Antifa ili Black Block napali u subotu povrijeđenog Jérôme Rodriguesa

Jerome Rodrigues
18 komentara

Nedavno ranjeni žuti prsluk Jérôme Rodrigues napadnut je od strane Antifa Paris. Žuti prsluci su bili primorani hitno evakuirati Jérôma Rodriguesa, kako ne bi došlo do većeg incidenta, na 12. prosvjedima 2. veljače 2019 godine.

Već se odavno zna da su ove dvije opskurne grupe Antifa i Black Block vjerojatno jedna, od sustava kontrolirana i usmjeravana, ekipa. Prosvjedi Žutih prsluka to jasno pokazuju, ne samo snimkama, nego i analizom profila članova Antifa ili Black Block. Policija je objavila podatke o profilu uhićenih osoba. Gotovo sve uhićene osobe pripadaju pariškoj buržoaziji, a koje se navodno bore protiv kapitalizma, međutim u isto vrijeme glasaju za Emmanuella Macrona. Alternativni mediji su primijetili da pripadnici ove jedne zajedničke grupe nisu pravili probleme na pro-Macronovim prosvjedima Crvenih marama, jer se radi o njihovim roditeljima, bakama i djedovima. Više od 30% ovih skupina su žene, čime argumenti da se radi o agresivnim muškarcima željni razbijanja više ne stoje.

Napad Antifa Paris na nedavno povrijeđenog Jérôme Rodriguesa

Alternativni mediji primjećuju infiltriranje sindikalista i političkih stranka koje žele glavni zahtjev Žutih prsluka o referendumu (RIC) preotvoriti u sukob između radnika i malih poslodavaca. Sindikalisti i NPA (Nova Partija Antikapitalista) otvoreno traže blokiranje poduzeća i ponavljaju staru priču o povećaju plaća i otvaranju granica za sve izbjeglice, bez da se raspravlja o uzroku niskih plaća. Bez obzira na to što kod Žutih prsluka nema vertikalnog odlučivanja, sve istaknute osobe koje nisu prihvatile participirati u političkoj stranci pritajenih oportunista Ingrid Levavasseur i Hayka Shahinyana postaju meta policije, Antifa i Black Blocka. U samo sedam dana, ozbiljno su povrijeđena dva istaknuta člana Žutih prsluka,  a nekoliko ih je uhićeno.

Veza policije i grupe Antifa Paris

Već početkom 2018. godine, veza između grupe Antifa i policije je bila očita. Alternativni novinar Vincent Lapierre, čije kvalitetne reportaže prenosimo, je u ožujku 2018. pokušao realizirati reportažu s prosvjeda sindikalista francuskih željezničara. U jednom momentu se našao među članovima Antifa Paris grupe koja ga je prepoznala i krenula s napadima s riječima “goni se prljavi fašistu“. U jednom trenutku vidimo policajce u civilu koji se obraćaju članovima grupe Antifa s osobnim imenima. Očito se vrlo dobro poznaju, na što ih upozorava novinar Vincent Lapierre s pitanjem: “Kako znate ime osobe s kojom razgovarate? Stanite malo. Vi ste policajac.”

Umjesto da osiguraju sigurnost novinaru, policajci s članovima grupe Antifa protjeruju novinara s lica mjesta. Mučnu situaciju cijelo vrijeme snima kamerman, da bi na kraju policija novinara bacila na zemlju. Novinar Vincent Lapierre je završio u bolnici s 15 dana bolovanja.

Zadnji i ultimativni pokušaj da se uništi kredibilitet Žutih prsluka je proglasiti ih antisemitima i rasistima. Neki članovi stranke Jean-Luc Mélenchona s grupom Antifa sve se češće infiltriraju među Žute prsluke i pokušavaju ih optužiti za antisemitizam i rasisam. Penju se na bine i pokušavaju nametnuti teme rasizma i antisemitizma. Interesantno, pri svakom sličnom pokušaju glavni mediji su tu, kao i protagonisti sličnih napada. Na sljedećem videu možemo vidjeti kako Žuti prsluci protjeruju Antife Paris, koji samo par minuta kasnije željeznim šipkama napadaju još jednog alternativnog novinara. Pri kraju snimke se pojavljuju osobe koje traže “Pravdu za Adama” i žele protjerati navodne “rasiste”. Svi koji se bune protiv manipulacije, odmah se napadaju i stigmatiziraju. Nažalost, slične akcije mainstream mediji predstavljaju kao akcije Žutih prsluka, a što gledatelji njihovih medija prihvaćaju zdravo za gotovo.

AntifaBlack BlockFrance
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…antifa????….zar musolini nije bio ljevičar socijalist koji se preobrazbom borio za ideje fašizma…hoću reći….počne sa – anti a završi sa – za…

Zax
5 godine prije

Antifa? Nekad su takvi marsirali u smedjim kosuljama. Valjda se moda promijenila.

Busola
5 godine prije

Black block (sam naziv anglosaksonski…) je gotovo sam uvjeren grupa podržana od zapadnih tajnih službi kako bi prave prosvjednike diskreditirala i uništila.

Nikakve oni pomake i rezultate nisu napravili , nego su samo zbog njih nastradali nevini…

Imao sam takvih plaćenika na tribinama (jadnici…) , a i u prosvjedima tim metodama se koristio HDZ-SDP ološ da ugasi prosvjede…

Miki maus
5 godine prije

Da, nekad davno su se Antife zvale SA jurisni odredi( Ernst Rohm), valjda se zovu Antife po onoj ulicnoj ” Drzite lopova “! Sindikati? Najveci neprijatelji radnika, paraziti, zalosno da radnici to neshvacaju.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Cudim se da elita vec nije smjenila bankstera, te na taj nacin smirila prosvijednike. Nakon toga obicno raspisu nove izbore te ponude neke nove lutke koje ce nastaviti po njihovom…

Ana
5 godine prije

Bravo!

Makaran
5 godine prije

Pa nije teško prepoznati rukopis kontraobavještajnih službi.
Upor. Daniele Ganser Nato-ve tajne armije, o false flag akcijama protiv ljevice, npr. ubistvo Alda Mora, pa atentat u Bologni, pa u Brabantu u Belgiji itd.

Bruno
5 godine prije

U Njemačkoj ljudi već odavno govore da je Antifa nova SA ( nac. organizacija Sturmabteilung). Kao i njihovi prethodnici i antifa danas progoni neprijatelje etablirane ultra liberalne politike po američkoj mjeri.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI