“Integracijski odbor Rusija-Donbas” počeo s radom

Rusija - Donbas
8 komentara

Danas se u Donjecku održala prva radna i druga sjednica u nizu “Integracijskog odbora Rusija-Donbas”, prenose lokalne agencije.

Sastanku su nazočili čelnik DNR Aleksandar Zaharčenko, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Luganske Narodne Republike Aleksandar Drobot, zastupnik ruske Državne Dume Andrei Kozenko i član Vijeća Ruske Federacije Sergej Cekov. Uz najviše dužnosnike su na radnoj sjednici sudjelovali i drugi ruski političari, predstavnici civilnog društva, stručnjaci i novinari iz deset zemalja.

Nakon plenarne sjednice će se nastaviti rad na četiri platforme za raspravu. Govorit će se o obnovi gospodarskih odnosa Donbasa i Rusije, humanitarnoj i kulturnoj integraciji, najboljim praksama za integraciju i društvenu interakciju Donbasa i Rusije.- Četvrta platforma za raspravu će biti  međunarodna podrška Donbasu, područje za koje, nakon ove inicijative, nitko ne zna treba li ga zvati “ukrajinskom regijom” ili “nepriznatom neovisnom državom”.

Konstituirajuća sjednica “Integracijskog odbora Rusija–Donbas” je održana 17. ožujka ove godine u Livadijskom dvorcu na Krimu. Tada su na sjednici bili lideri Narodnih Republika, Aleksandar Zaharčenko i Igor Plotnicki, a Rusiju je predstavljao   zastupnik Državne Dume Andrej Kozenko.

Službeno, “Integracijski odbor Rusija–Donbas” je stalna društvena struktura čije su aktivnosti usmjerene na jačanje procesa humanitarne, društvene i kulturne integracije Donbasa i Ruske Federacije.

donbasIntegracijski odbor
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Nitko ne zna treba li Dombas zvati “ukrajinskom regijom” ili “nepriznatom neovisnom državom”.
Ova dilema samo po sebe je znak da Kijev polako gubi teritorij zato sto nema pojma sta da radi osim da klima glavom ispred Nemacke i SAD. Kijev i nacionalisti u njemu su ti sto su otvorili ovu dilemu.
I sada, mic po mic…

Grdi
6 godine prije

Ukoliko rusija integrira “donbas” u RF, rusija ce izgubiti “big time” na ugledu u svijetu te ce svijet rusiju dozivjeti isto kao osvajacka imperijalisticka sila, .. koja isto tako sto prebacuje drugima “da nista nisu naucili iz povijesti” (po pitanju imperijalisticka osvajanja) sama ce postati rob svoje filozofije i time ce ciniti svijet jos opasnijim – jer svi zele neciji teritoriji osvojiti. Najbolje rjesenje ako vise nije moguca “civilizirana” ukrajina – gdje su svi ravnopravni sa jednakim kulturoloskim pravima, da se stvori novu nezavisnu drzavu, tj, “novorusiju” ……

Cartol
6 godine prije

Plan proamerickog rezima u Ukrajini je odreci se Donbasa i Krima i postati potpuni americki satelit, dovesti americku , njemacku i vojsku ostalih natovaca na svoju granicu prema Rusiji

Slovenac
6 godine prije

možda kiev želi da izgubo ove regije in onda ide bez problema u NATO. moža kiev želi da rusija prizna ove republike. vjerujem da je ovo jedini način da idu u EU.
rusija ipak to za i zato neče priključiti regije

Georgij Žukov
6 godine prije

Dosadan sam ponekad sam sebi ali opet ponavljam , ljudi moji shvatite da Donbas dok je Putin na celu Rusije nikada ali bas nikada nece prihvatiti Ukrajinsku fasisticku vladu kao svoju ,iz jednog i jednostavnog razloga , Putin je u stanju paliti nuklearke zbog nazi -fasisticke agresije na narod donbasa , to vrlo dobro znaju merkel i kramp .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI