Prijetnja policajcima: “Oko za oko…Mislite na svoju obitelji koja vikendom ostaje sama”

CRS Policija

Pisma s prijetnjama smrću primilo je nekoliko policajaca CRS-a posvuda u Francuskoj na dan štrajka protiv mirovinske reforme, 5. prosinca, piše France info.

Više od desetak prijetnji smrću primili su policijski službenici u raznim francuskim gradovima – uključujući Grenoble, Limoges i Périgueux – u obliku pisama koja su potpisana s ACAB (Svi policajci su gadovi), izvještava France info. Većina ovih prijetnji stigla je u domove pripadnika policije u četvrtak, 5. prosinca, na dan općeg štrajka u Francuskoj.

“Svijet cvjetića i leptirića je gotov. Od sada će biti “oko za oko”. Mislite na svoju obitelj koju ostavljate samu vikendom”, stoji u pismu upućenom u CRS-u Grenoble.

Već je podneseno nekoliko prijava, a slijede druge.

Sindikati su reagirali zahtijevajući istragu, ali i sva sigurnosna jamstva za policajce i njihove obitelji zahtijevajući odlučan odgovor.

Sindikat policije upozorio je ministra unutarnjih poslova na potrebu da se policajcima osiguraju dostojni životni i radni uvjeti.

“Upravo u tom kontekstu, Sindikat poziva vlasti da uzmu u obzir slične situacije kako bi policiji zajamčili odgovarajući mirovinski sustav i poboljšali, bez čekanja, životne i radne uvjete”,  traži policijski sindikat.

Središnja uprava CRS-a, sa svoje strane, upozorava sve pripadnike CRS-a koji će primiti ovo pismo da “ne otvaraju kuvertu” i da “podnosu prijavu”.

Anonimno pismoCRSPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Svi prosvjedi se na ovi ili oni način stavljaju pod kontrolu obaviještajnih službi, bilo da se mitom ili ucjenama pridobije vođa prosvjeda, ako vođe nema onda se među prosvijednike ubacuju već spremni luđaci koji će napravit ekstra sranje dok su kamere već pripremljene i tekstovi napisani kako bi “vijest” o nasilju obašla svit i prij nego se protesti za taj dan zavše, a ako ni to ne radi onda se pojavljuju ovakva prijeteća pisma šta opet nije kraj, jer ako ni pisma ne daju rezultat ide se dalje sa još opakijim scenarijem . . . problem je uvik isti, a to je kako još uvik velika većina, ne samo Francuza, nemože ni pojmit kakvo zlo može postojat . . .

Majk Majers
4 godine prije

Da, triba im osigurat dostojne radne uvjete dok lome ruke i izbijaju oči običnom narodu. Naravno, apsolutno san kontra osvete nad članovima njihovih obitelji

Alex
4 godine prije

Pošaljite druge policajce da čuvaju obitelji ovih policajaca, a za obitelji onih drugih angažirajte treće policajcr, itd… 😛😃😃

Red Dog
4 godine prije

Sad pocinje da lici na nesto.
Jer dok je ne-nasilno je ne-opasno. Mogu oni tako jos sto godina. Kao sto vec jesu jednu.
Istorija je stvorena nasiljem i istorija se stvara u ovom trenutku nasiljem.
Ne-nasilje vazi samo za konzumente da ih drze pasivnim.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Ovi jos jedan dan prosvijeduju(subota), drugi dan (nedjelja odmaraju) pa zatim 5dana rade za tlacitelje? Dokle tako? Dok ne udu u knjigu rekorda kao najduzi prosvjednici?

IP lovac
4 godine prije

Ne postoje vece kukavice od onih koji se groze napadom na tudje familije,takve treba po hitnom postupku locirati,uhititi i transferirati u prvu bajbokanu na pendrecenje.

shumadinac
4 godine prije

Zamislite da ste policajac u Francuskoj. Radite preko 20 godina u toj službi i kako niste osposobljeni ni za kakav drugi posao jedino što želite je da bude što manje problema do penzije. A onda počnu protesti. Sami zahtevi su i vama simpatični ali kao iskusan policajac odlično znate da procenite šta su normalni demonstranti a šta huligani i kriminalci. Naravno, huligana i kriminalaca nema mnogo ali su zato sukobi gotovo isključivo sa njima. A slike koje se javljaju na društvenim mrežama i koje preuzimaju i mediji su pažljivo prebrane i pokazuju isključivo odgovor policije – nikada ono čime su izazvani. I kao nekim čudom tih provokacija nikada nema u blizini snimatelja velikih medija – kao da tačno znaju gde mogu biti snimljeni. Ovako bi odprilike bilo razmišljanje običnog policajca. Naravno da i među njima ima siledžija koji biju iz zadovoljstva – takvu su sa svojim “delima” u svim medijima,… Čitaj više »

Ivo
4 godine prije

Netko je gledao Michael Collinsa i donio logične zaključke.
Jedino primjena sile nad čuvarima sustava može dovesti do fundamentalnih promjena u istome.
Ovo je razlog zašto se razvija AI i roboti. Kad jednom terminatori zamijene policajce od krvi i mesa, igra je gotova.
Vrijeme za udar na bolesnike ubrzano istječe.

Red Dog
4 godine prije

Oooo, reakcijo…
Zbog cega se bune? Zato sto bivaju degradirani iz srednje klase.
Zasto bivaju? Zato sto se moze.
Sta pokusavaju? Stici do vlasti da sprece to.
Ko ih sprecava? Policija. Pendrekuje ih vec godinu dana i nikom nista.
Sta treba uraditi? Odstraniti policiju.
Hoce li policija stati na stranu dobrovoljno zato sto demonstranti pevaju „We shall overcome“? Jeli ona u Libiji, Ukrajini, Srbiji ili bilo gde drugde uradila to?
Tek kad policija ima vise pain nego pleasure ide na stranu. Nema veze sta smatraju pojedinacni policajci. Kad sefovi pocinju osecati da imaju sta izgubiti se to razmatra uopste.
Bosko Buha je objasnio promenu strane tokom 5 Oktobra svom sinu ovako: To ti kao da navijas za Partizan, a onda dolazi neko, opali ti samar, i kaze ti da od sada navijas za Crvenu Zvezdu“. Tek posle samara se desavaju stvari.

samo tako
4 godine prije

Svaka država poznaje u detalje svoje nasilnike, kriminalce, prekršitelje zakona… neke strpaju u zatvor a nekima pogoduju i plačaju ih, da ih danom trenutku koristili po svom nahođenju.

Ad astra
4 godine prije

Isto tako su prijetili našim policajcima 1990 kad smo stavljali šahovnice na kape. Teška vremena puna prijetnji i zločina. Ovo je još i za opravdati, ali ono…

Siniša
4 godine prije

Ne dirati porodicu…to ne dirati, inače leti glava.

Max
4 godine prije

Sve prijetnje su za osudu od koga god bile upućene.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI