Protjerani predsjednik Evo Morales se vraća se u Boliviju

Evo Morales
14 komentara

Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales vratio se u južnoameričku zemlju u ponedjeljak, okončavši tako jednogodišnje progonstvo, nakon što je član njegove stranke Pokret za socijalizam položio prisegu kao predsjednik.

Morales je pješice prešao u Boliviju nakon što ga je do granice pratio argentinski predsjednik Alberto Fernandez. Na bolivijskoj strani granice, u Villazonu, dočekala ga je velika skupina ljudi, koja se okupila kako bi dočekala svog vođu.

“Danas je jedan od najvažnijih dana u mom životu, povratak u zemlju koju toliko volim ispunjava me neizmjernom srećom”, napisao je na Twitteru.

Morales je vodio Boliviju gotovo 14 godina kao njezin prvi autohtoni predsjednik. Izgnan je iz zemlje prošle godine u studenom u onome što su njegovi simpatizeri nazvali pučem uz potporu SAD-a.

Trebao je putovati više od 1.000 kilometara (625 milja) u karavani vozila, koja će proći kroz nekoliko područja gdje je i dalje izuzetno popularan.

Povratak u domovinu za 61-godišnjeg političara omogućen je nakon pobjede Pokreta za socijalizam (MAS-IPSP) i njegovog bliskog saveznika Luisa Arcea na listopadskim izborima.

Arce je u nedjelju položio prisegu za predsjednika na svečanosti u brdskom gradu La Paz. Ceremoniji su prisustvovali čelnici nekoliko južnoameričkih zemalja, uključujući Argentinu, Kolumbiju, Paragvaj i Venezuelu.

Arce je rekao da bivši predsjednik Morales neće igrati nikakvu ulogu u njegovoj vladi.

Bolivijaevo moralesMAS-IPSP
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
peterr
3 godine prije

Doci ce vrijeme kad ce svuda pobjediti prava demokracija.
Ova demokracija gdje stranke plesu pod pritiskom i prijetnjama Washingtona je FAKE.

sedban
3 godine prije

Nikaragva otvara konzulat na Krimu.
Americki pritisci ne radu ni na Nikaragvu.
Ovo je krscanska zemlja.
Kad su u pitanju sateliti, Americi nista ne znaci ni muslimani ni krscani, jedino ih interesira profit i odanost.
The Foreign Ministry of Ukraine believes that the visit to Crimea by the Ambassador of Nicaragua is a frankly unfriendly step by the Central American state

3 godine prije zadnji put uredio sedban
ndfgvbierngtnewrgnwe
3 godine prije

Evo, dok ne pročistiš vojsku, policiju, obavještajne službe, medije od kadra tame opet će ti praviti pizdarije, zapošljavaj u tim službama samo tvoje prave smeđe bolivijce a ne ove bijele i polubjele koji žele biti bijeli, ti su izdajnici.

3 godine prije zadnji put uredio ndfgvbierngtnewrgnwe
Pingvin
3 godine prije

Morales je sm.. ce, prva frka, pa pedela! Nema vise frke-evo mene opet! Da nije Balkanac?

Max
3 godine prije

Nije trebao ni odlaziti. Mali ispravak redakcijo, riječ se je u naslovu nepotrebno dvaput napisana. Hvala.

Farree
3 godine prije

“Svaki oblik demokratije deformira u oligarhiju” Aristoteles politik

peters
3 godine prije

Sledeći put nema bežanije sa vlasti nego pravo u borbu protiv izdajnika i okupatora.

bauštelac
3 godine prije

šta fali čoeku iz naroda evo mora–li se po belo

Busola
3 godine prije

Prekrasne scene… mogu linkati razne video uratke… Iskorištavajući probleme SAD s izborima, Bolivija je dovela red u državu i razne fašiste otpisala na izborima… Određeni vrh koji je napravio puč zabrinut je što ne može otići na plaću u SAD, jer su otpisani a i sve više ima priče kako Trump uopće nije znao što radi administracija s pokušajem puča u Venecueli. Neki ljudi iz Trumpova ureda su završili na sudu (obećali platiti američkim komandosima – pučistima lovu…) , a vrlo moguće da je Trump na kraju mandata zbog toga najurio ministra obrane… Ono što je meni nevjerojatno još uvijek , ta moć razaranja crony capitalizma (koja se desila i na Balkanu i istočnoj Europi…) U roku od par mjeseci nelegalna vlast je uspjela privatizirati dio firmi , podignuti milijarderski dug kod MMF-a, Svjetske banke i nadasve zadužiti zemlju koja gotovo nije zadnjih 10 godina digla centa kredita od tih… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI