Andrew Cuomo podnio je ostavku zbog seksualnog uznemiravanja, čime je otvoren prolaz novoj guvernerki New Yorka Kathy Hochul

Andrew Cuomo
16 komentara

Cuomo odlazi sa svog mjesta nakon što je državna istraga ovog mjeseca pokazala da je seksualno uznemiravao 13 žena. Bivši guverner opovrgnuo je optužbe, ali je priznao da su se zbog njegovog ponašanja neki ljudi mogli osjećati neugodno.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo podnio je ostavku, nakon što je država pokrenula istragu o optužbama za seksualno uznemiravanje koje su podignute protiv njega ranije ove godine.

Cuomo (63) je najavio svoj odlazak tijekom televizijskih javnih istupa.

Nijekao je namjerno iskazivanje bilo kakvog nepoštovanja prema ženama. Međutim, rekao je kako se neće boriti protiv “politički motiviranog” napada na njega.

“Najbolji način na koji mogu pomoći sada je ako odstupim i pustim vladu da se vrati vladi”, rekao je Cuomo.

Potpredsjednica Kathy Hochul zamijenit će Cuoma i postat će prva žena guvernerka New Yorka.

Početkom 2021. Cuomo se suočio s optužbama da je upućivao nepristojne komentare prema određenom broju žena ili ih neprimjereno dirao, uključujući i članice svog osoblja. Prošli tjedan odlazeći guverner ponovno se suočio s optužbama za seksualno uznemiravanje, nakon što je ured državnog odvjetništva u New Yorku objavio da je guverner dao neprikladne komentare prema najmanje 11 sadašnjih i bivših zaposlenica. Dana 09. kolovoza, dvije su žene istupile s optužbama za uznemiravanje protiv Cuoma.

Prva guvernerka New Yorka

Potpredsjednica Kathy Hochul 62-godišnja je pripadnica Demokrata i bivša članica Kongresa s područja Buffala.

Ona će za 14 dana, nakon što Cuomova ostavka stupi na snagu, postati 57. guvernerka New Yorka. Hochul je na Twitteru reagirala na Cuomovu ostavku.

Ranije ovog mjeseca, Hochul se na Twitteru pridružila zboru političara koji osuđuju Cuoma zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Andrew CuomoKathy Hochulnew york
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Cijeli ova hajka na njega i,posljedicno,ostavka je samo dimna zavjesa za puno ozbiljnije stvari koje je ovaj zlocinac napravio i koje se zeli pomesti pod tepih.hvala.

Čudan lik
2 godine prije

Ovaj članak je priča za malu djecu.
Da se razumijemo, Cuomo je smrad teške kategorije.
Bliski Epstein-ov prijatelj, korona diktator, ubojica staraca, uništavatelj New York-a,… odstupio zbog “seksualnog uznemiravanja” žena koje su preko kreveta i došle do nekih funkcija???

Max
2 godine prije

Koliko luđaka u politici

Ledeno Dopa
2 godine prije

Ovo je igrokaz u New Yorku
kao sto je igrokaz u Teksasu o hapsenju politicara Demokrata.
Rezhim i dalje hebe sve sirom svijeta a ovo je njihov interni cirkus koji nema veze s nama

Stara kuka
2 godine prije

Smrad Cuomo je počinio dvije greške. Previše se eksponirao u provođenju korona terora (iako nije bio ni izbliza najgori u tome) i najavio je svoju moguću kandidaturu za predsjedničke izbore 2024 čime bi ugrozio već predodređenu Kamalu Harris. I zato je morao otići. Zanimljivo je međutim da se sve više pojavljuje isti obrazac za provođenje feminizacije visokih dužnosničkih funkcija. Najprije imate iskusnog pa čak i karizmatičnog muškog dužnosnika, koji bez izuzetka za svog zamjenika odnoso zamenicu mora izabrati ženu uglavnom isključivo na temelju “rodne ravnopravnosti” a ne nekakve njene sposobnosti ili kvalifikacija. Onda taj dužnosnik bude u pogodnom trenutku optužen za “seksualno zloistavljanje”. i odmah se nađe kohorta “žrtvi” koje se dosjete da su se prije petnaest godina poseksale s njim ili mu dopustile da ih malo pošlata po gu-zici što im je onda bilo korisno za karijeru, ali sada to smatraju “trumatičnim iskustvom” i “zahtjevaju pravdu” za sebe i… Čitaj više »

tedi
2 godine prije

Kazem vam ja zene ,biti ce vam jako tesko. Muzeva nece biti na vidiku,sve ce te biti dijevojke babe.Samo zato sto vas muski nece smijeti ni pogledati.
Ah sam pao sam se ubio.
UBIJATI CETE SE ZBOG LJUBAVI KADA VAM SE NEKI MUSKI SVIDI,JER LJUBAV I ZALJUBLJENOST JE PRIRODNA POJAVA MEDJU POLOVIMA.

New York
2 godine prije

Ova ce biti jos fora od njega.

New York
2 godine prije

Zivim u New Yorku i vidim Kako se mijenja iz dana u dan. Grad ne liči na New York šta je bio pred 2 godine. Užas. Kriminal raste, beskućnici svugdje….USA je doslovno divlji zapad

New York
2 godine prije

Ova ce biti jos gora od njega

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI