Bivši agent Mossada započinje novu karijeru i otvara tvrtku za savjetovanje

Tvrtka za savjetovanje spijunaze
5 komentara

Tvrtka, osnovana ranije ove godine, navodno je već prikupila stotine govornika i velik broj glavnih korporativnih i institucionalnih klijenata, od izraelskih i američkih sveučilišta i muzeja do Lockheed Martina i neprofitne organizacije ”Friends of IDF”.

Avner Avraham, bivši agent Mossada, koji je proveo 28 godina radeći za izraelsku obavještajnu agenciju, osnovao je novu govorničku i savjetničku tvrtku specijaliziranu za špijunažu, sigurnost i tajne obavještajne operacije.

Tvrtka osnovana prije četiri mjeseca zove se Spy Legends ili ”Špijunske legende” i već je skupila niz stručnjaka za govorničke nastupe, uključujući povjesničare, aktiviste, umjetnike, kao i neke visoke rangirane obavještajne dužnosnike, poput bivših čelnika Shin Beta, Mossada i Izraelskog vijeće za nacionalnu sigurnost, kao i službenike CIA-e.

Osim organiziranja govorničkih događanja, tvrtka je zainteresirana za pružanje savjetodavnih usluga za glavne holivudske produkcije, a pomogla je i u pružanju usluga kustosa i vođenja izložbi Holokausta.

“U našoj agenciji imamo redatelje, producente, fotografe, scenariste, glumce i stvarne stručnjake za specijalne operacije. Cilj je stvoriti savršen paket kako ne bi bilo pogrešaka u pogledu vjerodostojnosti, pouzdanosti i točnosti,“ rekao je Avraham razgovarajući s Jerusalem Postom.

Unatoč postojanju od samo nekoliko mjeseci, tvrtka se već može pohvaliti impresivnim globalnim dosegom, a njezini predavači tečno govore nekoliko jezika i plasiraju svoje usluge širom svijeta. ”Spy Legends” privukao je i niz glavnih klijenata, od izraelskog Ministarstva vanjskih poslova do Muzeja židovske baštine, Lige protiv klevete, Sveučilišta u Tel Avivu, muzeja Holokausta na Floridi, Illinoisu i Teksasu, Lockheed Martina i američkog nacionalnog muzeja Drugog svjetskog rata.

“Možemo osmisliti malu izložbu za vas. Mogu dovesti pijanista ili violinista koji će svirati tematsku pjesmu filma o kojem se raspravlja. Mogu dovesti fotografe ili snimatelje. Mogu dovesti moderatora ili MC-a. Mogu pozvati osobu koja jepreživjela Holokaust, agenta Mossada i nekoga tko je stručnjak za zloglasnog nacističkog liječnika Josefa Mengelea ili stručnjaka za povijest. Zamisao je objediniti nekoliko različitih stajališta o istoj temi,“ objasnio je Avraham.

Onaj tko kontrolira prošlost kontrolira i budućnost

Avraham prepoznaje moć oblikovanja povijesnog narativa u javnoj svijesti kroz stvari poput televizijskih serija na Netflixu, Huluu i Apple TV-u, rekavši prošli tjedan za Washington Post kako misije Mossada koje se izlažu javnosti “podržavaju naše nasljeđe” i “omogućuju ljudima da mogu biti ponosni te da mogu razmišljati o sljedećem naraštaju.”

Iako se službeno povukao iz Mossada 2015. godine, Avraham navodno nastavlja obavljati savjetničke poslove za špijunsku agenciju, pomažući, na primjer, u dizajniranju njihove internetske stranice. Uz svoj rad sa ”Špijunskim legendama,” sam je sebe opisao kao „hvaljenog filmskog producenta i kustosa“, s obzirom na to da je savjetovao holivudsku zvijezdu Bena Kingsleyja, koji je glumio ulogu nacističkog časnika Adolfa Eichmanna u filmu Operacija Finale iz 2018. godine. Osim toga, Avraham za sebe govori da je „strastveni pojedinac odlučan u stvaranju dobro informiranih i društveno relevantnih filmova te edukativnih i provokativnih izložbi.“

Friends of IDFMossad
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Ne postoji nesho Sha se zove bivši agent mossada.samo prelazak na druge poslove.ovaj je i dalje zionisticki pas rata i prevare,na drugoj duznosti.hvala.

Ztal
3 godine prije

”Ljubav i radost, nježnost i blagost, sreća i vedrina, osmijeh i toplina, neka svega toga tebi i najmilijima ovaj Božić ima.”

Sretan Božić svima pa i njima.

3 godine prije zadnji put uredio Ztal
Max
3 godine prije

Paravan za Mossad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI