letjelica u zoni pod njihovom odgovornosti, ili su u napadu koristeni nevidljivi avioni pa nisu ni registrovani, a onda bi to bila bruka za Rusiju.Znaci da ovo nije istina.Nemoguce je da Rusi nisu znali da ce se ovaj napad desiti. Samo je pitanje sto su Rusi dozvolili da dodje do ovog napada.Vjerojatno se napad desio da americki puleni budu upozoreni od gazde da se moraju drzati dogovorenog(a cega dogoveronog to neznam) jer u slucaju opstrukcije naznaceno im je ovim napadom sta se moze u buducnosti desiti ko se nebude pridrzavo dogovorenog.

Jole
4 godine prije

Budući da Rusi pojačavaju i nadograđuju kapacitete zračne baze Hmeimim i pomorske baze Tartus,to meni govori da se može očekivati jače kreševo u mjesecima ispred nas.Naravno,ne pojačavaju Rusi baze radi Turaka,nego radi SAD,Izraela itd.

Saddam
4 godine prije

E sad stvarno ispada da Siriju može nadlijetati i bombardirati tko god ima s čim – razlika je jedino u distanci, neki to obave raketama, netko bombardira iz manje ili veće visine, neki samo obavljaju panoramske letove (kao turski F-16 nad Khan Shaykhunom), o dronovima da i ne govorim… Sumnjam da Rusi ovo ne vide i ne znaju, ali mi njihova pasivnost u pogledu PZO zaštite pomalo neobična.

Max
4 godine prije

Ovo meni izgleda dogovoreno.

efvrowenrgvnernviqewrnfvwerfvwer
4 godine prije

Kurdska država je stvorena u Siriji kao i u Iraku za račun varanskih interesa, tome pripomažu i ciokauboji i ostali varanski vazali………kurdi mogu nahebati samo ako tako odluče varani sa stvorom na čelu………….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI