Erdogan predviđa seriju atentata ako Francuska nastavi podupirati “teroriste”

Erdogan prijeti
13 komentara

Na pozadini napetosti između Ankare i Pariza, a nakon potpore koju je izrazio Emmanuel Macron Kurdima, Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako se napadi neće zaustaviti u Francuskoj ako nastavi pomagati “teroristima”.

U slučaju da francuske vlasti nastave podržavati kurdske organizacije koje Ankara smatra teroristima, Francuzi se mogu suočiti s drugim atentatima, najavio je Recep Tayyip Erdogan ove subote svojim pristašama u pokrajini Denizli, u jugozapadnoj Turskoj.

Francuska, potičeš terorizan ugošćavanjem njihovih predstavnika… Sve dok zapadne zemlje i dalje podržavaju teroriste, bit će meta terorističkih napada”, izjavio je turski predsjednik.

20. siječnja, turska vojska pokrenula je vojnu operaciju “Maslinova grančica” protiv Kurda u Afrinu u sjevernoj Siriji. Regiju je kontrolirala YPG, koju Turska smatra terorističkom organizacijom. “Slobodna Sirijska Vojska” (FSA) također sudjeluju u operaciji. Damask je osudio turske opreacije u pokrajini Afrin, podsjećajući da je taj teritorij sastavni dio sirijskog teritorija. Moskva je pozvala sve strane da se obuzdaju i poštuju teritorijalni integritet Sirije.

29. ožujka Emmanuel Macron primio je izaslanstvo “Sirijskih demokratskih snaga”, sastavljeno od arapskih i sirijskih kurdskih boraca. Macron je izrazio”podršku Francuske, osobito za stabilizaciju sigurnosne zone u sjeveroistočnoj Siriji, a u okviru inkluzivnog i uravnoteženog upravljanja, kako bi se spriječilo pojavljivanje novog ISIL-a u regiji dok se “čeka političko rješenje sirijskog sukoba”, tvrdi Elysee.

Tijekom sastanka Emmanuel Macron je također potvrdio angažman Francuske protiv Kurdistanske radničke partije (PKK), glavnog kurdskog pokreta u Turskoj.

Ovaj sastanak odmah je izazvao snažnu reakciju turskih vlasti. Turski ministar obrane Nurettin Canikli pozvao je francusku vladu da izbjegne “avanturu” u Siriji.

Prijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

prijetio je i u briselu

shumadinac
6 godine prije

“…Sve dok zapadne zemlje i dalje podržavaju teroriste, bit će meta terorističkih napada”. Zar nije suprotno – ili…

Son of Alerik
6 godine prije

Erdogan u svojoj sultanskoj bahatosti poistovjećuje Francuze s Kurdima i misli kako će se s Francuzima obračunati jednako učinkovito kao i s Kurdima u Siriji.
Ova izjava govori upravo o svemu onome zašto Turcima nije mjesto u EU, nego u Aziji. Erdoganova prijetnja Francuskoj otkriva i tko će sutra stajati iza terorističkih akcija po Europi. Turci po EU su na kratkom Erdoganovom povodcu. Nešto se bio prijetio i Angeli Merkel prije izbora za sultana, ma mu je ona učinkovito odbrusila.
Ovo je upozorenje Macronu da hitno pojača nadzor nad svim imamima po Francuskoj.

Ana
6 godine prije

Covjeku treba vjerovati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI