Pentagon objavljuje mutan VIDEO, tvrdeći da je Iran uklonio ” magnetu minu” s oštećenog tankera

tanker
80 komentara

Američka vojska objavila je videozapis o navodnoj iranskoj revolucionarnoj gardi (IRGC) koja je uklonila ono za što tvrde da je magnetna mina s jedne od tankera koji su ranije napadnuti u Omanskom zaljevu.

Na snimci se vidi mali čamac koji se približava japanskom Kokuka Hrabrom tankeru, prije nego što jedan od muškaraca na njemu ukloni predmet s trupa tankera, za koji se vjeruje da je neeksplodirana mina.

“U 16:10 po lokalnom vremenu patrolni brod IRGC Gashti klase prišao je M / T Kokuka Courageousu. Promatrali smo ga i zabilježili uklanjanje neeksplodirane mine sa M / T Kokuka Courageousa”,  izjavio je kapetan mornarice Bill Urban, glasnogovornik Središnjeg zapovjedništva američke vojske.

Kvaliteta snimljenih materijala onemogućuje samostalnu provjeru tvrdnji Američkog Središnjeg zapovjedništva. Međutim, nakon što je državni tajnik Mike Pompeo okrivio Iran, kao i obično navodeći izvore iz tajnih obavještajnih podataka mnogi američki mediji požurili su nagađati da su Iranci pokušavali povratiti “dokaze” o njihovoj navodnoj umiješanosti u napadu na dva tankera u Omanskom zaljevu.

Teheran inzistira da to nije imalo nikakve veze s incidentom i da su njegovi brodovi požurili spašavanju brodova u nevolji blizu njegovih teritorijalnih voda. Ministar vanjskih poslova Javad Zarif u međuvremenu je u biti optužio Amerikance da pokušavaju izvesti napad lažnom zastavom kako bi sabotirali diplomaciju i prikrili vlastiti  ekonomski terorizam protiv Islamske Republike.

irannapad na tankereSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
80 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tony
4 godine prije

Sto se sramote sa videom imaju takvu tehnologiju a postave video slican spustanju na mjesec hahahaa , sve nastimano ali providno no cudi me da im niko u facu ne kaze kako je ovo jadno i cemerno…

tuf
4 godine prije

Aha, sigurno. Četiri sata nakon eksplozije, kada američki dronovi, brod i špijunski zrakoplov već pod nadzorom imaju oštećeni tanker, iranska mornarica sa svojim brodićem ide skidati minu. Dobro da još nisu mahali iranskom zastavom i vikali “Smrt Americi”. Koliko vidim po američkim medijima (koji još nisu skinuli mogućnost komentiranja) tome nevjeruju ni američki građani. Ovo je ili snimka nekog od brodića koji je sudjelovao u spašavanju pa se detalj akcije (koji može biti skidanje opasnih krhotina broda) interpretira proizvoljno – ili se radi o false flagu snimljenom za interesne potrebe.
Osim toga, predsjednik tvrtke Kokuka Sangyo, vlasnika broda, se već suprotstavio američkoj interpretaciji i tvrdi da je brod gađan zračnim projektilima.

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Ovi u Teheranu su dodijali Bogu, Đavolu i ljudima. Ko im je kriv što žive na obali Golfskog zaliva, Hormuškog prolaza, što su blizu desetinama američkih baza. Zašto se baš oni provlače danima po naslovnicama medija slobodnog svijeta, zaslužili su porciju demokratije, nema šta. Zašto baš oni moraju biti preko puta S. Arabije i njenih satelita, zašto baš Iran ugrožava nacionalne interese Amerike u svojim vodama, desetak milja od svoje obale. Najbolje za njih da se presele istočnije u pećine Tore-Bore a da svoje resurse i prostor ostave simbolu prosperiteta i demokratije pa da čitav svijet napokon odahne.Da konačno vidim gej paradu u Teheranu, Glas Amerike, neometan rad jedno 150 nevladinih organizacija sa Natašom Kandić na čelu.

Ante
4 godine prije

Mogli su ukloniti mine kada su evakuirali posadu broda, nitko ih ne bi vidio.

eks
4 godine prije

Vlasnik japanskog tankera je izjavio da su tvrdnje Amerikenjaca o tome da je mina uzrok eksplozije – laž . Ovaj vlasnik će, verovatno, biti kažnjen od Amerikenjaca zbog “klevete”. Amerikenjcima se mora bespogovorno verovati.

Trubadur
4 godine prije

Trump ide u posjetu Japanu.. Odmah za tim, Abe ide u Iran, gdje se u trenutku kad se sastaje sa Khamneijem, dogodi situacija sa tankerima….. Pametnome dosta…

jezevakucica
4 godine prije

Dragi amerikanci,ubuduće koristite Huawei za snimanje.Ima bolju kameru.

burt
4 godine prije

ovaj put je iranska stranka dala pogrešnu verziju događaja jer su tvrdili da su oni prvi stigli i evakuirali osoblje tankera a osoblje je u stvari evakuirao SAD razarač USS Bainbridge a vidi se da je iranski brod došao kad više nije bilo nikoga, sve države su službeno obustavile uvoz iranske nafte i Kinezi neki dan tako da su Khamenei i njegovi vjerski podanici u još goroj situaciji jer i sami kažu da je gore od vremena iransko-iračkog rata i zato apokoaliptička sekta pokazuje svoj bijes napadima na tankere i izazivaju najveću vojnu silu na svijetu

bulog
4 godine prije

Svakako. Dođeš do neeksplodirane mine na brodu koji se ljulja, skineš ju i staviš u đep i odeš. Da vidim koji bi to američki stručnjak objasnio svojim vojnicima da naprave. Za one koji ne znaju mina koja je trebala eksplodirati, a nije može eksplodirati iduće sekunde, a možda nikad, a ti ju pitaj šta misli

P.V
4 godine prije

Otrcani i vec davno isprobani americki recept kako nekoga napast i vratit u kameno doba.Bilo je to davno kad su obja vili da im je napadnuta flota u tonkiskom zaljevu i za ozmadu su napali Vijetnam te naravno tamo izvrsili najvece zlocine koje covjecanstvo pamti sa preko 2.5 miliona ubijenih vijetnamaca i totalno razorili zemlju.Nastavili su slicno sa Grenadom, Chileom, Argentinom gdje su pomagali englezima i mic po mic rasturili cijelu sjev ernu afriku,pa i juznu sa somalijom i zapadnu poput Liberije.To je strategija i nema to veze sa trenutnim ludjakom u bijeloj kuci.Sad kad bu “brat blizanac” postane premjer Velike britanije ,koji uzasi tek onda nastaju.

Moreno
4 godine prije

Iranci mogu uzet bombu, ali će ostat tragovi odnosno molekule nedemokratskoga eksploziva od predhodno eksplodirane bombe koje će Ameri pronać. Iranu nema spasa ☺

Dopizdilomi
4 godine prije

Kako sada to mutan? Pa oni satelitima čitaju registarske tablice, prebrajaju dlake u nosu.

Trubadur
4 godine prije

comment image …. Ovo je jedan metar iznad mora, tako, da nije bio torpedo a još manje mina…. Kao uvijek Jenkiji lažu, da sve smrdi…

Z.A.
4 godine prije

Ko je najveci majstor laznih informacija i napada na svijetu.I sad taj broj jedan lazov optuzuje i svi mu vjeruju.Sve i da Iran je ovo uradio kako mozes vjerovati onom entitetu koji se obilato koristi tom metodom.Da nesto provuku na finjaka i da im covjek povjeruje pa de,al ovo sto oni nude svjetskoj javnosti je smijesno.Pa kad oni tvrde da je Iran ovo uradio sto nisu dejstovali po Irancima.Kad god je problem kao,sto je i,ovaj s tankerima oni su u blizini mjesta zlocina.Kako su to oni uvijek na licu mjesta(zlocina) i to uvijek kad je Iran u pitanju.Neka objasne.

Ivo
4 godine prije

Slika je iste kvalitete kao i ona sa sletanja u Nevad, pardon na mjesec. Tehnologija im nije baš nešto napredovala…

kdfvazuwbfzuawbfzuabwofbawzfwa
4 godine prije

40 godina je trebalo tami da počne sa pripremama da udare na Iran kojeg su napravili sa Homeinijem, kojeg su za tu namjenu uzgojili, da im bude meta četiri dekade poslije. Ono Rusija i Kina će braniti Iran……………….nebih da budem zlurad prorocima preoptimističnim…………….

Trubadur
4 godine prije

Eto postavijo sam link slike sa Rusvesne ali izgleda, da neče admin, da je primi…. Na slici se jasno vide dva udara oko 1m iznad mora, pa sasvim sigurno nije išlo ni za torpedo a još manje za minu….

Ferdo
4 godine prije

Amerikanci ne lažu, oni se dave u smradu od svojih laži.

Bozon
4 godine prije

Pokušavam da nađem model broda među iranskim brzim brodovima i nije mi uspelo. Ako je neko spretan možda da pokuša da pronađe.

Pero
4 godine prije

Video im mutan i crno bijeli kao kad su “hodali” po Mjesecu.

samo tako
4 godine prije

Mutne snimke, napravljene džepnim uređajem starim pedesetak godina objavljuje mutan medij. Što ne kupe jedan Huawei ?

Mateja
4 godine prije

Ne bi naslednjič najeli snemalcev Belih čelad? So bolj prepričljivi. Za tako slab posnetek napada lažnih Poljakov na Nemško radijsko postajo, bi Hitler svoj gestapo postavil pred zid.

Slovenac
4 godine prije

Niko vise jim ne veruje hehe bilo sta plasiraju

Kažun
4 godine prije

Iran je kriv.Na mini piše “Made by Qassem Soleimani” i vide se
ostaci pistacija.

Max
4 godine prije

Sevkina snimka je blockbuster spran ovoga . Tu se ne vidi ništa i podsjeća na uvodne filmiće iz raznih iz igrica.

Bzon
4 godine prije

Navodno je ovaj patrolni brod u pitanju. comment image

Pa sad uporedite. Meni tu nesto n stima.

Zlatko
4 godine prije

Prije 15-20 godina SAD je isplanirao napasti ili promjeniti vlade u Iraku, Siriji i na kraju Iranu. Lagali su da Sadam ima kemijsko oružje, lagale da Asad koristi klor i bombardirali ga da zaštite svoje čedi ISIL i sad bez razloga izašli iz sporazuma s Iranom, pa malo Saudijske nafte što pu i imaju izgovor da optuže Iran. Nisu uništili Asada a još manje će Iran. Dakle opet lažu isto ko i za putnički avion iznad Ukraine. Uglavnom vjerni saveznik nadasve stručni London odmah vjerije SAD-u.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI