fbpx

Prijetnja policajcima: “Oko za oko…Mislite na svoju obitelji koja vikendom ostaje sama”

CRS Policija

Pisma s prijetnjama smrću primilo je nekoliko policajaca CRS-a posvuda u Francuskoj na dan štrajka protiv mirovinske reforme, 5. prosinca, piše France info.

Više od desetak prijetnji smrću primili su policijski službenici u raznim francuskim gradovima – uključujući Grenoble, Limoges i Périgueux – u obliku pisama koja su potpisana s ACAB (Svi policajci su gadovi), izvještava France info. Većina ovih prijetnji stigla je u domove pripadnika policije u četvrtak, 5. prosinca, na dan općeg štrajka u Francuskoj.

“Svijet cvjetića i leptirića je gotov. Od sada će biti “oko za oko”. Mislite na svoju obitelj koju ostavljate samu vikendom”, stoji u pismu upućenom u CRS-u Grenoble.

Već je podneseno nekoliko prijava, a slijede druge.

Sindikati su reagirali zahtijevajući istragu, ali i sva sigurnosna jamstva za policajce i njihove obitelji zahtijevajući odlučan odgovor.

Sindikat policije upozorio je ministra unutarnjih poslova na potrebu da se policajcima osiguraju dostojni životni i radni uvjeti.

“Upravo u tom kontekstu, Sindikat poziva vlasti da uzmu u obzir slične situacije kako bi policiji zajamčili odgovarajući mirovinski sustav i poboljšali, bez čekanja, životne i radne uvjete”,  traži policijski sindikat.

Središnja uprava CRS-a, sa svoje strane, upozorava sve pripadnike CRS-a koji će primiti ovo pismo da “ne otvaraju kuvertu” i da “podnosu prijavu”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
26 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Moreno
Gost
Moreno
10 mjeseci prije

Svi prosvjedi se na ovi ili oni način stavljaju pod kontrolu obaviještajnih službi, bilo da se mitom ili ucjenama pridobije vođa prosvjeda, ako vođe nema onda se među prosvijednike ubacuju već spremni luđaci koji će napravit ekstra sranje dok su kamere već pripremljene i tekstovi napisani kako bi “vijest” o nasilju obašla svit i prij nego se protesti za taj dan zavše, a ako ni to ne radi onda se pojavljuju ovakva prijeteća pisma šta opet nije kraj, jer ako ni pisma ne daju rezultat ide se dalje sa još opakijim scenarijem . . . problem je uvik isti, a to je kako još uvik velika većina, ne samo Francuza, nemože ni pojmit kakvo zlo može postojat . . .

tihobl
Gost
tihobl
10 mjeseci prije

Kakva je razlika izmedju Srbije i Francuske?
Srbija ima Kosovo, a Francuska 800 enklava u koje policija ne moze uci.

Siniša
Member
Siniša
10 mjeseci prije

I Korziku, i onaj deo u Španiju…

Majk Majers
Gost
Majk Majers
10 mjeseci prije

Da, triba im osigurat dostojne radne uvjete dok lome ruke i izbijaju oči običnom narodu. Naravno, apsolutno san kontra osvete nad članovima njihovih obitelji

Alex
Gost
Alex
10 mjeseci prije

Pošaljite druge policajce da čuvaju obitelji ovih policajaca, a za obitelji onih drugih angažirajte treće policajcr, itd… 😛😃😃

Gaja
Gost
Gaja
10 mjeseci prije

znaci uvijek jedna obitelja ostaje ne zasticena ?

Alex
Gost
Alex
10 mjeseci prije

To ti je kao lanac sreće… Uvijek netko na koncu na*ebe… 😭😂

yo
Gost
yo
10 mjeseci prije

lanac nesreće…..

Red Dog
Gost
Red Dog
10 mjeseci prije

Sad pocinje da lici na nesto.
Jer dok je ne-nasilno je ne-opasno. Mogu oni tako jos sto godina. Kao sto vec jesu jednu.
Istorija je stvorena nasiljem i istorija se stvara u ovom trenutku nasiljem.
Ne-nasilje vazi samo za konzumente da ih drze pasivnim.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Ovi jos jedan dan prosvijeduju(subota), drugi dan (nedjelja odmaraju) pa zatim 5dana rade za tlacitelje? Dokle tako? Dok ne udu u knjigu rekorda kao najduzi prosvjednici?

IP lovac
Gost
IP lovac
10 mjeseci prije

Ne postoje vece kukavice od onih koji se groze napadom na tudje familije,takve treba po hitnom postupku locirati,uhititi i transferirati u prvu bajbokanu na pendrecenje.

shumadinac
Member
10 mjeseci prije

Zamislite da ste policajac u Francuskoj. Radite preko 20 godina u toj službi i kako niste osposobljeni ni za kakav drugi posao jedino što želite je da bude što manje problema do penzije.

A onda počnu protesti. Sami zahtevi su i vama simpatični ali kao iskusan policajac odlično znate da procenite šta su normalni demonstranti a šta huligani i kriminalci. Naravno, huligana i kriminalaca nema mnogo ali su zato sukobi gotovo isključivo sa njima. A slike koje se javljaju na društvenim mrežama i koje preuzimaju i mediji su pažljivo prebrane i pokazuju isključivo odgovor policije – nikada ono čime su izazvani. I kao nekim čudom tih provokacija nikada nema u blizini snimatelja velikih medija – kao da tačno znaju gde mogu biti snimljeni.

Ovako bi odprilike bilo razmišljanje običnog policajca. Naravno da i među njima ima siledžija koji biju iz zadovoljstva – takvu su sa svojim “delima” u svim medijima, ima i grupa koje je organizovala država da bi izazvali odgovor demonstranata koji bi bio snimljen i služio kao opravdanje za jaču represiju ali prosečnom policajcu je sve ovo veliki teret.

Policija je deo naroda. Ovo je pokušaj da se stvori što dublji jaz između grupe iz naroda i velike većine ostalih. I umesto da svi zajedno krenu na prave neprijatelje, tući će se međusobno. I svako će imati dobre argumente da je u pravu.
p.s. Najnovije informacije govore o učešću pripadnika ukrajinskog “Azova” i “Desnog sektora” na demonstracijama u Hong Kongu. Pogledajte do koje dubine seže ta organizacija…

Kaj ti
Gost
Kaj ti
10 mjeseci prije

Policija je deo elite odnosno njihov pas! A ne dio naroda. Dobro ima i normalnih ali sve manje.

shumadinac
Member
10 mjeseci prije

Što se policija manje bude osećala narodom to će biti više spremna na konfontaciju – na radost onih kojima tako odgovara. Da razmislimo još jednom: šta francuskom narodu više odgovara?

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

Netko je gledao Michael Collinsa i donio logične zaključke.
Jedino primjena sile nad čuvarima sustava može dovesti do fundamentalnih promjena u istome.
Ovo je razlog zašto se razvija AI i roboti. Kad jednom terminatori zamijene policajce od krvi i mesa, igra je gotova.
Vrijeme za udar na bolesnike ubrzano istječe.

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije

Ivo
Točno. To je jedna krajnost. Drugu već imamo u Južnoameričkim državicama gdje policajci moraju sami kupovti metke i bježe iz država od narkokartela.

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

Lucija

U obe krajnosti, konce u pozadini vuče ista ekipa. Kad narkokarteli prestanu biti korisni, biti će eliminirani unutar mjesec dana. Da ih stvarno žele uništiti, ne bi morali ispaliti ni metka. Samo legalizirati drogu i zabraniti sve neautorizirane novčane transakcije.

samo tako
Gost
samo tako
10 mjeseci prije

Svaka država poznaje u detalje svoje nasilnike, kriminalce, prekršitelje zakona… neke strpaju u zatvor a nekima pogoduju i plačaju ih, da ih danom trenutku koristili po svom nahođenju.

Ad astra
Gost
Ad astra
10 mjeseci prije

Isto tako su prijetili našim policajcima 1990 kad smo stavljali šahovnice na kape. Teška vremena puna prijetnji i zločina. Ovo je još i za opravdati, ali ono…

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije

A a
A što širiš propagandu…
Ti mora bit da si dobro u ratu zaradio. I najviše bi volio da kod nas opet počne…valjda računaš na još koju nekretninu…

istina boli
Gost
istina boli
10 mjeseci prije

Lucija, profesija:branitelj. Ne mozes promasiti. Pravo zanimanje. Svi krenuli kao radi domoljublja braniti Hrvatistan, kad ono sipak, kasnije daj mi ovo, daj mi ono, privilegija vamo, privilegija tamo…..da da, dobro bi dosla jos koja nekretnina, i tko zna sta jos. Pjevacima penthouse-i itd….

x@y
Gost
x@y
10 mjeseci prije

Ad astra @ odao si se 😮 ajaj… nemaš pravo glasa!

Siniša
Member
Siniša
10 mjeseci prije

Ne dirati porodicu…to ne dirati, inače leti glava.

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

ne dirati nikoga, inače leti glava. Svatko je nečija porodica.

Max
Member
Max
10 mjeseci prije

Sve prijetnje su za osudu od koga god bile upućene.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
26
0
()
x