“Imamo materijalne dokaze da SAD podržava Daesh”, tvrdi Iranska vojska

Teheran noću
11 komentara

Islamska Republika tvrdi da posjeduje materijalne dokaze kako Washington podržava Daesh.

“Washington direktno pomaže terorističkoj organizaciji Daesh”, izjavio je Mostafa Izadi, zamjenik zapovjednika iranskih Vojnih snaga, a kojeg citira agencija Fars.

Mostafa Izadi

Kako je već ranije izjavio Vrhovni vođa ajatolaha Ali Khamenei, posjedujemo dokumente i informacije koje jasno potvrđuju direktnu pomoć Daeshu, izjavio je general.

Podsjetimo da je Predsjednik iranskog Parlamenta Ali Larijani već ranije govorio o financiranju Daesha od strane Washingtona, te izjavio da su “Sjedinjene Države najveći Daesh”.

U srijedu 7. lipnja, dva simultana napada u Teheranu su usmrtila 17 osoba, a 43 osobe su ranjene. Nakon terorističkog akta unutar iranskog Parlamenta, jedan od napadača se ubio aktiviranjem eksploziva. Drugi napadač je oštetio mauzolej ajatolaha Homeinija, utemeljitelja Islamske Republike Irana.

Iako su teroristi Daesha priznali da stoje iza dva napada u Teheranu, Čuvari islamske revolucije optužuju Washington i Rijad za umiještanost. Iranski Ministar vanjskih poslova Javad Zarif je odbio upućenu sućut od strane Donalda Trumpa.

Druga strana tvrdi da se radi o pretpostavkama bez ikakvog kredibiliteta, te da godinama slušaju slične optužbe, a još nikada nitko nije izložio konkretne dokaze koji bi potvrdili navedene optužbe.

Izvor: SputnikNews

DAESHoptužbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
6 godine prije

Sto je tu novo,pa ptice na grani znaju tko je podrzavao Isil..Ali na svu srecu toj bandi je kraj..

davor
6 godine prije

General Petraeus je duhovni otac Daesha

Tadmur
6 godine prije

Pa normalno je da je tesko naci ” konkreten dokaz” …Profesionalci ih uglavnom uspjesno uklone.Ali u Siriji i Iraku su postali aljkavi pa je tragova na svakom koraku.

Alen
6 godine prije

Otkrili toplu vodu..

Antonio
6 godine prije

I sta ako imaju dokaze? Vasington ce priznati gresku iizviniti se? Nego dobro je da se to objavi, ali pre svega da se radi na terenu. Iran ima dobre specijalce, neka oni rade svoj posao. To je dovoljan dokaz.

Jupiter
6 godine prije

Neverujem , neka daju konkretne dokaze.Zašto bi SAD sebe kompromitovao ionako nema interes od daesa

Tomica
6 godine prije

Ne razumjem zašto objavljuju posjedovanje a ne konkretne dokaze. Da li je u pitanju trgovina s njima ili dokazi nisu baš toliko materijalni i konkretni? O podržavanju ISIL-a od strane SAD-a nema nikakve sumnje, počevši od pogrešnih isporuka naoružanja do akcija protiv SAA taman kad pritisnu ISIL ili Al kaidu. Nažalost, ništa od toga ne može dokazati namjeru da ih pomažu. Nadam se da Iran stvarno ima dokaze ali bojim se da od toga nema ništa.

stefan
6 godine prije

Dali imaju ili ne teško je znati.Ništa se bitnijeg nebi promijenilo. Oni koji su otvorenog uma ionako znaju a većini kao mom susjedu prije ćeš uterati u guzicu nego u glavu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI