Novi šef USAF-a sugeriše da bi se mogući „budući rat“ mogao voditi „nedaleko“ od američkih obala

USAF
22 komentara

Ratno Vazduhoplovstvo Sjedinjenih Država (USAF) biti će prinuđeno da pronađe rješenja za nove izazove u uslovima ograničenog budžeta, istovremeno ispunjavajući ciljeve povećanja broja operativnih eskadrila u narednim godinama.

Dolazeći šef osoblja USAF, Charles Brown Jr., izjavio je da će sljedeći mogući “budući rat” u koji će SAD biti uključene izgledati sasvim drugačije od mnogih ratova koje je Washington vodio u posljednjih 20 godina. Budući oružani sukob protiv bliskog protivnika, vjerovatno Rusije ili Kine, “ne bi ostao daleko od naših obala” i više bi bio “sličan dobu Drugog svjetskog rata”, tvrdi Brown u svom programskom radu za ovu vojnu granu.

Da bi se pripremilo za sukob, vazduhoplovstvo bi se moralo oprostiti od nekih svojih starih strategija i opreme, kao i starijih programa, kako bi prihvatilo relevantnu tehnologiju i strategije, zaključio je on. Ovo je za ovu granu sve važnije, s obzirom na to da će njen budžet vjerovatno biti ograničen u odnosu na prethodne godine.

“Vjerovatno će za buduće budžetske pritiske biti potrebne najteže odluke o strukturi snaga u generacijama. Ne možemo izbjeći te odluke. Prethodne odluke ne daju rezultate koji su nam danas potrebni zbog brzo promjenjivih elemenata takmičenja sa Kinom i Rusijom“, tvrdi Brown.

Za razliku od prethodne administracije, američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija neprestano sugerišu da su Rusija i Kina najvjerovatniji „bliski protivnici“ s kojima bi se Amerika mogla suočiti u budućem oružanom sukobu, iako nijedna nacija ne pokazuje bilo kakav oblik vojne ili teritorijalne agresije na SAD. Promjena položaja praćena je odlukom Washingtona da podstakne ulaganja u razvoj novog nuklearnog oružja i u modernizaciju postojeće nuklearne tehnologije. Trumpova Bijela kuća takođe je 2019. godine odlučila da se odrekne ključnog sporazuma sa Rusijom iz sovjetske ere, kojim je zabranjen razvoj i proizvodnja balističkih projektila kratkog i srednjeg dometa, pod izgovorom navodnih kršenja sa ruske strane, najavljujući stvaranje novih nuklearnih raketa ubrzo nakon toga.

americko vazduhoplovstvoUSAF
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

Ocekujem za jedno 3 dana i info kako se ova Simjanova (il kako se vec preziva) pelcovala dobrovoljno

Borik
3 godine prije

Sto vam to znaci USRAF?

abopl
3 godine prije

 Kada je riječ o američkim interesima koji se temelje na očuvanju svjetskog poretka iz kojeg Washington crpi resurse za svoj prosperitet, unutarnja proturječja ostaju po strani. 

Bez obzira na to tko će biti na čelu Amerike nakon rezultata predstojećih izbora, bit će naivno očekivati ​​promjenu u njezinoj vanjskoj politici.

 I još ćemo uvijek čuti mnoge neugodne riječi s brda Kapitola i iz Bijele kuće o Kini i o Rusiji.

Borik
3 godine prije

SAD još uvijek ima dovoljno snage i resursa za borbu na dva fronta – i s Rusijom i s Kinom

Max
3 godine prije

Mislim da nijh najviše boli to što nemaju novca. A Kina i Rusije imaju mnogo sofisticiranije (hipersonično oružje) ostatak generalove je zbrkan pa mi nije jasna promjena generacija i ostalo.

Max
3 godine prije

Ah Htio je reći da zrakoplovstvo SAD a ne bi bilo nranjivo nego da bi imalo gubitke kao u 2 svjetskom ratu što je bilo i u tekstu od neki dan. Što je s obzirom na operativnu snagu Ruskog i Kineskog ratnog zrakoplovstva i Ratne Mornarice i broja aviona i protuzračnih prijektila i njihovu ubojitost realna mogućnost. Naime USAF se proslavio tukavši slabije zemlje Irak SRJ Libiju Afganistan i slično. To u sukobu s Rusima i Kinezima ne bi bio slučaj.

jamai
3 godine prije

14 September

14. rujna 2020.

Zaharova iz ruskog ministarstva je izjavila:
Rezultati testova Navaljnog su uvjet su za pokretanje kaznenog slučaja od strane Rusije.
Do dana današnjeg Rusija nije dobila još ništa od njemačke vlade
Jesu Nijemci bezobrazni, jako bezobrazni i pokvareni.

Mölltaler
3 godine prije

Korona farsa je pokazala da ionako svi imaju istog gazdu. E sad ako im taj gazda kaže da ratuju onda će ratovati, a zaluđena stoka sitnog zuba će ginuti kao i uvijek do sada.

AntiNATO
3 godine prije

Bude li rata, svakako če se ratovati i na tlu USA. To Amerikanci dobro znaju. U tom slučaju, njihova cionistička tvorevina razpada se kao kula od karata i pretvara se građanski rat protiv korumpiranih elita i korpo-mafije.

AntiNATO
3 godine prije

A EU je američka jeftina kurvetina, koja če najgore proči.

patriot
3 godine prije

ne u blizini nego u americi ako bog da pa da počmemo disat punim plućima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI