Erdogan: “Njemačka čini političko samoubojstvo”

Zamišljeni Erdogan
32 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je rekao kako je Njemačka odlučila počiniti političko samoubojstvo.

Erdogan je ovu izjavu dao na konferenciji za novinare nakon summita G20, kada je upitan što misli o zabrani njemačkih vlasti da mu se pruži prilika da govori pred svojim sunarodnjacima koji žive u Hamburgu.

Turski predsjednik je rekao kako je nemoguće reći da u Njemačkoj ima političkih sloboda.

“Kad kažem da Njemačka čini suicid, to će biti političko samoubojstvo. To je kao bumerang koji se vraća onome koji ga je bacio”, rekao je Erdogan.

U svom govoru se posebno osvrnuo na situaciju u Siriji i rekao kako Turska nikada neće dopustiti uspostavu kurdske države na svom jugu.

“Ako se južno od Turske planira uspostava kurdske države, obzirom da mi nećemo dozvoliti prijetnje Turskoj, mi to nećemo dopustiti”, rekao je Recep Tayyip Erdogan.

Atmosfera na summitu G20 za Erdogana je bila mučna, jer mu je ranije njemačka vlada zabranila da u Hamburgu djeluje izvan područja foruma G20.

Prijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svjatoslav 969
6 godine prije

Glavinja sljepi, kad se hvalis do neba da ti je izabegovic ostavio nasljestvo BiH, sta ti sad nije jasno sa Kurdima. Kad si pljuvao po Siriji sad lizes kasno.U siriji su Jenki potpisali nesta na kupusovom listu sa Kurdima van savijeta bezbednosti.
Sljepce jedan od prvog dana rata u Siriji si znao kraljni cilj amera ili ce uz kalifat da ce zadacu geooliticku izvrsiti ili uz rezervnu varijantu Kurde.
jesili glavonja znao da nepostoji niti jedno slovo iz UN koje su jenki ispostovali u Siriji.
I da si na redu sad.ode ti pola Turske, gde ti je sad sin pok Izabegovica.Glupava marioneto sceran si uza zid sa nikakvim izborima ili katastrofalnim po Tursku.
Jesili skuzio da su te izigrali svi.

Avignon
6 godine prije

Citam danas na RT, Vremeplov, sto se zbilo 1917 u Rusiji.
Tamo pise o nekoj zenskoj po imenu Lilya Brik, rodjena 1891, koja je bila udata i istovremeno ljubavnica poznatog ruskog pjesnika Mayakovsky, zivili su u nekom trokutu, ona je bila revolucionarka, boljsevik.
Gledam malo vise na Wikipedia o njoj…
Rodjena je u bogatoj zidovskoj obitelji pravnika i prosvjetnih radnika, kao mlada djevojka je naucila perfektno par jezika, imala je fakultet arhitekture, njeni su u kuci imali guvernete, kasnije je radila za sovjetsku CIA ( Cheka )…toliko o proganjanju Zhidova najprije u carskoj Rusiji a kasnije u SSSR….ja i mnogi moji zemljaci Hrvati ni za vrijeme Jugoslavije ni danas nemamo ni prst tih privilegija i oportuniti sto je ona imala kao “progonjena” Zhidovkinja.

Mzuda
6 godine prije

Erdi, Erdi, zadnji puta kad ti je bilo dozvoljeno obratiti se Turcima u Njemackoj, huskao si ih na Njemce i govorio kako trebaju govoriti samo turski, izolirati se od drzave u kojoj zive jer tamo gdje su oni je Turska, a sve ce to jednog dana biti Turska…pa tko bi ti dopustio da opet tako trujes ljude?

eIgo
6 godine prije

huskao si ih na Njemce…hehe jesi mastovit, a sto ti podrazumjevas pod huskanje?
Da pravu vise djece?
I Nijemci u rukavicama huskaju svoje protiv Turaka, Arapa, Slavena, Amerikanaca prema potrebi
a ti budi mudar covjek i ne daj se nahuskati
i zasto bi doma Turcin govorio njemacki?
Zar nisu “Jugoslaveni” slali svoju djecu u jugoslavenske skole?
Sve ce jednog dana biti Turska, ma jarane ti bi radi verbalnog zapoceo svjetski rat. Smiri se. Recimo to spada u slobodu govora kad Erdo rece Turska cijela Europa, to spada u poeziju.
A sto je rekao Boris Johnson za Erudu?
Zar nisu zvali Erdu pogrdnim imenima?
Nista od toga.
Zivio Erdogen a Merkel nek ide u k****

davor
6 godine prije

Amerika i posebice Izrael podupiru stvaranje Kurdistana ali Amerika ne želi diplomatskim putem izgubiti nitijednu NATO članicu pa tako ni Tursku. Za potencijalni izlazak iz NATO-a predviđeni su jedino kaos i uništenje, kako bi se potencijalne novonastale tvorevine i ubuduće lakše kontrolirale.

Alen
6 godine prije

Ta politick samoubistva su danas popularna .. Mnoge zemlje ih cine…

elijah magnier
6 godine prije

Kalif na mjesto Kalifa.ALI PODVALI-dobar crtić 80 godina.Erdo ili si genije ili ćeš biti ružan mrtvac.

Berlusconi
6 godine prije

Imam dosta poznanika u Turskoj ( uglavnom moderni , sekularni i protivnici Erdogana ) , ali Tursku kao zemlju ” ne mirisem ” previse od istorijskih aspekta i po tome sto je nas , srpski neprijatelj , ALI mora im se odati postovanje na doslednosti , na tome sta znaju sta zele i jasno i glasno to kazu i sprovode! Kaze necemo dozvoliti i tacka.
Cista suprotnost od Putina i danasnje politicke elite – ovako je i oni trebalo reci povodom Ukrajine !

Georgij Žukov
6 godine prije

Za pocetak bi bilo neophodno da prvo porazgovara sa svojim gradjanima u turskoj, kada to obavi i kad saslusa sto ljudi traze i kako si zamisljaju drzavu u kojoj zele zivjeti ,tek onda su zadovoljeni uslovi da svrati do njemacke i porazgovara sa turcima koji su imigrirali i u njemacku sto iz ekonomskih sto iz politickih razloga , uglavnom ne iz objesti ili hira vec iz perspektive jada i bijede zivota i egzistencije u turciji. To bi po meni bilo nekako logicno , jer sve te velike vodje da imaju i zrno soli u cuturi , postavili bi si pitanje zbog cega milijuni mojih sunarodnjaka zivi van svoje domovine . kada bi si postavili to pitanje , vjerojatno bi i dokucili odgovor i poradili na tome da vrate svoje ljude u svoje drzave i da im omoguce nista vise i nista manje do zivota dostojnog covjeka kojeg je recimo ta… Čitaj više »

DAMIR
6 godine prije

Moralista, demokrat i miljenik si u Turskoj ali u Evropi si običan tiranin,autokrata i vladar loših manira. Kao da si iz Turske….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI