Evo Morales: Zahvaljujući nacionalizaciji dobit ostaje u Boliviji

Evo Morales - Bolivija
5 komentara

“Demokratska i kulturna revolucija koje su se dogodile u Boliviji su vratile nadu u buduće projekte”, izjavio je u nedjelju bolivijski predsjednik Evo Morales.

“U ovih 11 godina je Vlada u skladu s mandatom naroda nacionalizirala prirodne resurse. Sada imamo kontrolu nad plinom i ugljikovodicima, a sva dobit ostaje u Boliviji”, rekao je Morales.

Tijekom svečanog otvorenja sportske dvorane u gradu Sevaruyo u distriktu Oruro, bolivijski predsjednik je naglasio “kako se samo zahvaljujući jedinstvu bolivijskog naroda i borbi društvenih pokreta u djelo mogla provesti ova zamisao”.

Također je rekao da su autohtoni Bolivijci vlasnici njihove zemlje i da će braniti svoje prirodne resurse.

Evo Morales je u posljednjih nekoliko dana sudjelovao u otvorenju niz različitih društvenih objekata u distriktu Oruro, kojim je htio obilježiti 236 godina od ovog područja.

Vladini podaci pokazuju da je s proračunom od preko 115 milijuna dolara i institucijama koje provode program razvoja predsjednik Morales zadovoljan.

Njegov program uključuje izgradnju zdravstvenih ustanova, škole i sintetičkih travnatih terena koji će poticati mlade na bavljenje sportom.

Nedavno je predsjednik Bolivije zajamčio financijska sredstva za izgradnju turističke žičare i solarnih projekata u distriktu Oruro.

Rekao da će središnje vlasti na sebe preuzeti 50 posto troškova žičare, čija investicija prelazi 18 milijuna dolara.

Morales je osigurao gotovo 13 milijuna dolara za izgradnju solarne elektrane u općini Caracollo, koja će imati kapacitet proizvodnje od 50 megavata.

evo moralesNacionalizacijaprirodni resursi
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keko
7 godine prije

Eh….pametan narod

Koča Popović
7 godine prije

Socojalizam je uredjenje buducnosti. Dokazano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI