Institut Gallup potvrdio da Ukrajinci nakon Maidana žive neusporedivo gore

Ukrajina problem s Europom
33 komentara

Nakon “pobjede” EuroMaidana su u dijelu Ukrajine koja je krenula putem eurointegracija svi sretno marširali i pozdravljali odlazak korumpiranog proruskog režima, koji jest bio korumpiran, a “proruski” ovisno s koje točke gledišta.

Ako je Moskva davala plin po povoljnim cijenama, otkupljivala ukrajinske proizvode i davala povoljne kredite Kijevu, onda je bila bratska susjedna zemlja, ako ne, onda su ukrajinski mediji znali sasuti paljbu po Kremlju, otprilike kao što proteklih godinu dvije čini Lukašenko u Bjelorusiji.

No, tek nakon više od tri godine se mogu svesti zaključci i posljedice velike pobjede. Zemlja je pala na najnižu moguću razinu u gotovo svim ocjenama o životnom standardu na globalnoj razini.

Zanimljivo je da je ispitivanje javnog mišljenja proveo američki Institut Gallup, koji se u znanstvenom istraživanju bavio socijalnim prilikama u svjetskim zemljama i nedavno je predstavio razine sreće među stanovništvom. Na trećem “nagradnom” mjestu, nakon Haitija i Južnog Sudana, dolazi Ukrajina.

Štoviše, stručnjaci Instituta Gallup su istaknuli kako se među europskim zemljama samo Ukrajina može mjeriti s nekim najsiromašnijim zemljama u Africi i Aziji.

41% stanovništva Ukrajine tvrdi d a se nalazi u teškoj financijskoj i društvenoj situaciji i da su iznimno nesretni.

Više od polovice anketiranih stanovnika ne vjeruje da će se njihova financijska situacija poboljšati, nego će se dodatno pogoršati.

Gotovo polovica ispitanika je rekla da je proteklih godinu dana bilo razdoblja kada u obitelji nisu imali dovoljno novca čak ni za hranu.

Podsjećajući na 22% prosperitetnih građana, koliko ih je u Ukrajini bilo 2007. Godine, 2015. ih se ovako izjasnilo njih samo na 9% i taj se trend nastavlja.

Kao najsretnije zemlje na svijetu koje uživaju u čarima “istinske demokracije” Institut Gallup navodi Norvešku, Dansku i Island.

Još jednu ocjenu Ukrajine je dala međunarodna agencija Moody’s, koja tvrdi kako Ukrajina ima najniži BDP po glavi stanovnika među zemljama Zajednice Nezavisnih Država, koju čine zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza.

Na pitanje o uzrocima i posljedicama takvog sramotnog rezultata, bivši gruzijski predsjednik i bivši guverner ukrajinske regije Odesa, Mihail Saakašvili, rekao je da će tek za 20 godina Ukrajinci živjeti kao pod Janukovičem.

Stručnjaci predviđaju kolaps, a ako uzmemo oba rejtinga kriminalna vlada Porošenka će sa svim svojim “reformama” zemlju pretvoriti u najgore mjesto za život na planeti. Naime, na dobrom je putu da to i postigne.

Zemlja je ostala bez Krima i Donbasa. U ratu je ubijeno preko 10 000 ljudi. Međutim, brojke se skrivaju i ukrajinski vojni tužitelj Anatolij Matios je nedavno rekao kako samo neborbeni gubitci u takozvanoj “antiterorističkoj akciji” premašuju deset tisuća ljudi.

Ukrajina pod vanjskom američkom upravom. Oligarsi i Porošenko pljačkaju zemlju u mjeri koju je Janukovič mogao samo sanjati. Ostali oligarsi pokušavaju držati korak s njima, što znači da je situacija katastrofalna. “Borci protiv korupcije” su vidjeli da je to lak izvor prihoda i doslovno zabrazdili u korupciji.  Izvoz u Europsku uniju je manji je nego prije potpisivanja sporazuma s Bruxellesom, što nema nikakve logike.

Zahvaljujući stvaranju nove “policije”, otkrivanje počinitelja zločina je deset puta manje nego prije 2014. godine, a broj zločina je narastao tri puta.

Zemlja je puna ilegalnog oružja i naoružanih “domoljubi” otvoreno i nekažnjeno pljačkaju i ubijaju, bave se korporativnim racijama i iznudama. Svi kriminalci u punoj snazi su u protekle tri godine prešli u tabor “domoljuba”, jer im to omogućava da prave bilo kakve zločine, iako “prihode” moraju podijeliti s Porošenkom i Avakovim. Mogu čak i ubiti policajce, kao u mjestu Knjažiču, i neće se dogoditi ništa.

Porošenkov režim se posvađao sa svim susjedima. Poljska, Mađarska i Rumunjska više i ne skrivaju svoje teritorijalne pretenzije prema Ukrajini. Nedavno je jedan bjeloruski diplomat protjeran iz Kijeva.

U zemlji postoji kult slavljenja nacističkih kolaboracionista. Simboli službenih struktura Ministarstva unutarnjih poslova su nacistički simboli.

Vanjski dug i dalje raste, zbog čega treba uzimati nove zajmove, kojima se plaćaju kamate za stare.

“Reformatori” kao što je Natalie Yaresko, Amerikanka ukrajinskog porijekla, napravila je “genijalan” potez i uspjela povećati kamate na kredite s 3 do 3,5% na 7,5 do 7,75%. Istina, bit će “restrukturiranja” duga, ali samo ako BDP nekim čudom počne rasti iznad 3%.

Stanovništvo je pobjeglo. Nekoliko milijuna ih pobjeglo je u Rusiju, a isto toliko u Poljsku i druge europske zemlje. Siromaštvo i mirovine su usporedivi samo s afričkim, sigurno ne s europskim. Apsolutno nemoćni stanovnici ne mogu učiniti ništa. Komunalne tarife premašuju polovicu ionako jadnih plaća. Mogu samo reći Institutu Gallup da su nesretni.

Rusofobna histerija, cenzura, progon disidenata. Tisuće ljudi je u zatvorima zbog njihovih političkih uvjerenja, teror, izvansudska ubojstva su Ukrajinu pretvorili u diktaturu latinoameričkog modela iz vremena ’70-ih. Urušavanje svih državnih institucija je vjerojatno nepovratno.

Pa što im je trebalo da paradiraju Maidanom? Gdje je radost “pobjede?”

donbasZND
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pastir
6 godine prije

A eto nije ni nama bolje. Truju nas religijom a zlocince nazivaju herojima. I sta ocekivat za koju godinu?

basso
6 godine prije

Ko slusa americke savjete ovako prolazi.

Riddick
6 godine prije

Žive kako zaslužuju kao i mi.
Neka nas sve nedaće koje nas snađu opamete i nauče dobrim i pravim izborima.

Stephen
6 godine prije

Biti će im još gore ako ne promijene direction za 180 stupnjeva.

žrec
6 godine prije

Što im je trebao Majdan? Tko nije popušio tu foru neka prvi baci kamen. Prosvjedi tobože zbog ekonomskih pitanja, korupcije a u pozadini politika i geopolitika. Još kad se sjetim onog glupog Klička…

maliboro
6 godine prije

Uživaju blagodati američke demokracije kao i mi u Hrvatskoj.

Alex
6 godine prije

Scenario se zna, kompletna destrukcija industrije, dužničko ropstvo, jeftina (educirana) radna snaga, plodna zemlja bayernu\monsantu i tako dalje … isto ko sto se dogadja idogadjalo u svim istočno evropskim državama

fbslo
6 godine prije

neki to zovu demokratija.. ali ima Coca Cole i McDonaldsa, i nebroj “otvorenih civilnih zajednica”, koje su brinule za intelektualnu stranu ovog prolaza od proruskog korumiranog nedemokratičnog sustava ka ovoj zapadnoj demokratiji, dje nije mjesta za 9 mio Rusa na istoku zemlje, kdje ruski jezik uopšte ne postoji, mada ga dnevno upotrebljava pola Ukrajine.. Demokratija, dje se penzije i plate javnih radnika več od Majdana ne šalje u one djelove, kdje se protive dolasku nove vlasti na ovakav “demokrastski” način… Kako je lako slamati zemlju od 60 mio ljudi, pa ne bi to trebao biti problem za jednu Srbiju npr. Ali nema potrebe, kad Slo, Mak, MTN i Cro več imaju vlade, koje su više-manje marionetne, U Srbiji baš isto krenulo.. Recept je isti i ne treba vojske: privatizacija, pokupe domači baroni us politiku i državne banke. Sve se to nakupljeno i privatizirano izsisa i pokrade za privat račune(bankira, menagera,… Čitaj više »

Hezbollah
6 godine prije

Izgleda da nitko od nas nije shvatio, pa dobili su “demokraciju”.

neko ime
6 godine prije

Nema toga šta se ne može napravit s par krafni i kolača…uz još 5+ mlrd zelembaća…

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Dobro je netko primjetio da je cijeli ovaj sustav kojeg živimo mi na zapadu ustvari – vuk u janjećoj koži! Propagira raznorazna ljudska prava koja nikada nisu i neće ovisiti o zakonodavstvu već o stupnju prihvaćanja i tolerancije u društvu i koja neće nikome nimalo pomoći u egzistencijalnom smislu. S druge strane smanjuju i oduzimaju stečena radna prava, sele industriju u treće zemlje i već samim tim činom premještanja radnih mjesta automatski ukidaju mnogima mogućnost ostvarivanja egzistencije. A egzistencija u današnjem svijetu znači sloboda. Bez egzistencije, što bi se reklo, bez para, nema ni slobode danas. Biti bez para je danas isto kao biti u zatvoru. Ne možeš nikud, ne možeš ništa.

DLM
6 godine prije

Nema potrebe niti od Gallup-a niti od razno-raznih gulapcica. Mogli ste bilo koga koji je osetio blagodeti demokratije na svojo kozi pitati i svako bi vam rekao da nakon demokracije, ne samo sto zivi gore nego svakim danom u svakom pogledu propada sve vise u ambis(ponor).

Zvrk
6 godine prije

Gdje je Poštovana Ekscelencija Veleposlanik Levčenko da razuvjeri nas smrtnike od neistinitih tvrdnji tobožnjeg ruskog glasila?

davor
6 godine prije

DRAGI NAŠI SLAVENSKI MAGARCI , UŽIVAJTE U VAŠEM ”AMERICAN WAY OF LIFE”+OH YEAH+

Balad
6 godine prije

“No, tek nakon više od tri godine se mogu svesti zaključci i posljedice velike pobjede. Zemlja je pala na najnižu moguću razinu u gotovo svim ocjenama o životnom standardu na globalnoj razini… …Štoviše, stručnjaci Instituta Gallup su istaknuli kako se među europskim zemljama samo Ukrajina može mjeriti s nekim najsiromašnijim zemljama u Africi i Aziji. 41% stanovništva Ukrajine tvrdi d a se nalazi u teškoj financijskoj i društvenoj situaciji i da su iznimno nesretni. …Više od polovice anketiranih stanovnika ne vjeruje da će se njihova financijska situacija poboljšati, nego će se dodatno pogoršati. Gotovo polovica ispitanika je rekla da je proteklih godinu dana bilo razdoblja kada u obitelji nisu imali dovoljno novca čak ni za hranu. Podsjećajući na 22% prosperitetnih građana, koliko ih je u Ukrajini bilo 2007. Godine, 2015. ih se ovako izjasnilo njih samo na 9% i taj se trend nastavlja.” Ne računajući poginule i teritorijalne gubitke (kako… Čitaj više »

nESTASKO
6 godine prije

PLENKOVICU GLUPANE PROCITAJ OVAJ CLANAK…DRZAVA TI IDE ISTIM SMJEROM A TI TAMO DIJELIS NEKAKVE SAVJETE KRIMINALCU POROSENKU

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI