”Antifa će biti uzbuđena kada ovo čuje”! Portlandska policija zamolila prosvjednike neka ne započinju paliti zbog izvanredne situacije u vezi s požarom koja postoji širom države

Portland protesti pozar
3 komentara

Za vrijeme požara u državi Oregon, guvernerka Kate Brown proglasila je izvanrednu situaciju i rizik od požara, policija u Portlandu zatražila je od demonstranata Antife i  aktivista ”Crni životi vrijede” suzdržavanje od uzrokovanja požara i paljenja za vrijeme vandalizama i demonstracija koje se odvijaju noću.

Požari u državi zahvatili su najmanje dva grada, zacrvenili nebo, uzrokovali pad pepela poput kiše i ispunili zrak gustim, jetkim dimom.

“Ovo se pokazalo kao nezapamćen i značajan požarni događaj za našu državu”, rekla je Brown u utorak.

Usprkos prijetnjama od širenja požara, noćni prosvjedi i vandalizam u Portlandu nastavili su se preko noći; zabilježeni su novi sukobi prosvjednika i policije, što je rezultiralo s nekoliko uhićenja. Policija je uputila poziv prosvjednicima da se suzdrže od paljenja vatri po gradu.

 

Neki su lukavo primijetili da će Antifa biti ”oduševljena kada ovo čuje”, ovakve molbe od policije, dok su drugi predložili prosvjednicima iz ”Crni životi vrijede” neka se dragovoljno jave za rad na sprječavanju požara s kojima se država bori.

Usred široko rasprostranjenih vapaja za ukidanjem redarstvenih snaga, zabilježeno je da je policijski ured Portlanda u lipnju i srpnju potrošio 6,9 milijuna dolara na prekovremeni rad, kako bi pomogao u suzbijanju protu-policijskih, brutalnih prosvjeda, koji su započeli krajem svibnja, nakon smrti Georgea Floyda.

U međuvremenu, oko 1.400 zatvorenika iz tri državna zatvora, Mill Creek, Santiam i Oregon State Correctional, evakuirano je kako bi ih se spasilo od potencijalnih požara te su premješteni u kaznionicu Oregona u Salemu.

U blizini Portlanda, požari su gorjeli u okruzima Washington i Clackamas, proširivši se na Mount Hood. Tisuće pripadnika vatrogasaca i mjera snaga sigurnosti raspoređeni su i pripravni za evakuaciju građana.

Po prvi puta u svojoj povijesti, Portland General Electric bio je prisiljen isključiti struju na nekoliko područja radi javne sigurnosti.

Procjenjuje se da je zbog požara Santiam, koji se prije zvao Beachie Creek i požara Lionshead izgorjelo najmanje 200.000 hektara šume.

AntifaBlack Lives MatterPortlandprotestiSAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iaubfviusfbsfdsufvni
3 godine prije

Pa već su zapalili Amazon i Kaliforniju, a prošle godine izgorila Australija, Amazon i Sibira površine Portugala, oni koji žele uništiti drveće i biljni životinjski svijet na planetu. Reao je Butar kako zna tipa koji je bio u uscioarmi sa njim i da mu je priznao da on ide sa ekipom i pali požare po kaubojlendu.

3 godine prije zadnji put uredio iaubfviusfbsfdsufvni
Dokurčilomi
3 godine prije

Neka im preporuče, možda prestanu.

Max
3 godine prije

To je kao da molite lisice da čuvaju kokošinjac.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI