Bruxelles u šoku – Marine Le Pen vodi u anketama za predsjedničke izbore (FOTO)

Brisel u šoku
38 komentara

Kako prenosi Le Figaro, prema anketi koju je proveo Kantar Sofres-One Point, Francois Fillon bi, da se održe danas, u prvom krugu predsjedničkih izbora dobio 22%, a Emmanuel Marcon 21% glasova. Obojicu ih je, prema predviđanjima, premašila Marine Le Pen, koja bi dobila 25% glasova.

Benoît Hamon, predani socijalist i neočekivani pobjednik preliminarnih izbora u nedjelju, dobio bi 15% posto glasova u prvom krugu.

Marine Le Pen bi u drugi krug najvjerojatnije ušla s 25% glasova. Međutim, kandidatkinja Nacionale fronte bi, prema ovoj anketi, u drugom krugu bila poražena i od Françoisa Fillona i  Emmanuela Macrona.

No, ankete su ankete, kao one koje su Hillary Clinton davali prednost od oko 6% u odnosu na Trumpa. Uspon Nacionalne fronte je neupitan i ostaje nam da pričekamo svibanj i vidimo hoće li se i ovaj put ujediniti socijalisti i konzervativci, samo kako bi onemogućili pobjedu Marine Le Pen, ili će se dogoditi iznenađenje, kao s Brexitom, Trumpom, referendumom u Nizozemskoj, pa čak i na pokrajinskim izborima u Njemačkoj.

françois fillonPredsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

Od silinih šokova koji su “Brisel” snašli unazad godinu i po dana još bi ga mogao strefiti i infarkt, Jadan.

Majkl Đordan
7 godine prije

Raspala se Jugoslavija, raspast će se i Euroslavija. Nema tu sreće kada prema Euroslaviji gotovo nitko od njezinih građana nema pozitivne emocije. Nariču jedino eurokrati poput Tuska ili Plenkovića, ali kraj se nazire. Samo da ne bude krvav.

shumadinac
7 godine prije

Pre godinu i po bi rekli da Le Penova nema šanse kao što smo mislili i za Trampa. Situacija se potpuno promenila pa sada izgleda da ostali nemaju šanse protiv nje. Sve ovo je posledica “tektonskih geopolitičkih pokreta” čiju snagu i domet još ne možemo da sagledamo. Ali ono što možemo i što izaziva ove “čudne” rezultate je impotentna “levica” koja radi potpuno u službi krupnog kapitala (postalo je zaista neverovatno koliko se ime i delovanje stranke mogu razlikovati) dok se “desne” (čak i prilično desne) stranke zalažu za vrednosti koje narod podržava. I tako imamo očigledno izdajničko ponašanje sadašnje vlasti (izdajničko prema interesu svog biračkog tela jer su srednja i radnička klasa ipak velika većina) dok se “snage u usponu” za sada DEKLARATIVNO zalažu za suprotne vrednosti. Već tu postoji rizik ali da kažemo da će ispoštovati te preuzete obaveze, pravi rizik nastaje kada učvrste vlast i kada dođe… Čitaj više »

Jupiter
7 godine prije

Priprema za ozbiljan rat je proces koji zahteva vreme.Gledajući veličinu duga vodećih država koji se pojedinačno meri sa više hiljada milijardi US dolara , otkucava posledni čas do 12 ekonomskog sata. Ekonomija ima pravilo da u situaciju približnoj današnjici
forsira rat kao spas za novi početak iz pepela .Le Pen Trump , Šešelj i ostali su samo pioni kiji se postavljaju na šahovsku tablu. Kad figure budu postavljene igra će početi.

Ulica V.V.P.
7 godine prije

Donald Tusk skace iz fotelje u fotelju jos od 1991 a sposobnostima i mogucnostima koje mu se pruzaju kroz koruptirani politicki sustav u EU to je tek pocetak. Uoci glasanja u Britaniji povodom Brexit-a Trump je izjavio “Ako Britanija izadje iz EU, to ce biti kraj zapadne demokracije”. Sto EU-politicar idiot rece je sramota za ljudski razum. Tko zna sto je za njegov koruptirani mozak “zapadna demokracija”? On misli da je “zapadna demokracija” zapocela kad je on poceo uzivati sve blagati politickih fotelja. Sad je ovo ljudsko smece izjavilo da su Europi neprijatelji: Rusija, Amerika i terorizam, dakle bas onaj terorizam kojeg je EU pa i Hrvatska financirala i davala mu politicku podrsku, sjetite se Aleppo. Da ima u EU imalo demokracije – sto definitivno nema – Donald Tusk bi se trebao odreci fotelja, to jest podniti ostavku. Buduci da u EU nema ni 1% demokracije – osim one false… Čitaj više »

Ulica V.V.P.
7 godine prije

A D M I NI S T R A T O R E
Napisao sam opsiran komentar, izgubio polak sata, nisam prilozio nikoji link i komentar se nije pojavio.

nonwo
7 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=Wj5N_yXL-8Y&t=107s
komentari ispod videa…I’m Indian so no stake in the matter… but the French would be hugely foolish to not vote for Le Pen… She’s a patriot.
Marine je t aime
We needs more people as:
– Janusz Korwin Mikke
– Marine le Pen
– Viktor Orban
– Nigel Farage
– Donald Trump

nonwo
7 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=8Sfhc_e5P88
Marine Le Pen will not put up with any nonsense from BBC reporter

neko_ime
7 godine prije

EU će opstati, samo s drugim upravljačima i manje petljanja u unutarnje stvari država članica.

Michael Collins
7 godine prije

Doklegod nema natpolovičnu većinu nema šanse da pobijedi, jer će se u drugom krugu svi žohari ujediniti protiv nje. Tako je bilo i sa njenom strankom na lokalnim izborima.

jale
7 godine prije

Biće njima pravi šok kad Marie pobjedi ta dva jalova mužjaka i spasi evropljane od korporativne fašističke diktature velikog brata i njegove incestuozne rodbine! Ovo je sve za sada peting.

Brainstorm
7 godine prije

hrvatska verzija lepenizma znaci povratak hrvatskoj istarskog ipsilona, tunela ucke, dukata i franjodroma. druge zemlje, pogotovo africke, takodjer imaju svoje verzije lepenizma. ako se svi okrenemo lepenizmu, od cega ce francuska zivjeti?
isto vrijedi i za trumpovu ameriku.
svijet zivi u simbiozi. ako sisatelj odluci povuci svoje udove kojima podrzava sisaljku zakacenu za tijelo sisanog, ubrzo ce ostati bez mlijeka. rusija i kina ce se brzo naviknuti na jos vecu skromnost ali i sami se razviti kao sto bi i mi prezivjeli bez laktalisa te ubrzo stvorili svog hrvatskog laktalisa.

Mali Marinko
7 godine prije

Svojevremeno (još u Jugi) smo imali u školi predmet Obrana i zaštita. Na početku je bilo poglavlje o ratu i predstavljeno je bilo nekoliko teorija rata koji su uglavnom bili negativni, međutim, navedeno je i nekoliko teorija, koje su govorile da osim negativnih, rat ima i neke pozitivne konotacije, te da je rat normalna stvar, jer da se to događa kao dio ciklusa društvenih promjena. Svijet uglavnom vode političari a ti su uglavnom izabrani na kakvim-takvim demokratskim izborima i uglavnom su ti političari zrcalna slika i projekcija želja prosječnog većinskog glasača, razmaženog reality show-ima, koji misli da ima sva prava i nikakve odgovornosti. Churchilov citat, da je petminutni razgovor s prosječnim glasačem najbolji argument protiv demokraciji govori sam za sebe, a danas je nonšalantan odnos glasača siguran pokazatelj, da ih rata očito nije strah. Pa dajmo se još malo učiti na vlastitim greškama. Nakon budućeg rata, ako ga ovaj planet… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI