Češka otvorila granice – Prva u EU

Prag - Češka
8 komentara

Češka je postala prva europska država koja je otvorila granične prijelaze za poslovna putovanja iz EU-a. Češka vlada ublažila je daljnja ograničenja zaustavljanja epidemije u petak, najavivši otvaranje svojih granica poslovnim putovanjima iz ostatka EU.

Dok Češka otvara granice, zračna kompanija Air France-KLM dobiva pomoć od sedam milijardi eura od Francuske i dvije milijarde od Nizozemske. U turističkom sektoru, gdje je ugroženo do 75 milijuna radnih mjesta, zemlje G20 obvezale su se u petak da će “podržati gospodarski oporavak” sektora i osigurati da “ukidanje ograničenja putovanja bude koordinirano”.

U Rusiji Središnja banka očekuje pad BDP-a do 6% u 2020. godini. Sjedinjene Države su najugroženije i u pogledu smrti i u broju slučajeva, s 51.017 smrtnih slučajeva za više od 890.000  zaraženih. Italija slijedi s 25.969 mrtvih, Španjolska (22.524), Francuska (22.245) i Velika Britanija (19.506).

Češka
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nole
4 godine prije

Što im je to trebalo?!

Alfred Hitchcock
4 godine prije

Jako raduje činjenica da jedan mali narod ima snage za ovako hrabar potez. Dok svi čekaju direktive “odozgo” ili možda izravno od frau Merkel, vidimo da postoje jasne naznake samostalnosti u odlučivanju. Ukratko, bravo Česi.

Max
4 godine prije

Koga svrbi taj se Češka , očito njih svrbi najviše. A i mi ostali ćemo tražit otvaranje granica jer ovaj zatvor nije dugoročno održiv.

Yatta
4 godine prije

Koliko sam shvatio, u Ceskoj je zbog corone uvedeno izvanredno stanje za razliku od ovih krajeva. Praski sud je uvazavajuci to ipak proglasio mjere zabrane kretanja pretjeranim i nelegalnim.
https://news.expats.cz/weekly-czech-news/breaking-prague-court-cancels-czech-anti-coronavirus-measures-on-free-movement-retail-sales/

Stock
4 godine prije

Vala nisu morali.
Sada će Milance iskakati iz svake paštete.
I govedjeg gulaša

Deda Pera
4 godine prije

Zbog kreativnog uvodjenja pravila, (cuveno ko ce to da plati) sud je doneo odluku da su nelegalne. Onda su oni preformulisali pa nastavili, to je sustina.
Primer otvara se knjizara al se nesme listati knjiga, prodaje se odeca al se nesme isprobati….

Pi-zdro
4 godine prije

U Českoj i Mađarskoj Big Brothersi ce uvjek imati problem! A ne u Skandinaviji il tamo negdje na vrlom zapadu, sto glume slobode! Tako je bilo i sa Varsavskim paktom…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI