fbpx

Iran: ”SAD samo mogu željeti provjeru naših tajnih vojnih baza”

Karta Irana

Vojne baze Irana su tajne i Amerikanci ih neće moći pregledati, poručili su iz Teherana.

“Iranski vojni objekti su tajni i u njih ne može svatko ući. Amerikanci slobodno mogu izražavati svoje želje”, izjavio je u utorak glasnogovornik iranske vlade Mohamad Baqer Nobajt.

Govoreći na konferenciji za novinare u Teheranu, Mohamad Nobajt se osvrnuo na nedavne pokušaje američke veleposlanice u Ujedinjenim narodima Nikki Haley da od Međunarodne agencije za atomsku energiju traži da izvrši pritisak na Iran, kako bi Teheran u okviru nuklearnog sporazuma između Irana i takozvane ”šestorke” dozvolio inspekciju svojih vojnih baza.

Uz nedvosmisleno odbacivanje pokušaja Washingtona, iranski glasnogovornik je istaknuo kako je riječ o nacionalnim interesima Islamske Republike i da je inspekcija vojnih baza neprihvatljiva.

Nuklearni dogovor postignut od strane Teherana i ”šestorke”, koju čine SAD, Velika Britanija, Francuska, Rusija i Kina, te Njemačka, odobrava Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) da redovito pregleda iranska nuklearna postrojenja, kako bi potvrdila punu usklađenost s dogovorom, ali u sporazumu nema govora o inspekciji iranskih vojnih centara.

U nedjelju glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Irana, Bahram Qasemi, naglasio je: ”kako njegova zemlja nikada neće dopustiti drugima da pod izgovorom nuklearnog sporazuma prijeđu njene crvene linije, niti će dopustiti drugima da ulaze u zabranjena područja”.

 

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ante
Gost
Ante
3 godine prije

Možda da Amerika dopusti Iranu da oni pregledaju njihove vojne baze.

Crveni Komesar
Gost
Crveni Komesar
3 godine prije

Na zalost to nije ni reciprocno. Lokacije i sastav americkih baza iranu ne daje nista korisno osim ako bi da izvrse invazijuvili nekakvu imobilizacoju… Hmmm. Green dawn, umesto Sovjeta/Severno Korejanaca evo ih Iranci sa Antonivima i padobrancima.

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

Amerikanci sva dokumenta tumace kako je njima volja i kako njima odgovara . Puste zelje, pusti snovi .

beligorod
Gost
beligorod
3 godine prije

Što ne bi Iranci zatražili pregled izraelskih vojnih baza pod sumnjom ilegalnog posjedovanja nuklearnog naoružanja?

milee
Gost
milee
3 godine prije

gde je drug zagor,ima li što novoga

Chico
Gost
Chico
3 godine prije

Nipošto ne dopuštati ulazak u vojna postrojenja.Iran u novijoj povijesti nikad nikog nije napao.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik